Selataan: VHH

Vähähiilihydraattinen dieetti tarkoittaa sitä että ”hiilareiden” määrää ruoassa vähennetään merkittävästi. Tässä listatut reseptit soveltuvat vähähiilihydraattiseen laihduttamiseen.

Falafel
0

Falafel on täyttävä ja maukas kasvispyörykkä lähi-idästä. Reseptejä riittää jos jonkinlaista, mutta tässä niistä yksi, jossa pähkinäistä makua korostetaan tahinilla.

Riistapatee
0

Riistapatee on varsin helposti syntyvä herkku alkupalaksi tai isompaan juhlapöytään. Jos saat jostain hirvenmaksaa, niin korvaa nauta sillä.

Kesäinen salsa
0

Grillipöytään tai kunnon pihvin kaveriksi upean kesäinen salsa, joka keventää mukavasti annosta.

0

Maksaa ja sipulia espanjalaiseen tyyliin tehtynä maukkaan valkoviinikastikkeen sävyttämänä. Makeuta sipuli kunnolla ja se tarjoaa upean vastapainon maksan aromille.

Pho-keitto
0

Trendikäs ja maukas vietnamilainen pho-keitto syntyy nopeasti karvalakkiversiona, tai voit käyttää koko päivän pro-versioon, jossa lihaliemi tehdään itse.

0

Kreikkalainen Stifado on pataruoka, jossa käytetään jänistä. Vemmelsäären sijaan voit tehdä myös lampaasta.

Marinoidut paprikat
0

Klassinen tapas-herkku, joka tuo nouto- tai grillipöytään mukavan raikkaan ja kepeän tuulahduksen.

Viileä kurkkukeitto
0

”Cool as cucumber” kuuluu sanonta. Viileä kurkkukeitto onkin mitä raikkain ruoka lämpimään kesäpäivään. Urheimmat voi kokeilla saunakaljan sijasta syksymmälläkin?

Paahtopaisti
6

Reseptin ”upotustekniikalla” saat juuri sellaisen mehukkaan ja hyvin suolatun paahtopaistin, jota jonotetaan hakemaan lisää. Tee reippaasti kerralla, lopusta paistista saa seuraavana päivänä huikean patongin.

2

Panna cotta on erinomaista myös suolaisena versiona. Laadukkaat sienet antavat ruokaan hienostuneen säväyksen, joka toimii vaikka graavatun siian tai mädin kanssa.

0

Läskisoosi eli hienommin sianlihakastike on vertaansa vailla oleva kansallisherkku. Läskisoosin tekeminen on varsin helppoa, joskin aikaa kannattaa varata suussasulavan lopputuloksen saamiseksi.

Naudan sisäfile aasialaisittain
0

Naudan sisäfile ei ole ihan ilmaista, joten sen valmistus kannattaa tehdä huolella. Tässä on herkullinen ohje näyttävään aasialaistyyliseen annokseen, joka käy juhlaruoasta sellaisenaan.

Suppilovahverokeitto
0

Tuskin on mitään parempaa kuin lämmittävä suppilovahverokeitto viileänä syysiltana. Se on myös helppo ja nopea tehdä.

Kikhernecurry
0

Pohjoisen Intian kikhernecurry ”Punjabi chole” on erittäin arvostettu ruoka ja sen variaatioita löytyy ympäri niemimaan. Reseptiin tarvittava chole masala-mausteseos kannattaa sekoittaa ja jauhaa itse. Mausteseos on myös hyvä lahjaidea.

Uunilohi
4

Klassinen uunilohi ei suuria krumeluureja kaipaa – smetanakuorrutus riittää. Ethän paista lohta kuivaksi! Optimaalinen uunilohen paistotulos on niin, että liha on hieman pinkki keskeltä.

Hunaja-sinappipossua
0

Andalusian vuoriston lahja maailmalle. Hunaja-sinappikastike on täydellinen kumppani mehukkaaksi paistetulle possulle.

Karitsan kyljykset
0

Karitsan kyljyksiä, varsinkaan parikyljyksiä ei ihan joka marketista löydä, joten ne kannattaa tilata suoraan lammastilalta pakkaseen. Ne ovat uskomattoman hyviä kermaisessa yrttikastikkeessa.

0

Etelä-Amerikkalainen kalaherkku ceviche syntyy todella nopeasti sitruksien hapon avulla tehtävällä raakakypsytysmenetelmällä. Avokadomajoneesin kanssa hieno aloitus aterialle.

0

Estouffade -lihapata tehdään rauhallisesti ja nautitaan pitkään. Siinä hehkuvat Provencen lämpimät aromit.

0

Oikeaoppinen kalaseljanka oli mm. Mannerheimin lempiruokaa. Puolalaisen sanonnan mukaan kalan täytyy uida kolme kertaa että se maistuu oikealta. Vedessä, viinissä ja voissa.

Lammaspata
0

Pitkään muhinut lammaspata on uskomattoman herkullinen hyvän leivän ja viinin kera. Ja niin kuin kaikki lihapadat, tämä vain paranee lämmitettäessä uudelleen.

Gratinoitua vihersimpukkaa
0

Vihersimpukat ovat lyöneet itsensä läpi Suomessakin ja niitä löytyy jo marketin pakastealtaasta. Vihersimpukasta saa näyttäviä ja maistuvia herkkuja – jopa äyriäiskammoisille maistuu!

Lyonin kana
0

Lyonin kana on ranskalaisen bistroruoan kulmakivi. Myös etikkakanaksi kutsuttu ruoka on erittäin herkullinen ja mehukas, kun sen tekee luullisesta broilerista.

1 2 3 11