Paistetut herkkusienet
0

Herkkusienet ovat hiukan aliarvostettu raaka-aine. Paistamalla herkkusieniä rauhassa, saat esiin niiden ominaisen, jopa pähkinään viittaavan maun. Pasitetut herkkusienet sopivat loistavasti esimerkiksi pihvin kylkeen, perunoiden sijaan.

Karitsanpaisti uunissa paahdettuna
0

Uunissa tuntikausia paahtunut karitsanpaisti saa seurakseen smetanalla siloitellun kastikeen paahtoliemestä. Tässä on lammasruoka, joka maistuu kaikille. Varaathan lasiin Riojan punaviiniä.

Tortillakakku
0

Tortillakakku on näppärä pyöräyttää valmiista tortilloista ja täytteistä, joiden kanssa voi käyttää mielikuvistusta. Tämä ruoka maistuu niin arkena, kuin juhlien jälkeenkin.

Katkarapukeitto
0

Nopeaa arjen juhlaruokaa tai juhliin alkukeitoksi. Katkarapukeitto saa hienostuneen säväyksen hummerifondista sekä tähtianiksesta.

Maailman paras nakkikastike
0

Tämä nakkikastike on maailman paras siitä syystä, että siinä on huomattava määrä terveellistä porkkanaa. Silti se on niin hyvää, ettei lapsetkaan huomaa sitä kritisoida.

Kotitilan viinipossu
0

Mangalitzasta, eli villasiasta tehty viinipossu sulaa suuhun. Possun rasva on niin pehmeää ja upean makuista, että sitä kannattaa säilöä pakkaseenkin.

Paratha-leipä
0

Paratha on intialainen leipä, jota syödään usein aamiaisella. Tässä reseptissä paratha täytetään mausteilla ja juustolla. Sen voi myös raakapakastaa ja ottaa vaivattomasti pannulle, kun tarvitaan.

Rapucurry
0

Thaimaalainen rapucurry pursuaa Aasian makuja. On chiliä, limen raikkautta ja kookoskermaa. Tämän voi tehdä myös katkaravuista, joskin jättikatkaravun pyrstöt antavat oman säväyksen.

Bhel puri
0

Bhel puri on ehkä tunnetuin intialainen katuruoka. Et voi välttyä kauppialta kadulla, bussissa tai junassa. Suosionsa takia bhel purin variaatioita on lukemattomia. Yhteinen nimittäjä löytyy vihanneksista, rapeista riisimuroista, sipseistä ja erilaisista kastikkeista, joihin ne sekoitetaan.

Paahdettu naudanrinta
0

Naudanrinta eli brisket vaatii hyvin pitkän kypsennysajan. Kärsivällisyys kuitenkin palkitaan. Oikein tehtynä paahdettu naudanrinta lähentelee taivasta.

Uunimunakas
0

Uunimunakas on tuhti eväs, jonka voi ottaa mukaan vaikka retkelle. Se nimittäin maistuu erinomaiselle myös kylmänä. Täytteiden kanssa saa käyttää mielikuvitusta.

Khoresh-lihapata
0

Arabikeittiön makuja tarjoava upea lihapata sopii kylmään iltaan. Sitruuna antaa muhkeaan pataan kaivattua kepeyttä.

Shahi-paneer
0

Shahi paneer on kermaisen mehevä ruoka intialaisesta kotijuustosta. Sen tuhti ja lempeä kastike saa cashew-pähkinöiden ja mantelin ansiosta upean makean säväyksen.

Coeur de Filet
0

Coeur de filet on naudan sisäfileen keskiosa (ranskasta käännettynä fileen sydän) uunissa paahdettuna mehevän punakaksi. Todellinen herkku niille lihanystäville, jotka haluavat lihalta sileää tekstuuria.

Dhaba-kanaa
0

Intialaisista kanacurryista ei saa tarpeekseen. Tässä curryssa vieno kuminan aromi istuu täydellisesti sitruunan kanssa.

Lihavartaat
0

Naudan sisäfileen epämääräinen paksu pää ei taivu pihveiksi, mutta se on erinomaista, mehukkaana pysyvää lihaa vartaisiin. Reseptissä myös grillikastike lihavartaille.

Jogurttinen kesäperunasalaatti
0

Kesäperunasalaattiin saat käytettyä eiliseltä ylijääneet uudet potut. Mummonkurkut, yhdistettynä raikkaaseen jogurttiin tekevät tästä kesäsalaatin, Numero Uno!

Flap meat
0

Flap meat tai flap steak on mehukkaampi leikkaus Flank steakin yläpuolelta. Rasvaisuutensa ansiosta se on erittäin kiitollinen, kunnon liekillä grillattava herkkupala lihansyöjille.

Papusalaatti
0

Meksikolaistyylinen papusalaatti on ruokaisa lisuke noutopöytään. Käy sellaisenaan myös kasvislounaasta.

Sinappi-kermakastike
0

Klassinen sinappi-kermakastike toimii loistavasti esimerkiksi lihamurekkeen kanssa. Sinapin laatua vaihtamalla saat reseptiin uusia ulottuvuuksia.

Paahdettu perunasalaatti
0

Paahdetuista perunoista syntyy upean maukas perunasalaatti. Siihen kun lisää paahtovoimajoneesin, yhdistelmä lähentelee klassikkoa.

Paahtovoimajoneesi
1

Paahtovoimajoneesissa on nimensä mukaan upea paahtuneen voin pähkinäinen aromi. Tämä majoneesi käy burgerin väliin, kanalle, kasviksille ja vaikka perunasalaattiin. Sanomattakin selvää, että tämän kun kaivat jääkaapista grillijuhlissa, vieraasi ovat myyty.

Kanafajitas
0

Broilerin sisäfileestä syntyy maukkaat kanafajitakset. Jos et löydä sisäfileetä, muutkin broilerinfileet käyvät fajitaksiin.

Marenkijäätelö
0

Marenkijäätelö on kotijäätelön “kevyempi” versio. Marenkijäätelöön saa käytettyä ylimääräiset valkuaiset kivasti. Et myöskään tarvitse jäätelökonetta tämän tekemiseen, vaan homma onnistuu näppärästi kulhon ja vispilän avulla.

Paneer butter masala
0

Paneer butter masala on kasvissyöjien tuhti ja maukas herkku, joka syntyy todella nopeasti pannulla. Paneer-juustoa voi olla hankala löytää, mutta voit korvata sen maukkaammalla ja kiinteämmällä grillijuustolla.

Merimiespihvit
0

Merimiespihvit on niitä ruokia, joka hautuu uunissa sillä aikaa kun istut saunassa. Oluessa haudutettu pataruoka toimii loistavasti kokonaisten etikkapunajuurien kaverina nautittuna. Ja tietysti oluen.

Pippurikana
0

Pippurikana on nimensä mukaan oodi pippurin ystäville. Kermaisessa kastikkeessa hautunut broileri, eriväristen pippureiden aromikirjoilla lämmitettynä on herkku, joka vie kielen.

Paprikapiirakka
0

Satokauden makeimmista paprikoista kannattaa tehdä herkullinen paprikapiirakka. Se on simppeli, mutta täyttävä kasvisruoka, jonka kylkeen sopii raikas vihersalaatti.

Mustikkamöllö
0

Mustikkamöllö on perisuomalainen herkkujälkiruoka ajalta, jolloin ei ollut pakastimia ja valmiita mustikkajäätelöitä. Reseptissä käytetyt ruisjauhot hellivät myös vatsaa.

1 2 3 30