Selataan: Pääruoka

Kikhernecurry
0

Pohjoisen Intian kikhernecurry “Punjabi chole” on erittäin arvostettu ruoka ja sen variaatioita löytyy ympäri niemimaan. Reseptiin tarvittava chole masala-mausteseos kannattaa sekoittaa ja jauhaa itse. Mausteseos on myös hyvä lahjaidea.

Punajuuripata
0

Punajuuri on upea raaka-aine mutta se vaatii pitkän kypsytyksen. Silloin sen luontainen makeus ja aromi pääsevät esiin.

Spagettivuoka
0

Kun teet pasta bolognesen, tee sitä reilusti kerralla. Tämä spagettivuoka onnistuu seuraavana päivänä jämistä todella helposti. Tässä resepti myös alusta lähtien tekemiseen.

Sinappisilakat
0

Sinappisilakat ovat kalaherkku vailla vertaa. Kesällä uusien pottujen kanssa lyömätön yhdistelmä. Joulun juhlapöydässäkin täytyy löytyä ainakin yksi silakkaruoka.

0

Munakas syntyy myös pelkistä valkuaisista. Ohut valkoinen munakas kannattaa täyttää tuoreilla tomaateilla ja kääriä rullalle. Tämä ruoka menee läpi paatuneimmankin terveysintoilijan seulasta.

Nakki-perunasoselaatikko
3

Kun tekee perunamuusia, sitä kannattaa tehdä reilusti ja vaikka pakastaa loput. Sen jälkeen nakki-perunasoselaatikko syntyy vaivatta.

Pippurikana
0

Pippurikana on nimensä mukaan oodi pippurin ystäville. Kermaisessa kastikkeessa hautunut broileri, eriväristen pippureiden aromikirjoilla lämmitettynä on herkku, joka vie kielen.

Kalakeitto
0

Perinteinen kalakeitto on äärimmäisen simppeli ruoka tehdä, mutta niin herkullista että lapsetkin pyytävät lisää. Salaisuus on, taas kerran, sipulin oikeaoppisessa kuullottamisessa.

0

Viron herkuilla varustetuun burgeriin löytyy aineksia jo useista kaupoista. Varsinkin niistä virolaisista.

Poropiirakka
0

Poropiirakka on täynnä pohjoisen makuja. Leipäjuusto antaa piirakalle upean rungon, peittämättä kuitenkaan poron kylmäsavupaistin ainutlaatuista makua. Tätä kelpaa tarjota myös ulkomaisille vieraille.

Pad-thai - paistetut nuudelit
0

Pad thai eli paistetut riisinuudelit ovat tarjolla joka ikisessä kadunkulmassa Bankokissa. Jokaisella keittiöllä on tietysti oma reseptinsä. Tähän voi hyvin käyttää myös eilisen broilerin jämiä tai muuta ylijäänyttä lihaa.

Sitruunakala
0

Muikean herkullinen sitruunakala on parhaimmillaan kiinteälihaisesta kalasta tehtynä. Näitä löytyy esim. etnisten ruokakauppojen pakastealtaista.

Porkkakeitto
0

Porkkanakeitto saa upean aromikirjon aasialaisista aineksista. Inkivääriä, kookosta ja chiliä. Näillä lämpenee mukavasti ja flunssakin saattaa parantua.

Jauhelihaperunat
1

Jauhelihaperunat ovat makkaraperunoiden evoluutio. Mikä ettei; ovathan suomalaiset myös jauhelihakansaa. Erinomainen mättöruoka – varsinkin juhlien jälkeen.

Sienipiirakka
0

Sienipiirakka saa mahtavan säväyksen vuohenjuustosta, joka tuo pienen happaman elementin ruokaan, peittämättä metsäsienien upeaa aromia.

Massaman-curry
2

Massaman curry sopii suomalaiselle hyvin. Siinä kun on perunaakin! Jauha currytahna itse tai osta kaupasta valmiina.

Devils burger
0

Ehkä maailman paras hampurilainen? Tulinen ja makea hillo kohtaa suolaisen ja kermaisen Aurajuuston – huhhuh!

Italialainen risotto
4

Italiassa risotto tarkoittaa upeaa, koostumukseltaan valuvaa herkkua, jossa laadukkaat lisukkeet. Panosta oikeaan risottoriisiin.

Kanansiivet Hot-Hot -kastikkeessa
0

Kanansiivet Hot-Hot -kastikkeessa vievät kielen mennessään. Kanan- tai broilerinsiivet ovat myös erittäin edullisia vielä tällä hetkellä, joten niistä kannattaa ottaa ilo irti.

0

Tonkatsu on japanilainen vastike wieninleikkeelle; schnitzelille. Tonkatsun rapeus on kuitenkin omaa luokkaansa – kiitos Japanissa käytettävien pankojauhojen. Elämyksen kruunaa maukas soosu-kastike.

Punajuuririsotto
2

Makea punajuuri sopii loistavasti risottoon. Sen kaveriksi kun paistaa vielä kiekon vuohenjuustoa niin elämä hymyilee.

0

Jos haluaa ruoan maistuvan täyteläiselle, siitä täytyy löytyä kaikkia perusmakuja. Tämä karjalanpaisti 2.0 on tuunattu kunnioituksella alkuperäistä reseptiä kohtaan.

Poro-juureskeitto
0

Poro-juureskeitto heijastaa maamme upeita makuja. Sen voi tehdä poronkäristyksestä tai kylmäsavurouheesta, jos haluat savun makua mukaan keittoon.

Villisikapata
0

Hiljaa haudutettu villisikapata on erinomainen herkku, vaikka viikonlopun juhlapöytään. Riistan makua tasoitellaan sika-nautajauhelihalla, mutta toki voit tehdä tämän kokonaan myös villisian lihasta.

Possun sisäfilee appelsiini-chilimarinadissa
0

Possun sisäfilee on kiitollinen marinoitava, koska se imee makuja itseensä tosi hyvin. Tässä possun sisäfilee marinoidaan raikkaalla appelsiinilla, otetaan chilistä hieman kärkeä ja grillataan nopeasti mehukkaaksi.

Tattipasta
0

Herkkutatti on tattien kuningas upean pähkinäisellä maullaan mutta jos sitä ei ole saatavilla, niin muutkin tatit käyvät. Tattipasta ei turhia krumeluureja kaipaa. Voi ja rosmariini korostavat sienen hienoa makua.

Tomaattipasta
2

Tomaattipasta on italialaista keittiötä parhaimmillaan – yksinkertaista, mutta erittäin hyvää. Kiinnitä huomiota tomaattien laatuun. Markettitavara on yleensä vain heinäkuussa kelvollista.

1 13 14 15 16