Selataan: Alkuruoka

Riistapatee
0

Riistapatee on varsin helposti syntyvä herkku alkupalaksi tai isompaan juhlapöytään. Jos saat jostain hirvenmaksaa, niin korvaa nauta sillä.

Muumionakit
0

Muumionakit ovat hittikamaa lapsille juhlissa. Tähän kylkeen kun pyöräytät vielä kunnon herkkukastikkeen, ja kerrot että se on Hesestä, niin homma rullaa nätisti eteenpäin.

Mätileivät
0

Mätileivät ovat näyttävä avaus juhliin. Suolainen siian mäti yhdistettynä makeaan sipuliin ja smetanaan – erittäin hyvä liitto.

Sitruunakanaa
0

Sitruunakana on piristävä ja kevyehkö ruoka. Jogurtissa ja sitruunassa marinoitu kanavarras saa mukavaa ryhtiä mantelista ja aromia neilikasta. Sopii myös loistavasti pääsiäiseen.

Sillikaviaari
0

Erikoinen nimi ruoalla mutta siitä viis, sillikaviaari on herkkua esim. uusien perunoiden kanssa.

Paistettu Halloum
0

Halloum juusto tulee Kyprokselta ja on koostumukseltaan sen verran tukeva, että sitä voi huoletta paistaa.

Nigiri sushi
0

Tässä suupalassa on riisiannos alla ja päällä täyte, joka voi olla nori “vyöllä” köytetty kiinni. Nigiri on helppotekoista sushia.

Crostinit
0

Crostinit ovat näyttäviä italialaisia alkupalaleipiä. Tässä ne saavat skandinaavisen kala-perunatäytteen, mutta vaihtoehtoja on niin paljon kuin mielikuvitus antaa myöden. Crostineilla saat myös juhliin näyttävän aloituksen.

Lämpimät katkarapuleivät
0

Mahtava tuulahdus 80-luvulta. Lämpimät katkarapuleivät olivat silloin hienoa herkkua, ja sitä ne ovat vieläkin. Reilummaksi iltapalaksi tai töiden jälkeen.

Maalaisterriini
0

Herkullinen ranskalainen maalaisterriini maistuu maksakammoisillekin. Kuivatut hedelmät antavat mukavan makean säväyksen tähän klassiseen ruokaan.

1

Valloittavan pehmeä lohimousse on näyttävä pikku naposteltava juhliin. Saaristolaisleipä antaa suolaiselle lohelle makean vastapainon.

Lohi sashimi
0

Tuoreesta kalasta laitettu sashimi ja sen päälle hyvät tilpehöörit. Tässä sashimia tehdään lohesta tai siiasta aasialaisin maustein höystettynä.

Tsekkiläinen kaalipiirakka
1

Tsekeissä kaalipiirakka tehdään hapankaalista ja se makeutetaan Pils-oluesta tehdyllä siirapilla. Kääretorttutyyliin käärittynä näitä paistelee usemman kerralla – vaikka juhliin.

Kukkakaalikeitto
0

Kukkakaalikeitto tuo kesän maun vaikka pimeimpään talveen. Parhaimmillaan tämä sosekeitto on toki tuoreesta kukkakaalista tehtynä. Valkoinen balsamico antaa reseptiin upean säväyksen.

0

Vihreä parsa paistettuna prosciutto-kinkkukääreessä ja sitrusdippi kyytipojaksi. Helppoa kevätherkkua. Parsaa ja kinkkua on myös suosittu grilliruoka.

0

Panna cotta on erinomaista myös suolaisena versiona. Laadukkaat sienet antavat ruokaan hienostuneen säväyksen, joka toimii vaikka graavatun siian tai mädin kanssa.

Makrillimousse
0

Makrillimousse patongin päällä on vedet kielelle herauttava alkupala. Savustettua makrillia saa yleensä kalatiskistä. Jos ei löydy sieltä, niin kannattaa katsoa säilykkeet.

Kukkakaaliwingsit
0

Kukkakaaliwingsit saavat rapean kuoren, kun laitat taikinaan kikherneistä tehtyjä gram-jauhoja. Piparjuurella maustetun dippikastikkeen kanssa nämä vegesiivet maistuvat upealle.

Marinoidut sillit
0

Sillin ystävän kannattaa opetella käsittelemään itse tätä herkkua. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Gratinoitua vihersimpukkaa
0

Vihersimpukat ovat lyöneet itsensä läpi Suomessakin ja niitä löytyy jo marketin pakastealtaasta. Vihersimpukasta saa näyttäviä ja maistuvia herkkuja – jopa äyriäiskammoisille maistuu!

1 2 3 5