Selataan: VHH

Vähähiilihydraattinen dieetti tarkoittaa sitä että “hiilareiden” määrää ruoassa vähennetään merkittävästi. Tässä listatut reseptit soveltuvat vähähiilihydraattiseen laihduttamiseen.

0

Kreikkalainen Stifado on pataruoka, jossa käytetään jänistä. Vemmelsäären sijaan voit tehdä myös lampaasta.

Bambukanaa
0

Bambukanaa on varsin ekologinen resepti. Bambu kasvaa nimittäin metrin päivässä eli raaka-ainetta ainakin riittää! Tämä on usein kiinalaisissa ravintoloissa tarjolla ja hyvää on kuin mikä.

Currykaali
0

Saksalaistyyppinen currykaali grilliherkkujen, erityisesti bratwurstin kaveriksi. Tulisemman ystävät voivat lisätä chiliä curryn tueksi.

Possupaisti
0

Mehukas possupaisti vaatii matalan kypsennyslämpötilan. Ulkofileestä tulee hienosyisempi, mutta kasslerista maukkaampi. Kumman tahansa lihan valitset, upealla tomaattikastikeella höystettynä tämä on mahtava ruoka – vaikka sunnuntailounaalle.

Lammas-päärynä tagine
0

Tagine on pohjoisen Afrikan karjalanpaisti – yleensä lampaanlihasta. Tässä päärynän ansiosta makea ja rikas versio.

Parmesaanidippi
0

Parmesaanidippi on nopea ja helppotekoinen, silti erittäin herkullinen dippikastike mm. erilaisille makkararuoille. Kiilasta itse raastamalla saat tuoretta ja mehevää parmesaaniraastetta, joka maistuu huomattavasti paremmalle, kuin se kaupan kuiva valmisraaste.

Marinoidut paprikat
0

Klassinen tapas-herkku, joka tuo nouto- tai grillipöytään mukavan raikkaan ja kepeän tuulahduksen.

0

Oikeaoppinen kalaseljanka oli mm. Mannerheimin lempiruokaa. Puolalaisen sanonnan mukaan kalan täytyy uida kolme kertaa että se maistuu oikealta. Vedessä, viinissä ja voissa.

Aura-pekonisienet
0

Nopea ja helppo grilliruoka. Valitse isoja ja napakoita herkkusieniä – niistä saat mehevimmät Aura-pekonisienet.

0

Estouffade -lihapata tehdään rauhallisesti ja nautitaan pitkään. Siinä hehkuvat Provencen lämpimät aromit.

Porsaankylki shanghain tapaan
0

Meillä liian vähän arvostettu porsaankylki on mitä mureinta ruokaa kun sen hauduttaa pitkään. Tässä possunkylki saa kiinalaisen glaseerauksen pintaansa.

Raitha-jogurttikastike
0

Raitha on jogurtista valmistettu kastike. Se on omiaan helpottamaan voimakkaiden curryjen poltetta. Raitha voidaan maustaa eri tavoilla, tässä muutama vinkki.

Chevre-avokadodippi
0

Meksikolaisen pitopöydän viilentäviä jäseniä. Avokadodipin voi tehdä edellisenä päivänä jo valmiiksi maustumaan.

Munavoi
0

Munavoi kuuluu tietysti ensisijaisesti karjanpiirakan päälle, mutta testaa sitä luovasti muuallakin. Lihaisan patongin välissä tai uuniperunan kanssa.

2

Naudan ulkofileepihvi on maukas pala lihan ystäville. Pihvin paistaminen on varsin helppoa, kun pitää muutamat perusasiat mielessä. Ja muista panostaa laatulihaan.

0

Panna cotta on erinomaista myös suolaisena versiona. Laadukkaat sienet antavat ruokaan hienostuneen säväyksen, joka toimii vaikka graavatun siian tai mädin kanssa.

Rapsakaksi paistettu siika
5

Arvokaloihimme, kuten siika, kannattaa jättää nahka paistettaessa. Se pitää lihan mehukkaana ja on rapeana sekä hyvin maustettuna todella hyvän makuinen.

Linssimuhennos
0

Linssimuhennos on vertaansa vailla oleva lisuke kalalle ja miksei tuhdille lihallekin. Voit myös tehdä siitä ruokaisamman version.

Salmorejo
0

Salmorejo on gazpacho-keiton tukevampi serkku. Sen pehmeän koostumuksen salaisuus piilee kananmunankeltuaisessa, joka tekee keitosta majoneesipohjaisen.

Tomaattisilakat
0

Silakka on sellainen herkku, jota on silloin tällöin saatava. Tomaattisilakat ovat vertaansa vailla oleva herkku esim. uusien perunoiden kanssa.

0

Bearnaisekastike on yksi niistä kastikkeista jotka kannattaa opetella ulkoa. Yksinkertainen tehdä ja erittäin herkullinen esimerkiksi punakan pihvin ja ranskanperunoiden kanssa.

Raikas kurkkusalaatti
0

Raikas kurkkusalaatti syntyy tuoreen kurkun ja aromaattisen fenkolin yhdistelmänä. Tämä on loistava sivusalaatti esimerkiksi grillatun kanan kanssa. Käy myös Aasiaan vivahtavan hampurilaisen välissä.

Juustokastike
0

Oikeaoppinen juustokastike syntyy valkoviinistä ja maukkaasta juustosta. Tähän voi valikoida tarkoitukseen ja mieltymyksiin sopivaa: Appenzelleriä possun leikkeelle tai Goudaa lohelle.

1 2 3 11