Selataan: Kastike

Sinappi
0

Sinapin tekeminen on niinkin vaikeaa, että laitat ainekset kattilaan, vispaat ja kiehautat. Variointimahdollisuuksia makujen suhteen on loputtomasti.

0

Yllättävän herkullinen sienikastike syntyy tölkitetyistä sienistä silloin, kun tuoreita ei ole saatavilla.

Juustokastike
0

Oikeaoppinen juustokastike syntyy valkoviinistä ja maukkaasta juustosta. Tähän voi valikoida tarkoitukseen ja mieltymyksiin sopivaa: Appenzelleriä possun leikkeelle tai Goudaa lohelle.

Mojokastike
0

Mojokastike on Kanarian saarilta lähtöisin oleva lisuke, jota yleensä tarjoillaan ryppyperunoiden lisukkeena. Erittäin hyvä lisä myös grillipyödässä. Mojon voi tehdä punaisena tai vihreänä versiona.

Broilerikastike
0

Broilerikastike saa upean aasialaisen vivahteen, kun käytät jogurttia kerman sijasta kastikkeen tekemiseen. Tämä nopea herkkuruoka on arjen pelastaja.

Tsatsiki
0

Välimerenmaissa paljon käytetty tsatsiki on jogurttikastike, joka raikastaa ja lievittää mausteisen ruoan poltetta. Tsatsiki kannattaa tehdä päivää tai paria ennen jääkaappiin, niin sen valkosipulisen pehmeä aromi pääsee oikeuksiinsa.

Viherpippurikastike
1

Viherpippurikastike on kermainen kyytipoika jauheliharuuille. Dijon ja salvia antavat sille hienostuneen sävyn.

Paneer tikka-masala
0

Kanaa tikka-masala on intialaisen ruoan ystävien klassikko. Tässä se tehdään kasvisversiona kotijuustosta, paneerista. Tulee varsin erinomaista myös tällä reseptillä.

0

Marinara-tomaattikastike on se jota löytyy “mamman” kaapista aina. Sitä käytetään lasagneen, pizzaan, keittoihin jne. Kannattaa tehdä iso satsi kerralla ja pakastaa.

0

Muutama ruokaklassikko kannattaa opetella ulkomuistista, punaviinikastike on yksi niistä. Viiniksi kannattaa valita notkea ja hedelmäinen tuote, esimerkiksi Argentiinan hyllystä.

Kantarellikastike
0

Kantarellikastike, tai tutummin kanttarellikastike on varmasti Jokaiselle tuttu kesäherkku. Resepti on viilattu fiinimmäksi valkoviinillä, joka sopii tähän ruokaan täydellisesti.

Palak paneer
0

Palak paneer eli pinaattia sekä kotijuustoa löytyy jokaisen intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listoilta. Erittäin helppo onnistua myös kotona. Kotijuusto antaa tähän curryyn mukavaa täyteläisyyttä.

Valkoviinikastike
6

Beurre blanc, eli voilla silattu valkoviinikastike vie jalat alta. Parhaimmillaan se on kotimaisen vaalean kalan kaverina.

Hummus
0

Arabimaailman perusdippi hummus on erinomainen lisuke isommalla aterialla. Tuoreet vihannekset rakastavat sitä myös.

Juustodippi
0

Legendaarinen juustodippi sopii erityisesti nachoille, mutta se toimii myös grillipöydässä vaikka perunoiden kera.

Sipulidippi
0

Helppo ja nopea laittaa. Tasoittaa mukavasti mausteisemmat maut sekä elävöittää perunat uusiin sfääreihin.

Chevre-avokadodippi
0

Meksikolaisen pitopöydän viilentäviä jäseniä. Avokadodipin voi tehdä edellisenä päivänä jo valmiiksi maustumaan.

Kana-kesäkurpitsakastike
0

Kermainen kastike, jossa broilerinsuikaleita ja kesäkurpitsaa. Hieman terävästi maustettu, mutta makua pehmennetty aprikoosihillolla ja appelsiinimehulla.

Pinaattimuhennos
0

Kermainen pinaattimuhennos sopii loistavasti mm. kalapullien tai leivitetyn porsaanleikkeen kylkeen.

Kiinalaiset dipit
0

Erilaiset dipit ovat kiinassa edustettuna arkiateriallakin. Ne siivittävät erilaiset frittipalat ja kääryleet täysin uusiin sfääreihin.

Nakkikastike
0

Nakkikastike on arjen klassikkoherkkuja. Tämän kanssa on turha lähteä hifistelemään. Ketsuppia sekä kermaa pannulle ja hyvä tulee.

4

Jos kaapista löytyy pestoa, sieltä saa myös aterian – vaikka nopean pestopastan. Siksi kannattaakin tehdä iso satsi ja pakastaa tätä herkkua. Pesto säilyy hyvänä pakkasessa kuukausia.

Malesialainen kanakastike
2

Malesialainen kanakastike on täynnä tropiikin makuja; makeaa kookosta ja chilin lämpöä. Kastike on hyvin ohutta, kuin keittoa, jota voi syödä parhaiten lusikalla.

2

Aioli tehdään perinteisesti ilman kananmunaa, mutta hyvää se on nykytyylillä majoneesipohjaisenakin. Kastiketta voi käyttää vaikka perunasaatin maustamiseen.

Parmesaanidippi
0

Parmesaanidippi on nopea ja helppotekoinen, silti erittäin herkullinen dippikastike mm. erilaisille makkararuoille. Kiilasta itse raastamalla saat tuoretta ja mehevää parmesaaniraastetta, joka maistuu huomattavasti paremmalle, kuin se kaupan kuiva valmisraaste.

Suppilovahverokastike
0

Suppilovahverokastike sopii arkeen ja juhlaan. Nauti sellaisenaan keitettyjen perunoiden kanssa tai laita jauhelihapihvin päälle. Miten vaan, aina erinomaista.

1 2