Selataan: Kastike

Curry-dippi
0

Tämä dippi on parhaimmillaan saksalaisen Bratwurstin kaverina. Mitä tulisempana, sitä parempi. Korvaa sinapin komeasti.

Kotitekoinen ketsuppi
2

Kotona tehty ketsuppi on huomattavasti herkullisempaa kuin kaupan tekeleet. Voit maustaa ketsupin mielesi mukaan. Älä säikähdä sokerin määrää.

Parmesaanidippi
0

Parmesaanidippi on nopea ja helppotekoinen, silti erittäin herkullinen dippikastike mm. erilaisille makkararuoille. Kiilasta itse raastamalla saat tuoretta ja mehevää parmesaaniraastetta, joka maistuu huomattavasti paremmalle, kuin se kaupan kuiva valmisraaste.

Remoulade-kastike
0

Helppotekoinen remoulade-kastike on herkku, joka ei kaapissa kauan seiso. Sitä voi käyttää monella tapaa erilaisten kalaruokien kylkiäisinä, leivän päällä tai frittiruokien dippinä.

2

Muutama ruokaklassikko kannattaa opetella ulkomuistista. Punaviinikastike on yksi niistä. Viiniksi kannattaa valita notkea ja hedelmäinen tuote, esimerkiksi Argentiinan hyllystä.

Juustodippi
0

Legendaarinen juustodippi sopii erityisesti nachoille, mutta se toimii myös grillipöydässä vaikka perunoiden kera.

Pekonikastike
0

Kuohkea pekonikastike on kuin Homer Simpsonin taivaasta. Tämän kanssa maistuu vaikka höyrytetyt vihannekset tai ihan vaan kotimaiset uudet perunat. Kokeile myös lohen tai tuorepastan kaveriksi.

Kermainen-jauhelihakastike
0

Kermainen jauhelihakastike on suomalaista perusruokaa. Viinietikalla saat siihen pienen lisäkiksin, joka saa tekemään toistekin tällä reseptillä.

Ruskea kastike
0

Ruskea kastike on todella helppotekoinen skandinavinen klassikko, jonka voi tehdä kermalla tai ilman. Reseptissä myös vinkit ruskean kastikkeen tuunaamiseen.

Pinaattimuhennos
0

Kermainen pinaattimuhennos sopii loistavasti mm. kalapullien tai leivitetyn porsaanleikkeen kylkeen.

Paneer tikka-masala
0

Kanaa tikka-masala on intialaisen ruoan ystävien klassikko. Tässä se tehdään kasvisversiona kotijuustosta, paneerista. Tulee varsin erinomaista myös tällä reseptillä.

3

Chutney on tulinen ja makea hilloke. Se sopii myös loistavasti grillipöytään tai talvella lämpimien curryjen kaveriksi. Kannattaa tehdä iso satsi kerralla ja säilöä.

Malesialainen kanakastike
2

Malesialainen kanakastike on täynnä tropiikin makuja; makeaa kookosta ja chilin lämpöä. Kastike on hyvin ohutta, kuin keittoa, jota voi syödä parhaiten lusikalla.

0

Marinara-tomaattikastike on se jota löytyy “mamman” kaapista aina. Sitä käytetään lasagneen, pizzaan, keittoihin jne. Kannattaa tehdä iso satsi kerralla ja pakastaa.

Broilerikastike
0

Broilerikastike saa upean aasialaisen vivahteen, kun käytät jogurttia kerman sijasta kastikkeen tekemiseen. Tämä nopea herkkuruoka on arjen pelastaja.

Hummus
0

Arabimaailman perusdippi hummus on erinomainen lisuke isommalla aterialla. Tuoreet vihannekset rakastavat sitä myös.

Viherpippurikastike
1

Viherpippurikastike on kermainen kyytipoika jauheliharuuille. Dijon ja salvia antavat sille hienostuneen sävyn.

0

Yllättävän herkullinen sienikastike syntyy tölkitetyistä sienistä silloin, kun tuoreita ei ole saatavilla.

4

Jos kaapista löytyy pestoa, sieltä saa myös aterian – vaikka nopean pestopastan. Siksi kannattaakin tehdä iso satsi ja pakastaa tätä herkkua. Pesto säilyy hyvänä pakkasessa kuukausia.

Raitha-jogurttikastike
0

Raitha on jogurtista valmistettu kastike. Se on omiaan helpottamaan voimakkaiden curryjen poltetta. Raitha voidaan maustaa eri tavoilla, tässä muutama vinkki.

Kanttarellimuhennos
0

Kanttarellimuhennos kuuluu loppukesän ruokalistalle. Jos et pysty jostain syystä hakemaan tätä upeaa sientä metsästä, niin marketista tai sen pihalta löytää varmasti.

2

Bearnaisekastike on yksi niistä kastikkeista jotka kannattaa opetella ulkoa. Yksinkertainen tehdä ja erittäin herkullinen esimerkiksi punakan pihvin ja ranskanperunoiden kanssa.

Valkoviinikastike
6

Beurre blanc, eli voilla silattu valkoviinikastike vie jalat alta. Parhaimmillaan se on kotimaisen vaalean kalan kaverina.

Nopea sriracha-kastike
0

Alkuperäinen sriracha-kastike tehdään käyttämällä, mutta samanlaisen maun syvyyden saa oheisilla aineksilla. Miten vaan teetkin, tämä “aasian ketsuppi” sopii melkein jokaiseen ruokaan.

Viskikastike
0

Viskikastike on reilun pihvin upea kumppani. Tähän ei kannata kaivaa kaapista parasta skottilaista, vaan jenkki-bourbon käy mainiosti. Savusuolalla saat viskikastikkeeseen mukavaa sävyä.

Hollandaisekastike
0

Hollandaisekastike valloittaa pehmeydellään ja raikkaudellaan. Se on varsin helppo saada onnistumaan täydellisesti ja käyttökohteita riittää loputtomasti.

Juustokastike
0

Oikeaoppinen juustokastike syntyy valkoviinistä ja maukkaasta juustosta. Tähän voi valikoida tarkoitukseen ja mieltymyksiin sopivaa: Appenzelleriä possun leikkeelle tai Goudaa lohelle.

Chevre-avokadodippi
0

Meksikolaisen pitopöydän viilentäviä jäseniä. Avokadodipin voi tehdä edellisenä päivänä jo valmiiksi maustumaan.

1 2