Ananasriisi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arviota)
Loading...

Näyttävä, kuoreensa katettu ananasriisi on aasialaisen ruoan maukas kumppani. Se syntyy helposti vaikka eilisen päivän ylijäämäriisistä.

Ainekset neljälle

  • 1 tuore ananas*
  • 2 dl jasmin-riisiä
  • 1 koura hasselpähkinärouhetta
  • 1 puska korianteria
  • ruokaöljyä
  • suolaa ja pippuria

*Ananaksen tuoreus testataan kaupassa vetämällä yksi lehti tuposta. Kypsästä ne irtoavat – raa`asta hankalasti.

Huuhtele riisi kunnolla siivilässä. Keitä se napakaksi ja jätä kuivumaan. Tämän voi tehdä edellisenä päivänä tai käyttää ylijääneen riisin seuraavana päivänä ananasriisin tekoon.

Halkaise ananas niin, että lehdet jäävät pohjapalaan. Koverra veitsellä pohjapalasta ”kuppi” johon valmis ananasriisi laitetaan tarjolle. Silppua pohjapalan ananas (poista kova ruoti osa) ja jätä odottamaan.

Ala kuumentamaan wokkipannua. Samalla voit ottaa hasselpähkinärouheeseen hieman väriä wokissa. Siirrä rouhe sivuun hetkeksi.

Kun wokki on kuuma, lisää ananassilppu ja pyörittele hetken aikaa. Lisää reippaasti ruokaöljyä, suolaa ja pippuria, sekä sen jälkeen riisit pienissä erissä. Pyörittele riisiä, että se olisi mahdollisimman irtonaista. Riisi saa ottaa vähän väriäkin.

Silpusta korianteria ja lisää hasselpähkinärouheen kanssa riisiin. Pyöräytä nopeasti sekaisin ja ota liedeltä. Lusikoi ananasriisiä ananaksen kuoresta tehtyyn kuppiin. Koristele ruoka korianterinlehdillä ja tarjoa heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi