Selataan: VHH

Vähähiilihydraattinen dieetti tarkoittaa sitä että “hiilareiden” määrää ruoassa vähennetään merkittävästi. Tässä listatut reseptit soveltuvat vähähiilihydraattiseen laihduttamiseen.

2

Aioli tehdään perinteisesti ilman kananmunaa, mutta hyvää se on nykytyylillä majoneesipohjaisenakin. Kastiketta voi käyttää vaikka perunasaatin maustamiseen.

Hapanimeläkastike
0

Kiinalaisten hapanimeläkastike kannattaa opetella ulkoa. Sen jälkeen voit tehdä juuri niin herkullisia ruokia, kuin siinä lähikiinalaisessa on tarjolla ja jättää kaupan valmiit purkit hyllyyn.

0

Läskisoosi eli hienommin sianlihakastike on vertaansa vailla oleva kansallisherkku. Läskisoosin tekeminen on varsin helppoa, joskin aikaa kannattaa varata suussasulavan lopputuloksen saamiseksi.

Balsamico-sienet
0

Nämä Tapas-herkkusienet on näppärä tehdä ja ne ovat todella herkullisia. Noutopöydässä ehdoton valtti.

Etikka-anjovikset
0

Boquerones en vinagre eli etikassa marinoidut anjovikset. Todella suosittu tapas on helppo tehdä meilläkin, ihan vaikka kotimaisesta tuoreesta silakasta.

Paistettu kiinankaali
2

Paistettu kiinankaali on erittäin nopea ja helppo lisuke raikastamaan kiinalaisia liharuokia. Toimii varmasti myös grilliruokiemme kaverina.

0

Kaalikeitto ei välttämättä ole järin kovassa huudossa – ainakaan lasten lautasella. Tee ruoka siis Provencen tyyliin maustettuna ja johan alkaa maistua!

Possupaisti
0

Mehukas possupaisti vaatii matalan kypsennyslämpötilan. Ulkofileestä tulee hienosyisempi, mutta kasslerista maukkaampi. Kumman tahansa lihan valitset, upealla tomaattikastikeella höystettynä tämä on mahtava ruoka – vaikka sunnuntailounaalle.

0

Mifu on Valion kehittämä ruokarae, jota voi käyttää lihankorvikkeena esimerkiksi munakkaassa. Mifu tuo vähähiilihydraattisuutensa ansiosta vaihtelua karppaajan ruokavalioon.

Pippuripihvi
0

Pippuripihvi kannattaa maustaa vain reunoilta, jolloin pippurit eivät kärähdä paistaessa. Ja on hyvä muistaa että laadukas naudanliha ei kauan pannua tarvitse.

0

Riistapata on tottakai parhaimmillaan tuoreesta paikallisesta riistalihasta tehtynä. Jos sitä ei ole saatavilla, niin K-kaupan Väiski rientää hätiin; kasvatettua saksanhirveä löytyy varsin edullisesti pakastealtaasta.

Chorizoa viinissä
0

Chorizoa viinissä on yksinkertainen ja pikantti tapas-annos, jota löytyy lähes joka kulmabaarista Espanjassa. Ruoka sopii vaikka välimerihenkiseen noutopöytään tai piknikille.

Parsamunakas
0

Parsamunakas niputtaa yhteen kaksi loistavaa raaka-ainetta; vihreän parsan ja kananmunan. Tämä munakas sopii lounaaksi hiilarikammoisillekin, kun jättää tuon mausteena olevan sokerin pois.

Vihersalaatti
0

Vihersalaatti ei ole rakettitiedettä. Onnistuminen riippuu tottakai tuoreista raaka-aineista ja oliiviöljyn laadusta. Kunnon oliiviöljy antaa tälle sen viimeisen, mausteisen ja hedelmäisen säväyksen, jota salaatti kaipaa.

Parsasalaatti kiivimajoneesilla
0

Parsa on kevään herkkuruoka numero yksi. Parsasalaatti saa tässä raikkaaksi kaverikseen kiivimajoneesin, joka tuo myös täyteläisyyttä annokseen. Varsinaista terveysruokaa!

Naudan sisäfile aasialaisittain
0

Naudan sisäfile ei ole ihan ilmaista, joten sen valmistus kannattaa tehdä huolella. Tässä on herkullinen ohje näyttävään aasialaistyyliseen annokseen, joka käy juhlaruoasta sellaisenaan.

Juustokastike
0

Oikeaoppinen juustokastike syntyy valkoviinistä ja maukkaasta juustosta. Tähän voi valikoida tarkoitukseen ja mieltymyksiin sopivaa: Appenzelleriä possun leikkeelle tai Goudaa lohelle.

Valencian salaatti
2

Salaatti kuin Valencian aurinko. Appelsiinin ja avokadon yhdistelmä on enemmän kuin osiensa summa. Tämä paketti tuo kesän pimeimpäänkin talveen.

Fattoush-salaatti
0

Arabimaiden legendaarinen Fattoush-salaatti saa makua mintusta ja sitruunasta. Leipä tekee siitä ruokaisan.

Kheema matar
0

Jauhelihasta ja herneistä syntyy erinomaisen maukas ja täyttävä curry, johon sopii reippaampi chili.

1 2 3 11