Sukiyaki
Sukiyaki on japanilaisten kylmien päivien lihapata. Hyvin maukas ja helppo kuin mikä tehdä.
Sukiyaki on japanilaisten kylmien päivien lihapata. Hyvin maukas ja helppo kuin mikä tehdä.
Pasta all’ arrabbiata eli vihainen pasta on tulistettu chilillä. Chilejä löytyy kaupassa jos jonkinlaista, joten mene oman maun mukaan.
Pad thai eli paistetut riisinuudelit ovat tarjolla joka ikisessä kadunkulmassa Bankokissa. Jokaisella keittiöllä on tietysti oma reseptinsä. Tähän voi hyvin käyttää myös eilisen broilerin jämiä tai muuta ylijäänyttä lihaa.
Kahdella eri juustolla aateloitu uunilenkki on saunaruokaa parhaimmillaan. Oikeat tilpehöörit kylkeen ja kyllä maistuu!
Klassikkoruoka linnapaisti on varsin yksinkertainen tehdä ja samalla oppii mainiosti, miten minkä tahansa paistin paistoliemestä syntyy upea kastike.
Broilerin sisäfileestä syntyy maukkaat kanafajitakset. Jos et löydä sisäfileetä, muutkin broilerinfileet käyvät fajitaksiin.
Klassinen lohilaatikko syntyy tuoreesta lohesta. Kokeile tehdä tämä myös kylmäsavulohesta, joka antaa ruokaan erinomaisen savun vivahteen.
Raviolit ovat täytettyjä pastatyynyjä, joiden melko seikkaperäinen näpertely palkitsee ruhtinaalisesti, kun niistä vihdoin pääsee nauttimaan.
Sienipasta on arjen luksusta erittäin vähällä vaivalla. Kiinnitä huomiota erityisesti pastan laatuun. Näin hienot metsäsienemme saa arvoisensa kumppanin lautasella.
Mifu-pasta saa makua pecorinosta, sitruunasta ja paahdetusta tomaatista. Jos et tiedä mitä mifu on, niin ajattele sitä isompirakeisena raejuustona. Ne on näitä nykyajan ruokavillityksiä.
Kyljykset ovat vaikea saada mehukkaaksi grillissä tai pannulla. Mutta kun täytät kyljykset sinihomejuustolla ja hedelmillä niin johan on herkkua.
On monta tapaa tehdä erinomaiset jauhelihapihvit. Katso tästä ohjeet arkiseen sika-nautaan tai videoresepti huippukokki Heston Blumenthalin burgeriin.
Italiassa risotto tarkoittaa upeaa, koostumukseltaan valuvaa herkkua, jossa laadukkaat lisukkeet. Panosta oikeaan risottoriisiin.
Estouffade -lihapata tehdään rauhallisesti ja nautitaan pitkään. Siinä hehkuvat Provencen lämpimät aromit.
Taas yksi loistava kohde ylijääneelle paahtopaistille. Paahtopaistipatonki on näppärä kääräistä mukaan piknikille ja se maistuu mahtavalle roseviinin kanssa – kuplilla tai ilman.
Kouluajan kauhu; kanaviillokki on itse asiassa aivan erinomaisen hyvää, kun sen tekee huolella ja ajan kanssa.
Naudan tomahawk on näyttävä leikkaus ruhon kyljestä. Liha on ulkofileetä, eli sitä ei kannata paistaa kengänpohjaksi tai edes maustaa liikaa. Hyvää pannulle sekä grilliin.
“Escaldums” on mallorcalainen mantelikana, joka sisältää näppärästi koko ruoan yhdessä ruukussa.
Juuri kun luulit että havaijinleike upposi huoltamohistorian hämärään, se palaa lautasellesi komeampana kuin koskaan! Chilimajoneesi kuuluu 2000-luvun kumppaniksi, kuin myös bataattiranskalaiset.
Riistapata on tottakai parhaimmillaan tuoreesta paikallisesta riistalihasta tehtynä. Jos sitä ei ole saatavilla, niin K-kaupan Väiski rientää hätiin; kasvatettua saksanhirveä löytyy varsin edullisesti pakastealtaasta.
Valencian seudulta kotoisin oleva Paella on todellinen herkku, kun käytetään oikeita riisilajikkeita, jotka imevät nestettä hyvin. Paellan voi tehdä merenelävien sijaan myös lihasta.
Lihapullavuoka on esimerkki siitä, mitä marketin eineksistä voi saada aikaan tuunaamalla. Vapaapäivän ruoka tehdään tietysti itse alusta loppuun.
Bellmanin pannu on kermainen versio pyttipannusta. Se on nopea pyöräyttää eilisistä perunoista, mikä tekee siitä erinomaisen hävikkiruoan. Pilsiä lasiin ja makunautinto on taattu.
Äijäruokien aatelia. Hirviburgeri onnistuu muustakin riistasta kuin hirvestä. Tärkeintä tässä kuitenkin on, että hyvää olutta on riittävästi lasissa.
Flank steak (lankkupihvi) on täydellinen pihviliha. “Flänkki” on karkeasyistä, silti mureaa, eikä sitä tarvitse pitkään kypsentää. Toisin kuin fileet, tässä lihassa on myös makua.
Mehukkain joulukinkku kypsyy matalassa 100 asteen lämmössä. Kun ostat tarpeeksi ison kinkun, niin ei tarvitse yöllä heräillä uunille.
Klassista bistroruokaa Ranskasta. Maissikanaa löytyy meiltäkin. Makuero broileriin on uskomaton.
Yksinkertainen tonnikalapasta on niin herkullinen että se käy vaikka juhlaan. Panosta vastuullisesti pyydettyyn tonnikalaan.
Gnocchit ovat perunasta tehtyjä palleroita, jotka ovat erinomaisia mutta vaativat melko tarkat valmistusmetodit.
Kippari-Kallekin sen tietää. Pinaattikeitto on rautaista ruokaa, josta lapsetkin tykkäävät kun sen oikein maukkaaksi tekee.