Valistunut kokki vaatii tämän vuosituhannen makkaraperunoilta hieman enemmän tyyliä. Anteroperunat tehdään naudan entrecoteesta (lempinimeltään antero). Kastike kruunaa elämyksen.
Ainekset neljälle
- 500g entrecotea (1-2 valmista pihviä)
- suolaa ja mustapippuria
- 8 keskikokoista perunaa
- 1 dl paistoöljyä
- tuoretta timjamia koristeeksi
Anterokastike
- 2 rkl chilikastiketta
- 2 rkl majoneesia
- 2 tl worcesterkastiketta
Kuori perunat, lohko haarukkapaloiksi ja keitä 5 minuuttia. Kaada vesi pois ja jätä kuivaamaan.
Mausta tällä välin entrecote-pihvit reippaasti suolalla ja pippurilla. Jätä huoneenlämpöön maustumaan. Sekoita myös anterokastike, ja laita pakastuspussiin.
Ota kaksi pannua, toinen pihveille ja toinen perunoille (mielellään valurauta).
Lorauta lähes reilusti ruokaöljyä perunapannulle ja kunnolla kuumaksi. Paista perunat kypsiksi ja ruskeiksi. Mausta suolalla.
Paista samaan aikaan toisella pannulla pihvit mediumiksi. Nosta leikkuulaudalle tekeytymään. Leikkaa haarukkapaloiksi ja yhdistele perunoiden kanssa. Leikkaa kastikepussista kulma pois ja purista kastiketta anteroperunoille.
Koristele annokset timjamin oksilla ja iske kiinni heti.