Selataan: vähälihainen

Lihansyönnin vähentäminen on koko ajan enemmän tapetilla. Siksi olemmekin keränneet vähälihainen -osioomme useita ruokareseptejä, joissa lihaa on alle 100g per annos. Italialainen Cucina Povera eli köyhä keittiö on malliesimerkki siitä, miten helposti syntyy upeita ruokia vähällä lihamäärällä. Vähälihainen ruokavalio onnistuu näillä resepteillä helposti. Sen lisäksi voi viikkoon mahduttaa muutaman kasvisruokapäivän.

Poropiirakka
0

Poropiirakka on täynnä pohjoisen makuja. Leipäjuusto antaa piirakalle upean rungon, peittämättä kuitenkaan poron kylmäsavupaistin ainutlaatuista makua. Tätä kelpaa tarjota myös ulkomaisille vieraille.

Bresaola-pasta
0

Bresaola on ilmakuivattua naudanlihaa. Peri-italialaiseen tapaan siitä saa loistavan pastan tehtyä tällä reseptillä.

Kattilalasagne
1

Oikopolku onneen! Kattilalasagne sisältää kaikki ne hyvät maut, jotka ovat tavallisessa lasagnessa. Työmäärä, valmistumisaika ja tiski tippuvat puoleen.

Lihapullakeitto
2

Lihapullakeitto kuulostaa tylsälle, mutta on kaikkea muuta. Oikeaoppinen keittoliemen maustaminen takaa että tämä maistuu kaikille.

Pizza (italialainen)
7

Kotonakin on mahdollista paistaa kelvollinen pizza. Panosta laadukkaisiin raaka-aineisiin ja uunikiveen. Italialainen pizza tarkoittaa paperinohutta pohjaa sekä niukasti laadukkaita täytteitä. Pizzassa vähemmän on enemmän!

Nuudeliwokki
0

Nuudeliwokki on nopea ruoka arjen kiireisiin. Tässä reseptissä se tehdään possusta, kaalisuikaleesta ja tietysti nuudelista. Maukkaan kastikkeensa ansiosta siihen saadaan mukavan lämmintä ja makeaa sävyä.

Meksikonpata
0

Meksikonpata tarjoaa oivallisen loppusijoituspaikan eiliselle riisin lopulle. Tämä on vähälihaista hävikkiruokaa parhaimmillaan.

Poro-juureskeitto
0

Poro-juureskeitto heijastaa maamme upeita makuja. Sen voi tehdä poronkäristyksestä tai kylmäsavurouheesta, jos haluat savun makua mukaan keittoon.

Penne amatricana
0

Penne amatricana on sieltä mausteisemmasta päästä italialaisia pastoja. Pekoni antaa täyteläisen säväyksen ja pastan keitinvedestä tulee ruokaan mehukkuutta. Nopea ja helppo peruspasta.

Ramen-keitto
0

Ramen-keitto on trendikästä ruokaa. Japanilaiset osaavat tehdä keiton liemestä niin maistuvan, että tämän voi huoleti tehdä myös kasvisversiona.

Pho-keitto
0

Trendikäs ja maukas vietnamilainen pho-keitto syntyy nopeasti karvalakkiversiona, tai voit käyttää koko päivän pro-versioon, jossa lihaliemi tehdään itse.

0

Aina niin herkullinen kinkkukiusaus on arkiruokien aatelia. Tee iso potti – nauti monta päivää. Lämmittäminen onnistuu parhaiten pannulla.

Kurpitsainen possupata
0

Possupata saa makeutensa tuoreesta kurpitsasta. Tämä ruoka tulee uunissa sillä aikaa kun saunotaan – sen päälle ja oikean viinin tai oluen kanssa mahtava juttu.

Jauhelihakeitto
0

Sarjassamme arjen klassikoita. Jauhelihakeitto kannattaa maustaa rohkeasti mielenkiintoiseksi. Muuten se maistuu vain… jauhelihakeitolle.

Aura-pekonisienet
0

Nopea ja helppo grilliruoka. Valitse isoja ja napakoita herkkusieniä – niistä saat mehevimmät Aura-pekonisienet.

Kesäkurpitsapasta
0

Kesäkurpitsapasta on yllättävän hyvä vaihtoehto alkuperäiselle jauhoista tehdyille. Vähähiilihydraattista ja terveellistä pastaa kannattaa tasapainottaa reippaalla pekonilla.

Makkarakastike
0

Nopea makkarakastike maistuu kaikille – etenkin lapsille. Upean makunsa se saa kermasta ja tomaatista, jonka makua korostetaan tilkalla viinietikkaa ja sokeria.

Bulgogi
0

Korean kansallisruoka bulgogi on erittäin maistuva liharuoka. Salaisuus piilee hedelmäisen makeassa marinadissa. Tarjoa ruoka nuudelien ja hedelmäisen täyteläisen punaviinin kera.

Nakkimunakas
0

Nakkimunakas saa lisäsävyä ketsupista, joka tuo mukavaa makeutta ruokaan. Tämä munakas maistuu lapsillekin.

Nikujaga
0

Nikujaga on japanilaisen keittiön merimiespata, eli lihaa ja perunaa. Aasialaisessa keittiössä kaiken salaisuus on kypsytysliemessä, niin tämänkin ruoan kohdalla.

Pekonikastike
0

Kuohkea pekonikastike on kuin Homer Simpsonin taivaasta. Tämän kanssa maistuu vaikka höyrytetyt vihannekset tai ihan vaan kotimaiset uudet perunat. Kokeile myös lohen tai tuorepastan kaveriksi.

Italialainen risotto
4

Italiassa risotto tarkoittaa upeaa, koostumukseltaan valuvaa herkkua, jossa laadukkaat lisukkeet. Panosta oikeaan risottoriisiin.

Grillisalaatti
0

Hyvää kuin pyttipannu, lähes yhtä terveellistä kuin kasvisruoka ja tulee grillissä? Grillisalaatti on kesähitti nro 1.

Spagettivuoka
0

Kun teet pasta bolognesen, tee sitä reilusti kerralla. Tämä spagettivuoka onnistuu seuraavana päivänä jämistä todella helposti. Tässä resepti myös alusta lähtien tekemiseen.

Siskonmakkarakeitto
1

Siskonmakkarakeitto on arkiruokien klassikoita. Syvempää makua keittoon saat, kun paistat siskonmakkarat ensin pannulla.

Valkoinen pizza
0

Valkoinen pizza eli pizza bianco tarkoittaa pizzaa ilman tomaattikastiketta. Ehkä kuuluisin tämän tyyliin edustajista on sipulipizza, jossa yhdistyy sipulin makeus sekä pekonin suolaisuus.

Rössypottu
0

Oululainen perinneruoka rössypottu on maukasta apetta, melko vähällä lihalla. Veripaltun sijaan käytämme reseptissä rapeita verilättyjä.

Moussaka
6

Moussaka on niitä ruokia, joita kannattaa tehdä reippaasti kerralla. Moussaka vain paranee jääkaapissa ja uudelleen lämmitettäessä.

1 2