Selataan: VHH

Vähähiilihydraattinen dieetti tarkoittaa sitä että “hiilareiden” määrää ruoassa vähennetään merkittävästi. Tässä listatut reseptit soveltuvat vähähiilihydraattiseen laihduttamiseen.

Kesäsilli
0

Kesäsilli on nimensä mukaan raikas ja konstailematon kalaruoka uusien pottujen ja voin kanssa nautittavaksi – vaikka laiturin nokassa varpaat vedessä.

Quorn kookoskastikkeessa
0

Quorn on mykoproteiinista käymisprosessilla tehty kasvisvalmiste. Nimestään huolimatta se ei maistu avaruusruoalle, vaan on erittäin neutraalin makuinen ja hyvärakenteinen lihankorvike.

Viileä kurkkukeitto
0

“Cool as cucumber” kuuluu sanonta. Viileä kurkkukeitto onkin mitä raikkain ruoka lämpimään kesäpäivään. Urheimmat voi kokeilla saunakaljan sijasta syksymmälläkin?

Mummin lihapullat
0

Mummin lihapullat ovat makumuistoista kauneimpia. Ne maistuivat lapsena ja ne maistuvat aina. Näin helposti ne syntyvät.

Hollandaisekastike
0

Hollandaisekastike valloittaa pehmeydellään ja raikkaudellaan. Se on varsin helppo saada onnistumaan täydellisesti ja käyttökohteita riittää lukemattomia.

Porsaankylki shanghain tapaan
0

Meillä liian vähän arvostettu porsaankylki on mitä mureinta ruokaa kun sen hauduttaa pitkään. Tässä possunkylki saa kiinalaisen glaseerauksen pintaansa.

Paistettu kiinankaali
0

Paistettu kiinankaali on erittäin nopea ja helppo lisuke raikastamaan kiinalaisia liharuokia. Toimii varmasti myös grilliruokiemme kaverina.

Limekana
0

Intialaisia makuja uhkuva limekana on parhaimmillaan kun sen tekee mehevistä, luullisista broilerin reisipaloista. Chiliä kuuluu olla paljon.

Currywurst
1

Currywurst on Berliinin lahja maailman street food-kenttään. On sanomattakin selvää, että tämän ruoan kanssa hyvä olut maistuu taivaalliselle.

Vuohenjuustosalaatti
0

Vuohenjuustosalaatti on herkullinen ja varsin täyttävä ruoka esim. lounaaksi. Vuohenjuusto täytyy paistaa todella nopeasti pannulla, ettei se sula kokonaan.

Pippuripihvi
0

Pippuripihvi kannattaa maustaa vain reunoilta, jolloin pippurit eivät kärähdä paistaessa. Ja on hyvä muistaa että laadukas naudanliha ei kauan pannua tarvitse.

0

Irlantilainen olutpata muhii pitkään uunissa tummassa oluessa. Ruoassa käytettyä olutta on hyvä varata myös ruokajuomaksi.

0

Oikeaoppinen kalaseljanka oli mm. Mannerheimin lempiruokaa. Puolalaisen sanonnan mukaan kalan täytyy uida kolme kertaa että se maistuu oikealta. Vedessä, viinissä ja voissa.

0

Paprikamunakas eli “piperrada” on täyttävä ja maukas ruoka täynnä espanjan makuja. Ruokaisuutensa ansiosta se käy erinomaisesti lounaasta jopa neljälle hengelle.

0

Riistakäristys tehdään tässä saksanhirvenlihasta, joka on hiukan mureampaa kuin poron, joten se kypsyy nopeammin. Toki voit käyttää ruokaan vaikka karhunlihaa jos satut jostain löytämään.

0

Panna cotta on erinomaista myös suolaisena versiona. Laadukkaat sienet antavat ruokaan hienostuneen säväyksen, joka toimii vaikka graavatun siian tai mädin kanssa.

0

Maksaa ja sipulia espanjalaiseen tyyliin tehtynä maukkaan valkoviinikastikkeen sävyttämänä. Makeuta sipuli kunnolla ja se tarjoaa upean vastapainon maksan aromille.

0

Mifu on Valion kehittämä ruokarae, jota voi käyttää lihankorvikkeena esimerkiksi munakkaassa. Mifu tuo vähähiilihydraattisuutensa ansiosta vaihtelua karppaajan ruokavalioon.

0

Moskovanpata on helppotekoinen ja se saa muhia uunissa pitkään, jolloin maut tiivistyvät ja padasta tulee erittäin maukas. Muista varata hyvää carmenerestä tehtyä punaviiniä kylkeen.

2

Siemennäkkäri on pelastus vähähiilihydraattista tai gluteiinitonta ruokavaliota noudattavalle. Tämä resepti ei sisällä myöskään kananmunaa, joten näkkäri säilyy hyvänä pidempään. Tee iso satsi kerralla.

0

Kermainen pippuripossu on saksalaisten herkkuruokaa. Kun paahdat pippurit pannulla, saat niihin upean syvän ja lempeän tulisen sävyn. Varaa paljon olutta tai viiniä tämän ruoan kanssa.

0

Lihakakku on herkullinen vaihtoehto lihanystävän syntymäpäiväpöytään tai muuten vaan sunnuntairuoaksi. Se hautuu mureaksi pitkällä uunikypsytyksellä.

0

Limoncello-kana on herkullinen uuniruoka. Jos ei kaapista satu löytymään Limoncello-likööriä, niin sen voi korvata sokeroidulla sitruunamehulla. Tämä vie kielen mennessään.

Burgundinpata
3

Kaikkien lihapatojen kuningas. Burgundinpata hautuu hyväksi oikein valitulla viinillä ja ajan kanssa.

0

Läskisoosi eli hienommin sianlihakastike on vertaansa vailla oleva kansallisherkku. Läskisoosin tekeminen on varsin helppoa, joskin aikaa kannattaa varata suussasulavan lopputuloksen saamiseksi.

0

Tämän jälkeen kukaan ei enää voi vähätellä “kukkista”. Paahdettu kukkakaali parmesaanikuorella on mahtava ja helppotekoinen lisuke liharuoille. Se käy erinomaisesti myös noutopöytään.

0

New York -pihvit ovat juuri ne mehevän näköiset kimpaleet lautasilla, joita jenkkielokuvissa tarjoillaan joka dinerissa ja ravintolassa. Pihvien mehevyyden takaa makuvoi, jossa ne paistetaan.

0

Riistapata on tottakai parhaimmillaan tuoreesta paikallisesta riistalihasta tehtynä. Jos sitä ei ole saatavilla, niin K-kaupan Väiski rientää hätiin; kasvatettua saksanhirveä löytyy varsin edullisesti pakastealtaasta.

1 2 3 9