Selataan: Kastike

Kana-kesäkurpitsakastike
0

Kermainen kastike, jossa broilerinsuikaleita ja kesäkurpitsaa. Hieman terävästi maustettu, mutta makua pehmennetty aprikoosihillolla ja appelsiinimehulla.

Nopea sriracha-kastike
0

Alkuperäinen sriracha-kastike tehdään käyttämällä, mutta samanlaisen maun syvyyden saa oheisilla aineksilla. Miten vaan teetkin, tämä “aasian ketsuppi” sopii melkein jokaiseen ruokaan.

Tsatsiki
1

Välimerenmaissa paljon käytetty tsatsiki on jogurttikastike, joka raikastaa ja lievittää mausteisen ruoan poltetta. Tsatsiki kannattaa tehdä päivää tai paria ennen jääkaappiin, niin sen valkosipulisen pehmeä aromi pääsee oikeuksiinsa.

4

Jos kaapista löytyy pestoa, sieltä saa myös aterian – vaikka nopean pestopastan. Siksi kannattaakin tehdä iso satsi ja pakastaa tätä herkkua. Pesto säilyy hyvänä pakkasessa kuukausia.

2

Muutama ruokaklassikko kannattaa opetella ulkomuistista. Punaviinikastike on yksi niistä. Viiniksi kannattaa valita notkea ja hedelmäinen tuote, esimerkiksi Argentiinan hyllystä.

Raitha-jogurttikastike
0

Raitha on jogurtista valmistettu kastike. Se on omiaan helpottamaan voimakkaiden curryjen poltetta. Raitha voidaan maustaa eri tavoilla, tässä muutama vinkki.

3

Chutney on tulinen ja makea hilloke. Se sopii myös loistavasti grillipöytään tai talvella lämpimien curryjen kaveriksi. Kannattaa tehdä iso satsi kerralla ja säilöä.

Paahtovoimajoneesi
2

Paahtovoimajoneesissa on nimensä mukaan upea paahtuneen voin pähkinäinen aromi. Tämä majoneesi käy burgerin väliin, kanalle, kasviksille ja vaikka perunasalaattiin. Sanomattakin selvää, että tämän kun kaivat jääkaapista grillijuhlissa, vieraasi ovat myyty.

Broilerikastike
0

Broilerikastike saa upean aasialaisen vivahteen, kun käytät jogurttia kerman sijasta kastikkeen tekemiseen. Tämä nopea herkkuruoka on arjen pelastaja.

Paneer tikka-masala
0

Kanaa tikka-masala on intialaisen ruoan ystävien klassikko. Tässä se tehdään kasvisversiona kotijuustosta, paneerista. Tulee varsin erinomaista myös tällä reseptillä.

0

Läskisoosi eli hienommin sianlihakastike on vertaansa vailla oleva kansallisherkku. Läskisoosin tekeminen on varsin helppoa, joskin aikaa kannattaa varata suussasulavan lopputuloksen saamiseksi.

Pinaattimuhennos
0

Kermainen pinaattimuhennos sopii loistavasti mm. kalapullien tai leivitetyn porsaanleikkeen kylkeen.

Pekonikastike
0

Kuohkea pekonikastike on kuin Homer Simpsonin taivaasta. Tämän kanssa maistuu vaikka höyrytetyt vihannekset tai ihan vaan kotimaiset uudet perunat. Kokeile myös lohen tai tuorepastan kaveriksi.

Melitzano-munakoisodippi
0

Maukas melitzano-munakoisodippi hurmaa täyteläisen pehmeällä koostumuksellaan. Meze-pöydässä tai esimerkiksi falafelien kanssa hyvä lisuke.

Kermainen-jauhelihakastike
0

Kermainen jauhelihakastike on suomalaista perusruokaa. Viinietikalla saat siihen pienen lisäkiksin, joka saa tekemään toistekin tällä reseptillä.

Kotitekoinen ketsuppi
2

Kotona tehty ketsuppi on huomattavasti herkullisempaa kuin kaupan tekeleet. Voit maustaa ketsupin mielesi mukaan. Älä säikähdä sokerin määrää.

Nakkikastike
0

Nakkikastike on arjen klassikkoherkkuja. Tämän kanssa on turha lähteä hifistelemään. Ketsuppia sekä kermaa pannulle ja hyvä tulee.

Mole-kastike
0

Meksikolaisten sunnuntaifiestalta tuttu suklainen mole-kastike on makean ja tulisen täydellinen liitto.

Kanttarellimuhennos
0

Kanttarellimuhennos kuuluu loppukesän ruokalistalle. Jos et pysty jostain syystä hakemaan tätä upeaa sientä metsästä, niin marketista tai sen pihalta löytää varmasti.

Viherpippurikastike
1

Viherpippurikastike on kermainen kyytipoika jauheliharuuille. Dijon ja salvia antavat sille hienostuneen sävyn.

Mojokastike
0

Mojokastike on Kanarian saarilta lähtöisin oleva lisuke, jota yleensä tarjoillaan ryppyperunoiden lisukkeena. Erittäin hyvä lisä myös grillipyödässä. Mojon voi tehdä punaisena tai vihreänä versiona.

Tartar-kastike
0

Tartar-kastike on niitä lisukkeita, jonka kanssa voi syödä kengänpohjankin. Testaa niin kalapuikkojen, kuin myös kananugettien kanssa. Ranskalaisille tämä on myös erinomainen dippi.

Parmesaanidippi
0

Parmesaanidippi on nopea ja helppotekoinen, silti erittäin herkullinen dippikastike mm. erilaisille makkararuoille. Kiilasta itse raastamalla saat tuoretta ja mehevää parmesaaniraastetta, joka maistuu huomattavasti paremmalle, kuin se kaupan kuiva valmisraaste.

Kiinalaiset dipit
0

Erilaiset dipit ovat kiinassa edustettuna arkiateriallakin. Ne siivittävät erilaiset frittipalat ja kääryleet täysin uusiin sfääreihin.

Kantarellikastike
0

Kantarellikastike, tai tutummin kanttarellikastike on varmasti Jokaiselle tuttu kesäherkku. Resepti on viilattu fiinimmäksi valkoviinillä, joka sopii tähän ruokaan täydellisesti.

Hummus
0

Arabimaailman perusdippi hummus on erinomainen lisuke isommalla aterialla. Tuoreet vihannekset rakastavat sitä myös.

Tomaattinen kermakastike
0

Tomaattinen kermakastike on hyvää sellaisenaan lihapullien tai hyvän pastan kaverina. Älä säästele yrttien määrässä. Tomaatti, yrtit ja kerma muodostavat upean liiton.

Sinappi-kermakastike
0

Klassinen sinappi-kermakastike toimii loistavasti esimerkiksi lihamurekkeen kanssa. Sinapin laatua vaihtamalla saat reseptiin uusia ulottuvuuksia.

Suppilovahverokastike
0

Suppilovahverokastike sopii arkeen ja juhlaan. Nauti sellaisenaan keitettyjen perunoiden kanssa tai laita jauhelihapihvin päälle. Miten vaan, aina erinomaista.

Romesco-kastike
0

Romesco-kastike on ehkä parhaimmillaan äyriäisten ja grillatun kalan kanssa mutta sopii se myös makkaran kaveriksi.

1 2