Selataan: vähälihainen

Lihansyönnin vähentäminen on koko ajan enemmän tapetilla. Siksi olemmekin keränneet vähälihainen -osioomme useita ruokareseptejä, joissa lihaa on alle 100g per annos. Italialainen Cucina Povera eli köyhä keittiö on malliesimerkki siitä, miten helposti syntyy upeita ruokia vähällä lihamäärällä. Vähälihainen ruokavalio onnistuu näillä resepteillä helposti. Sen lisäksi voi viikkoon mahduttaa muutaman kasvisruokapäivän.

Tortillat
0

Täytetyt tortillat ovat nopeatekoisia ja mahtavan makuisia, kun teet pohjalle kunnon jauhelihakastikkeen. Täytteissä saa käyttää mielikuvitusta.

Moussaka
6

Moussaka on niitä ruokia, joita kannattaa tehdä reippaasti kerralla. Moussaka vain paranee jääkaapissa ja uudelleen lämmitettäessä.

Rössypottu
0

Oululainen perinneruoka rössypottu on maukasta apetta, melko vähällä lihalla. Veripaltun sijaan käytämme reseptissä rapeita verilättyjä.

2

Punajuuri on verraton juures. Legendaarisessa borssikeitossa sen hieno maku ja makeus pääsevät oikeuksiinsa.

Broilerikastike
0

Broilerikastike saa upean aasialaisen vivahteen, kun käytät jogurttia kerman sijasta kastikkeen tekemiseen. Tämä nopea herkkuruoka on arjen pelastaja.

Punajuuripossu
0

Hiljaa hautunut punajuuripossu on mahtavaa maalaisruokaa edullisesta possunniskasta eli kasslerista. Tämä on myös niitä ruokia, joita viini rakastaa.

Parsaleipä
0

Parsaleipä on yksinkertaisuudestaan huolimatta todellista kevään juhlaruokaa. Savu-arominen Schwarzwaldin kinkku antaa upean kontrastin puhtaan vihreälle parsan maulle.

Grillisalaatti
0

Hyvää kuin pyttipannu, lähes yhtä terveellistä kuin kasvisruoka ja tulee grillissä? Grillisalaatti on kesähitti nro 1.

Jauhelihakeitto
0

Sarjassamme arjen klassikoita. Jauhelihakeitto kannattaa maustaa rohkeasti mielenkiintoiseksi. Muuten se maistuu vain… jauhelihakeitolle.

Kattilalasagne
1

Oikopolku onneen! Kattilalasagne sisältää kaikki ne hyvät maut, jotka ovat tavallisessa lasagnessa. Työmäärä, valmistumisaika ja tiski tippuvat puoleen.

Pekonikastike
0

Kuohkea pekonikastike on kuin Homer Simpsonin taivaasta. Tämän kanssa maistuu vaikka höyrytetyt vihannekset tai ihan vaan kotimaiset uudet perunat. Kokeile myös lohen tai tuorepastan kaveriksi.

Nikujaga
1

Nikujaga on japanilaisen keittiön merimiespata, eli lihaa ja perunaa. Aasialaisessa keittiössä kaiken salaisuus on kypsytysliemessä, niin tämänkin ruoan kohdalla.

Ramen-keitto
0

Ramen-keitto on trendikästä ruokaa. Japanilaiset osaavat tehdä keiton liemestä niin maistuvan, että tämän voi huoleti tehdä myös kasvisversiona.

Siskonmakkarakeitto
1

Siskonmakkarakeitto on arkiruokien klassikoita. Syvempää makua keittoon saat, kun paistat siskonmakkarat ensin pannulla.

Bulgogi
0

Korean kansallisruoka bulgogi on erittäin maistuva liharuoka. Salaisuus piilee hedelmäisen makeassa marinadissa. Tarjoa ruoka nuudelien ja hedelmäisen täyteläisen punaviinin kera.

3

Makaronimössö on jotain mitä kukaan ei tunnusta tekevänsä, mutta jota kokitkin laittavat mielellään kotonaan. Konstailematon mutta herkullinen – yhdistäähän se kaksi suurta suomalaisten rakkautta; jauhelihaa ja makaronia. Katso myös miten makaronimössöstä syntyy pyhäpäivän versio.

sukiyaki
0

Sukiyaki on japanilaisten kylmien päivien lihapata. Hyvin maukas ja helppo kuin mikä tehdä.

Pho-keitto
0

Trendikäs ja maukas vietnamilainen pho-keitto syntyy nopeasti karvalakkiversiona, tai voit käyttää koko päivän pro-versioon, jossa lihaliemi tehdään itse.

Nakkimunakas
0

Nakkimunakas saa lisäsävyä ketsupista, joka tuo mukavaa makeutta ruokaan. Tämä munakas maistuu lapsillekin.

Kesäkurpitsapasta
0

Kesäkurpitsapasta on yllättävän hyvä vaihtoehto alkuperäiselle jauhoista tehdyille. Vähähiilihydraattista ja terveellistä pastaa kannattaa tasapainottaa reippaalla pekonilla.

Pizza (italialainen)
7

Kotonakin on mahdollista paistaa kelvollinen pizza. Panosta laadukkaisiin raaka-aineisiin ja uunikiveen. Italialainen pizza tarkoittaa paperinohutta pohjaa sekä niukasti laadukkaita täytteitä. Pizzassa vähemmän on enemmän!

Lihapullavuoka
0

Lihapullavuoka on esimerkki siitä, mitä marketin eineksistä voi saada aikaan tuunaamalla. Vapaapäivän ruoka tehdään tietysti itse alusta loppuun.

Nuudeliwokki
0

Nuudeliwokki on nopea ruoka arjen kiireisiin. Tässä reseptissä se tehdään possusta, kaalisuikaleesta ja tietysti nuudelista. Maukkaan kastikkeensa ansiosta siihen saadaan mukavan lämmintä ja makeaa sävyä.

Hot pot
0

Mausteinen hot pot lämmittää mukavasti. Se on nopea ja helppo tehdä. Reilun inkiväärinen ja valkosipulinen ruoka voi ehkäistä jopa flunssaa.

Poropiirakka
0

Poropiirakka on täynnä pohjoisen makuja. Leipäjuusto antaa piirakalle upean rungon, peittämättä kuitenkaan poron kylmäsavupaistin ainutlaatuista makua. Tätä kelpaa tarjota myös ulkomaisille vieraille.

Spagettivuoka
0

Kun teet pasta bolognesen, tee sitä reilusti kerralla. Tämä spagettivuoka onnistuu seuraavana päivänä jämistä todella helposti. Tässä resepti myös alusta lähtien tekemiseen.

Poro-juureskeitto
0

Poro-juureskeitto heijastaa maamme upeita makuja. Sen voi tehdä poronkäristyksestä tai kylmäsavurouheesta, jos haluat savun makua mukaan keittoon.

Aura-pekonisienet
0

Nopea ja helppo grilliruoka. Valitse isoja ja napakoita herkkusieniä – niistä saat mehevimmät Aura-pekonisienet.

1 2