Spagetti rosso
0

Spagetti Rosso syntyy todella nopeasti punaisesta pestosta. Oman mielenkiintoisen säväyksensä antaa kylkeen tarjoiltu tomaatti-basilikasalaatti. Tämän ruoan tekeminen on oikeastaan yhtä nopeaa, kuin pastan keittämiseen käytetty aika. Eli todellinen pelastaja arjen kiireessä.

Rapeat broilerinkoivet
0

Broilerinkoivet ovat edullista ja herkullista raaka-ainetta ruoanlaitossa. Rapeaksi friteeratut broilerinkoivet maistuvat mahtavalle chilimajoneesin ja raikkaan coleslawin kanssa. Lisärapeutta saadaan japanilaisista pankojauhoista tai nachopussin jämistä. Frittitaikinassa olevan curryn voi vaihtaa mieleiseensä maustesekoitukseen. Karibian vivahteen näihin broilerinkoipiin saa esimerkiksi Jerk-mausteella.

Katkarapupasta
0

Katkarapupasta on parhaimmillaan tuoreista ravuista tehtynä, mutta myös pakastekatkaravut käyvät hyvin tähän ruokaan. Koko komeuden kruunaa marinoitu fenkoli, joka antaa reseptiin iloisen raikkauden.

Madekeitto
0

Kausiherkkumme madekeitto merkkaa talven paikan. Toisille made on liian ruotoinen, joten tätä herkullista reseptiä kannattaa kokeilla muidenkin kalojen valmistukseen. Tuore turska sopii vallan mainiosti.

Saksalainen lihakastike
0

Saksalainen lihakastike syntyy nopeasti naudan paistisuikaleista. Nopeudestaan huolimatta, tässä punaviinissä haudutetussa ruoassa löytyy reilusti luonnetta. Parhaimmillaan spätzlen, eli saksalaisen pastan kaverina.

Kanasalaatti
0

Usein kanasalaatissa on majoneesikastike, mutta tässä reseptissä käytetään kirpakkaa vinaigrettea. Se antaa kanasalaattiin mukavan raikkauden. Tähän ruokaan voi hyvin käyttää eiliseltä tähteeksi jäänyttä broilerin lihaa.

Pekonilihapullat
0

Pekonilihapullat ovat nimensä mukaan lihapullia, joissa on pekonia mukana. Pekoni antaa lihapulliin herkullisen täyteläisen maun ja mehevyyden. Ne kannattaa tarjoilla tomaattikastikkeen kanssa, perunamuusilla tai pastan kaverina.

Irlantilainen perunamuusi---Colcannon
0

Irlantilainen perunamuusi eli Colcannon on maalaisruokaa aidoimmillaan. Perunan lisäksi vihanneksena tähän tulee kaalia sekä reippaasti kermaa ja voita. Niistä hyvä perunamuusi syntyy.

Smash burger
0

Juuri kun luulit että kaikki hampurilaiset on nähty, tulee smash burger. Smash burgerin idea on painaa jauhelihataikina kovaa kiinni pannun pintaan, jolloin pihvin ulkopinnat rapeutuvat ja mehut pysyvät hyvin sisällä.

Äyriäispasta
0

Äyriäispasta vie ajatukset välimeren maisemiin. Käytä mitä äyriäisiä satut löytämään, mutta pyri lisäämään myös muutama simpukka. Niissä on reipas umamin maku, joka sopii tähän ruokareseptiin täydellisesti. Putkipastat ovat hyviä imemään reippaan kermaisen kastikkeen sisuksiinsa.

Peltileipä
0

Näppärä pelileipä onnistuu leivontakammoisiltakin. Erityisen hyvin rapsakka peltileipä sopii keittojen kanssa, mutta kokeile myös osana juustopöytää.

Sunnuntaimunakas
0

Munakas on erinomaista hävikkiruokaa. Tämä ruokaresepti pyrkii opettamaan, mitä kaikkea siihen voi jääkaapista laittaa. Sunnuntaimunakas toimii mainiosti jopa eilisten aamiaispapujen loppusijoituspaikkana.

Puolalainen kukkakaali
0

Puola on tuottanut maailmaan mahtavia kasvisruokia. Tässä yksi, puolalainen kukkakaali, jota legendaarinen keittiömestari Eero Mäkelä aikanaan ylisti kirjassaan Sata parasta. Simppeliä, mutta kuitenkin riittävän tuhtia kasvisruokaa.

Mustikkacrumble
0

Lämmin mustikkacrumble on hieman erilainen tapa tarjota mustikkapiirakkaa. Mustikka ja timjami ovat myös erittäin hyviä ystäviä. Rohkeasti kokeilemaan tätä helppoa jälkiruokareseptiä.

Smoothie
0

Smoothien tekemisessä saa käyttää mielikuvitusta. Hyvä niksi on kuitenkin laittaa mukaan tulevat hedelmät tai marjat pakkaseen ja jauhaa jäisenä. Näin saat heti valmiin, kylmän raikkaan pikasmoothien.

Täytetyt paprikat
0

Täytetyt paprikat Ovat hävikkiruokaa parhaimmillaan. Täytteeksi voi laittaa lähes mitä vain jääkaapista löytyvää. Juustoa päälle ja uuniin.

Puolalainen kaalikääryle
0

Puolalainen kaalikääryle on kuin tehty niille, jotka tykkäävät kaalikääryleistä, mutta eivät jaksa näperrellä niiden kanssa. Tässä reseptissä tehdään vain yksi iso kääryle. Päälle herkullinen tomaattikastike.

Ankkarillette
0

Ankkarillette on klassinen ranskalainen herkku alkupalaksi. Parhaimmillaan se on paahdetun briossiviipaleen päällä.

Peltiruoka
0

Peltiruoka on käsittämättömän simppeli ratkaisu arjen pyörityksessä. Koska idea on kypsentää nopeasti, peltiruokaan valikoituu luontaisesti vähähiilihydraattiset ainekset.

Riisisuklaat
0

Itse tehty riisisuklaa on takuuvarma tuulahdus 80-luvulta. Hyvää se on edelleen, etenkin kun tuunaat sitä oman maun mukaiseksi.

Pizzapannari
0

Pizzapannari yhdistelee nimensä mukaan pizzan ja pannukakun parhaat puolet. Tämä on erinomainen valinta noutopöytään.

Hedelmäinen kesäsalaatti
0

Tässä kesäsalaatissa maistuu makeat hedelmät sekä mansikat ja vastakohtana suolainen vuohenjuusto. Ihanaa syötävää grilliruoan kanssa. Tai vaikka naposteluun aurinkotuolissa. 

Rapuhampurilainen
0

Rapuhampurilainen tehdään Sloppy Joe tyylillä, jossa täyte valuu pitkin rinnuksia. Sotkusta välittämättä, tätä upeaa rapuherkkua on vaikea vastustaa.

Espanjalainen-lihapata
0

Espanjalainen lihapata hautuu pitkään ja on täynnä punaviinin ja tomaatin syviä aromeja. Tähän reseptiin käy hyvin naudan edullinen pataliha.

Pähkinävoikakku
0

Pähkinävoikakku on mukavan tuhtia seuraa päiväkahville. Kuivakkakuna se säilyy varsin hienosti seuraavaan päivään. Ei tätä jaksa kerralla syödä kuitenkaan.

Secreto eli possun kuveliha
0

Secreto on porsaan ”salainen” pala mukavan rasvaista kuvelihaa. Kuveosa on kuin tehty liekillä grillattavaksi. Oikeiden tilpehöörien kanssa höystettynä ruoka on kuin matka Espanjan aurinkoon.

Varhaiskaali currykastikkeella
0

Grillikausi tulee ja samalla alkaa varhaiskaalin satokausi. Grillatun bratwurstin kaveriksi varhaiskaali currykastikkeella on nappiosuma. Grillikauden ulkopuolella tämän voi tehdä kotiuunissa.

Mannerheimin kuhaa
0

Marsalkka Mannerheim oli suuri kulinaristi. Suomalainen kuha oli hänen lempikaloja. Mannerheimin kuha on muunnelma eurooppalaisesta ravintolaklassikosta, Walewskan kuhasta.

Pastatimbaali
0

Pastatimbaali tuo vaihtelua pastalisukkeeseen. Erinomaisen hyvää tämä on italialaisen lihakastikkeen, Ragun kanssa. Ja lasiin tietysti italialaista punaviiniä.

1 2 3 31