Selataan: Jälkiruoka

Smoothie
0

Smoothien tekemisessä saa käyttää mielikuvitusta. Hyvä niksi on kuitenkin laittaa mukaan tulevat hedelmät tai marjat pakkaseen ja jauhaa jäisenä. Näin saat heti valmiin, kylmän raikkaan pikasmoothien.

0

Valkosuklaakeksit on nopea pyöräyttää ja ne maistuvat taivaallisille kaakaokupin tai makean jälkiruokaviinin kanssa. Tee paljon kerralla ja laita purkkiin säilöön.

Kotijäätelö
0

Kotijäätelön teko on erittäin yksinkertaista ja palkitsevaa. Makuvaihtoehdot eivät lopu kesken kun käytät mielikuvitusta. Hedelmiä, marjoja, jopa yrttejä ja mausteita voi käyttää jäätelön tekemiseen.

Aprikoosi-juustopalat
0

Aprikoosi-juustopalat ovat klassinen suolaista ja makeaa yhdistelevä herkku. Nämä juhlavat suupalat syntyvät aloittelevaltakin kokilta käden käänteessä.

0

Crema catalana on sitruksinen jälkiruokavanukas. Se voi odottaa lähes valmiina jääkaapissa edellisestä päivästä. Jos haluat asiaankuuluvan rapsakan sokerin päälle, kannattaa hankkia poltin eli ns. toho.

0

Tuoreet puolukat, miksei pakastetutkin, muuntuvat klassiseksi suomalaiseksi vispipuuroksi käden käänteessä.

Laskiaispullat
2

Mikä maistuisi ulkona vietetyn pakkaspäivän jälkeen paremmin kuin kuppi kaakaota ja laskiaispullat?

Karamellisoidut bataatit
0

Bataatit ovat luontaisesti makeita vihanneksia, joten ne käyvät myös jälkiruokaan erinomaisesti. Tässä japanilaisten näkemys aiheesta.

Mangotorttu
0

Mangotorttu saa herkullisen sydämen mascarpone-juustosta ja upean ulkonäön sokerikiilteestä. Jos maltat, piirakka on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Musica
0

Katalonialaiset juhlat kestävät aamuun ja muusikoilla pitää riittää energiaa. Tällä jälkiruoalla kitara soi koko yön.

0

Kesän pakollinen! Mansikka-juustokakku on suussa sulava, kun mansikat ovat kypsiä. Mutta mansikkaa voi pakastaa myös soseena, jolloin tämä herkku syntyy myös muulloin kun kesällä.

Hunajainen juustokakku
3

Hunajan ja tuoreiden marjojen makuyhdistelmä on vertaansa vailla. Tämä kreikkalaistyylinen juustokakku paistetaan uunissa, joten liivatetta ei tarvita.

Riisisuklaat
0

Itse tehty riisisuklaa on takuuvarma tuulahdus 80-luvulta. Hyvää se on edelleen, etenkin kun tuunaat sitä oman maun mukaiseksi.

Cake pops - kakkutikkarit
1

Varsinainen namihitti kaikenikäisten juhliin. Cake popsit voit tehdä joko kakusta tai kekseistä. Tekeminen on aluksi hieman tahmaista mutta harjoituksella mestariksi.

Vaniljainen puolukkarahka
0

Puolukkarahka saa ihanan trooppisen säväyksen vaniljasta, joka sopii tähän makupalettiin täydellisesti. Pohjolan kohtaaminen tropiikin kanssa saa herkimmätkin hapannaamat hymyhuulille.

Puolukkapiirakka
2

Murupohjaan tehty puolukkapiirakka maistuu mainiolle, käytitpä siihen tuoretta tai pakastettua puolukkaa.

2

Porkkanahalva on intialaisia perusjälkiruokia. Se helpottaa mukavasti poltetta tulisen aterian jälkeen.

Luumurahka
0

Sitruunalla piristetty luumurahka on mahtava jälkiruoka arjen kiireeseen. Luumua kun voi nykyään ostaa näppärästi valmiina soseena.

Sitruunakakku
0

Raikas, sitruunanmakuinen kahvikakku joka on hyvin helppo pyöräyttää. Sitruunakku paistuu vaivatta mehukkaaksi.

Mustikkamöllö
0

Mustikkamöllö on perisuomalainen herkkujälkiruoka ajalta, jolloin ei ollut pakastimia ja valmiita mustikkajäätelöitä. Reseptissä käytetyt ruisjauhot hellivät myös vatsaa.

Sitruunamuffinssit
0

Pirteän makuiset sitruunamuffinssit sulavat suussa kahvipöydässä. Muffinssit ovat varsin helppotekoisia ja ne kestävät myös pakastamista, eli tee kunnon potti kerralla.

Tarte tatin
0

Tarte tatin on hieman hankala saada onnistumaan niin kuin oppikirjassa, mutta on tosi hyvää epäonnistuneenakin. Täytteessä saa revitellä mielensä mukaan.

Sacher-kakku
0

Sacher on kakkujen klassikko. Työläs tehdä mutta tällä olet varmemmin päivällisen kingi kuin mansikkakermakakulla.

0

Iloisen värinen ja aina niin maistuva porkkanakakku syntyy nopeasti tällä helpolla reseptillä. Toimii hyvin myös gluteiinittomana versiona.

1 2 3 4