Selataan: Jälkiruoka

2

Tyrnin ainutlaatuisen upea aromi antaa piirakalle juhlavan sävyn. Tyrnipiirakka on erittäin helppo tehdä ja oikeilla lisukkeilla siitä saa ravintolatasoisen jälkiruoka-annoksen.

0

Mascarpone on tuorejuustoa, joka kermaisuutensa ansiosta käy erittäin hyvin jälkiruokiin. Tämä näyttävä herkku syntyy yllättävän vaivattomasti ja on niin mahdottoman hyvää.

Banaaniletut
0

Banaaniletut ovat todella yksinkertainen, nopea ja vieläpä gluteiiniton jälkiruoka. Päälisten kanssa voi käyttää mielikuvitusta, tässä esimerkkinä happaman ja makean liitto.

Hyvästi elokuu -piirakka
0

Syksyn alkamisesta löytyy positiivisiakin puolia? Hyvästi elokuu -piirakka kokoaa tuoreet omenat ja nektariinit täyteläiseksi herkkujälkiruoaksi.

Hedelmärahka
0

Hedelmärahka on herkullinen ja terveellinen välipala. Kun lisäät rahkaan enemmän sokeria, se menee hienosti myös jälkiruoasta. Kaupasta saatavat hedelmäsoseet ovat loistava lisä rahkaan.

Suklaa-herukkakakku
0

Mascarponen ja suklaan yhdistelmässä on jotain pyhää. Päälle vielä herukkapinta niin herkkukakku on täydellinen.

Paistettu maito eli Leche Frita
0

Yön yli hyytynyttä maitovanukasta (Leche Frita) voi paistaa kuin pihviä. Leivityksellä paistettu maito saa rapean pinnan. Hedelmäkompottia kylkeen ja ai kun maistuu.

Suklaamousse
0

Suklaamousse kannattaa tehdä kahdesta eri suklaasta; tummasta sekä maitosuklaasta. Pelkästä tummasta suklaasta tehty mousse kun maistuu melko tummalle.

Kauralastut
0

Taas käy ajatus mummolaan. Rapsakat kauralastut ovat kahvipöydän maukas herkku. Tee paljon kerralla – kauralastut säilyvät hyvin.

Persikkarahka
0

Persikkarahka on etenkin persikoiden satokaudella suositeltavaa herkkua. Nykyään marketista löytyy myös erinomaisia persikkasoseita, joilla saa upeaa sävyä annokseen. Nopeaa ja helppoa jälkiruokaa – myös arkeen.

Creme brulee
1

Creme brulee on niitä klassisia jälkiruokia, jonka resepti kannattaa opetella ulkoa. Vain mielikuvitus on tämän jälkeen rajana creme bruleen maustamisen ja varioimisen osalta.

Mojito-juustokakku
0

Mintun ja limen aromien sävyttämä mojito-juustokakku on erinomaisen raikas päätös aterialle. Tässä jälkkäriä on kevennetty vaihtamalla osa juustosta rahkaan.

Musica
0

Katalonialaiset juhlat kestävät aamuun ja muusikoilla pitää riittää energiaa. Tällä jälkiruoalla kitara soi koko yön.

Mantelikakku
0

Kuuluisin mantelikakku tulee varmasti Pohjois-Espanjasta, Tarta De Santiago. Tämä resepti on muunnos siitä, yhdistelmä laajasti varioidun klassikon parhaita puolia. Kakku on myös gluteiiniton.

Tiramisu
1

Tiramisu on klassinen italialainen jälkiruoka, joka nimensä mukaisesti piristää pitkän illallisen viimeisenä numerona.

Rocky road -suklaapalat
1

Amerikan hömpötyksiä taas mutta ah, niin maukkaita. Rocky road -suklaapaloissa on sattumia vaahtokarkeista ja suolapähkinöistä eli klassinen suolaisen ja makean yhdistelmä.

Tarte tatin
0

Tarte tatin on hieman hankala saada onnistumaan niin kuin oppikirjassa, mutta on tosi hyvää epäonnistuneenakin. Täytteessä saa revitellä mielensä mukaan.

Toscakakku
0

Toscakakku on herkullinen juhlapöydässä tai ihan vaan arkipäivän kiireessä, kello viiden teen kanssa. Tämä säilyy jääkaapissa hyvänä muutaman päivän.

Aprikoosi-juustopalat
0

Aprikoosi-juustopalat ovat klassinen suolaista ja makeaa yhdistelevä herkku. Nämä juhlavat suupalat syntyvät aloittelevaltakin kokilta käden käänteessä.

Friteeratut banaanit
0

Kiinalaisen ravintolan perusjälkiruoka. Friteeratut banaanit ovat helppo tehdä. Öljyn tuhlaamisen välttämiseksi kannattaa miettiä menu niin, että on jotain muutakin uppopaistettavaa?

Luumurahka
0

Sitruunalla piristetty luumurahka on mahtava jälkiruoka arjen kiireeseen. Luumua kun voi nykyään ostaa näppärästi valmiina soseena.

Raparperipiirakka
2

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita monista eri hedelmistä ja marjoista. Esimerkiksi raparperipiirakka onnistuu tällä reseptillä kuin mummolassa konsanaan.

2

Porkkanahalva on intialaisia perusjälkiruokia. Se helpottaa mukavasti poltetta tulisen aterian jälkeen.

1 2 3