Selataan: Välimeri

Välimeren reseptit täynnä tuoreita vihanneksia, kalaa, lihaa ja oliiviöljyä. Välimeren ruoka on todettu erittäin terveelliseksi.

Villisikapata
0

Villisika alkaa hiljalleen löytyä jo Väiskiltäkin. Upea maku, joka tarjoaa hienoista riistan makua serkkuunsa verrattuna.

Tapenade
0

Tapenade on oliivitahna, joka patongin päälle sipaistuna vie suoraan lämpimiin välimeren maisemiin.

0

Estouffade -lihapata tehdään rauhallisesti ja nautitaan pitkään. Siinä hehkuvat Provencen lämpimät aromit.

Kreikkalaisen mummon kurkut
0

Kreikkalaisen mummon kurkut poikkeavat suomalaisista siinä, että mukaan tulee fetaa. Tämä on oiva ja viilentävä salaatti vaikkapa grillipöytään.

Caesarsalaatti
0

Herkullisen caesarsalaatin salaisuus on kastike. Siihen saadaan suola ja upea aromi anjoviksesta. Caesarsalaatti on sen verran tuhti että käy hyvin lounaasta.

Kesäinen salsa
0

Grillipöytään tai kunnon pihvin kaveriksi upean kesäinen salsa, joka keventää mukavasti annosta.

Linssimuhennos
0

Linssimuhennos on vertaansa vailla oleva lisuke kalalle ja miksei tuhdille lihallekin. Voit myös tehdä siitä ruokaisamman version.

Tsatsiki
0

Välimerenmaissa paljon käytetty tsatsiki on jogurttikastike, joka raikastaa ja lievittää mausteisen ruoan poltetta. Tsatsiki kannattaa tehdä päivää tai paria ennen jääkaappiin, niin sen valkosipulisen pehmeä aromi pääsee oikeuksiinsa.

Rucolaperunat
0

Nopea ja helppo tuunaus, joka säväyttää uudet perunat välimerikelpoiseksi.

Pastitsio
0

Pastitsio on kreikkalaisten versio makaronilaatikosta. Todella herkullinen ja mehukas ruoka tämä onkin.

Oliiviperunaa
0

Oliiveilla ja oliiviöljyllä maustettu perunamuusi on välimerellisten liharuokien oiva kumppani. Oliiviperunasta saa hienostuneen kiekon annokseen stanssilla.

Kurkku-fetasalaatti
0

Muikeaksi marinoidut kurkut mintulla hölvättynä ja siihen sitten vielä juustoa suolaksi. Todella hyvä fetasalaatti.

Melitzano-munakoisodippi
0

Maukas melitzano-munakoisodippi hurmaa täyteläisen pehmeällä koostumuksellaan. Meze-pöydässä tai esimerkiksi falafelien kanssa hyvä lisuke.

Moussaka
6

Moussaka on niitä ruokia, joita kannattaa tehdä reippaasti kerralla. Moussaka vain paranee jääkaapissa ja uudelleen lämmitettäessä.

Possua viinissa - vina dosh
0

Possua viinissä eli portugalilainen Vina Dosh on vähintään yhtä herkullinen ruoka, kuin kukkoa viinissä. Varaudu päivän kestävään marinointiin, mutta sen jälkeen onkin lautasella makuelämys vailla vertaa.

Sitruunarisotto
0

Tuhdin padan kanssa mukavan kepeä ja maistuva riisi, joka tulee näppärästi ja nopeasti paistinpannulla.

Kreikkalainen lammaspata
0

Kreikkalainen lammaspata on upean muhkea ruoka. Maukas hapan-imelyys syntyy kuivattujen luumujen ja sitruunamehun liittona. Hauduta rauhassa tuntikausia.

Lihapullapelti
0

Italialaistyylinen lihapullapelti on raikas tuulahdus välimeren keittiötä. Resepti voi vaikuttaa aikaa vievälle, mutta kun teet oikeassa järjestyksessä, se syntyy kuin itsestään.

Fetasalaatti
0

Fetasalaatti on raikas ja varsin täyttävä tuulahdus kreikkalaisesta keittiöstä. Panosta fetajuuston laatuun – kevytjuustosta tätä on turha alkaa tekemään.

0

Seesamiperunat ovat herkullinen lisuke itäisen välimeren keittiöstä. Mausta reippaasti ja nauti seesamin pähkinäisestä mausta erilaisten liharuokien kanssa.

0

Kreikkalainen Stifado on pataruoka, jossa käytetään jänistä. Vemmelsäären sijaan voit tehdä myös lampaasta.

Crepes suzette
0

Oh, la la! Ne fiinimmät appelsiiniohukaiset. Onhan ne vähän monimutkaisempi tehdä, mutta on makukin toista maata.

Korsikan salaatti
0

Tuulahdus välimerta tonnikalan ystäville. Korsikan salaattiin tehdään raikas ja kepeä kastike kermaviilistä.

1 2