Selataan: Skandinavia

Skandinavian reseptit puhtaasta pohjolasta. Kalaa, lohta ja riistaa sekä suomalaisia perinneruokia.

2

Riistapata on tottakai parhaimmillaan tuoreesta paikallisesta riistalihasta tehtynä. Jos sitä ei ole saatavilla, niin K-kaupan Väiski rientää hätiin; kasvatettua saksanhirveä löytyy varsin edullisesti pakastealtaasta.

Palapaisti
0

Kunnolla haudutettu palapaisti on mahtava herkku. Tarjoa se keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä herneiden kanssa.

0

Jos haluaa ruoan maistuvan täyteläiselle, siitä täytyy löytyä kaikkia perusmakuja. Tämä karjalanpaisti 2.0 on tuunattu kunnioituksella alkuperäistä reseptiä kohtaan.

Mätipatee
0

Hienostunut mätipatee on alkuruokien aatelia. Yleensä tämä maistuu kaikille, vaikka ei mädistä välittäisikään.

Poropiirakka
0

Poropiirakka on täynnä pohjoisen makuja. Leipäjuusto antaa piirakalle upean rungon, peittämättä kuitenkaan poron kylmäsavupaistin ainutlaatuista makua. Tätä kelpaa tarjota myös ulkomaisille vieraille.

0

Tuoreet puolukat, miksei pakastetutkin, muuntuvat klassiseksi suomalaiseksi vispipuuroksi käden käänteessä.

Lohikeitto
0

Lohikeitto on hienoimmillaan hyvin yksinkertaisena, mutta kermaa ja voita ei saa unohtaa. Hyvän lohikeiton salaisuus piilee myös kalaliemessä – itse keitetty on tietysti paras.

Kermainen-jauhelihakastike
0

Kermainen jauhelihakastike on suomalaista perusruokaa. Viinietikalla saat siihen pienen lisäkiksin, joka saa tekemään toistekin tällä reseptillä.

Kermainen hirvipata
1

Reseptitaivaan ylistetty hirvipata on padoista jaloimpia. Tämä on metsiemme lähiruokaa parhaimmillaan. Hauduta pitkään ja hartaasti.

Silakkapihvit
0

Silakkapihvit ovat niitä herkkuja, joita on saatava usein. Silakka on edullinen kala marketissa ja tämä resepti onnistuu kalan käsittelyä pelkäävältäkin helposti.

Siskonmakkarakeitto
1

Siskonmakkarakeitto on arkiruokien klassikoita. Syvempää makua keittoon saat, kun paistat siskonmakkarat ensin pannulla.

Rössypottu
0

Oululainen perinneruoka rössypottu on maukasta apetta, melko vähällä lihalla. Veripaltun sijaan käytämme reseptissä rapeita verilättyjä.

Mätimunat
0

Mädillä täytetyt kananmunat ovat klassinen alkupala juhlallisuuksiin tai kutsuille. Näyttävä ruoka on erittäin yksinkertainen tehdä. Vaikea tässä on epäonnistua. Panosta luomumuniin.

Tilli-kermaperunat
0

Kalaruokien oiva kumppani, mutta kokeile myös kesäisessä grillipöydässä. Tee hyvistä perunoista.

Kesäperunasalaatti
0

Kesäperunasalaatti on kepeän maukas ja ruokaisa salaatti, jossa kesän tuoreet raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa.

Vastustamattomat perunarieskat
1

Taas yksi syy tehdä perunamuusia reilusti enemmän kuin on sillä hetkellä tarvis. Seuraavana päivänä siitä voi pyöräyttää vastustamattomat perunarieskat.

Sosionominsalaatti
0

Klassikko jo syntyessään. Sosionominsalaatti on ruokaisa, mutta viinirypäleiden makeuden ansiosta hyvin raikas. Kaupan valmiiksi grillaamat broilerit ovat paitsi hyviä, yleensä myös todella edullisia.

Kokonainen uunikala
8

Kalankäsittelyä inhoaville täydellinen resepti. Kokonaisena paistettu uunikala ei vaadi fileointia, tai juuri muutakaan käsittelyä. Lyö täytteet ja mausteet pintaan ja paista nopeasti uunissa.

0

Klassiset mummonkurkut ovat taatusti kesän parhaita herkkuja. Tee reilusti kerralla. Toimii grillilihan kanssa ja leivän päällä.

Mannerheimin kuhaa
0

Marsalkka Mannerheim oli suuri kulinaristi. Suomalainen kuha oli hänen lempikaloja. Mannerheimin kuha on muunnelma eurooppalaisesta ravintolaklassikosta, Walewskan kuhasta.

Kalapihvit
0

Kalapihvit syntyvät pakasteseistä tai jos ahti on suonut antejaan, niin muukin kiinteälihainen kala käy. Lahna on myös nousemassa oleva trendikala.

Kuhaa Walewska
0

Kuhaa Walewska on klassinen muunnos ranskalaisen keittiön reseptistä Filet de Sole Marie Walewska, jossa käytetään merianturaa. Sitä on hiukan hankala pohjolassa saada, joten mennään kuhalla. Ja hyvää tulee.

Samettinen tattikeitto
0

Samettinen tattikeitto syntyy kerman ja perunan yhteistyöstä. Herkkutatissa on upean pähkinäinen maku, mutta kokeile tehdä keitto myös muista tateista.

Riistapatee
0

Riistapatee on varsin helposti syntyvä herkku alkupalaksi tai isompaan juhlapöytään. Jos saat jostain hirvenmaksaa, niin korvaa nauta sillä.