Selataan: Jälkiruoka

0

Tuoreet puolukat, miksei pakastetutkin, muuntuvat klassiseksi suomalaiseksi vispipuuroksi käden käänteessä.

0

Vielä hiukan uunilämpimät mokkapalat maistuvat suussa sulaville niin arkena kuin juhlassa. Mokkapalat voi maustaa luovasti; erilaisilla likööreillä tai maustetuilla suklailla.

Hedelmiä sabayon-kastikkeessa
0

Sabayon on viinivaahtokastike. Kuulostaa Michelin-ravintoloiden jälkiruoille, mutta se on todella helppo tehdä. Käytä tekemiseen laadukasta ja hapokasta valkoviiniä.

Hedelmärahka
0

Hedelmärahka on herkullinen ja terveellinen välipala. Kun lisäät rahkaan enemmän sokeria, se menee hienosti myös jälkiruoasta. Kaupasta saatavat hedelmäsoseet ovat loistava lisä rahkaan.

Zombie cocktail
0

Näin tehdään Kokomon Zombie cocktail. Tässä juomassa ei ujostella värin, maun tai minkään muunkaan suhteen!

Paahtovanukas
0

Paahtovanukas eli Crème caramel on klassinen ranskalainen jälkiruoka. Tässä ravintola Carelian versio herkusta.

Tiramisu
1

Tiramisu on klassinen italialainen jälkiruoka, joka nimensä mukaisesti piristää pitkän illallisen viimeisenä numerona.

2

Porkkanahalva on intialaisia perusjälkiruokia. Se helpottaa mukavasti poltetta tulisen aterian jälkeen.

Panna cotta
1

Panna cotta on niitä jälkiruokia, joka vie kaikilta jalat alta. Tämä resepti kannattaa opetella ulkomuistista. Kastikkeen avulla tätä voi varioida loputtomasti.

0

Ihanan raikas sitruuna-marenkitorttu on helppo kahvipöydän herkku. Sitruunan kun muistat ostaa, niin kaikki muut tarvittavat löytyvät yleensä suoraan kaapista.

Suklaapizza
0

Suklaapizza on juuri niin herkullinen jälkiruoka mille se kuulostaakin. Käytä “täytteiden” kanssa mielikuvitusta. Tuoreet mansikat käyttöön silloin kun niitä on saatavilla.

Puolukkapiirakka
0

Murupohjaan tehty puolukkapiirakka maistuu mainiolle, käytitpä siihen tuoretta tai pakastettua puolukkaa.

Laskiaispullat
2

Mikä maistuisi ulkona vietetyn pakkaspäivän jälkeen paremmin kuin kuppi kaakaota ja laskiaispullat?

Hunajainen juustokakku
3

Hunajan ja tuoreiden marjojen makuyhdistelmä on vertaansa vailla. Tämä kreikkalaistyylinen juustokakku paistetaan uunissa, joten liivatetta ei tarvita.

1

Mehukas mutakakku eli Mud Cake syntyy mehevästä paistotuloksesta. Sisus saa jäädä lähes valuvan kosteaksi ja päälinen rapsakaksi. Mutakakkua voi varioida lähes rajattomasti.

Toscakakku
0

Toscakakku on herkullinen juhlapöydässä tai ihan vaan arkipäivän kiireessä, kello viiden teen kanssa. Tämä säilyy jääkaapissa hyvänä muutaman päivän.

0

Mascarpone on tuorejuustoa, joka kermaisuutensa ansiosta käy erittäin hyvin jälkiruokiin. Tämä näyttävä herkku syntyy yllättävän vaivattomasti ja on niin mahdottoman hyvää.

Vaniljainen puolukkarahka
0

Puolukkarahka saa ihanan trooppisen säväyksen vaniljasta, joka sopii tähän makupalettiin täydellisesti. Pohjolan kohtaaminen tropiikin kanssa saa herkimmätkin hapannaamat hymyhuulille.

Suklaa-herukkakakku
0

Mascarponen ja suklaan yhdistelmässä on jotain pyhää. Päälle vielä herukkapinta niin herkkukakku on täydellinen.

Pavlova
0

Jälkiruoka joka kelpaa vaikka itselleen Tsaarille. Yön yli kestävä valmistusprosessi takaa suussa sulavan nautinnon.

Suklaamousse
0

Suklaamousse kannattaa tehdä kahdesta eri suklaasta; tummasta sekä maitosuklaasta. Pelkästä tummasta suklaasta tehty mousse kun maistuu melko tummalle.

1 2 3