Ankkarillette

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Ankkarillette on klassinen ranskalainen herkku alkupalaksi. Parhaimmillaan se on paahdetun briossiviipaleen päällä.

Ainekset kahdeksalle

  • 4 ankankoipea (myös tölkitetty käy)
  • 1/2 punasipuli
  • 1 appelsiini tai 5 kumkvattia
  • 1-2 dl valkoviiniä
  • 2 tl viherpippuria
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 3 oksaa rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 2 briossia tarjoiluun

Vinkki: Ankkarilletteen voi käyttää tuoreita/pakastettuja ankankopia, jos satut jostain löytämään. Pikaversion saa tehtyä tölkitetystä ankankoivesta.

Laita ankankoivet nahkapuoli alaspäin paksupohjaiseen kasariin ja ala ottaa lämpöä.

Silppua sillä aikaa sipuli. Raasta appelsiinin kuori. Jauha pippurit.

Kun ankanrasvaa alkaa irrota, laita punasipuli mukaan. Kuullota kevyesti makeaksi. Lisää loput ainekset, laita kansi kiinni ja anna poreilla hissukseen pari tuntia. Lisää nestettä jos tarvetta. Tölkitetyt ankankoivet ovat jo kypsiä, joten kypsennykseen riittää alle tunti.

Lintu on valmis kun saat kiskottua luut vaivatta pois. Revi rillette haarukoilla tasaiseksi massaksi ja nostele desinfioituun, kannelliseen lasipurkkiin. Anna ankkarilleten tekeytyä jääkaapissa 1-2 päivää.

Paahda briossisiivuja ja tarjoa huoneenlämpöinen ankkarillette sen kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi