Selataan: Alkuruoka

Rapusalaatti
0

Trooppisia maailman makuja yhdistelevä rapusalaatti on näyttävä ja maistuva alkupala. Se on varsin helppo myös tehdä, kun löydät jostain tiikeriravunpyrstöjä.

0

Vihreä parsa paistettuna prosciutto-kinkkukääreessä ja sitrusdippi kyytipojaksi. Helppoa kevätherkkua. Parsaa ja kinkkua on myös suosittu grilliruoka.

Savukalaleipä
0

Saaristolaisleipä on makean maltainen herkku, josta syntyy esimerkiksi tämä savukalaleipä. Tallinnassa jos käy niin tätä kannattaa tuoda reilummin ja pakastaa – hintaero suomeen on valtava.

Kinkkupiirakka
0

Klassinen kinkkupiirakka a la France, eli Quiche Lorraine on helppo ja herkullinen. Ja nälkä lähtee tällä varmasti.

Joulusilakat
0

Joulusilakat ovat maukas yhdistelmä jouluisia mausteista, suolaisuutta ja makeutta. Niin hyvää, että maistuu muulloinkin kuin jouluna.

Etikka-anjovikset
0

Boquerones en vinagre eli etikassa marinoidut anjovikset. Todella suosittu tapas on helppo tehdä meilläkin, ihan vaikka kotimaisesta tuoreesta silakasta.

Friteerattu tofu
0

Tässä reseptissä on käytetty tofua mutta voit friteerata samalla taikinalla katkarapuja, kanaa, kasviksia tai lihaa.

Riesling-sillit
0

Keskikesän herkkumme silli saa uuden säväyksen jalosta rieslingistä. Annospaloiksi tehtynä, sillit sopivat vaikkapa juhlien vetonaulaksi.

Mätileivät
0

Mätileivät ovat näyttävä avaus juhliin. Suolainen siian mäti yhdistettynä makeaan sipuliin ja smetanaan – erittäin hyvä liitto.

0

Panna cotta on erinomaista myös suolaisena versiona. Laadukkaat sienet antavat ruokaan hienostuneen säväyksen, joka toimii vaikka graavatun siian tai mädin kanssa.

Juustokeitto
0

Lempeä juustokeitto lämmittää pakkaspäivänä ja maistuu kesälläkin. Käytä Emmentalia tai mielikuvitustasi. Hävikin torjumiseen myös erinomainen resepti.

Lämmin nuudelisalaatti
0

Nuudelisalaatti on varsin tuhti ruoka, joka käy hyvin vaikka lounaasta. Sitä voi myös täydentää kanalla tai kalalla halutessaan.

Vitello tonnato
0

Klassinen alkuruoka Italiasta, jossa yhdistellään lihaa ja kalaa. Vitello tonnato säväyttää heti illallisen alkuun. Piste kokin hattuun on varma.

Muumionakit
0

Muumionakit ovat hittikamaa lapsille juhlissa. Tähän kylkeen kun pyöräytät vielä kunnon herkkukastikkeen, ja kerrot että se on Hesestä, niin homma rullaa nätisti eteenpäin.

Paistettu Halloum
0

Halloum juusto tulee Kyprokselta ja on koostumukseltaan sen verran tukeva, että sitä voi huoletta paistaa.

Kevätkääryleet
2

Kiinalaisten katuruokaa, joka kelpaa kyllä juhlaankin. Tähän joutuu näkemään hieman vaivaa mutta toki se palkitaan.

Maalaisterriini
0

Herkullinen ranskalainen maalaisterriini maistuu maksakammoisillekin. Kuivatut hedelmät antavat mukavan makean säväyksen tähän klassiseen ruokaan.

Antipasto
0

Antipasto tarkoittaa italiaksi “ennen ateriaa” eli se on alkupalapöytä, joka koostuu mm. lihaleikkeleistä, juustoista ja leivästä. Anteliaimmillaan tämä alkupala käy koko ateriasta!

Chorizoa viinissä
0

Chorizoa viinissä on yksinkertainen ja pikantti tapas-annos, jota löytyy lähes joka kulmabaarista Espanjassa. Ruoka sopii vaikka välimerihenkiseen noutopöytään tai piknikille.

Viileä kurkkukeitto
0

“Cool as cucumber” kuuluu sanonta. Viileä kurkkukeitto onkin mitä raikkain ruoka lämpimään kesäpäivään. Urheimmat voi kokeilla saunakaljan sijasta syksymmälläkin?

Sushi-riisi
3

Suomalainen puuroriisikin käy sushin tekemiseen. Valmistusprosessi ja riisiviinietikka ovat ne tärkeimmät.

Graavilohi
0

Graavilohi on upea herkku sellaisenaan juhlapöydässä. Siitä saa myös alkupalaleiville erinomaista täytettä.

1 2 3 5