Pippurikana
0

Pippurikana on nimensä mukaan oodi pippurin ystäville. Kermaisessa kastikkeessa hautunut broileri, eriväristen pippureiden aromikirjoilla lämmitettynä on herkku, joka vie kielen.

Paprikapiirakka
0

Satokauden makeimmista paprikoista kannattaa tehdä herkullinen paprikapiirakka. Se on simppeli, mutta täyttävä kasvisruoka, jonka kylkeen sopii raikas vihersalaatti.

Mustikkamöllö
0

Mustikkamöllö on perisuomalainen herkkujälkiruoka ajalta, jolloin ei ollut pakastimia ja valmiita mustikkajäätelöitä. Reseptissä käytetyt ruisjauhot hellivät myös vatsaa.

Poron paahtopaisti
0

Poron paahtopaisti on pohjolan lihaherkku vailla vertaa. Simppeli mutta kurinalainen paistaminen takaa upean mehukkaan lopputuloksen. Kylkeen valkosipulivoita ja pikkelöityjä sieniä.

Mantelikakku
0

Kuuluisin mantelikakku tulee varmasti Pohjois-Espanjasta, Tarta De Santiago. Tämä resepti on muunnos siitä, yhdistelmä laajasti varioidun klassikon parhaita puolia. Kakku on myös gluteiiniton.

Itämainen kalkkunasalaatti
0

Itämainen kalkkunasalaatti on herkullinen ja täyttävä ruoka, jonka pyöräyttää käden käänteessä. Kypsiä kalkkunatuotteita alkaa löytyä marketin hyllystä jo mukavasti.

Leipäjuustosalaatti
0

Ruokaisa leipäjuustosalaatti yllättää raikkaudellaan. Koko komeuden kruunaa vinaigrette-tyylinen salaatinkastike.

Parsaleipä
0

Parsaleipä on yksinkertaisuudestaan huolimatta todellista kevään juhlaruokaa. Savu-arominen Schwarzwaldin kinkku antaa upean kontrastin puhtaan vihreälle parsan maulle.

Uunipossu
0

Pitkään hautunut uunipossu on niin mureaa, että se hädin tuskin pysyy kasassa. Possun lapa tai niska ovat maukkaudestaan huolimatta myös edullisia.

Kreikkalainen juustosalaatti
0

Tämä juustosalaatti saa herkullisen happamuuden jogurtista ja sitruunasta. Erinomainen lounas kesähelteillä ja muutenkin, osana isompaa välimerellistä kattausta.

Marinoidut oliivit
0

Marinoidut oliivit ovat Etelä-Euroopan maissa tuttu näky ravintolan pöydässä ja toreilla. Simppelillä marinoinnilla saat oliiveihin juuri haluamasi makuvivahteet.

Ruutusämpylät
0

Ruutusämpylät ovat helppo tehdä. Tällä reseptillä ja jauhoseoksella tulee mukavan rapeita sämpylöitä, mutta varioi jauhoja mielesi mukaan. Kylmänostatus takaa kuohkean lopputuloksen.

Savulohikeitto
0

Savulohikeitto saa herkullisen makunsa klassisesta makean ja suolaisen yhdistelmästä. Makeaksi kuullotettu purjo ja suolainen kylmäsavulohi. Tämä on arjen aatelia. Lasi hyvää valkoviiniä kylkeen.

Perunacurry
0

Perunacurry eli “aloo sabzi” löytyy Intiassa joka ravintolasta ja ruokakojusta. Reseptin salainen ainesosa, hajupihka on etsimisen arvoinen mauste. Sitä saa kyllä Suomestakin.

Pikkelöidyt sienet
0

Sienien pikkelöinti on erinomainen tapa säilöä syksyn sato talteen. Niitä voi ripotella leivän päälle, burgeriin tai pihvin kaveriksi.

Bellmanin pannu
0

Bellmanin pannu on kermainen versio pyttipannusta. Se on nopea pyöräyttää eilisistä perunoista, mikä tekee siitä erinomaisen hävikkiruoan. Pilsiä lasiin ja makunautinto on taattu.

Tom Yum
0

Tom Yum -keitosta on olemassa kaksi versiota; kirkas Tom yum Goong ja kermainen Tom yum nam khon. Miten vaan teetkin, legendaarinen thaimaalainen peruskeitto on hapan-imelä ja vie kielen mennessään.

Kotijäätelö
0

Kotijäätelön teko on erittäin yksinkertaista ja palkitsevaa. Makuvaihtoehdot eivät lopu kesken kun käytät mielikuvitusta. Hedelmiä, marjoja, jopa yrttejä ja mausteita voi käyttää jäätelön tekemiseen.

Saksalainen hapanpaisti - Sauerbraten
0

Hapanpaisti, eli saksaksi “sauerbraten” on marinoitu versio patapaistista. Kolmen päivän etikkamarinointi antaa tälle paistille ainutlaatuisen mureuden sekä aromielämyksen.

Tomaattinen kermakastike
0

Tomaattinen kermakastike on hyvää sellaisenaan lihapullien tai hyvän pastan kaverina. Älä säästele yrttien määrässä. Tomaatti, yrtit ja kerma muodostavat upean liiton.

Broileripyörykät
0

Broileripyörykät ovat nopea pyöräyttää itse ja eineksiin verrattuna ainesosaluettelo tipahtaa minimiin. Arjen perusherkku maistuu yleensä vauvasta vaariin.

Havaijinleike
0

Juuri kun luulit että havaijinleike upposi huoltamohistorian hämärään, se palaa lautasellesi komeampana kuin koskaan! Chilimajoneesi kuuluu 2000-luvun kumppaniksi, kuin myös bataattiranskalaiset.

Rapumousse
0

Rapumousse on juhlava pieni alkupala / keittiön tervehdys “amuse bouche”. Toimii loistavasti myös cocktail-kutsuilla crostinin päällä, kunhan saat koostumuksen sellaiseksi, että mousse pysyy kasassa.

Marokkolainen salaattilautanen
0

Marokkolainen salaattilautanen “chalada” on täynnä reipasta makua, väriä ja iloa. Koko komeuden kruunaa sitruunainen ja makean karvas salaatinkastike, johon tässä reseptissä käytetään appelsiinimarmeladia.

Argentiinalainen liharuukku
0

Argentiinalainen liharuukku on niitä näppäriä ruokia, jotka alkuvalmisteluiden jälkeen tulee vaivatta uunissa. Punaviiniä on hyvä varata ruokajuomaksi.

Kanankoivet uunissa
0

Edulliset kanankoivet tulevat näppärästi uunissa. Reippaalla maustamisella ja kunnon paahtamisella niistä saa loistavaa arkiruokaa.

Paistettu ankanrinta
0

Paistettu ankanrinta tekee vaikutuksen päivällisseuraan. Ankan rintafileen paistaminen on hyvin yksinkertainen, mutta kurinalainen prosessi. Tällä reseptillä onnistut siinä varmasti.

Nikkarin vuoka
0

Nikkarin vuoka syntyy erittäin näppärästi eilen ylijääneistä perunoista. Se kypsyy sillä aikaa kun istut saunassa ja sen jälkeen rehti suomalainen makunautinto on valmis!

1 2 3 29