Amarula suklaa-muffinit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Amarula hedelmien mehusta tehdyssä liköörissä on elegantin trooppinen aromi joka kosteuttaa leivonnaiset mukavasti.

Viimeksi päivitetty

24 kpl muffineja

  • 250g sokeria
  • 250g voita
  • 200g vehnäjauhoja
  • 5rkl Amarula-likööriä
  • 50g kaakaojauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 3tl vaniljasokeria
  • 4kananmunaa

valkosuklaakuorrute

  • 175g laadukasta valkosuklaata
  • 3rkl Amarula-likööriä
  • 200g huoneenlämpöistä voita
  • 2tl vaniljasokeria
  • 250g tomusokeria
  • Nonparelleja

Ensin muffinsien pohja
Vaahdota vispilällä huoneenlämpöinen voi. Lisäile seokseen kananmunat, sokeri ja jauhot sekä Amarula likööri. Sekoita reippaasti kuohkeaksi.

Jaa taikinapohja muffinivuokiin ja paista 180 asteessa vartin verran. Tökkää hammastikulla muffiniin ja jos siihen ei tartu taikinaa, se on kypsä. Anna jäähtyä.

Sulata valkosuklaa kuorrutteeseen vaikka mikrossa ja anna jäähtyä. Ota reipas kulho ja vaahdota siinä voi ja sokerit sekä Amarula-likööri. Kun on kuohkeaa vaahtoa, kaada hissukseen valkosuklaa kyytiin. Sekoita kuorrute hyvin. Laita kuorrute pursottimeen tai pakastuspussiin (kulma pois) ja kuorruta muffinsit. Koristele nonparelleilla!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi