Selataan: VHH

Vähähiilihydraattinen dieetti tarkoittaa sitä että “hiilareiden” määrää ruoassa vähennetään merkittävästi. Tässä listatut reseptit soveltuvat vähähiilihydraattiseen laihduttamiseen.

Lammas vindaloo
3

Vindaloo tehdään intiassa älyttömän tuliseksi, mutta pohjolassa riittää vähempikin. Pääasia että hapokkuutta löytyy myös. Liha murenee suussa sulavaksi pitkällä haudutuksella.

Shaksuka
0

Trendikäs aamiainen/brunssi shaksuka tulee Lähi-Idästä. Mausteina muun muassa jeeraa eli jauhettua juustokuminaa. Jos pekoni ja nakit alkaa kyllästyttää, niin laita tällä aamu käyntiin.

kana-kadai
1

Kana-kadai löytyy intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listalta monella muullakin nimellä; Kadhai tai kanaa Karahi, joka viittaa enemmänkin Pakistaniin ja Karachin kaupunkiin. Sama se. Erinomainen kana-curry tässä on.

rosvopaisti
1

Kukkaruukku eli muuripata helpottaa rosvopaisti -projektia melkoisesti. Silti se on sama aito maassa hiljalleen kypsynyt ruoka, joka käy vaikka sukujuhliin.

Ribsit Kantonin tapaan
0

Näissä makeissa ja mausteisissa ribseissä yhdistyy kiinalaiset ruoka-aromit parhaimmillaan. Ribsit kannattaa keittää ennen uunissa tai grillissä paahtamista, jolloin niistä tulee pehmeän mureita.

Hunaja-sinappipossua
0

Andalusian vuoriston lahja maailmalle. Hunaja-sinappikastike on täydellinen kumppani mehukkaaksi paistetulle possulle.

Kalakakut Bankokin tapaan
0

Kalakakut ovat Bankokin herkullista katukeittiötä parhaimmillaan. Thaimaassa käytetään muita kaloja, mutta meidän pakastearkun helmi, sei käy reseptiin varsin hyvin.

Kurkku-fetasalaatti
0

Muikeaksi marinoidut kurkut mintulla hölvättynä ja siihen sitten vielä juustoa suolaksi. Todella hyvä fetasalaatti.

0

Kalaa suolakuoressa on kalan käsittelyä inhoaville helppo ruoka toteuttaa ja lopputulos on kuin ravintolassa konsanaan.

Jalapeno-possu
0

Tämä ruoka on todella nopea ja helppo tehdä – vaikka mökillä muurinpohjapannulla. Vaivattomuudesta huolimatta jalapeno-possu vie kaikilta jalat alta. Varaa riittävästi viiniä tai olutta koska tulisuutta kuuluu olla.

Coleslaw
0

Coleslaw eli kaalisalaatti on taattua USA -tavaraa. Grillijuhlissa se raikastaa ribbsit. Nykyisissä laadukkaissa hampurilaispaikoissa se on burgerin vakiokylkiäinen. Yksinkertainen ja monikäyttöinen sivusalaatti.

Kalkkunafilee juhlavasti
0

Juhlavan kuorrutuksensa ansiosta tämä kalkkunafilee sopii loistavasti vaikka joulupöytään – kunhan et vaan paista lintua kuivaksi.

Balsamico-paisti
0

Reipas uuniruoka joka tulee kerralla paistaen. Eikä haittaa että possunpaisti on vielä edullistakin.

Tsatsiki
0

Välimerenmaissa paljon käytetty tsatsiki on jogurttikastike, joka raikastaa ja lievittää mausteisen ruoan poltetta. Tsatsiki kannattaa tehdä päivää tai paria ennen jääkaappiin, niin sen valkosipulisen pehmeä aromi pääsee oikeuksiinsa.

Melitzano-munakoisodippi
0

Maukas melitzano-munakoisodippi hurmaa täyteläisen pehmeällä koostumuksellaan. Meze-pöydässä tai esimerkiksi falafelien kanssa hyvä lisuke.

Chana masala
0

Chana masala on kikhernecurry, joka keitetään kastikkeeksi tomaatin ja tuhdin chilin kanssa. Oma säväys tulee happamasta tamarindista.

Kanaviillokki
0

Kouluajan kauhu; kanaviillokki on itse asiassa aivan erinomaisen hyvää, kun sen tekee huolella ja ajan kanssa.

0

Bearnaisekastike on yksi niistä kastikkeista jotka kannattaa opetella ulkoa. Yksinkertainen tehdä ja erittäin herkullinen esimerkiksi punakan pihvin ja ranskanperunoiden kanssa.

Paistettua kuhaa aniskastikkeessa
0

Paistettua kuhaa ja siihen ravintolatasoinen aniskastike kyytipojaksi. Kastikkeen erikoisuus piilee herkkusienissä, joiden umamin sävyttämä aromi siivittää kastikkeen uusiin ulottuvuuksiin. Vieno anis viimeistelee makuelämyksen.

0

Lihakakku on herkullinen vaihtoehto lihanystävän syntymäpäiväpöytään tai muuten vaan sunnuntairuoaksi. Se hautuu mureaksi pitkällä uunikypsytyksellä.

Chevre-avokadodippi
0

Meksikolaisen pitopöydän viilentäviä jäseniä. Avokadodipin voi tehdä edellisenä päivänä jo valmiiksi maustumaan.

Graavilohi
0

Graavilohi on upea herkku sellaisenaan juhlapöydässä. Siitä saa myös alkupalaleiville erinomaista täytettä.

0

Paprikamunakas eli “piperrada” on täyttävä ja maukas ruoka täynnä espanjan makuja. Ruokaisuutensa ansiosta se käy erinomaisesti lounaasta jopa neljälle hengelle.

1 2 3 10