Ahvenanmaan pannukakku

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Ahvenanmaan pannukakkuun saat käytettyä kivasti mannapuuron jämät – siis hävikkiruokaa maukkaimmillaan. Mannapuuron lisäksi makua antaa kardemumma ja vaniljasokeri.

Ainekset neljälle

  • 3 dl mannapuuroa
  • 2 rkl voita
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl maitoa

Vinkki: Kun teet mannapuuroa, tee sitä reilusti. Sen voi pakastaa ja käyttää ahvenanmaan pannukakkuun. Kaupasta löytyy mannapuuroa myös eineksenä.

Sulata voi ja sekoita kylmä maito siihen. Vatkaa kananmunat hyvin sekaan.

Lisää sitten loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Laita taikina uunin kestävään astiaan. valurautapannu on tässä hyvä, mutta se pitää ensin esilämmittää.

Paista ahvenanmaan pannukakkua 170C uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä hillon kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi