Selataan: Kastike

Palak paneer
0

Palak paneer eli pinaattia sekä kotijuustoa löytyy jokaisen intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listoilta. Erittäin helppo onnistua myös kotona. Kotijuusto antaa tähän curryyn mukavaa täyteläisyyttä.

Suppilovahverokastike
0

Suppilovahverokastike sopii arkeen ja juhlaan. Nauti sellaisenaan keitettyjen perunoiden kanssa tai laita jauhelihapihvin päälle. Miten vaan, aina erinomaista.

Paahtovoimajoneesi
2

Paahtovoimajoneesissa on nimensä mukaan upea paahtuneen voin pähkinäinen aromi. Tämä majoneesi käy burgerin väliin, kanalle, kasviksille ja vaikka perunasalaattiin. Sanomattakin selvää, että tämän kun kaivat jääkaapista grillijuhlissa, vieraasi ovat myyty.

Kanttarellimuhennos
0

Kanttarellimuhennos kuuluu loppukesän ruokalistalle. Jos et pysty jostain syystä hakemaan tätä upeaa sientä metsästä, niin marketista tai sen pihalta löytää varmasti.

Viherpippurikastike
1

Viherpippurikastike on kermainen kyytipoika jauheliharuuille. Dijon ja salvia antavat sille hienostuneen sävyn.

Tomaattinen kermakastike
0

Tomaattinen kermakastike on hyvää sellaisenaan lihapullien tai hyvän pastan kaverina. Älä säästele yrttien määrässä. Tomaatti, yrtit ja kerma muodostavat upean liiton.

Juustokastike
0

Oikeaoppinen juustokastike syntyy valkoviinistä ja maukkaasta juustosta. Tähän voi valikoida tarkoitukseen ja mieltymyksiin sopivaa: Appenzelleriä possun leikkeelle tai Goudaa lohelle.

Juustodippi
0

Legendaarinen juustodippi sopii erityisesti nachoille, mutta se toimii myös grillipöydässä vaikka perunoiden kera.

2

Bearnaisekastike on yksi niistä kastikkeista jotka kannattaa opetella ulkoa. Yksinkertainen tehdä ja erittäin herkullinen esimerkiksi punakan pihvin ja ranskanperunoiden kanssa.

Parmesaanidippi
0

Parmesaanidippi on nopea ja helppotekoinen, silti erittäin herkullinen dippikastike mm. erilaisille makkararuoille. Kiilasta itse raastamalla saat tuoretta ja mehevää parmesaaniraastetta, joka maistuu huomattavasti paremmalle, kuin se kaupan kuiva valmisraaste.

Curry-dippi
0

Tämä dippi on parhaimmillaan saksalaisen Bratwurstin kaverina. Mitä tulisempana, sitä parempi. Korvaa sinapin komeasti.

Tartar-kastike
0

Tartar-kastike on niitä lisukkeita, jonka kanssa voi syödä kengänpohjankin. Testaa niin kalapuikkojen, kuin myös kananugettien kanssa. Ranskalaisille tämä on myös erinomainen dippi.

Nakkikastike
0

Nakkikastike on arjen klassikkoherkkuja. Tämän kanssa on turha lähteä hifistelemään. Ketsuppia sekä kermaa pannulle ja hyvä tulee.

Paneer tikka-masala
0

Kanaa tikka-masala on intialaisen ruoan ystävien klassikko. Tässä se tehdään kasvisversiona kotijuustosta, paneerista. Tulee varsin erinomaista myös tällä reseptillä.

Kermainen-jauhelihakastike
0

Kermainen jauhelihakastike on suomalaista perusruokaa. Viinietikalla saat siihen pienen lisäkiksin, joka saa tekemään toistekin tällä reseptillä.

0

Yllättävän herkullinen sienikastike syntyy tölkitetyistä sienistä silloin, kun tuoreita ei ole saatavilla.

Nopea sriracha-kastike
0

Alkuperäinen sriracha-kastike tehdään käyttämällä, mutta samanlaisen maun syvyyden saa oheisilla aineksilla. Miten vaan teetkin, tämä “aasian ketsuppi” sopii melkein jokaiseen ruokaan.

Mole-kastike
0

Meksikolaisten sunnuntaifiestalta tuttu suklainen mole-kastike on makean ja tulisen täydellinen liitto.

Pinaattimuhennos
0

Kermainen pinaattimuhennos sopii loistavasti mm. kalapullien tai leivitetyn porsaanleikkeen kylkeen.

Malesialainen kanakastike
2

Malesialainen kanakastike on täynnä tropiikin makuja; makeaa kookosta ja chilin lämpöä. Kastike on hyvin ohutta, kuin keittoa, jota voi syödä parhaiten lusikalla.

Hollandaisekastike
0

Hollandaisekastike valloittaa pehmeydellään ja raikkaudellaan. Se on varsin helppo saada onnistumaan täydellisesti ja käyttökohteita riittää loputtomasti.

Broilerikastike
0

Broilerikastike saa upean aasialaisen vivahteen, kun käytät jogurttia kerman sijasta kastikkeen tekemiseen. Tämä nopea herkkuruoka on arjen pelastaja.

Kana-kesäkurpitsakastike
0

Kermainen kastike, jossa broilerinsuikaleita ja kesäkurpitsaa. Hieman terävästi maustettu, mutta makua pehmennetty aprikoosihillolla ja appelsiinimehulla.

Viskikastike
0

Viskikastike on reilun pihvin upea kumppani. Tähän ei kannata kaivaa kaapista parasta skottilaista, vaan jenkki-bourbon käy mainiosti. Savusuolalla saat viskikastikkeeseen mukavaa sävyä.

2

Muutama ruokaklassikko kannattaa opetella ulkomuistista. Punaviinikastike on yksi niistä. Viiniksi kannattaa valita notkea ja hedelmäinen tuote, esimerkiksi Argentiinan hyllystä.

Kotitekoinen ketsuppi
2

Kotona tehty ketsuppi on huomattavasti herkullisempaa kuin kaupan tekeleet. Voit maustaa ketsupin mielesi mukaan. Älä säikähdä sokerin määrää.

Mojokastike
0

Mojokastike on Kanarian saarilta lähtöisin oleva lisuke, jota yleensä tarjoillaan ryppyperunoiden lisukkeena. Erittäin hyvä lisä myös grillipyödässä. Mojon voi tehdä punaisena tai vihreänä versiona.

Ruskea kastike
0

Ruskea kastike on todella helppotekoinen skandinavinen klassikko, jonka voi tehdä kermalla tai ilman. Reseptissä myös vinkit ruskean kastikkeen tuunaamiseen.

4

Jos kaapista löytyy pestoa, sieltä saa myös aterian – vaikka nopean pestopastan. Siksi kannattaakin tehdä iso satsi ja pakastaa tätä herkkua. Pesto säilyy hyvänä pakkasessa kuukausia.

1 2