Selataan: Lisuke

Paahdetut juurekset
0

Syksyn parhaimpia puolia ovat tuoreet juurekset. Uunissa paahdetut juurekset eli “säräjuurekset” ovat vieläpä helppo tehdä. Lisämakua ne saavat erinomaisesta glasyyrista.

0

Lihapata vaatii kunnianarvoisen seuralaisen. Perunakakku on juuri sellainen. Voit tehdä yhden ison tai monta pientä, jolloin niitä voi olla vaikka varastossa pakastimessa.

Varhaiskaali currykastikkeella
0

Grillikausi tulee ja samalla alkaa varhaiskaalin satokausi. Grillatun bratwurstin kaveriksi varhaiskaali currykastikkeella on nappiosuma. Grillikauden ulkopuolella tämän voi tehdä kotiuunissa.

Tuorepasta
0

Tuorepasta nostaa pastaruokasi aivan uudenlaiselle tasolle. Esimerkiksi lasagne saa upean kiinteän koostumuksen kotitekoisilla pastalevyillä.

Rucolaperunat
0

Nopea ja helppo tuunaus, joka säväyttää uudet perunat välimerikelpoiseksi.

Pilahviriisi
0

Riisistä saa erilaisilla mausteilla, pähkinöillä ja rusinoilla erinomaisen juhlavan pilahviriisin – käy jopa sellaisenaan lounaasta.

Salsakastike
0

Meksikon keittiöstä kajahtaa mukavan maukas salsakastike, joka on omiaan paitsi nachojen dipiksi, myös grillipöydässä.

Porkkanaraaste
0

Tämä porkkanaraaste on vähän enemmän kuin se koulussa tarjoiltu. Lisämakuja löydetään niin oliiviöljystä kuin sitruunastakin.

Punajuurisalaatti
11

Punajuurisalaatti on niin helppo ja nopea tehdä että einesversiot voi jättää e-koodeineen kaupan hyllyyn.

Rub - kuivamausteseos
0

Kuivamausteseos rub hierotaan lihan pintaan ja annetaan maustaa siitä käsin paistettava liha. Tässä Reseptitaivaan herkullinen ja keskivahva sekoite. Se jättää tilaa vielä viinin maullekin.

0

Tämän jälkeen kukaan ei enää voi vähätellä “kukkista”. Paahdettu kukkakaali parmesaanikuorella on mahtava ja helppotekoinen lisuke liharuoille. Se käy erinomaisesti myös noutopöytään.

Ananasriisi
0

Näyttävä, kuoreensa katettu ananasriisi on aasialaisen ruoan maukas kumppani. Se syntyy helposti vaikka eilisen päivän ylijäämäriisistä.

Currykaali
0

Saksalaistyyppinen currykaali grilliherkkujen, erityisesti bratwurstin kaveriksi. Tulisemman ystävät voivat lisätä chiliä curryn tueksi.

3

Siemennäkkäri on pelastus vähähiilihydraattista tai gluteiinitonta ruokavaliota noudattavalle. Tämä resepti ei sisällä myöskään kananmunaa, joten näkkäri säilyy hyvänä pidempään. Tee iso satsi kerralla.

Hampurilaissämpylät
0

Unohtakaamme kaupan höttösämpylät. Itse tekemällä burgerinautinto nousee huimasti. Tee kerralla paljon ja laita pakkaseen.

Peltileipä
0

Näppärä pelileipä onnistuu leivontakammoisiltakin. Erityisen hyvin rapsakka peltileipä sopii keittojen kanssa, mutta kokeile myös osana juustopöytää.

Linssimuhennos
0

Linssimuhennos on vertaansa vailla oleva lisuke kalalle ja miksei tuhdille lihallekin. Voit myös tehdä siitä ruokaisamman version.

0

Seesamiperunat ovat herkullinen lisuke itäisen välimeren keittiöstä. Mausta reippaasti ja nauti seesamin pähkinäisestä mausta erilaisten liharuokien kanssa.

Focaccia
0

Italialaisten sunnuntaileipä focaccia on kupsakka – oliiviöljyllä ja yrteillä maukkaaksi paistettu. Katso myös video, miten Gordon Ramsay leipoo focaccian.

Paratha-leipä
0

Paratha on intialainen leipä, jota syödään usein aamiaisella. Tässä reseptissä paratha täytetään mausteilla ja juustolla. Sen voi myös raakapakastaa ja ottaa vaivattomasti pannulle, kun tarvitaan.

Lohkoperunat
0

Reseptitaivaan rakastettu klassikko. Eikä suotta, nämä lohkoperunat kuorrutuksineen vievät kielen.

Polenta
1

Maissiryyneistä tehty polenta on erinomainen lisuke liharuoille – sen voi maustaa vaikka juustolla. Se jämäköityy jääkaapissa niin, että sitä on helppo grillata tai paistaa paloina.

Hapanimeläkastike
2

Kiinalaisten hapanimeläkastike kannattaa opetella ulkoa. Sen jälkeen voit tehdä juuri niin herkullisia ruokia, kuin siinä lähikiinalaisessa on tarjolla ja jättää kaupan valmiit purkit hyllyyn.

0

Klassiset mummonkurkut ovat taatusti kesän parhaita herkkuja. Tee reilusti kerralla. Toimii grillilihan kanssa ja leivän päällä.

0

Gratinoidut ruusukaalit ovat täydellinen lisuke tuhdille pihville. Voit myös lisätä ruusukaaleihin pekonia, jolloinka ne käyvät ateriasta sellaisenaan.

Porkkanalaatikko
0

Porkkanalaatikko saa uutta iloa, kun maustat sen pienellä ripauksella kanelia ja inkivääriä. Voit myös korvata osan porkkanasta bataatilla.

Grilliperunat
2

Uudet perunat saavat mukavan maustehunnun ja nätit raidat grillin lämmössä. Grilliperunat ovat helppoa ja herkullista kesäruokaa.

Perunamuusi
1

Tämä perunamuusi on loppuun asti viimeistelty ja nautinto sen mukainen. Makupaletin takaa kaksi perunalajiketta, voi ja täysmaito. Näistä se paras muusi syntyy.

Maa-artisokkapyree
6

Michelin-tasoinen kukkakaalipyre kruunaa liha-aterian. Pyre on tyylikkyydestään huolimattta helppo tehdä.

1 2 3 4