Selataan: Lisuke

Dauphinois-gratiini
0

Dauphinois-gratiini on yhtä kuin ranskalaiset valkosipuliperunat. Ideana on esikeittää perunat maidossa, jolloin lopputulos on sametin pehmeä.

Hölskypotut
0

Perunoista saa hölskypotut kun ne maustaa kattilassa ja hölskyttää sekaisin. Eli kyseessä herkullinen, lämmin perunasalaatti. Näppärää ruokaa vaikka mökillä tehtäväksi.

couscous
0

Couscous (tai tuttavallisemmin meillä kuskus) on peduiinin peruseväs leirinuotiolla. Oikeilla tilpehööreillä varustettuna tästä tulee loistava ruoka sellaisenaan. Toimii hyvin myös lihaisan taginen kaverina.

Tillimakaroni
0

Vaasalaisissa pitserioissa hitiksi noussut tillimakaroni on jotain, jota kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti. Hiukan majoneesia kylkeen ja tämähän on kaikessa outoudessaan yllättävän hyvän makuista.

Marinoidut oliivit
0

Marinoidut oliivit ovat Etelä-Euroopan maissa tuttu näky ravintolan pöydässä ja toreilla. Simppelillä marinoinnilla saat oliiveihin juuri haluamasi makuvivahteet.

Polenta
1

Maissiryyneistä tehty polenta on erinomainen lisuke liharuoille – sen voi maustaa vaikka juustolla. Se jämäköityy jääkaapissa niin, että sitä on helppo grillata tai paistaa paloina.

Ananasriisi
0

Näyttävä, kuoreensa katettu ananasriisi on aasialaisen ruoan maukas kumppani. Se syntyy helposti vaikka eilisen päivän ylijäämäriisistä.

välimeren-perunat
0

Välimeren perunat sisältävät kaikkia niitä upeita etelän makuja, joita kaiholla kaipailee räntäsateessa; valkosipulia, viiniä ja tuoreita yrttejä.

Waldorfin salaatti
0

Waldorfin salaatti on varmasti yksi eniten versioiduista ruokaresepteistä maailmassa. Tässä mennään lähelle alkuperäistä Waldorf-hotellin tekemää ruokaa.

Porkkanaraaste
0

Tämä porkkanaraaste on vähän enemmän kuin se koulussa tarjoiltu. Lisämakuja löydetään niin oliiviöljystä kuin sitruunastakin.

0

Udon-nuudelit imevät itseensä upeasti makuja ja ne paksuuntuvat uskomattoman paljon keitettäessä. Maustamisen ja täytteiden kanssa saa käyttää mielikuvitusta.

0

Tämän jälkeen kukaan ei enää voi vähätellä “kukkista”. Paahdettu kukkakaali parmesaanikuorella on mahtava ja helppotekoinen lisuke liharuoille. Se käy erinomaisesti myös noutopöytään.

Lassi - jogurttijuoma
0

Tulisen ruoan poltetta tasaa parhaiten maitopohjainen juoma. Lassin voi tehdä suolaisena tai makeana. Mangolassi esimerkiksi on erittäin suosittu intialaisen ravintolan listalla.

0

Pekonimuffinit täydentävät kermaisen keiton tai ne voi syödä sellaisenaan alkupalatyylisesti majoneesipohjaisella täytteellä höystettynä.

Juuresmuusi
0

Syksyn tuoreesta sadosta tehty juuresmuusi käy melkein minkä tahansa liharuoan kumppaniksi. Menee myös kylmänä sellaisenaan voileivän päällä.

Linssimuhennos
0

Linssimuhennos on vertaansa vailla oleva lisuke kalalle ja miksei tuhdille lihallekin. Voit myös tehdä siitä ruokaisamman version.

Kreikkalaisen mummon kurkut
0

Kreikkalaisen mummon kurkut poikkeavat suomalaisista siinä, että mukaan tulee fetaa. Tämä on oiva ja viilentävä salaatti vaikkapa grillipöytään.

Paholaisenhillo
0

Tulisen makea paholaisenhillo on oiva lisuke burgereille tai grillipöytään. Paholaisenhilloa voi tehdä ison potin kerralla, Jääkaapissa se säilyy pitkään.

Tuorepasta
0

Tuorepasta nostaa pastaruokasi aivan uudenlaiselle tasolle. Esimerkiksi lasagne saa upean kiinteän koostumuksen kotitekoisilla pastalevyillä.

Focaccia
0

Italialaisten sunnuntaileipä focaccia on kupsakka – oliiviöljyllä ja yrteillä maukkaaksi paistettu. Katso myös video, miten Gordon Ramsay leipoo focaccian.

Ranskanperunat pannulla
0

Rapeat ranskanperunat pystyy tekemään yllättävän vaivattomasti kotiuunissakin. Tarvitset vain paksupohjaisen pannun.

Sieni-juureshöystö
0

Valloittava sienilisuke vaikka fiinimmälle illalliselle. Huhtasienen voi korvata myös korvasienellä tai jopa tryffelillä.

Punaherukkahilloke
0

Punaherukan happamuus taittuu nätisti sipulin ja sokerin makeudella. Tämä on erinomainen hilloke mm. kanaviillokille tai riistalihalle.

Friteeratut sipulirenkaat
0

Friteeratut sipulirenkaat ovat uppopaistamisen helpoimmasta päästä. Rapea kuori ja mehevä sisus on helppo saada aikaan. Dippaile ja rouskuttele.

Kesäinen salsa
0

Grillipöytään tai kunnon pihvin kaveriksi upean kesäinen salsa, joka keventää mukavasti annosta.

Marinoidut paprikat
0

Klassinen tapas-herkku, joka tuo nouto- tai grillipöytään mukavan raikkaan ja kepeän tuulahduksen.

Salsakastike
0

Meksikon keittiöstä kajahtaa mukavan maukas salsakastike, joka on omiaan paitsi nachojen dipiksi, myös grillipöydässä.

Konjakkisinappi
0

Sinappi kuuluu suomalaiseen ruokapöytään. Etenkin konjakkisinappi tekee juhlan – kinkun kanssa se sopii mainiosti. Sinapin tekeminen on yhtä vispaamista mutta maku palkitsee vaivan.

1 2 3 4