Selataan: Kastike

Valkoviinikastike
6

Beurre blanc, eli voilla silattu valkoviinikastike vie jalat alta. Parhaimmillaan se on kotimaisen vaalean kalan kaverina.

Mojokastike
0

Mojokastike on Kanarian saarilta lähtöisin oleva lisuke, jota yleensä tarjoillaan ryppyperunoiden lisukkeena. Erittäin hyvä lisä myös grillipyödässä. Mojon voi tehdä punaisena tai vihreänä versiona.

Raitha-jogurttikastike
0

Raitha on jogurtista valmistettu kastike. Se on omiaan helpottamaan voimakkaiden curryjen poltetta. Raitha voidaan maustaa eri tavoilla, tässä muutama vinkki.

Romesco-kastike
0

Romesco-kastike on ehkä parhaimmillaan äyriäisten ja grillatun kalan kanssa mutta sopii se myös makkaran kaveriksi.

3

Chutney on tulinen ja makea hilloke. Se sopii myös loistavasti grillipöytään tai talvella lämpimien curryjen kaveriksi. Kannattaa tehdä iso satsi kerralla ja säilöä.

Tsatsiki
0

Välimerenmaissa paljon käytetty tsatsiki on jogurttikastike, joka raikastaa ja lievittää mausteisen ruoan poltetta. Tsatsiki kannattaa tehdä päivää tai paria ennen jääkaappiin, niin sen valkosipulisen pehmeä aromi pääsee oikeuksiinsa.

Broilerikastike
0

Broilerikastike saa upean aasialaisen vivahteen, kun käytät jogurttia kerman sijasta kastikkeen tekemiseen. Tämä nopea herkkuruoka on arjen pelastaja.

2

Aioli tehdään perinteisesti ilman kananmunaa, mutta hyvää se on nykytyylillä majoneesipohjaisenakin. Kastiketta voi käyttää vaikka perunasaatin maustamiseen.

0

Yllättävän herkullinen sienikastike syntyy tölkitetyistä sienistä silloin, kun tuoreita ei ole saatavilla.

Tomaattinen kermakastike
0

Tomaattinen kermakastike on hyvää sellaisenaan lihapullien tai hyvän pastan kaverina. Älä säästele yrttien määrässä. Tomaatti, yrtit ja kerma muodostavat upean liiton.

Kiinalaiset dipit
0

Erilaiset dipit ovat kiinassa edustettuna arkiateriallakin. Ne siivittävät erilaiset frittipalat ja kääryleet täysin uusiin sfääreihin.

Nopea sriracha-kastike
0

Alkuperäinen sriracha-kastike tehdään käyttämällä, mutta samanlaisen maun syvyyden saa oheisilla aineksilla. Miten vaan teetkin, tämä “aasian ketsuppi” sopii melkein jokaiseen ruokaan.

Parmesaanidippi
0

Parmesaanidippi on nopea ja helppotekoinen, silti erittäin herkullinen dippikastike mm. erilaisille makkararuoille. Kiilasta itse raastamalla saat tuoretta ja mehevää parmesaaniraastetta, joka maistuu huomattavasti paremmalle, kuin se kaupan kuiva valmisraaste.

Kanttarellimuhennos
0

Kanttarellimuhennos kuuluu loppukesän ruokalistalle. Jos et pysty jostain syystä hakemaan tätä upeaa sientä metsästä, niin marketista tai sen pihalta löytää varmasti.

Palak paneer
0

Palak paneer eli pinaattia sekä kotijuustoa löytyy jokaisen intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listoilta. Erittäin helppo onnistua myös kotona. Kotijuusto antaa tähän curryyn mukavaa täyteläisyyttä.

Mole-kastike
0

Meksikolaisten sunnuntaifiestalta tuttu suklainen mole-kastike on makean ja tulisen täydellinen liitto.

Tartar-kastike
0

Tartar-kastike on niitä lisukkeita, jonka kanssa voi syödä kengänpohjankin. Testaa niin kalapuikkojen, kuin myös kananugettien kanssa. Ranskalaisille tämä on myös erinomainen dippi.

Sinappi-kermakastike
0

Klassinen sinappi-kermakastike toimii loistavasti esimerkiksi lihamurekkeen kanssa. Sinapin laatua vaihtamalla saat reseptiin uusia ulottuvuuksia.

Juustokastike
0

Oikeaoppinen juustokastike syntyy valkoviinistä ja maukkaasta juustosta. Tähän voi valikoida tarkoitukseen ja mieltymyksiin sopivaa: Appenzelleriä possun leikkeelle tai Goudaa lohelle.

Paahtovoimajoneesi
1

Paahtovoimajoneesissa on nimensä mukaan upea paahtuneen voin pähkinäinen aromi. Tämä majoneesi käy burgerin väliin, kanalle, kasviksille ja vaikka perunasalaattiin. Sanomattakin selvää, että tämän kun kaivat jääkaapista grillijuhlissa, vieraasi ovat myyty.

0

Muutama ruokaklassikko kannattaa opetella ulkomuistista, punaviinikastike on yksi niistä. Viiniksi kannattaa valita notkea ja hedelmäinen tuote, esimerkiksi Argentiinan hyllystä.

Kotitekoinen ketsuppi
2

Kotona tehty ketsuppi on huomattavasti herkullisempaa kuin kaupan tekeleet. Voit maustaa ketsupin mielesi mukaan. Älä säikähdä sokerin määrää.

Kana-kesäkurpitsakastike
0

Kermainen kastike, jossa broilerinsuikaleita ja kesäkurpitsaa. Hieman terävästi maustettu, mutta makua pehmennetty aprikoosihillolla ja appelsiinimehulla.

Pinaattimuhennos
0

Kermainen pinaattimuhennos sopii loistavasti mm. kalapullien tai leivitetyn porsaanleikkeen kylkeen.

4

Jos kaapista löytyy pestoa, sieltä saa myös aterian – vaikka nopean pestopastan. Siksi kannattaakin tehdä iso satsi ja pakastaa tätä herkkua. Pesto säilyy hyvänä pakkasessa kuukausia.

Melitzano-munakoisodippi
0

Maukas melitzano-munakoisodippi hurmaa täyteläisen pehmeällä koostumuksellaan. Meze-pöydässä tai esimerkiksi falafelien kanssa hyvä lisuke.

Sipulidippi
0

Helppo ja nopea laittaa. Tasoittaa mukavasti mausteisemmat maut sekä elävöittää perunat uusiin sfääreihin.

0

Läskisoosi eli hienommin sianlihakastike on vertaansa vailla oleva kansallisherkku. Läskisoosin tekeminen on varsin helppoa, joskin aikaa kannattaa varata suussasulavan lopputuloksen saamiseksi.

1 2