Kotitilan viinipossu
Mangalitzasta, eli villasiasta tehty viinipossu sulaa suuhun. Possun rasva on niin pehmeää ja upean makuista, että sitä kannattaa säilöä pakkaseenkin.
Mangalitzasta, eli villasiasta tehty viinipossu sulaa suuhun. Possun rasva on niin pehmeää ja upean makuista, että sitä kannattaa säilöä pakkaseenkin.
Itse tehty riisisuklaa on takuuvarma tuulahdus 80-luvulta. Hyvää se on edelleen, etenkin kun tuunaat sitä oman maun mukaiseksi.
Nikkarin vuoka syntyy erittäin näppärästi eilen ylijääneistä perunoista. Se kypsyy sillä aikaa kun istut saunassa ja sen jälkeen rehti suomalainen makunautinto on valmis!
Mustikkamöllö on perisuomalainen herkkujälkiruoka ajalta, jolloin ei ollut pakastimia ja valmiita mustikkajäätelöitä. Reseptissä käytetyt ruisjauhot hellivät myös vatsaa.
Murupohjaan tehty puolukkapiirakka maistuu mainiolle, käytitpä siihen tuoretta tai pakastettua puolukkaa.
Kausiherkkumme madekeitto merkkaa talven paikan. Toisille made on liian ruotoinen, joten tätä herkullista reseptiä kannattaa kokeilla muidenkin kalojen valmistukseen. Tuore turska sopii vallan mainiosti.
Marsalkka Mannerheim oli suuri kulinaristi. Suomalainen kuha oli hänen lempikaloja. Mannerheimin kuha on muunnelma eurooppalaisesta ravintolaklassikosta, Walewskan kuhasta.
Kermainen jauhelihakastike on suomalaista perusruokaa. Viinietikalla saat siihen pienen lisäkiksin, joka saa tekemään toistekin tällä reseptillä.
Ruokaisa leipäjuustosalaatti yllättää raikkaudellaan. Koko komeuden kruunaa vinaigrette-tyylinen salaatinkastike.