Selataan: Lisuke

Hölskypotut
0

Perunoista saa hölskypotut kun ne maustaa kattilassa ja hölskyttää sekaisin. Eli kyseessä herkullinen, lämmin perunasalaatti. Näppärää ruokaa vaikka mökillä tehtäväksi.

Perunamuusi
0

Tämä perunamuusi on loppuun asti viimeistelty ja nautinto sen mukainen. Makupaletin takaa kaksi perunalajiketta, voi ja täysmaito. Näistä se paras muusi syntyy.

Porkkanaraaste
0

Tämä porkkanaraaste on vähän enemmän kuin se koulussa tarjoiltu. Lisämakuja löydetään niin oliiviöljystä kuin sitruunastakin.

Paistettu kiinankaali
0

Paistettu kiinankaali on erittäin nopea ja helppo lisuke raikastamaan kiinalaisia liharuokia. Toimii varmasti myös grilliruokiemme kaverina.

0

Litistetyt uuniperunat ovat erinomaisen rapea lisuke herkullisten lihapullien kaveriksi. Tai tee niin kuin Jamie Oliver, ja tee nämä perunat hanhen paistoliemessä.

2

Siemennäkkäri on pelastus vähähiilihydraattista tai gluteiinitonta ruokavaliota noudattavalle. Tämä resepti ei sisällä myöskään kananmunaa, joten näkkäri säilyy hyvänä pidempään. Tee iso satsi kerralla.

0

Luontaisesti gluteiinitonta kvinoaa voi käyttää riisin tapaan. Raikas kvinoasalaatti syntyy kauden tuoreista kasviksista ja makua se saa reippaasta limestä.

0

Pekonimuffinit täydentävät kermaisen keiton tai ne voi syödä sellaisenaan alkupalatyylisesti majoneesipohjaisella täytteellä höystettynä.

0

Briossisämpylät ovat ainoa oikea vaihtoehto kun tehdään “deluxe”-hampurilaisia. Briossin makea, voinen rapeus on omiaan suolaisen lihan kaverina.

0

Piimälimppu on klassista pohjolan keittiötä parhaimmillaan. Hapan-imelän makunsa limppu saa siirapista ja piimästä. Mausteisena versiona se on joulupöydän vakiovieras.

0

Tämän jälkeen kukaan ei enää voi vähätellä “kukkista”. Paahdettu kukkakaali parmesaanikuorella on mahtava ja helppotekoinen lisuke liharuoille. Se käy erinomaisesti myös noutopöytään.

0

Tässä reseptissä perunaröstit tehdään muffinivuoissa ja maustetaan parmesaanilla. Vuoassa röstit saavat hautua rauhassa pinnalta rapeiksi ja sisältä suussasulaviksi. Liharuokien kaverina näistä saa ravintolatasoisen annoksen.

0

Kun tarvitaan juhlavaa perunamuusia, Duchesse-perunat ovat juuri oikea valinta. Äärettömän helppo onnistua kun seuraat tarkasti tätä reseptiä.

Ranskanperunat pannulla
0

Rapeat ranskanperunat pystyy tekemään yllättävän vaivattomasti kotiuunissakin. Tarvitset vain paksupohjaisen pannun.

Punaherukkahilloke
0

Punaherukan happamuus taittuu nätisti sipulin ja sokerin makeudella. Tämä on erinomainen hilloke mm. kanaviillokille tai riistalihalle.

Makukurkut
0

Makukurkut kannattaa säilöä itse. Voit vähentää suolan määrää verrattuna kaupan vastaaviin ja vain mielikuvitus on rajana maustamisen kanssa.

Kreikkalaisen mummon kurkut
0

Kreikkalaisen mummon kurkut poikkeavat suomalaisista siinä, että mukaan tulee fetaa. Tämä on oiva ja viilentävä salaatti vaikkapa grillipöytään.

Waldorfin salaatti
0

Waldorfin salaatti on varmasti yksi eniten versioiduista ruokaresepteistä maailmassa. Tässä mennään lähelle alkuperäistä Waldorf-hotellin tekemää ruokaa.

Ananasriisi
0

Näyttävä, kuoreensa katettu ananasriisi on aasialaisen ruoan maukas kumppani. Se syntyy helposti vaikka eilisen päivän ylijäämäriisistä.

Vastustamattomat perunarieskat
1

Taas yksi syy tehdä perunamuusia reilusti enemmän kuin on sillä hetkellä tarvis. Seuraavana päivänä siitä voi pyöräyttää vastustamattomat perunarieskat.

Pataleipä
2

Pataleipä eli “No-Knead Bread” on kuin Pariisilaisesta leipomosta konsanaan. Rapea kuori ja pehmeä sisus. Tämä herkullinen leipä on myös äärimmäisen helppo tehdä.

Bataattisipsit
2

Bataattisipsit ovat herkullista vaihtelua burgerin kylkeen. Bataatin makeus yhdistettynä kunnon pintasuolaan on erinomainen makupari.

Rosolli
0

Rosolli kuuluu joulupöytään, mutta sitä kannattaa myös tehdä syksyllä, jolloin juurekset ovat parhaimmillaan. Kermakastike kruunaa makuelämyksen.

Lehtikaalisipsit
0

Silloin tällöin maailmalta tipahtaa resepti, jossa ei aluksi näytä olevan mitään järkeä. Lehtikaalisipsit kuulostavat aivan oudolle mutta kun kerran niitä maistaa, positiivinen yllätys on suuri.

Kreikkalainen perunasalaatti
0

Tsatsikilla maustettu Kreikkalainen perunasalaatti on maukas ja raikas lisuke noutopöytään. Sopii myös hyvin mausteisemmalle grilliruoalle helpottamaan chilin poltetta.

Meksikolainen salaatti
0

Meksikolainen salaatti syntyy näppärästi tölkkitavarasta ja on limekastikkeen ansiosta hyvin maukas ja raikas.

Tomaattinen papumuhennos
0

Espanjalaiseen tyyliin tehty papumuhennos on herkku sellaisenaan, tai sitä voi käyttää lisukkeena liharuokien kanssa.

Kurkku-fetasalaatti
0

Muikeaksi marinoidut kurkut mintulla hölvättynä ja siihen sitten vielä juustoa suolaksi. Todella hyvä fetasalaatti.

Tapenade
0

Tapenade on oliivitahna, joka patongin päälle sipaistuna vie suoraan lämpimiin välimeren maisemiin.

1 2 3 4