Selataan: Lisuke

Focaccia
0

Italialaisten sunnuntaileipä focaccia on kupsakka – oliiviöljyllä ja yrteillä maukkaaksi paistettu. Katso myös video, miten Gordon Ramsay leipoo focaccian.

Juustoperunat
2

Vastustamattomat juustoperunat saavat täyteläisen makunsa mozzarellasta, joka tuo rakennetta sekä emmentalista, joka tuo ruokaan syvyyttä.

Briossisämpylät
0

Briossisämpylät ovat ainoa oikea vaihtoehto kun tehdään kunnon burgeria. Briossin ilmavan makea, voinen rapeus on omiaan suolaisen hampurilaisen kaverina.

Helppo arkileipä
0

Arkileipä on nopea ja helppo pyöräyttää. Se paistuu kuumassa uunissa rapeaksi pinnalta ja ilmavaksi sisältä. Jauhojen kanssa saa käyttää mielikuvitusta.

0

Udon-nuudelit imevät itseensä upeasti makuja ja ne paksuuntuvat uskomattoman paljon keitettäessä. Maustamisen ja täytteiden kanssa saa käyttää mielikuvitusta.

Rosmariiniperunat
0

Uuniruukussa tulee nopeasti herkulliset rosmariiniperunat – vaikkapa pihvin kumppaniksi.

Lehtikaalisipsit
0

Silloin tällöin maailmalta tipahtaa resepti, jossa ei aluksi näytä olevan mitään järkeä. Lehtikaalisipsit kuulostavat aivan oudolle mutta kun kerran niitä maistaa, positiivinen yllätys on suuri.

Pastatimbaali
0

Pastatimbaali tuo vaihtelua pastalisukkeeseen. Erinomaisen hyvää tämä on italialaisen lihakastikkeen, Ragun kanssa. Ja lasiin tietysti italialaista punaviiniä.

Dauphinois-gratiini
0

Dauphinois-gratiini on yhtä kuin ranskalaiset valkosipuliperunat. Ideana on esikeittää perunat maidossa, jolloin lopputulos on sametin pehmeä.

Porkkanasalaatti
0

Valkosipulisella aiolilla ryhditetty porkkanasalaatti sopii grilliruoille ja pitopöytään. Tuoreista ja makeista porkkanoista tulee todella hyvää.

Maa-artisokkapyree
6

Michelin-tasoinen kukkakaalipyre kruunaa liha-aterian. Pyre on tyylikkyydestään huolimattta helppo tehdä.

Punjabilainen kaali
2

Hieman makea kaalilisuke taittaa mukavasti tulisempien curryjen poltetta. Ruoan voi tehdä myös varhaiskaalista.

Konjakkisinappi
0

Sinappi kuuluu suomalaiseen ruokapöytään. Etenkin konjakkisinappi tekee juhlan – kinkun kanssa se sopii mainiosti. Sinapin tekeminen on yhtä vispaamista mutta maku palkitsee vaivan.

Haudutettu hapankaali
2

Sauerkraut uber alles. Suomessa aliarvostettu hapankaali on parhaimmillaan haudutettuna grillilihan ja makkaran kaverina.

Kesäinen salsa
0

Grillipöytään tai kunnon pihvin kaveriksi upean kesäinen salsa, joka keventää mukavasti annosta.

Paistetut herkkusienet
0

Herkkusienet ovat hiukan aliarvostettu raaka-aine. Paistamalla herkkusieniä rauhassa, saat esiin niiden ominaisen, jopa pähkinään viittaavan maun. Pasitetut herkkusienet sopivat loistavasti esimerkiksi pihvin kylkeen, perunoiden sijaan.

0

Tässä reseptissä perunaröstit tehdään muffinivuoissa ja maustetaan parmesaanilla. Vuoassa röstit saavat hautua rauhassa pinnalta rapeiksi ja sisältä suussasulaviksi. Liharuokien kaverina näistä saa ravintolatasoisen annoksen.

Pataleipä
4

Pataleipä eli ”No-Knead Bread” on kuin Pariisilaisesta leipomosta konsanaan. Rapea kuori ja pehmeä sisus. Tämä herkullinen leipä on myös äärimmäisen helppo tehdä.

0

Seesamiperunat ovat herkullinen lisuke itäisen välimeren keittiöstä. Mausta reippaasti ja nauti seesamin pähkinäisestä mausta erilaisten liharuokien kanssa.

Salsakastike
0

Meksikon keittiöstä kajahtaa mukavan maukas salsakastike, joka on omiaan paitsi nachojen dipiksi, myös grillipöydässä.

Paholaisenhillo
0

Tulisen makea paholaisenhillo on oiva lisuke burgereille tai grillipöytään. Paholaisenhilloa voi tehdä ison potin kerralla, Jääkaapissa se säilyy pitkään.

Pikkelöidyt sienet
0

Sienien pikkelöinti on erinomainen tapa säilöä syksyn sato talteen. Niitä voi ripotella leivän päälle, burgeriin tai pihvin kaveriksi.

Tomaattinen papumuhennos
0

Espanjalaiseen tyyliin tehty papumuhennos on herkku sellaisenaan, tai sitä voi käyttää lisukkeena liharuokien kanssa.

Makukurkut
0

Makukurkut kannattaa säilöä itse. Voit vähentää suolan määrää verrattuna kaupan vastaaviin ja vain mielikuvitus on rajana maustamisen kanssa.

Juureslastut
0

Juhlallinen ja rapea lisuke on kuin hienosta ravintolasta konsanaan. Juureslastut ovat erinomainen alkupala maa-artisokkamajoneesin kanssa. Kokeile myös ranskalaisten asemasta burgerille.

1 2 3 4