Selataan: VHH

Vähähiilihydraattinen dieetti tarkoittaa sitä että “hiilareiden” määrää ruoassa vähennetään merkittävästi. Tässä listatut reseptit soveltuvat vähähiilihydraattiseen laihduttamiseen.

0

Muutama ruokaklassikko kannattaa opetella ulkomuistista, punaviinikastike on yksi niistä. Viiniksi kannattaa valita notkea ja hedelmäinen tuote, esimerkiksi Argentiinan hyllystä.

Kreikkalainen munakas
0

Kreikkalainen munakas uhkuu saarivaltion makuja; on fetaa, punasipulia ja yrttejä. Karppaajat ilahtuvat erityisesti tästä maukkaasta munakkaasta.

1

Kermainen pippuripossu on saksalaisten herkkuruokaa. Kun paahdat pippurit pannulla, saat niihin upean syvän ja lempeän tulisen sävyn. Varaa paljon olutta tai viiniä tämän ruoan kanssa.

Ribsit Setä Samulin tapaan
0

Onko laiskuudesta kiinni vai miksi mehukkaita ribsejä ei ikinä näy grillikekkereissä? Asia kannattaa korjata. Ribsit ovat todella herkullisia kun malttaa huolella tehdä.

0

Irlantilainen olutpata muhii pitkään uunissa tummassa oluessa. Ruoassa käytettyä olutta on hyvä varata myös ruokajuomaksi.

sukiyaki
0

Sukiyaki on japanilaisten kylmien päivien lihapata. Hyvin maukas ja helppo kuin mikä tehdä.

0

Maksaa ja sipulia espanjalaiseen tyyliin tehtynä maukkaan valkoviinikastikkeen sävyttämänä. Makeuta sipuli kunnolla ja se tarjoaa upean vastapainon maksan aromille.

Mätipatee
0

Hienostunut mätipatee on alkuruokien aatelia. Yleensä tämä maistuu kaikille, vaikka ei mädistä välittäisikään.

2

Naudan ulkofileepihvi on maukas pala lihan ystäville. Pihvin paistaminen on varsin helppoa, kun pitää muutamat perusasiat mielessä. Ja muista panostaa laatulihaan.

Vihersalaatti
0

Vihersalaatti ei ole rakettitiedettä. Onnistuminen riippuu tottakai tuoreista raaka-aineista ja oliiviöljyn laadusta. Kunnon oliiviöljy antaa tälle sen viimeisen, mausteisen ja hedelmäisen säväyksen, jota salaatti kaipaa.

Kantabrian pata
2

Kantabrian pata edustaa kaikkea sitä hyvää, jota Pohjois-Espanjan upealla keittiöllä on tarjota. Tähän hyvä ja rapsakka maalaisleipä sekä espanjalainen punaviini kylkeen niin johan maistuu.

Sillikaviaari
0

Erikoinen nimi ruoalla mutta siitä viis, sillikaviaari on herkkua esim. uusien perunoiden kanssa.

Marinoitu entrecote
0

Naudan entrecote on rasvaisuutensa vuoksi hyvä grillattava. Koska se ei kuivu helposti sen voi kypsentää myös kypsäksi. “Välikyljys” myös imee kiitettävästi marinadin makua itseensä.

0

Oikeaoppinen kalaseljanka oli mm. Mannerheimin lempiruokaa. Puolalaisen sanonnan mukaan kalan täytyy uida kolme kertaa että se maistuu oikealta. Vedessä, viinissä ja voissa.

Lehtikaalisipsit
0

Silloin tällöin maailmalta tipahtaa resepti, jossa ei aluksi näytä olevan mitään järkeä. Lehtikaalisipsit kuulostavat aivan oudolle mutta kun kerran niitä maistaa, positiivinen yllätys on suuri.

Paahtopaistisalaatti
0

Sunnuntaisen paahtopaistin jämät saa käytettyä näppärästi tässä salaatissa. Arki starttaa kevyesti mutta varsin täyttävästi. Hiilarit mukavasti minimissään.

Sienisalaatti
0

Metsiemme aliarvostettu aarre rousku sopii sienisalaattiin täydellisesti. Se on myös niin satoisa sieni, että saat kerättyä puolessa tunnissa koko vuoden varaston.

0

Marinara-tomaattikastike on se jota löytyy “mamman” kaapista aina. Sitä käytetään lasagneen, pizzaan, keittoihin jne. Kannattaa tehdä iso satsi kerralla ja pakastaa.

Kalapata Iberia
0

Pitkin Iberian niemimaata tehdään tätä loistavaa kalapataa, johon käy myös meidän kotoinen made.

Mojokastike
0

Mojokastike on Kanarian saarilta lähtöisin oleva lisuke, jota yleensä tarjoillaan ryppyperunoiden lisukkeena. Erittäin hyvä lisä myös grillipyödässä. Mojon voi tehdä punaisena tai vihreänä versiona.

1 8 9 10