Okonomiyaki
0

Japanilaisten “pizza” okonomiyaki maistuu vaikka juhlien jälkeen. Pikantti kastike ja majoneesi kruunaavat nautinnon. Ei uskoisi että kyseessä on munakas?

Vuohenjuustoperunat
0

Se vähän juhlavampi perunamuusi tulee näppärästi uunissa. Ei ole paljon hankalampi tehdä kuin tavallinen muusi.

Burgundinpata
3

Kaikkien lihapatojen kuningas. Burgundinpata hautuu hyväksi oikein valitulla viinillä ja ajan kanssa.

Vitello tonnato
0

Klassinen alkuruoka Italiasta, jossa yhdistellään lihaa ja kalaa. Vitello tonnato säväyttää heti illallisen alkuun. Piste kokin hattuun on varma.

Marinoidut paprikat
0

Klassinen tapas-herkku, joka tuo nouto- tai grillipöytään mukavan raikkaan ja kepeän tuulahduksen.

0

Luontaisesti gluteiinitonta kvinoaa voi käyttää riisin tapaan. Raikas kvinoasalaatti syntyy kauden tuoreista kasviksista ja makua se saa reippaasta limestä.

0

Gratinoidut ruusukaalit ovat täydellinen lisuke tuhdille pihville. Voit myös lisätä ruusukaaleihin pekonia, jolloinka ne käyvät ateriasta sellaisenaan.

2

Tonnikalapata “Marmitako” espanjan tyyliin saviruukussa valmistettuna on niitä helppoja ruokia, jonka kasaat nopeasti ja se paistuu uunissa sillä aikaa kun käyt saunassa.

Salaattikakku
0

Salaattikakku on aikakautemme parhaita keksintöjä. Nyt voi hyvällä omallatunnolla mättää kakkua naamaan pitkin päivää!

Turkkilainen pizza - lahmacun
0

Lahmacun on turkkilainen jauhelihapizza – tehty luonnollisesti karitsasta tai lampaasta. Sen täyte on mehevän mausteinen ja reunat käännetty, joten se on myös helppo syödä sormineen.

Chana masala
0

Chana masala on kikhernecurry, joka keitetään kastikkeeksi tomaatin ja tuhdin chilin kanssa. Oma säväys tulee happamasta tamarindista.

Katkarapuriisi
0

Näppärä aasialainen arkiruoka, jonka ainekset löytyvät lähikaupastakin! Karkarapuriisin voi jättää mehukkaaksi.

Kakori kebab
0

Kakori kebabit ovat intialaisia, mausteisia jauhelihavartaita, jotka sopivat loistavasti myös grillijuhliin. Puolikuiva tai jopa puolimakea valkoviini on paras valinta mausteiselle ruoalle, oli se sitten lihaa tai kalaa. Punaviini kärähtää 99% varmasti chilin kanssa kitalakeen.

Lammaspata
0

Pitkään muhinut lammaspata on uskomattoman herkullinen hyvän leivän ja viinin kera. Ja niin kuin kaikki lihapadat, tämä vain paranee lämmitettäessä uudelleen.

Kuninkaan porkkanat
0

Hunaja tukee upeasti porkkanan makeutta. Kivaa sävyä saat jos kiehautat porkkanat kivennäisvedessä.

Mätimunat
0

Mädillä täytetyt kananmunat ovat klassinen alkupala juhlallisuuksiin tai kutsuille. Näyttävä ruoka on erittäin yksinkertainen tehdä. Vaikea tässä on epäonnistua. Panosta luomumuniin.

Paahdetut juurekset
0

Syksyn parhaimpia puolia ovat tuoreet juurekset. Uunissa paahdetut juurekset eli “säräjuurekset” ovat vieläpä helppo tehdä. Lisämakua ne saavat erinomaisesta glasyyrista.

Sipulipihvi
0

Sipulipihvi on nopeaa arkiruokaa jauhelihasta. Onnistuneen reseptin salaisuus piilee sipulin oikeaoppisessa kuullottammisessa, joka korostaa sipulin luontaisen makeuden.

Marinoidut sillit
0

Sillin ystävän kannattaa opetella käsittelemään itse tätä herkkua. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Suppilovahverokastike
0

Suppilovahverokastike sopii arkeen ja juhlaan. Nauti sellaisenaan keitettyjen perunoiden kanssa tai laita jauhelihapihvin päälle. Miten vaan, aina erinomaista.

Kukkakaalikeitto
0

Kukkakaalikeitto tuo kesän maun vaikka pimeimpään talveen. Parhaimmillaan tämä sosekeitto on toki tuoreesta kukkakaalista tehtynä. Valkoinen balsamico antaa reseptiin upean säväyksen.

0

Possun kylki on edullista ja se on rasvaisuutensa ansiosta hyvä grillattava. Possun paahtokylki onnistuu toki myös uunissa.

Lihaperunasoselaatikko
0

Lihaperunasoselaatikko syntyy vaivatta edellisen päivän ylijääneestä perunamuusista. Herkullista arkiruokaa hyvän salaatin ja leivän kanssa.

Helppo arkileipä
0

Arkileipä on nopea ja helppo pyöräyttää. Se paistuu kuumassa uunissa rapeaksi pinnalta ja ilmavaksi sisältä. Jauhojen kanssa saa käyttää mielikuvitusta.

Bolognesekastike
0

Kiistelty ja kunnioitettu bolognesekastike. Reseptejä on yhtä paljon kuin kokkeja – parhaimmat tekevät hitaasti, jolloin tomaatti ja jauheliha saavat harmonisen liiton.

Rapu-limepasta
2

Aasian makumaailmoja syleilevä rapu-limepasta on kepeän raikas. Tölkkirapu käy hyvin reseptiin. Tämä on niitä ruokia, jota viini rakastaa.

1 2 3 28