Selataan: Jälkiruoka

Raparperi-clafoutis
0

Clafoutis on ranskalainen pannukakku, jonka täytteeksi voi käyttää vaikka raparperia tai kirsikoita. Näin se tehdään ravintola Careliassa.

Amerikkalainen juustokakku
0

Amerikkalainen juustokakku tunnetaan USA:ssa nimellä New York Cheesecake. Legendaarinen kahvilaherkku ei kaloreita katsele. Sen ansiosta tämä onkin taivaallisen hyvää.

Crepes suzette
0

Oh, la la! Ne fiinimmät appelsiiniohukaiset. Onhan ne vähän monimutkaisempi tehdä, mutta on makukin toista maata.

Creme brulee
1

Creme brulee on niitä klassisia jälkiruokia, jonka resepti kannattaa opetella ulkoa. Vain mielikuvitus on tämän jälkeen rajana creme bruleen maustamisen ja varioimisen osalta.

Friteeratut banaanit
0

Kiinalaisen ravintolan perusjälkiruoka. Friteeratut banaanit on helppo tehdä. Öljyn tuhlaamista kannattaa välttää, ja miettiä menu niin, että on jotain muutakin uppopaistettavaa kuin banaanit.

Mantelikakku
2

Kuuluisin mantelikakku tulee varmasti Pohjois-Espanjasta, Tarta De Santiago. Tämä resepti on muunnos siitä, yhdistelmä laajasti varioidun klassikon parhaita puolia. Kakku on myös gluteiiniton.

Pähkinävoikakku
0

Pähkinävoikakku on mukavan tuhtia seuraa päiväkahville. Kuivakkakuna se säilyy varsin hienosti seuraavaan päivään. Ei tätä jaksa kerralla syödä kuitenkaan.

Zombie cocktail
0

Näin tehdään Kokomon Zombie cocktail. Tässä juomassa ei ujostella värin, maun tai minkään muunkaan suhteen!

0

Kesän pakollinen! Mansikka-juustokakku on suussa sulava, kun mansikat ovat kypsiä. Mutta mansikkaa voi pakastaa myös soseena, jolloin tämä herkku syntyy myös muulloin kun kesällä.

2

Porkkanahalva on intialaisia perusjälkiruokia. Se helpottaa mukavasti poltetta tulisen aterian jälkeen.

1

Mehukas mutakakku eli Mud Cake syntyy mehevästä paistotuloksesta. Sisus saa jäädä lähes valuvan kosteaksi ja päälinen rapsakaksi. Mutakakkua voi varioida lähes rajattomasti.

Kotijäätelö
0

Kotijäätelön teko on erittäin yksinkertaista ja palkitsevaa. Makuvaihtoehdot eivät lopu kesken kun käytät mielikuvitusta. Hedelmiä, marjoja, jopa yrttejä ja mausteita voi käyttää jäätelön tekemiseen.

DaCapo -kakku
0

Klassikkonameista tehty suklainen DaCapo -kakku vie kielen mennessään. Talvipäivän herkku pihalla nautittavaksi kuuman kaakaon kanssa.

Banaaniletut
0

Banaaniletut ovat todella yksinkertainen, nopea ja vieläpä gluteiiniton jälkiruoka. Päälisten kanssa voi käyttää mielikuvitusta, tässä esimerkkinä happaman ja makean liitto.

Tarte tatin
0

Tarte tatin on hieman hankala saada onnistumaan niin kuin oppikirjassa, mutta on tosi hyvää epäonnistuneenakin. Täytteessä saa revitellä mielensä mukaan.

Banoffee
0

Superhelppo Banoffee on nopea tehdä yllätysvieraille tai vaikkapa sunnuntain kahvihetkelle. Herkku vie kielen mennessään.

Toscakakku
0

Toscakakku on herkullinen juhlapöydässä tai ihan vaan arkipäivän kiireessä, kello viiden teen kanssa. Tämä säilyy jääkaapissa hyvänä muutaman päivän.

Puolukkapiirakka
2

Murupohjaan tehty puolukkapiirakka maistuu mainiolle, käytitpä siihen tuoretta tai pakastettua puolukkaa.

Letut
0

Letut, räiskäleet, ohukaiset. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Maku ja rapeus ratkaisevat kuitenkin enemmän kuin nimi. Resepti sisältää vinkin nopeutettuun paistoon.

Suklaapullat
0

Suloisen makoisat suklaapullat sulattavat lumiukonkin. Viereen kuppi kahvia tai kaakaota ja elämä maistuu.

Kirsikkapiirakka
0

Jenkkien klassinen kirsikkapiirakka eli “Cherry pie” on tuhdimpien jälkiruokien aatelia. Paras tulee tottakai tuoreista kirsikoista mutta myös tölkkitavara käy.

Marjavanukas
0

Marjavanukas saa samettisen rakenteensa piimästä, joka tuo myös mukavan happamuuden tähän jälkiruokaan. Helppo tehdä, mutta valmistelu on aloitettava jo edellisenä päivänä.

Persikkarahka
0

Persikkarahka on etenkin persikoiden satokaudella suositeltavaa herkkua. Nykyään marketista löytyy myös erinomaisia persikkasoseita, joilla saa upeaa sävyä annokseen. Nopeaa ja helppoa jälkiruokaa – myös arkeen.

1 2 3 4