Selataan: Pääruoka

Vihreä curry
0

Reseptin sydän on vihreä curry -tahna. Makeaa, tulista ja kevyttä, kuten thaimaalainen ruoka parhaimmillaan on.

Burgundinpata
3

Kaikkien lihapatojen kuningas. Burgundinpata hautuu hyväksi oikein valitulla viinillä ja ajan kanssa.

Punajuuripossu
0

Hiljaa hautunut punajuuripossu on mahtavaa maalaisruokaa edullisesta possunniskasta eli kasslerista. Tämä on myös niitä ruokia, joita viini rakastaa.

2

Yksi Intialaisen keittiön braavuurinäytteitä kasvisosastolla. Ideana on saada Aloo Gobista hieman suolainen, hapokas ja parhaimmillaan se on myös erittäin tulisena.

Pinaattikeitto
0

Kippari-Kallekin sen tietää. Pinaattikeitto on rautaista ruokaa, josta lapsetkin tykkäävät kun sen oikein maukkaaksi tekee. Reseptissä myös pinaattikeiton kesäversio.

0

Tryffelispagetti on italialaisen keittiön bravuureja. Tryffelit eivät ole maailman halvimpia sieniä, mutta niiden ainutlaatuinen maku jää lähtemättömästi mieleen. Jos haluat säästää, niin tryffeliöljy käy mausteeksi hätätapauksessa.

Hot pot
0

Mausteinen hot pot lämmittää mukavasti. Se on nopea ja helppo tehdä. Reilun inkiväärinen ja valkosipulinen ruoka voi ehkäistä jopa flunssaa.

Okonomiyaki
0

Japanilaisten “pizza” okonomiyaki maistuu vaikka juhlien jälkeen. Pikantti kastike ja majoneesi kruunaavat nautinnon. Ei uskoisi että kyseessä on munakas?

0

Aikojen hämärään häviävän grillikulttuurimme kulmakivi porilainen on tuttu herkku varmasti jokaiselle ennen 90-lukua syntyneelle suomalaiselle. Näin helposti se syntyy omassa kyökissä.

1

Tomaatin, valkoviinin ja valkosipulin legendaarinen liitto on kruunatttu vielä rapealla pekonilla. Nopea ja helppo pasta.

Rendang-curry
1

Indonesiasta kotoisin oleva rendang vie jalat alta. Pitkään, erittäin laajassa maustekirjossa ja kookoksessa haudutettu lihacurry on käsittämättömän hyvän makuinen.

Capperin pizzapohja
0

Ravintola Capperin pizzapohja on ainutlaatuinen. Kuitupitoisuutensa vuoksi se ei aiheuta turvotusta ja kerrankin pizzan syönnin jälkeen olo tuntuu hyvälle.

Paahtopaistisalaatti
0

Sunnuntaisen paahtopaistin jämät saa käytettyä näppärästi tässä salaatissa. Arki starttaa kevyesti mutta varsin täyttävästi. Hiilarit mukavasti minimissään.

Punainen curry
7

Punainen curry on thaimaalaisia peruskastikkeita. Currytahnan voi tehdä itse mutta kelvollisia löytyy kaupastakin.

Spagettivuoka
0

Kun teet pasta bolognesen, tee sitä reilusti kerralla. Tämä spagettivuoka onnistuu seuraavana päivänä jämistä todella helposti. Tässä resepti myös alusta lähtien tekemiseen.

Sienipasta
0

Sienipasta on arjen luksusta erittäin vähällä vaivalla. Kiinnitä huomiota erityisesti pastan laatuun. Näin hienot metsäsienemme saa arvoisensa kumppanin lautasella.

Karitsanpotkaa kahvilan tapaan
0

Karitsanpotkaa kahvilan tapaan haudutetaan tuntitolkulla, jolloin liha irtoaa luista puhaltamalla. Mokkainen säväys sopii tähän upeaan ruokaan täydellisesti.

Hunaja-sinappipossua
0

Andalusian vuoriston lahja maailmalle. Hunaja-sinappikastike on täydellinen kumppani mehukkaaksi paistetulle possulle.

Coeur de Filet
0

Coeur de filet on naudan sisäfileen keskiosa (ranskasta käännettynä fileen sydän) uunissa paahdettuna mehevän punakaksi. Todellinen herkku niille lihanystäville, jotka haluavat lihalta sileää tekstuuria.

Uunilohi
4

Klassinen uunilohi ei suuria krumeluureja kaipaa – smetanakuorrutus riittää. Ethän paista lohta kuivaksi! Optimaalinen uunilohen paistotulos on niin, että liha on hieman pinkki keskeltä.

Sienipiirakka
0

Sienipiirakka saa mahtavan säväyksen vuohenjuustosta, joka tuo pienen happaman elementin ruokaan, peittämättä metsäsienien upeaa aromia.

Uunifetapasta
1

Uunifetapasta on nopeasti noussut uudeksi hittireseptiksi. Alunperin Liemessä-blogin kynästä lähteneessä kasvisreseptissä yhdistyy kivasti fetan täyteläisyys ja tomaatin makeus. Äläkä säästele oliiviöljyssä.

0

Juustohampurilaiset syntyvät käden käänteessä ja maistuvat koko perheelle. Itsetehdyt hampurilaiset ovat myös varsin terveellistä ja hyvää ruokaa, jota voi popsia hyvällä omalla tunnolla.

0

Ylistys ankankoivelle ranskalaiseen tyyliin; ankka confit eli Confit de Canard. Säilykkeessä reippaasti ankanrasvaa, joka käytetään perunoiden paistoon.

Kattilalasagne
1

Oikopolku onneen! Kattilalasagne sisältää kaikki ne hyvät maut, jotka ovat tavallisessa lasagnessa. Työmäärä, valmistumisaika ja tiski tippuvat puoleen.

Tomaattipiirakka
0

Kesän parhaasta sadosta tehty tomaattipiirakka on hiukan työläs, mutta palkitsee vaivan. Reseptistä tulee pellillinen, joka riittää isommallekin porukalle.

Puolalainen hapankeitto - zurek
0

Puolalainen hapankeitto eli Żurek saattaa herättää ennakkoluuloja, mutta on sitten mahdottoman hyvää. Puolassa tätä nautitaan erityisesti juhlien jälkeisenä päivänä. Aito rukiista tehty hapanliemi kruunaa elämyksen, mutta on päivien projekti. Onneksi happaman maun kanssa voi myös hiukan oikoa.

Italialainen risotto
4

Italiassa risotto tarkoittaa upeaa, koostumukseltaan valuvaa herkkua, jossa laadukkaat lisukkeet. Panosta oikeaan risottoriisiin.

Laksa - nuudelikeitto
0

Laksa on nuudelikeitto Kaakkois-Aasiasta. Tässä käytetään tyypillisesti riisinuudelia. Ruoka ei tarvitse lihaa, mutta tähän voi hyvin upottaa eilisen paistin tai grillatun broilerin jämät.

1 14 15 16