Aloo Gobi perunacurry

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (56 arviota)
Loading...

Yksi Intialaisen keittiön braavuurinäytteitä kasvisosastolla. Ideana on saada Aloo Gobista hieman suolainen, hapokas ja parhaimmillaan se on myös erittäin tulisena.

Ainekset neljälle

  • 250g kukkakaalia
  • 4 perunaa
  • 1 dl luonnonjogurttia
  • 1 iso sipuli (hienonnettu)
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 2 dl kasvislientä
  • suolaa

Masala

  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa (jeera)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl inkivääriraastetta
  • 3 chiliä (siemenet pois)
  • 1-3 rkl sitruunamehua
  • 1 koura tuoretta korianteria
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 1 tl kurkumaa

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli kullankeltaiseksi. Jauha sillä välin masala morttelissa. Lisää masala sipulin joukkoon ja pyörittele tasaiseksi. Lisää öljyä jos tarpeen.

Kuori ja kuutio perunat 2 cm paloiksi. Heitä pannulle. Kääntele masala ja perunat sekaisin. Katso että pannulla on tarpeeksi öljyä. Jätä keskilämmölle paistumaan n. 10 minuutiksi.

Kaada pannulle kasvisliemi ja paloiteltu kukkakaali. Sekoita ja anna hautua kannen alla niin että perunat ehtii kypsyä. Lisää vettä jos uhkaa kuivua.

Kun kasvikset alkaa olemaan “al dente” lisää jogurtti ja kiehauta soosia vielä pari minuuttia.

Maista. Pitää olla suolaa, chiliä ja hapokkuutta (limeä) tarpeeksi.

Lisää lopuksi vielä hienonnettu korianteri ja nosta levyltä. Nauti Aloo Gobi lämpimänä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Hei kannattaisiko ohjeeseen laittaa, että perunat pitää keittää ennen pannulle “heittoa”!? Muuten ruoan tekoon menee hieman enemmän aikaa kuin 60 min. t. kokki, joka ei saanut ruokaa ajallaan

Kommentoi