Selataan: VHH

Vähähiilihydraattinen dieetti tarkoittaa sitä että “hiilareiden” määrää ruoassa vähennetään merkittävästi. Tässä listatut reseptit soveltuvat vähähiilihydraattiseen laihduttamiseen.

Paahtopaistisalaatti
0

Sunnuntaisen paahtopaistin jämät saa käytettyä näppärästi tässä salaatissa. Arki starttaa kevyesti mutta varsin täyttävästi. Hiilarit mukavasti minimissään.

Marinoidut sillit
0

Sillin ystävän kannattaa opetella käsittelemään itse tätä herkkua. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Gazpacho
0

Kylmä vihanneskeitto kuumaan päivään. Gazpacho on raakaruokaa parhaimmillaan. Se tulee näppärästi ja nopeasti blenderissä.

0

Läskisoosi eli hienommin sianlihakastike on vertaansa vailla oleva kansallisherkku. Läskisoosin tekeminen on varsin helppoa, joskin aikaa kannattaa varata suussasulavan lopputuloksen saamiseksi.

Lammaskaali
0

Lammaskaali on klassisten herkkuruokien aatelia. Tee paljon kerralla – se paranee lämmittäessä.

Kassleria aasialaisittain
0

Tämä gourmee-elämys onnistuu kotikokiltakin vaivattomasti. Kassleria aasialaisittain muhii uunissa pitkään mutta on muuten vaivaton tehdä. Lihan kruunaa liemestä kasaan keitetty kastike.

Maa-artisokkapyree
6

Michelin-tasoinen kukkakaalipyre kruunaa liha-aterian. Pyre on tyylikkyydestään huolimattta helppo tehdä.

Täytetty kukkakaali
0

Täytetty kukkakaali on helppo ja nopea tehdä. Sellaisenaan erinomainen kasvisateria, tai lisukkeena isommassa kokonaisuudessa.

0

Lammascurry Madrasin tapaan on niitä intialaisia ruokia, joita voi haudutella pitkään. Odottelu palkitaan mahtavalla elämyksellä jossa on hiukan happamuutta ja makeutta.

Valkoviinikastike
6

Beurre blanc, eli voilla silattu valkoviinikastike vie jalat alta. Parhaimmillaan se on kotimaisen vaalean kalan kaverina.

Tartar-kastike
0

Tartar-kastike on niitä lisukkeita, jonka kanssa voi syödä kengänpohjankin. Testaa niin kalapuikkojen, kuin myös kananugettien kanssa. Ranskalaisille tämä on myös erinomainen dippi.

Kukkakaalikeitto
0

Kukkakaalikeitto tuo kesän maun vaikka pimeimpään talveen. Parhaimmillaan tämä sosekeitto on toki tuoreesta kukkakaalista tehtynä. Valkoinen balsamico antaa reseptiin upean säväyksen.

Minttupaprikat
0

Helppo herkku grillipöytään. Valmiiksi paahdettua ja kuorittua paprikaa löytyy jo hienosti mm. Lidlistä.

Balsamico-paisti
0

Reipas uuniruoka joka tulee kerralla paistaen. Eikä haittaa että possunpaisti on vielä edullistakin.

0

Gratinoidut ruusukaalit ovat täydellinen lisuke tuhdille pihville. Voit myös lisätä ruusukaaleihin pekonia, jolloinka ne käyvät ateriasta sellaisenaan.

Normandialainen siideribroileri
2

Siideribroileri on happaman omenan ja kermaisuuden tyylikäs liitto. Ranskalaista bistroruokaa parhaimmillaan. Muista valita aitoa omenasiideriä kaupan hyllyltä.

Silakkapihvit
0

Silakkapihvit ovat niitä herkkuja, joita on saatava usein. Silakka on edullinen kala marketissa ja tämä resepti onnistuu kalan käsittelyä pelkäävältäkin helposti.

4

Jos kaapista löytyy pestoa, sieltä saa myös aterian – vaikka nopean pestopastan. Siksi kannattaakin tehdä iso satsi ja pakastaa tätä herkkua. Pesto säilyy hyvänä pakkasessa kuukausia.

0

Paprikamunakas eli “piperrada” on täyttävä ja maukas ruoka täynnä espanjan makuja. Ruokaisuutensa ansiosta se käy erinomaisesti lounaasta jopa neljälle hengelle.

Mojokastike
0

Mojokastike on Kanarian saarilta lähtöisin oleva lisuke, jota yleensä tarjoillaan ryppyperunoiden lisukkeena. Erittäin hyvä lisä myös grillipyödässä. Mojon voi tehdä punaisena tai vihreänä versiona.

Butter chicken - voikana
3

Butter Chicken, voikana tai hindiksi Murg Makhani on tomaatilla ja kermalla muhevaksi hauduteltu kana-curry, joka lempeän luonteensa vuoksi sopii chilikammoisillekin.

Kakori kebab
0

Kakori kebabit ovat intialaisia, mausteisia jauhelihavartaita, jotka sopivat loistavasti myös grillijuhliin. Puolikuiva tai jopa puolimakea valkoviini on paras valinta mausteiselle ruoalle, oli se sitten lihaa tai kalaa. Punaviini kärähtää 99% varmasti chilin kanssa kitalakeen.

Melitzano-munakoisodippi
0

Maukas melitzano-munakoisodippi hurmaa täyteläisen pehmeällä koostumuksellaan. Meze-pöydässä tai esimerkiksi falafelien kanssa hyvä lisuke.

0

Vihreä parsa paistettuna prosciutto-kinkkukääreessä ja sitrusdippi kyytipojaksi. Helppoa kevätherkkua. Parsaa ja kinkkua on myös suosittu grilliruoka.

1 2 3 11