Selataan: Lisuke

Oliiviperunaa
0

Oliiveilla ja oliiviöljyllä maustettu perunamuusi on välimerellisten liharuokien oiva kumppani. Oliiviperunasta saa hienostuneen kiekon annokseen stanssilla.

Focaccia
0

Italialaisten sunnuntaileipä focaccia on kupsakka – oliiviöljyllä ja yrteillä maukkaaksi paistettu. Katso myös video, miten Gordon Ramsay leipoo focaccian.

Porkkanasalaatti
0

Valkosipulisella aiolilla ryhditetty porkkanasalaatti sopii grilliruoille ja pitopöytään. Tuoreista ja makeista porkkanoista tulee todella hyvää.

Friteeratut sipulirenkaat
0

Friteeratut sipulirenkaat ovat uppopaistamisen helpoimmasta päästä. Rapea kuori ja mehevä sisus on helppo saada aikaan. Dippaile ja rouskuttele.

Pirtelö
0

Pirtelö on erinomainen valinta burgerin kylkeen, jos olut ei syystä tai toisesta ole vaihtoehto. Pirtelö on nopea surauttaa ja makujen kanssa vain mielikuvitus on rajana.

0

Tämän jälkeen kukaan ei enää voi vähätellä ”kukkista”. Paahdettu kukkakaali parmesaanikuorella on mahtava ja helppotekoinen lisuke liharuoille. Se käy erinomaisesti myös noutopöytään.

couscous
0

Couscous (tai tuttavallisemmin meillä kuskus) on peduiinin peruseväs leirinuotiolla. Oikeilla tilpehööreillä varustettuna tästä tulee loistava ruoka sellaisenaan. Toimii hyvin myös lihaisan taginen kaverina.

Paholaisenhillo
0

Tulisen makea paholaisenhillo on oiva lisuke burgereille tai grillipöytään. Paholaisenhilloa voi tehdä ison potin kerralla, Jääkaapissa se säilyy pitkään.

Coleslaw
0

Coleslaw eli kaalisalaatti on taattua USA -tavaraa. Grillijuhlissa se raikastaa ribbsit. Nykyisissä laadukkaissa hampurilaispaikoissa se on burgerin vakiokylkiäinen. Yksinkertainen ja monikäyttöinen sivusalaatti.

Varhaiskaali currykastikkeella
0

Grillikausi tulee ja samalla alkaa varhaiskaalin satokausi. Grillatun bratwurstin kaveriksi varhaiskaali currykastikkeella on nappiosuma. Grillikauden ulkopuolella tämän voi tehdä kotiuunissa.

0

Udon-nuudelit imevät itseensä upeasti makuja ja ne paksuuntuvat uskomattoman paljon keitettäessä. Maustamisen ja täytteiden kanssa saa käyttää mielikuvitusta.

Porkkanadippi
0

Hieman tulinen ja hunajan ansiosta hennon makea dippi. Erinomainen pikantti lisä meze-pöydässä.

Ranskanperunat pannulla
0

Rapeat ranskanperunat pystyy tekemään yllättävän vaivattomasti kotiuunissakin. Tarvitset vain paksupohjaisen pannun.

Haudutettu hapankaali
2

Sauerkraut uber alles. Suomessa aliarvostettu hapankaali on parhaimmillaan haudutettuna grillilihan ja makkaran kaverina.

Tilli-kermaperunat
0

Kalaruokien oiva kumppani, mutta kokeile myös kesäisessä grillipöydässä. Tee hyvistä perunoista.

Paistetut herkkusienet
0

Herkkusienet ovat hiukan aliarvostettu raaka-aine. Paistamalla herkkusieniä rauhassa, saat esiin niiden ominaisen, jopa pähkinään viittaavan maun. Pasitetut herkkusienet sopivat loistavasti esimerkiksi pihvin kylkeen, perunoiden sijaan.