Selataan: Jälkiruoka

Hyvästi elokuu -piirakka
0

Syksyn alkamisesta löytyy positiivisiakin puolia? Hyvästi elokuu -piirakka kokoaa tuoreet omenat ja nektariinit täyteläiseksi herkkujälkiruoaksi.

Kauralastut
0

Taas käy ajatus mummolaan. Rapsakat kauralastut ovat kahvipöydän maukas herkku. Tee paljon kerralla – kauralastut säilyvät hyvin.

Tarte tatin
0

Tarte tatin on hieman hankala saada onnistumaan niin kuin oppikirjassa, mutta on tosi hyvää epäonnistuneenakin. Täytteessä saa revitellä mielensä mukaan.

Creme brulee
1

Creme brulee on niitä klassisia jälkiruokia, jonka resepti kannattaa opetella ulkoa. Vain mielikuvitus on tämän jälkeen rajana creme bruleen maustamisen ja varioimisen osalta.

Marenkijäätelö
0

Marenkijäätelö on kotijäätelön “kevyempi” versio. Marenkijäätelöön saa käytettyä ylimääräiset valkuaiset kivasti. Et myöskään tarvitse jäätelökonetta tämän tekemiseen, vaan homma onnistuu näppärästi kulhon ja vispilän avulla.

Marjavanukas
0

Marjavanukas saa samettisen rakenteensa piimästä, joka tuo myös mukavan happamuuden tähän jälkiruokaan. Helppo tehdä, mutta valmistelu on aloitettava jo edellisenä päivänä.

0

Mascarpone on tuorejuustoa, joka kermaisuutensa ansiosta käy erittäin hyvin jälkiruokiin. Tämä näyttävä herkku syntyy yllättävän vaivattomasti ja on niin mahdottoman hyvää.

Suklaa-herukkakakku
0

Mascarponen ja suklaan yhdistelmässä on jotain pyhää. Päälle vielä herukkapinta niin herkkukakku on täydellinen.

Punaviinipäärynät
0

Punaviinipäärynät ovat euroopan viinialueiden klassikkoja. Punaviinin tanniinit yhdistettynä sokerin makeuteen antavat päärynöille herkullisen vivahteen.

1

Mehukas mutakakku eli Mud Cake syntyy mehevästä paistotuloksesta. Sisus saa jäädä lähes valuvan kosteaksi ja päälinen rapsakaksi. Mutakakkua voi varioida lähes rajattomasti.

Köyhat ritarit
0

Köyhät ritarit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomainen jälkkäri ruokahävikin vähentämiseen. Yleensä aina on kaapissa eilistä leipää, maitoa ja kananmuna.

Banaaniletut
0

Banaaniletut ovat todella yksinkertainen, nopea ja vieläpä gluteiiniton jälkiruoka. Päälisten kanssa voi käyttää mielikuvitusta, tässä esimerkkinä happaman ja makean liitto.

Uuniomenat
0

Klassiset uuniomenat on helppo tehdä. Vähän kaurahiutaleita suutuntumaksi ja vaniljakastiketta makeudeksi. Helppo resepti.

Vaniljainen puolukkarahka
0

Puolukkarahka saa ihanan trooppisen säväyksen vaniljasta, joka sopii tähän makupalettiin täydellisesti. Pohjolan kohtaaminen tropiikin kanssa saa herkimmätkin hapannaamat hymyhuulille.

Hedelmiä sabayon-kastikkeessa
0

Sabayon on viinivaahtokastike. Kuulostaa Michelin-ravintoloiden jälkiruoille, mutta se on todella helppo tehdä. Käytä tekemiseen laadukasta ja hapokasta valkoviiniä.

Aprikoosi-juustopalat
0

Aprikoosi-juustopalat ovat klassinen suolaista ja makeaa yhdistelevä herkku. Nämä juhlavat suupalat syntyvät aloittelevaltakin kokilta käden käänteessä.

Pannukakku
0

Kun pitää perusasiat kunnossa, pannukakku onnistuu joka kerta. Hillojen ja marjojen kanssa pannari maistuu mahtavalle.

0

Iloisen värinen ja aina niin maistuva porkkanakakku syntyy nopeasti tällä helpolla reseptillä. Toimii hyvin myös gluteiinittomana versiona.

DaCapo -kakku
0

Klassikkonameista tehty suklainen DaCapo -kakku vie kielen mennessään. Talvipäivän herkku pihalla nautittavaksi kuuman kaakaon kanssa.

Cake pops - kakkutikkarit
1

Varsinainen namihitti kaikenikäisten juhliin. Cake popsit voit tehdä joko kakusta tai kekseistä. Tekeminen on aluksi hieman tahmaista mutta harjoituksella mestariksi.

0

Crema catalana on sitruksinen jälkiruokavanukas. Se voi odottaa lähes valmiina jääkaapissa edellisestä päivästä. Jos haluat asiaankuuluvan rapsakan sokerin päälle, kannattaa hankkia poltin eli ns. toho.

Friteeratut banaanit
0

Kiinalaisen ravintolan perusjälkiruoka. Friteeratut banaanit ovat helppo tehdä. Öljyn tuhlaamisen välttämiseksi kannattaa miettiä menu niin, että on jotain muutakin uppopaistettavaa?

Banoffee
0

Superhelppo Banoffee on nopea tehdä yllätysvieraille tai vaikkapa sunnuntain kahvihetkelle. Herkku vie kielen mennessään.

1 2 3