Selataan: Alkuruoka

Samettinen kurpitsakeitto
1

Kurpitsakeitto on myöhäisen satokauden väriläiskä. Kurpitsan tekstuuri sopii myös täydellisesti samettiseen sosekeittoon, johon suutuntumaa voi hakea paahtamalla siemeniä.

Salmorejo
0

Salmorejo on gazpacho-keiton tukevampi serkku. Sen pehmeän koostumuksen salaisuus piilee kananmunankeltuaisessa, joka tekee keitosta majoneesipohjaisen.

Pinaattiletut juhlavasti
0

Juhlavat pinaattiletut saavat täytteekseen herkullista vuohenjuustoa, palvikinkkua ja makeaa sipulia. Upea alkuruoka ja syntyy valmiista pinaattiletuista todella helppoa.

Graavilohi
0

Graavilohi on upea herkku sellaisenaan juhlapöydässä. Siitä saa myös alkupalaleiville erinomaista täytettä.

Frittata
0

Frittata on italialainen uunimunakas, johon voi käyttää kaiken näköistä jääkaapista löytyvää. Myös eiliset pastat sopivat hyvin, onhan tässä italialaisesta ruoasta kyse.

Kalamureke
0

Kalamureke on herkullinen ruoka, jota oikein valittu valkoviini rakastaa. Seuraavan kerran kun naapuri tarjoaa saalistaan lahjaksi, ei tarvitse enää keksiä tekosyitä miksi ei kelpaa.

Sipulikeitto
1

Kunnolla pannulla haudutetuista sipuleista tulee paras sipulikeitto. Ranskalaiseen tyyliin juustopaahtoleipä vielä päälle ja tässä on herkkuruoka vailla vertaa.

Viileä kurkkukeitto
0

“Cool as cucumber” kuuluu sanonta. Viileä kurkkukeitto onkin mitä raikkain ruoka lämpimään kesäpäivään. Urheimmat voi kokeilla saunakaljan sijasta syksymmälläkin?

Kinkkupiirakka
0

Klassinen kinkkupiirakka a la France, eli Quiche Lorraine on helppo ja herkullinen. Ja nälkä lähtee tällä varmasti.

Maki sushi
0

Klassiset levärullat joissa täytteenä vihanneksia, kalaa, rapuja etc. Rullaamisen tarvitaan bambumatto.

Crostinit
0

Crostinit ovat näyttäviä italialaisia alkupalaleipiä. Tässä ne saavat skandinaavisen kala-perunatäytteen, mutta vaihtoehtoja on niin paljon kuin mielikuvitus antaa myöden. Crostineilla saat myös juhliin näyttävän aloituksen.

Lämmin nuudelisalaatti
0

Nuudelisalaatti on varsin tuhti ruoka, joka käy hyvin vaikka lounaasta. Sitä voi myös täydentää kanalla tai kalalla halutessaan.

Kevätkääryleet
2

Kiinalaisten katuruokaa, joka kelpaa kyllä juhlaankin. Tähän joutuu näkemään hieman vaivaa mutta toki se palkitaan.

Samosa
0

Samosat ovat uppopaistettuja vihannespasteijoita. Aivan uskomattoman hyviä makean chutneyn kanssa.

Parsasalaatti kiivimajoneesilla
0

Parsa on kevään herkkuruoka numero yksi. Parsasalaatti saa tässä raikkaaksi kaverikseen kiivimajoneesin, joka tuo myös täyteläisyyttä annokseen. Varsinaista terveysruokaa!

0

Putkimiehen lounas Intialaiseen tapaan. Monimutkainen tehdä aluksi, mutta harjoitus tekee mestarin.

Savulohirullat
1

Kääretorttutekniikalla tehdyt savulohirullat ovat herkullinen ja näyttävä alkupala. Tuorejuustotäytteessä saa käyttää mielikuvitusta.

Kalakakut Bankokin tapaan
0

Kalakakut ovat Bankokin herkullista katukeittiötä parhaimmillaan. Thaimaassa käytetään muita kaloja, mutta meidän pakastearkun helmi, sei käy reseptiin varsin hyvin.

0

Pekonimuffinit täydentävät kermaisen keiton tai ne voi syödä sellaisenaan alkupalatyylisesti majoneesipohjaisella täytteellä höystettynä.

Mätimunat
0

Mädillä täytetyt kananmunat ovat klassinen alkupala juhlallisuuksiin tai kutsuille. Näyttävä ruoka on erittäin yksinkertainen tehdä. Vaikea tässä on epäonnistua. Panosta luomumuniin.

Tempura
0

Tempura tarkoittaa japanilaiseen tyyliin uppopaistettuja vihanneksia tai rapuja rapeassa frittikuoressa. Dippaile ja nauti.

1 2 3 5