Selataan: Jälkiruoka

0

Tuoreet puolukat, miksei pakastetutkin, muuntuvat klassiseksi suomalaiseksi vispipuuroksi käden käänteessä.

Kotijäätelö
0

Kotijäätelön teko on erittäin yksinkertaista ja palkitsevaa. Makuvaihtoehdot eivät lopu kesken kun käytät mielikuvitusta. Hedelmiä, marjoja, jopa yrttejä ja mausteita voi käyttää jäätelön tekemiseen.

Sitruunakakku
0

Raikas, sitruunanmakuinen kahvikakku joka on hyvin helppo pyöräyttää. Sitruunakku paistuu vaivatta mehukkaaksi.

Pavlova
0

Jälkiruoka joka kelpaa vaikka itselleen Tsaarille. Yön yli kestävä valmistusprosessi takaa suussa sulavan nautinnon.

Punaviinipäärynät
0

Punaviinipäärynät ovat euroopan viinialueiden klassikkoja. Punaviinin tanniinit yhdistettynä sokerin makeuteen antavat päärynöille herkullisen vivahteen.

0

Valkosuklaakeksit on nopea pyöräyttää ja ne maistuvat taivaallisille kaakaokupin tai makean jälkiruokaviinin kanssa. Tee paljon kerralla ja laita purkkiin säilöön.

0

Ihanan raikas sitruuna-marenkitorttu on helppo kahvipöydän herkku. Sitruunan kun muistat ostaa, niin kaikki muut tarvittavat löytyvät yleensä suoraan kaapista.

Persikkarahka
0

Persikkarahka on etenkin persikoiden satokaudella suositeltavaa herkkua. Nykyään marketista löytyy myös erinomaisia persikkasoseita, joilla saa upeaa sävyä annokseen. Nopeaa ja helppoa jälkiruokaa – myös arkeen.

Kirsikkapiirakka
0

Jenkkien klassinen kirsikkapiirakka eli “Cherry pie” on tuhdimpien jälkiruokien aatelia. Paras tulee tottakai tuoreista kirsikoista mutta myös tölkkitavara käy.

Sacher-kakku
0

Sacher on kakkujen klassikko. Työläs tehdä mutta tällä olet varmemmin päivällisen kingi kuin mansikkakermakakulla.

Mangotorttu
0

Mangotorttu saa herkullisen sydämen mascarpone-juustosta ja upean ulkonäön sokerikiilteestä. Jos maltat, piirakka on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Aprikoosi-juustopalat
0

Aprikoosi-juustopalat ovat klassinen suolaista ja makeaa yhdistelevä herkku. Nämä juhlavat suupalat syntyvät aloittelevaltakin kokilta käden käänteessä.

0

Crema catalana on sitruksinen jälkiruokavanukas. Se voi odottaa lähes valmiina jääkaapissa edellisestä päivästä. Jos haluat asiaankuuluvan rapsakan sokerin päälle, kannattaa hankkia poltin eli ns. toho.

Suklaapullat
0

Suloisen makoisat suklaapullat sulattavat lumiukonkin. Viereen kuppi kahvia tai kaakaota ja elämä maistuu.

Laskiaispullat
2

Mikä maistuisi ulkona vietetyn pakkaspäivän jälkeen paremmin kuin kuppi kaakaota ja laskiaispullat?

Panna cotta
1

Panna cotta on niitä jälkiruokia, joka vie kaikilta jalat alta. Tämä resepti kannattaa opetella ulkomuistista. Kastikkeen avulla tätä voi varioida loputtomasti.

0

Vielä hiukan uunilämpimät mokkapalat maistuvat suussa sulaville niin arkena kuin juhlassa. Mokkapalat voi maustaa luovasti; erilaisilla likööreillä tai maustetuilla suklailla.

0

Mascarpone on tuorejuustoa, joka kermaisuutensa ansiosta käy erittäin hyvin jälkiruokiin. Tämä näyttävä herkku syntyy yllättävän vaivattomasti ja on niin mahdottoman hyvää.

Suklaapizza
0

Suklaapizza on juuri niin herkullinen jälkiruoka mille se kuulostaakin. Käytä “täytteiden” kanssa mielikuvitusta. Tuoreet mansikat käyttöön silloin kun niitä on saatavilla.

Mojito-juustokakku
0

Mintun ja limen aromien sävyttämä mojito-juustokakku on erinomaisen raikas päätös aterialle. Tässä jälkkäriä on kevennetty vaihtamalla osa juustosta rahkaan.

2

Porkkanahalva on intialaisia perusjälkiruokia. Se helpottaa mukavasti poltetta tulisen aterian jälkeen.

Friteeratut banaanit
0

Kiinalaisen ravintolan perusjälkiruoka. Friteeratut banaanit ovat helppo tehdä. Öljyn tuhlaamisen välttämiseksi kannattaa miettiä menu niin, että on jotain muutakin uppopaistettavaa?

Suklaamousse
0

Suklaamousse kannattaa tehdä kahdesta eri suklaasta; tummasta sekä maitosuklaasta. Pelkästä tummasta suklaasta tehty mousse kun maistuu melko tummalle.