Hedelmärahka
Hedelmärahka on herkullinen ja terveellinen välipala. Kun lisäät rahkaan enemmän sokeria, se menee hienosti myös jälkiruoasta. Kaupasta saatavat hedelmäsoseet ovat loistava lisä rahkaan.
Hedelmärahka on herkullinen ja terveellinen välipala. Kun lisäät rahkaan enemmän sokeria, se menee hienosti myös jälkiruoasta. Kaupasta saatavat hedelmäsoseet ovat loistava lisä rahkaan.
Kiinalaisen ravintolan perusjälkiruoka. Friteeratut banaanit on helppo tehdä. Öljyn tuhlaamista kannattaa välttää, ja miettiä menu niin, että on jotain muutakin uppopaistettavaa kuin banaanit.
Porkkanahalva on intialaisia perusjälkiruokia. Se helpottaa mukavasti poltetta tulisen aterian jälkeen.
Kääretorttu saa herkullisen täytteen vaniljalla maustetusta mascarponesta sekä mustikkahillosta. Erittäin helppo tehdä ja maistuu taivaalle kaffepöydässä.
Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita monista eri hedelmistä ja marjoista. Esimerkiksi raparperipiirakka onnistuu tällä reseptillä kuin mummolassa konsanaan.
Mascarponen ja suklaan yhdistelmässä on jotain pyhää. Päälle vielä herukkapinta niin herkkukakku on täydellinen.
Sabayon on viinivaahtokastike. Kuulostaa Michelin-ravintoloiden jälkiruoille, mutta se on todella helppo tehdä. Käytä tekemiseen laadukasta ja hapokasta valkoviiniä.
Katalonialaiset juhlat kestävät aamuun ja muusikoilla pitää riittää energiaa. Tällä jälkiruoalla kitara soi koko yön.
Amerikan hömpötyksiä taas mutta ah, niin maukkaita. Rocky road -suklaapaloissa on sattumia vaahtokarkeista ja suolapähkinöistä eli klassinen suolaisen ja makean yhdistelmä.
Banaaniletut ovat todella yksinkertainen, nopea ja vieläpä gluteiiniton jälkiruoka. Päälisten kanssa voi käyttää mielikuvitusta, tässä esimerkkinä happaman ja makean liitto.
Suklaapizza on juuri niin herkullinen jälkiruoka mille se kuulostaakin. Käytä ”täytteiden” kanssa mielikuvitusta. Tuoreet mansikat käyttöön silloin kun niitä on saatavilla.
Punaviinipäärynät ovat euroopan viinialueiden klassikkoja. Punaviinin tanniinit yhdistettynä sokerin makeuteen antavat päärynöille herkullisen vivahteen.
Syksyn alkamisesta löytyy positiivisiakin puolia? Hyvästi elokuu -piirakka kokoaa tuoreet omenat ja nektariinit täyteläiseksi herkkujälkiruoaksi.
Kesän pakollinen! Mansikka-juustokakku on suussa sulava, kun mansikat ovat kypsiä. Mutta mansikkaa voi pakastaa myös soseena, jolloin tämä herkku syntyy myös muulloin kun kesällä.
Kuuluisin mantelikakku tulee varmasti Pohjois-Espanjasta, Tarta De Santiago. Tämä resepti on muunnos siitä, yhdistelmä laajasti varioidun klassikon parhaita puolia. Kakku on myös gluteiiniton.
Sesonkiruokaa tai ei mutta Runebergin tortut kannattaa tehdä itse. Tulee todella hyviä.
Tiramisu on klassinen italialainen jälkiruoka, joka nimensä mukaisesti piristää pitkän illallisen viimeisenä numerona.
Jo kymmenen vuotta listalla ollut legendaarinen chili-suklaakakku ravintola Maya Bar & Grillin tapaan.
Klassiset uuniomenat on helppo tehdä. Vähän kaurahiutaleita suutuntumaksi ja vaniljakastiketta makeudeksi. Helppo resepti.
Puolukkarahka saa ihanan trooppisen säväyksen vaniljasta, joka sopii tähän makupalettiin täydellisesti. Pohjolan kohtaaminen tropiikin kanssa saa herkimmätkin hapannaamat hymyhuulille.
Kahvipöydän arvostettu vieras, maustekakku on harvinaisen yksinkertainen tehdä. Maustamisessa saa käyttää mielikuvitusta.
Britakakku on valloittavan herkullinen ja melko vaivaton tehdä. Raikkautensa ansiosta se sopii erinomaisesti vaikka grillijuhlien jälkiruoaksi.
Seppo ei jää neuvottomaksi, vaikka yllätysvieraita ilmestyisi ovesta. Nämä ”ihan kuin kaupasta” ostetun näköiset viinerit syntyvät lähes siinä ajassa kun kahvi porisee.
Kun pitää perusasiat kunnossa, pannukakku onnistuu joka kerta. Hillojen ja marjojen kanssa pannari maistuu mahtavalle.
Marjapiirakka, lämmin kesäpäivä, mummolan rappusilla naama töhrössä – aijai mitä muistoja tämä herättää!
Pirteän raikas, sitruksien kanssa hyydytetty jogurtti on kevyenpuoleinen mutta hyvinkin herkullinen jälkiruoka.
Tarte tatin on hieman hankala saada onnistumaan niin kuin oppikirjassa, mutta on tosi hyvää epäonnistuneenakin. Täytteessä saa revitellä mielensä mukaan.
Varsinainen namihitti kaikenikäisten juhliin. Cake popsit voit tehdä joko kakusta tai kekseistä. Tekeminen on aluksi hieman tahmaista mutta harjoituksella mestariksi.
Marjavanukas saa samettisen rakenteensa piimästä, joka tuo myös mukavan happamuuden tähän jälkiruokaan. Helppo tehdä, mutta valmistelu on aloitettava jo edellisenä päivänä.
Suklaan ja mustikan ihanasta yhdistelmästä syntyy upea herkkukakku – ja vieläpä gluteenittomana.