Antipasto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (20 arviota)
Loading...

Antipasto tarkoittaa italiaksi “ennen ateriaa” eli se on alkupalapöytä, joka koostuu mm. lihaleikkeleistä, juustoista ja leivästä. Anteliaimmillaan tämä alkupala käy koko ateriasta!

Ainekset neljälle

  • italialaisia leikkeleitä 200g, kuten salamia, bresaolaa ja prosciuttoa
  • mozzarella-juustoa
  • basilikaa
  • oliiveja
  • ilmakuivattua tomaattia öljyssä
  • artisokan sydämiä (säilyke menettelee)
  • grissinejä (keksitikkuja) tai oliiviöljyssä paahdettua leipää

Antipaston valmistaminen on niinkin haastavaa, että kasaa antimet tarjolle ja kutsu nautiskelijat pöytään!

Antipaston sisältö vaihtelee Italian maakuntien mukaan

Antipasto on klassinen italialainen aterian aloitus, jonka sisältö vaihtelee huomattavasti, riippuen siitä missä päin Italiaa ollaan. Etelässä ruoka voi sisältää merikaloja ja äyriäisiä kun taas pohjoisessa saattaa lautaselta löytyä järvikaloja tai sieniä.

Vaikka antipasto saattaa olla varsin ruhtinaalinen, ei kannata mättää itseään täyteen. Yleensä sen jälkeen Italiassa tuodaan vielä monta ruokalajia pöytään.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi