Selataan: Jälkiruoka

Raparperipiirakka
2

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita monista eri hedelmistä ja marjoista. Esimerkiksi raparperipiirakka onnistuu tällä reseptillä kuin mummolassa konsanaan.

Pappilan hätävara
0

Pappilan hätävara on aikojen saatossa nähnyt monta versiota. Alkuperäinen idea kuitenkin on tehdä kaapin perukoilta löytyvistä aineksista nopeasti erinomainen jälkiruoka.

Sitruunamuffinssit
0

Pirteän makuiset sitruunamuffinssit sulavat suussa kahvipöydässä. Muffinssit ovat varsin helppotekoisia ja ne kestävät myös pakastamista, eli tee kunnon potti kerralla.

Persikkarahka
0

Persikkarahka on etenkin persikoiden satokaudella suositeltavaa herkkua. Nykyään marketista löytyy myös erinomaisia persikkasoseita, joilla saa upeaa sävyä annokseen. Nopeaa ja helppoa jälkiruokaa – myös arkeen.

Hedelmiä sabayon-kastikkeessa
0

Sabayon on viinivaahtokastike. Kuulostaa Michelin-ravintoloiden jälkiruoille, mutta se on todella helppo tehdä. Käytä tekemiseen laadukasta ja hapokasta valkoviiniä.

Toscakakku
0

Toscakakku on herkullinen juhlapöydässä tai ihan vaan arkipäivän kiireessä, kello viiden teen kanssa. Tämä säilyy jääkaapissa hyvänä muutaman päivän.

Tiramisu
1

Tiramisu on klassinen italialainen jälkiruoka, joka nimensä mukaisesti piristää pitkän illallisen viimeisenä numerona.

Pannukakku
0

Kun pitää perusasiat kunnossa, pannukakku onnistuu joka kerta. Hillojen ja marjojen kanssa pannari maistuu mahtavalle.

Creme brulee
1

Creme brulee on niitä klassisia jälkiruokia, jonka resepti kannattaa opetella ulkoa. Vain mielikuvitus on tämän jälkeen rajana creme bruleen maustamisen ja varioimisen osalta.

Suklaa-herukkakakku
0

Mascarponen ja suklaan yhdistelmässä on jotain pyhää. Päälle vielä herukkapinta niin herkkukakku on täydellinen.

0

Valkosuklaakeksit on nopea pyöräyttää ja ne maistuvat taivaallisille kaakaokupin tai makean jälkiruokaviinin kanssa. Tee paljon kerralla ja laita purkkiin säilöön.

Aprikoosi-juustopalat
0

Aprikoosi-juustopalat ovat klassinen suolaista ja makeaa yhdistelevä herkku. Nämä juhlavat suupalat syntyvät aloittelevaltakin kokilta käden käänteessä.

Tarte tatin
0

Tarte tatin on hieman hankala saada onnistumaan niin kuin oppikirjassa, mutta on tosi hyvää epäonnistuneenakin. Täytteessä saa revitellä mielensä mukaan.

Punaviinipäärynät
0

Punaviinipäärynät ovat euroopan viinialueiden klassikkoja. Punaviinin tanniinit yhdistettynä sokerin makeuteen antavat päärynöille herkullisen vivahteen.

Kauralastut
0

Taas käy ajatus mummolaan. Rapsakat kauralastut ovat kahvipöydän maukas herkku. Tee paljon kerralla – kauralastut säilyvät hyvin.

Musica
0

Katalonialaiset juhlat kestävät aamuun ja muusikoilla pitää riittää energiaa. Tällä jälkiruoalla kitara soi koko yön.

Rocky road -suklaapalat
1

Amerikan hömpötyksiä taas mutta ah, niin maukkaita. Rocky road -suklaapaloissa on sattumia vaahtokarkeista ja suolapähkinöistä eli klassinen suolaisen ja makean yhdistelmä.

DaCapo -kakku
0

Klassikkonameista tehty suklainen DaCapo -kakku vie kielen mennessään. Talvipäivän herkku pihalla nautittavaksi kuuman kaakaon kanssa.

Britakakku
1

Britakakku on valloittavan herkullinen ja melko vaivaton tehdä. Raikkautensa ansiosta se sopii erinomaisesti vaikka grillijuhlien jälkiruoaksi.

Zombie cocktail
0

Näin tehdään Kokomon Zombie cocktail. Tässä juomassa ei ujostella värin, maun tai minkään muunkaan suhteen!