Selataan: Pääruoka

0

Kaalikeitto ei välttämättä ole järin kovassa huudossa – ainakaan lasten lautasella. Tee ruoka siis Provencen tyyliin maustettuna ja johan alkaa maistua!

Lihapullapelti
0

Italialaistyylinen lihapullapelti on raikas tuulahdus välimeren keittiötä. Resepti voi vaikuttaa aikaa vievälle, mutta kun teet oikeassa järjestyksessä, se syntyy kuin itsestään.

Falafel
0

Falafel on täyttävä ja maukas kasvispyörykkä lähi-idästä. Reseptejä riittää jos jonkinlaista, mutta tässä niistä yksi, jossa pähkinäistä makua korostetaan tahinilla.

Maailman paras nakkikastike
0

Tämä nakkikastike on maailman paras siitä syystä, että siinä on huomattava määrä terveellistä porkkanaa. Silti se on niin hyvää, ettei lapsetkaan huomaa sitä kritisoida.

Poron paahtopaisti
0

Poron paahtopaisti on pohjolan lihaherkku vailla vertaa. Simppeli mutta kurinalainen paistaminen takaa upean mehukkaan lopputuloksen. Kylkeen valkosipulivoita ja pikkelöityjä sieniä.

Poro-juureskeitto
0

Poro-juureskeitto heijastaa maamme upeita makuja. Sen voi tehdä poronkäristyksestä tai kylmäsavurouheesta, jos haluat savun makua mukaan keittoon.

Unkarilainen makkarakeitto
0

Unkarilainen makkarakeitto on täynnä paprikaa. Vähähiilihydraattisuutensa ansiosta on kuin omiaan karppaajille. Maistuu silti myös muillekin.

Kanaviillokki
0

Kouluajan kauhu; kanaviillokki on itse asiassa aivan erinomaisen hyvää, kun sen tekee huolella ja ajan kanssa.

Malesialainen kalacurry
0

Malesialainen kalacurry on täynnä ananaksen makeutta, chilin lämpöä ja kookoksen kermaisuutta. Voit tehdä sen oikeastaan mistä vain vaaleasta ja kiinteälihaisesta kalasta.

Pippuripasta
0

Pippuripasta eli roomalaisten cacio e pepe on ehkä maailman yksinkertaisin pasta. Juustoa ja pippuria – siinä se. Mutta näiden ainesten välinen liitto onkin enemmän kuin osiensa summa.

Pinaattiohukaiset
0

Mikä terveellinen tekosyy syödä lettuja! Jos on sesonki, niin tee pinaattiohukaiset tuoreesta pinaatista. Tulee erinomaisen hyvää.

Makkarastroganoff
0

Makkarastroganoff on arkiruokaa parhaimmillaan – helppoa, nopeaa ja hyvää. Kannattaa välttää jauhomakkaroita ja panostaa kunnon lenkkiin.

Capperin pizzapohja
0

Ravintola Capperin pizzapohja on ainutlaatuinen. Kuitupitoisuutensa vuoksi se ei aiheuta turvotusta ja kerrankin pizzan syönnin jälkeen olo tuntuu hyvälle.

1

Kermainen pippuripossu on saksalaisten herkkuruokaa. Kun paahdat pippurit pannulla, saat niihin upean syvän ja lempeän tulisen sävyn. Varaa paljon olutta tai viiniä tämän ruoan kanssa.

1

Jauhelikastike on suomalaista perusruokaa. Yksinkertainen tehdä, mutta parilla kikalla saat siitä huomattavasti enemmän irti.

Mummin lihapullat
3

Mummin lihapullat ovat makumuistoista kauneimpia. Ne maistuivat lapsena ja ne maistuvat aina. Näin helposti ne syntyvät.

Paahtopaistisalaatti
0

Sunnuntaisen paahtopaistin jämät saa käytettyä näppärästi tässä salaatissa. Arki starttaa kevyesti mutta varsin täyttävästi. Hiilarit mukavasti minimissään.

Possuburgeri
0

Possuburgerit ovat kuin havajilaisista grillijuhlista konsanaan. Currya ja ananasta. Ei voi mennä vikaan.

Mantelikala
0

Mantelikala on tuttu kouluruoka. Sen kun tekee oikealla tavalla, niin huomaa, miten upeaa ruokaa pakasteseitistä voi saada. Seiti on myös kiitettävän edullista.

Haukipullat
0

Haukipullat tai hienommin kvenellit, ovat järviemme herkullista lähiruokaa parhaimmillaan.

Tonnikalamunakas
0

Herkullinen tonnikalamunakas saa lisälämpöä pienestä tujauksesta chiliä, jota puolestaan taittaa sipulin ja ketsupin makeus. Mahtavan maistuva ja nopea ruoka arkeen.

Silakkapihvit
0

Silakkapihvit ovat niitä herkkuja, joita on saatava usein. Silakka on edullinen kala marketissa ja tämä resepti onnistuu kalan käsittelyä pelkäävältäkin helposti.

Maksakastike
0

Maksakastike on niitä ruokia joita on silloin tällöin saatava. Kastikkeen kiehuessa voi tehdä ruokaan täydellisesti sopivan salaatin punasipulista, punakaalista ja puolukasta. Maksa pitää makeista ja hapokkaista kavereista.

Kana-jalfrezi
0

Jalfrezi on tuttu näky intialaisen ravintolan listalla. Sen voi tehdä muustakin lihasta kuin linnusta – tai jopa kasvisversiona. Erittäin hyvää se on aina.

Paistettua kuhaa aniskastikkeessa
0

Paistettua kuhaa ja siihen ravintolatasoinen aniskastike kyytipojaksi. Kastikkeen erikoisuus piilee herkkusienissä, joiden umamin sävyttämä aromi siivittää kastikkeen uusiin ulottuvuuksiin. Vieno anis viimeistelee makuelämyksen.

Suolainen pannukakku
0

Pannukakku on hyvää myös suolaisena versiona. Täytteissä voi käyttää mielikuvitusta rajattomasti, vähän niin kuin pizzassa.

Paistettu lohi
0

Paistettu lohi on simppeli juttu tehdä oikein, mutta tiettyä kurinalaisuutta se vaatii. Hyvä risotto pohjalla kruunaa ravintolatasoisen annoksen.

1 2 3 16