Selataan: Välimeri

Välimeren reseptit täynnä tuoreita vihanneksia, kalaa, lihaa ja oliiviöljyä. Välimeren ruoka on todettu erittäin terveelliseksi.

Nizzan salaatti
0

Nizzan salaatti on klassikko Välimereltä. Versioita on lukemattomia, eikä kukaan voi enää varmuudella sanoa mikä oli “aito ja alkuperäinen”. Tämän reseptin kapriksista tehdyn salaatinkastikkeen kanssa ollaan varmasti hyvin lähellä.

Paistia-roquefortissa
0

Paistia Roquefort-sinihomejuuston kera on valloittava ja yksinkertainen ruoka. Paistin kun leikkaa ohueksi niin se kypsyy todella nopeasti.

Kreikkalainen munakas
0

Kreikkalainen munakas uhkuu saarivaltion makuja; on fetaa, punasipulia ja yrttejä. Karppaajat ilahtuvat erityisesti tästä maukkaasta munakkaasta.

Possua viinissa - vina dosh
0

Possua viinissä eli portugalilainen Vina Dosh on vähintään yhtä herkullinen ruoka, kuin kukkoa viinissä. Varaudu päivän kestävään marinointiin, mutta sen jälkeen onkin lautasella makuelämys vailla vertaa.

0

Kreikkalainen Stifado on pataruoka, jossa käytetään jänistä. Vemmelsäären sijaan voit tehdä myös lampaasta.

Hunajainen juustokakku
3

Hunajan ja tuoreiden marjojen makuyhdistelmä on vertaansa vailla. Tämä kreikkalaistyylinen juustokakku paistetaan uunissa, joten liivatetta ei tarvita.

Kreikkalaisen mummon kurkut
0

Kreikkalaisen mummon kurkut poikkeavat suomalaisista siinä, että mukaan tulee fetaa. Tämä on oiva ja viilentävä salaatti vaikkapa grillipöytään.

Kreikkalainen lammaspata
0

Kreikkalainen lammaspata on upean muhkea ruoka. Maukas hapan-imelyys syntyy kuivattujen luumujen ja sitruunamehun liittona. Hauduta rauhassa tuntikausia.

välimeren-perunat
0

Välimeren perunat sisältävät kaikkia niitä upeita etelän makuja, joita kaiholla kaipailee räntäsateessa; valkosipulia, viiniä ja tuoreita yrttejä.

Oliiviperunaa
0

Oliiveilla ja oliiviöljyllä maustettu perunamuusi on välimerellisten liharuokien oiva kumppani. Oliiviperunasta saa hienostuneen kiekon annokseen stanssilla.

Sitruunarisotto
2

Raikas sitruunarisotto on mukavan täyttävä lisuke esimerkiksi lohiruoalle. Se tulee näppärästi ja nopeasti paistinpannulla.

Fetasalaatti
0

Fetasalaatti on raikas ja varsin täyttävä tuulahdus kreikkalaisesta keittiöstä. Panosta fetajuuston laatuun – kevytjuustosta tätä on turha alkaa tekemään.

Uunifetapasta
1

Uunifetapasta on nopeasti noussut uudeksi hittireseptiksi. Alunperin Liemessä-blogin kynästä lähteneessä kasvisreseptissä yhdistyy kivasti fetan täyteläisyys ja tomaatin makeus. Äläkä säästele oliiviöljyssä.

Kesäinen salsa
0

Grillipöytään tai kunnon pihvin kaveriksi upean kesäinen salsa, joka keventää mukavasti annosta.

Pastitsio
0

Pastitsio on kreikkalaisten versio makaronilaatikosta. Todella herkullinen ja mehukas ruoka tämä onkin.

Lihapullapelti
0

Italialaistyylinen lihapullapelti on raikas tuulahdus välimeren keittiötä. Resepti voi vaikuttaa aikaa vievälle, mutta kun teet oikeassa järjestyksessä, se syntyy kuin itsestään.

Tsatsiki
0

Välimerenmaissa paljon käytetty tsatsiki on jogurttikastike, joka raikastaa ja lievittää mausteisen ruoan poltetta. Tsatsiki kannattaa tehdä päivää tai paria ennen jääkaappiin, niin sen valkosipulisen pehmeä aromi pääsee oikeuksiinsa.

Tiikerirapu-valkosipulipasta
0

Yksinkertainen ja nopea välimerellinen pasta. Tiikerirapu on todella herkullinen mutta löytyy vain tasokkaammista kaupoista pakasteena tai tiskillä marinoituna.

Caesarsalaatti
0

Herkullisen caesarsalaatin salaisuus on kastike. Siihen saadaan suola ja upea aromi anjoviksesta. Caesarsalaatti on sen verran tuhti että käy hyvin lounaasta.

Linssimuhennos
0

Linssimuhennos on vertaansa vailla oleva lisuke kalalle ja miksei tuhdille lihallekin. Voit myös tehdä siitä ruokaisamman version.

Melitzano-munakoisodippi
0

Maukas melitzano-munakoisodippi hurmaa täyteläisen pehmeällä koostumuksellaan. Meze-pöydässä tai esimerkiksi falafelien kanssa hyvä lisuke.

Rucolaperunat
0

Nopea ja helppo tuunaus, joka säväyttää uudet perunat välimerikelpoiseksi.

1 2