Andalusialainen risotto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arviota)
Loading...

Andalusialainen risotto uhkuu aurinkoa, valkosipulia ja sherryä. Muistathan, että risotoissa tulee olla mehukas koostumus.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 2 dl la bomba riisiä (tai muuta risotto-riisiä)
  • 1 makea sipuli
  • 1 valkosipuli (kyllä, kokonainen)
  • 2 dl kuivaa sherryä (manzanilla mielellään)
  • 5 dl vettä kiehautettuna
  • 1 sitruunanmehu
  • 1 dl hyvää oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 koura manchego-juustoa (saa olla ikääkin juustossa)
  • 1 tl paprikajauhetta (makea, ei tulinen)
  • suolaa
  • persiljaa koristeeksi

Kuori ja silpusta sipulit hienoksi (jätä muutama valkosipulinkynsi koristeeksi). Lorauta tippa oliiviöljyä ja voi paksupohjaiseen kattilaan ja ala kuullotella sipuleita. Kun sipulit ovat kullankeltaisia, lisää riisi ja paista hetki. Lisää sitten sherry sekä sitruunanmehu ja pyörittele risottoa hissukseen, niin ei ota pohjaan kiinni.

Keitä 5 dl vettä vaikka vedenkeittimessä. Kun risotto alkaa kuivua, niin lisää aina desin loraus vettä sekaan. Ja taas pyöritellään. Välillä voi jättää hetkeksi kannen alle muhimaan.

Mausta risotto 1 tl paprikajauhetta ja suolalla. Leikkaa manchego-juusto paloiksi ja jätä odottelemaan.

Koska risotto on kypsä?

Kun riisi on vielä sisältä aavistuksen napakkaa, on aika antaa risotolle viimeinen silaus. Katso että risotto on tässä kohtaa todella valuvaa. Jos ei ole, niin lisätään vielä loraus vettä.

Sekoita risottoon kupillinen oliiviöljyä, huomaat kuinka ruoka alkaa sakenemaan. Sitten pyöritellään vielä juustot sekaan. Edelleen pitäisi olla koostumus hyvin valuvaa, mutta mukavan täyteläistä. Maista. Onhan suolaa ja makua tarpeeksi?

Voila! Ei muuta kuin risotto kulhoon, koristellaan valkosipulinkynsillä, persiljalla ja paprikajauheella. Ruoka on valmis pöytään.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi