Selataan: Välimeri

Välimeren reseptit täynnä tuoreita vihanneksia, kalaa, lihaa ja oliiviöljyä. Välimeren ruoka on todettu erittäin terveelliseksi.

0

Seesamiperunat ovat herkullinen lisuke itäisen välimeren keittiöstä. Mausta reippaasti ja nauti seesamin pähkinäisestä mausta erilaisten liharuokien kanssa.

Kreikkalainen lammaspata
0

Kreikkalainen lammaspata on upean muhkea ruoka. Maukas hapan-imelyys syntyy kuivattujen luumujen ja sitruunamehun liittona. Hauduta rauhassa tuntikausia.

Marinoidut munakoisot
0

Marinoidut munakoisot ovat makumatka välimeren keittiöön. Erityisesti Kreikan suunnalla munakoiso on suosittu raaka-aine, eikä suotta.

Korsikan salaatti
0

Tuulahdus välimerta tonnikalan ystäville. Korsikan salaattiin tehdään raikas ja kepeä kastike kermaviilistä.

Tiikerirapu-valkosipulipasta
0

Yksinkertainen ja nopea välimerellinen pasta. Tiikerirapu on todella herkullinen mutta löytyy vain tasokkaammista kaupoista pakasteena tai tiskillä marinoituna.

0

Kreikkalainen Stifado on pataruoka, jossa käytetään jänistä. Vemmelsäären sijaan voit tehdä myös lampaasta.

Äyriäisrisotto
0

Äyriäisrisotto on todellinen juhlaruoka merenelävien ystäville. Onneksi isoimmista marketeistamme löytyy jo sinisimpukoita tuoreena ja muita äyriäisiä vähintään pakasteina – jopa irtotavarana. Tähän oikein valittu viini kylkeen ja moni ravintola kalpenee.

Moussaka
6

Moussaka on niitä ruokia, joita kannattaa tehdä reippaasti kerralla. Moussaka vain paranee jääkaapissa ja uudelleen lämmitettäessä.

Kesäinen salsa
0

Grillipöytään tai kunnon pihvin kaveriksi upean kesäinen salsa, joka keventää mukavasti annosta.

Pastitsio
0

Pastitsio on kreikkalaisten versio makaronilaatikosta. Todella herkullinen ja mehukas ruoka tämä onkin.

Bouillabaisse
0

Bouillabaisse on Etelä-Ranskan köyhien kalastajien kalakeitto, jonka salaisuus piilee liemessä. Kalastajille jäi vain kalan perkeet käytettäväksi, mutta mikä liemi siitä tuleekaan!

Nizzan salaatti
0

Nizzan salaatti on klassikko Välimereltä. Versioita on lukemattomia, eikä kukaan voi enää varmuudella sanoa mikä oli ”aito ja alkuperäinen”. Tämän reseptin kapriksista tehdyn salaatinkastikkeen kanssa ollaan varmasti hyvin lähellä.

Äyriäispasta
0

Äyriäispasta vie ajatukset välimeren maisemiin. Käytä mitä äyriäisiä satut löytämään, mutta pyri lisäämään myös muutama simpukka. Niissä on reipas umamin maku, joka sopii tähän ruokareseptiin täydellisesti. Putkipastat ovat hyviä imemään reippaan kermaisen kastikkeen sisuksiinsa.

Oliiviperunaa
0

Oliiveilla ja oliiviöljyllä maustettu perunamuusi on välimerellisten liharuokien oiva kumppani. Oliiviperunasta saa hienostuneen kiekon annokseen stanssilla.

Kreikkalainen perunasalaatti
0

Tsatsikilla maustettu kreikkalainen perunasalaatti on maukas ja raikas lisuke noutopöytään. Sopii myös hyvin mausteisemman grilliruoan kanssa, helpottamaan chilin sekä pippurin poltetta.

Caesarsalaatti
1

Herkullisen caesarsalaatin salaisuus on kastike. Siihen saadaan suola ja upea aromi anjoviksesta. Caesarsalaatti on sen verran tuhti että käy hyvin lounaasta.

Marinoidut oliivit
0

Marinoidut oliivit ovat Etelä-Euroopan maissa tuttu näky ravintolan pöydässä ja toreilla. Simppelillä marinoinnilla saat oliiveihin juuri haluamasi makuvivahteet.

Makrillimousse
0

Makrillimousse patongin päällä on vedet kielelle herauttava alkupala. Savustettua makrillia saa yleensä kalatiskistä. Jos ei löydy sieltä, niin kannattaa katsoa säilykkeet.

Tsatsiki
1

Välimerenmaissa paljon käytetty tsatsiki on jogurttikastike, joka raikastaa ja lievittää mausteisen ruoan poltetta. Tsatsiki kannattaa tehdä päivää tai paria ennen jääkaappiin, niin sen valkosipulisen pehmeä aromi pääsee oikeuksiinsa.

fetasalaatti Rodos Taverna Manolis
0

Fetasalaatti on raikas ja varsin täyttävä tuulahdus kreikkalaisesta keittiöstä. Panosta fetajuuston laatuun – kevytjuustosta tätä on turha alkaa tekemään.

0

Estouffade -lihapata tehdään rauhallisesti ja nautitaan pitkään. Siinä hehkuvat Provencen lämpimät aromit.

1 2