Amerikkalaiset pannukakut

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arviota)
Loading...

Aina tätä herkkua tilataan elokuvissa ja nyt sitä on tällä reseptillä helppo tehdä itsekin. Blueberry pancakes!

Viimeksi päivitetty

n. 12 pannukakkua

  • 3-4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 3 dl piimää
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl voita
  • 1 dl mustikoita (pakaste käy myös)*
  • 1 dl vaahterasiirappia

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset ja muut ainekset yhteen. Lisää jauhoja sopivasti – tämä saa olla huomattavasti paksumpaa kuin suomalaiseen lettutaikinaan tehdään.

Anna taikinan tekeytyä vartti. Kääntele sen jälkeen valkuaisvaahto varovasti taikinaan.

Pannu keskilämmölle ja siihen reippaasti voita. Lorota taikinaa hiljalleen keskelle pannua (blinipannu on tähän näppärä). Amerikkalaisten pannukakkujen ei tarvitse olla halkaisijaltaan kovin kookkaita, koska niihin tulee paksuutta aivan erilailla kuin suomalaisiin räiskäleisiin. Käännä kun päälinen on hyytynyt.

*Jos sinulla on tuoreita mustikoita, niitä voi muutaman tiputtaa jo paistumassa olevaan pannukakkuun. Pakastemustikat ovat niin lösähtäneitä että niitä ei voi enää paistaa – menee sotkuksi. Kokeiltu on.

Kasaa pannukakkuja pinoon ja niiden väliin mustikoita ja vaahterasiirappia. Amerikkalaisista pannukakuista saat näyttävän pinojälkiruoan.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi