Selataan: vähälihainen

Lihansyönnin vähentäminen on koko ajan enemmän tapetilla. Siksi olemmekin keränneet vähälihainen -osioomme useita ruokareseptejä, joissa lihaa on alle 100g per annos. Italialainen Cucina Povera eli köyhä keittiö on malliesimerkki siitä, miten helposti syntyy upeita ruokia vähällä lihamäärällä. Vähälihainen ruokavalio onnistuu näillä resepteillä helposti. Sen lisäksi voi viikkoon mahduttaa muutaman kasvisruokapäivän.

Bresaola-pasta
0

Bresaola on ilmakuivattua naudanlihaa. Peri-italialaiseen tapaan siitä saa loistavan pastan tehtyä tällä reseptillä.

Penne amatricana
0

Penne amatricana on sieltä mausteisemmasta päästä italialaisia pastoja. Pekoni antaa täyteläisen säväyksen ja pastan keitinvedestä tulee ruokaan mehukkuutta. Nopea ja helppo peruspasta.

Lihaperunasoselaatikko
0

Lihaperunasoselaatikko syntyy vaivatta edellisen päivän ylijääneestä perunamuusista. Herkullista arkiruokaa hyvän salaatin ja leivän kanssa.

0

Aina niin herkullinen kinkkukiusaus on arkiruokien aatelia. Tee iso potti – nauti monta päivää. Lämmittäminen onnistuu parhaiten pannulla.

Tortillat
0

Täytetyt tortillat ovat nopeatekoisia ja mahtavan makuisia, kun teet pohjalle kunnon jauhelihakastikkeen. Täytteissä saa käyttää mielikuvitusta.

Broilerikastike
0

Broilerikastike saa upean aasialaisen vivahteen, kun käytät jogurttia kerman sijasta kastikkeen tekemiseen. Tämä nopea herkkuruoka on arjen pelastaja.

Kurpitsainen possupata
0

Possupata saa makeutensa tuoreesta kurpitsasta. Tämä ruoka tulee uunissa sillä aikaa kun saunotaan – sen päälle ja oikean viinin tai oluen kanssa mahtava juttu.

Nakkimunakas
0

Nakkimunakas saa lisäsävyä ketsupista, joka tuo mukavaa makeutta ruokaan. Tämä munakas maistuu lapsillekin.

Lihapullavuoka
0

Lihapullavuoka on esimerkki siitä, mitä marketin eineksistä voi saada aikaan tuunaamalla. Vapaapäivän ruoka tehdään tietysti itse alusta loppuun.

Parsaleipä
0

Parsaleipä on yksinkertaisuudestaan huolimatta todellista kevään juhlaruokaa. Savu-arominen Schwarzwaldin kinkku antaa upean kontrastin puhtaan vihreälle parsan maulle.

Aura-pekonisienet
0

Nopea ja helppo grilliruoka. Valitse isoja ja napakoita herkkusieniä – niistä saat mehevimmät Aura-pekonisienet.

Poro-juureskeitto
0

Poro-juureskeitto heijastaa maamme upeita makuja. Sen voi tehdä poronkäristyksestä tai kylmäsavurouheesta, jos haluat savun makua mukaan keittoon.

Hot pot
0

Mausteinen hot pot lämmittää mukavasti. Se on nopea ja helppo tehdä. Reilun inkiväärinen ja valkosipulinen ruoka voi ehkäistä jopa flunssaa.

Grillisalaatti
0

Hyvää kuin pyttipannu, lähes yhtä terveellistä kuin kasvisruoka ja tulee grillissä? Grillisalaatti on kesähitti nro 1.

Bulgogi
0

Korean kansallisruoka bulgogi on erittäin maistuva liharuoka. Salaisuus piilee hedelmäisen makeassa marinadissa. Tarjoa ruoka nuudelien ja hedelmäisen täyteläisen punaviinin kera.

3

Makaronimössö on jotain mitä kukaan ei tunnusta tekevänsä, mutta jota kokitkin laittavat mielellään kotonaan. Konstailematon mutta herkullinen – yhdistäähän se kaksi suurta suomalaisten rakkautta; jauhelihaa ja makaronia. Katso myös miten makaronimössöstä syntyy pyhäpäivän versio.

Nikujaga
1

Nikujaga on japanilaisen keittiön merimiespata, eli lihaa ja perunaa. Aasialaisessa keittiössä kaiken salaisuus on kypsytysliemessä, niin tämänkin ruoan kohdalla.

Pho-keitto
0

Trendikäs ja maukas vietnamilainen pho-keitto syntyy nopeasti karvalakkiversiona, tai voit käyttää koko päivän pro-versioon, jossa lihaliemi tehdään itse.

Nuudeliwokki
0

Nuudeliwokki on nopea ruoka arjen kiireisiin. Tässä reseptissä se tehdään possusta, kaalisuikaleesta ja tietysti nuudelista. Maukkaan kastikkeensa ansiosta siihen saadaan mukavan lämmintä ja makeaa sävyä.

Poropiirakka
0

Poropiirakka on täynnä pohjoisen makuja. Leipäjuusto antaa piirakalle upean rungon, peittämättä kuitenkaan poron kylmäsavupaistin ainutlaatuista makua. Tätä kelpaa tarjota myös ulkomaisille vieraille.

Jauhelihakeitto
0

Sarjassamme arjen klassikoita. Jauhelihakeitto kannattaa maustaa rohkeasti mielenkiintoiseksi. Muuten se maistuu vain… jauhelihakeitolle.

Kesäkurpitsapasta
0

Kesäkurpitsapasta on yllättävän hyvä vaihtoehto alkuperäiselle jauhoista tehdyille. Vähähiilihydraattista ja terveellistä pastaa kannattaa tasapainottaa reippaalla pekonilla.

Italialainen risotto
4

Italiassa risotto tarkoittaa upeaa, koostumukseltaan valuvaa herkkua, jossa laadukkaat lisukkeet. Panosta oikeaan risottoriisiin.

2

Punajuuri on verraton juures. Legendaarisessa borssikeitossa sen hieno maku ja makeus pääsevät oikeuksiinsa.

Lihapullakeitto
4

Lihapullakeitto kuulostaa tylsälle, mutta on kaikkea muuta. Oikeaoppinen keittoliemen maustaminen takaa että tämä maistuu kaikille.

Valkoinen pizza
0

Valkoinen pizza eli pizza bianco tarkoittaa pizzaa ilman tomaattikastiketta. Ehkä kuuluisin tämän tyyliin edustajista on sipulipizza, jossa yhdistyy sipulin makeus sekä pekonin suolaisuus.

Rössypottu
0

Oululainen perinneruoka rössypottu on maukasta apetta, melko vähällä lihalla. Veripaltun sijaan käytämme reseptissä rapeita verilättyjä.

1 2