Juureslastut
Juhlallinen ja rapea lisuke on kuin hienosta ravintolasta konsanaan. Juureslastut ovat erinomainen alkupala maa-artisokkamajoneesin kanssa. Kokeile myös ranskalaisten asemasta burgerille.
Syysruoka on täynnä syviä maan aromeja. Juurekset, pitkään haudutetut lihapadat ja sieniruoat kruunaavat ruokapöydän.
Juhlallinen ja rapea lisuke on kuin hienosta ravintolasta konsanaan. Juureslastut ovat erinomainen alkupala maa-artisokkamajoneesin kanssa. Kokeile myös ranskalaisten asemasta burgerille.
Kaikkien lihapatojen kuningas. Burgundinpata hautuu hyväksi oikein valitulla viinillä ja ajan kanssa.
Kasvispihvit saa pysymään kasassa perunajauhoilla. Herkullista syvyyttä tulee parmesaani-juustosta.
Syksyn tuoreesta sadosta tehty juuresmuusi käy melkein minkä tahansa liharuoan kumppaniksi. Menee myös kylmänä sellaisenaan voileivän päällä.
Kantarellikastike, tai tutummin kanttarellikastike on varmasti Jokaiselle tuttu kesäherkku. Resepti on viilattu fiinimmäksi valkoviinillä, joka sopii tähän ruokaan täydellisesti.
Tässä reseptissä yhdistyy vuohenjuuston suola punajuuren makeuteen. Hienoa kasvisruokaa vaikka juhliin.
Punajuuri on verraton juures. Legendaarisessa borssikeitossa sen hieno maku ja makeus pääsevät oikeuksiinsa.
Yllättävän herkullinen sienikastike syntyy tölkitetyistä sienistä silloin, kun tuoreita ei ole saatavilla.
Porkkanalaatikko saa uutta iloa, kun maustat sen pienellä ripauksella kanelia ja inkivääriä. Voit myös korvata osan porkkanasta bataatilla.
Rosolli kuuluu joulupöytään, mutta sitä kannattaa myös tehdä syksyllä, jolloin juurekset ovat parhaimmillaan. Kermakastike kruunaa makuelämyksen.
Valloittava sienilisuke vaikka fiinimmälle illalliselle. Huhtasienen voi korvata myös korvasienellä tai jopa tryffelillä.
Punajuuri on upea raaka-aine mutta se vaatii pitkän kypsytyksen. Silloin sen luontainen makeus ja aromi pääsevät esiin.
Porkkanan makeus tuo kantarellikeittoon juuri sen hienon säväyksen, jota tämä herkku kaipaa.
Syksyn parhaimpia puolia ovat tuoreet juurekset. Uunissa paahdetut juurekset eli “säräjuurekset” ovat vieläpä helppo tehdä. Lisämakua ne saavat erinomaisesta glasyyrista.
Makea punajuuri sopii loistavasti risottoon. Sen kaveriksi kun paistaa vielä kiekon vuohenjuustoa niin elämä hymyilee.
Makea lisuke vaikka makkaran kaveriksi. Keventää hienosti myös grillipöydässä.
Klassikko ei paljon selittelyjä kaipaa. Lindströmin pihvit ovat skandinavisen keittiön bravuureja.
Jos haluaa ruoan maistuvan täyteläiselle, siitä täytyy löytyä kaikkia perusmakuja. Tämä karjalanpaisti 2.0 on tuunattu kunnioituksella alkuperäistä reseptiä kohtaan.
Metsiemme aliarvostettu aarre rousku sopii sienisalaattiin täydellisesti. Se on myös niin satoisa sieni, että saat kerättyä puolessa tunnissa koko vuoden varaston.
Vallesmanninpata on nimensä mukaisesti possuherkku vailla vertaa. Makeutta ja hapokkuutta pata saa omenasta. Possun lapa tai etuselkä hautuu rauhassa pehmeän mureaksi. Upea viikonloppuruoka.
Klassinen lanttulaatikko kuuluu juhlapitoihin – jouluun etunenässä. Tee iso potti ja pakasta puolivalmiina.
Reipas uuniruoka joka tulee kerralla paistaen. Eikä haittaa että possunpaisti on vielä edullistakin.