Sitruunarisotto
2

Raikas sitruunarisotto on mukavan täyttävä lisuke esimerkiksi lohiruoalle. Se tulee näppärästi ja nopeasti paistinpannulla.

Remoulade-kastike
0

Helppotekoinen remoulade-kastike on herkku, joka ei kaapissa kauan seiso. Sitä voi käyttää monella tapaa erilaisten kalaruokien kylkiäisinä, leivän päällä tai frittiruokien dippinä.

Kana-jalfrezi
0

Jalfrezi on tuttu näky intialaisen ravintolan listalla. Sen voi tehdä muustakin lihasta kuin linnusta – tai jopa kasvisversiona. Erittäin hyvää se on aina.

Thaimaalainen kanakeitto
1

Tom Kha Gai eli thaimaalainen kanakeitto on lempeän tulinen ja aromikas. Tee tee täyttävästi nuudeleilla tai kevyempänä ilman niitä.

1

Kermainen pippuripossu on saksalaisten herkkuruokaa. Kun paahdat pippurit pannulla, saat niihin upean syvän ja lempeän tulisen sävyn. Varaa paljon olutta tai viiniä tämän ruoan kanssa.

Anteroperunat
0

Valistunut kokki vaatii tämän vuosituhannen makkaraperunoilta hieman enemmän tyyliä. Anteroperunat tehdään naudan entrecoteesta (lempinimeltään antero). Kastike kruunaa elämyksen.

Tempura
0

Tempura tarkoittaa japanilaiseen tyyliin uppopaistettuja vihanneksia tai rapuja rapeassa frittikuoressa. Dippaile ja nauti.

0

Crema catalana on sitruksinen jälkiruokavanukas. Se voi odottaa lähes valmiina jääkaapissa edellisestä päivästä. Jos haluat asiaankuuluvan rapsakan sokerin päälle, kannattaa hankkia poltin eli ns. toho.

Suppilovahverokastike
0

Suppilovahverokastike sopii arkeen ja juhlaan. Nauti sellaisenaan keitettyjen perunoiden kanssa tai laita jauhelihapihvin päälle. Miten vaan, aina erinomaista.

Picanha
0

Picanha on naudan takapuolta. Kuulostaa kivalle! Syödäänhän sitä kinkkuakin hyvillä mielin. Lihassa on upea koostumus ja sen paksu makurasva pitää lihan mehukkaana paiston aikana.

Punaherukkahilloke
0

Punaherukan happamuus taittuu nätisti sipulin ja sokerin makeudella. Tämä on erinomainen hilloke mm. kanaviillokille tai riistalihalle.

Nikujaga
0

Nikujaga on japanilaisen keittiön merimiespata, eli lihaa ja perunaa. Aasialaisessa keittiössä kaiken salaisuus on kypsytysliemessä, niin tämänkin ruoan kohdalla.

Juustopiirakka
0

Herkullisen juustopiirakan salaisuus on reilu paistoaika sekä pitkä vetäytyminen uunin jälkeen. Rauhassa tekemällä saat upean maukkaan piirakan, jonka maut ovat syvät ja pohja rapea.

1

Mehukas mutakakku eli Mud Cake syntyy mehevästä paistotuloksesta. Sisus saa jäädä lähes valuvan kosteaksi ja päälinen rapsakaksi. Mutakakkua voi varioida lähes rajattomasti.

Lihaseljanka
0

Lihaseljanka on Itä-Eurooppalainen keittoruoka, johon voi hyvin käyttää vaikka viikonlopun paistin jämiä ja kaapista löytyviä vihanneksia.

Hunaja-sinappipossua
0

Andalusian vuoriston lahja maailmalle. Hunaja-sinappikastike on täydellinen kumppani mehukkaaksi paistetulle possulle.

Waldorfin salaatti
0

Waldorfin salaatti on varmasti yksi eniten versioiduista ruokaresepteistä maailmassa. Tässä mennään lähelle alkuperäistä Waldorf-hotellin tekemää ruokaa.

Broileripasta
2

Limellä ja valkoviinillä raikastettu broileripasta on jokaisen kotikokin unelma. Helppoa, erittäin hyvää ja sopii viinin kanssa erinomaisesti.

1 2 3 26