Selataan: Skandinavia

Skandinavian reseptit puhtaasta pohjolasta. Kalaa, lohta ja riistaa sekä suomalaisia perinneruokia.

Jauhelihaperunat
1

Jauhelihaperunat ovat makkaraperunoiden evoluutio. Mikä ettei; ovathan suomalaiset myös jauhelihakansaa. Erinomainen mättöruoka – varsinkin juhlien jälkeen.

Silakkalaatikko
0

Silakkalaatikko on niitä ruokia, jotka vain paranevat seuraavana päivinä pannulla lämmittäessä, joten tee kunnon potti kerralla. Aivan mahdottoman hyvää ja edullista arkiruokaa.

Mustikkamöllö
0

Mustikkamöllö on perisuomalainen herkkujälkiruoka ajalta, jolloin ei ollut pakastimia ja valmiita mustikkajäätelöitä. Reseptissä käytetyt ruisjauhot hellivät myös vatsaa.

Laskiaispullat
2

Mikä maistuisi ulkona vietetyn pakkaspäivän jälkeen paremmin kuin kuppi kaakaota ja laskiaispullat?

Punajuuripossu
0

Hiljaa hautunut punajuuripossu on mahtavaa maalaisruokaa edullisesta possunniskasta eli kasslerista. Tämä on myös niitä ruokia, joita viini rakastaa.

Puolukkapiirakka
2

Murupohjaan tehty puolukkapiirakka maistuu mainiolle, käytitpä siihen tuoretta tai pakastettua puolukkaa.

Hirviburgeri
0

Äijäruokien aatelia. Hirviburgeri onnistuu muustakin riistasta kuin hirvestä. Tärkeintä tässä kuitenkin on, että hyvää olutta on riittävästi lasissa.

Tillimakaroni
0

Vaasalaisissa pitserioissa hitiksi noussut tillimakaroni on jotain, jota kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti. Hiukan majoneesia kylkeen ja tämähän on kaikessa outoudessaan yllättävän hyvän makuista.

Marjavanukas
0

Marjavanukas saa samettisen rakenteensa piimästä, joka tuo myös mukavan happamuuden tähän jälkiruokaan. Helppo tehdä, mutta valmistelu on aloitettava jo edellisenä päivänä.

0

Mifu on Valion kehittämä ruokarae, jota voi käyttää lihankorvikkeena esimerkiksi munakkaassa. Mifu tuo vähähiilihydraattisuutensa ansiosta vaihtelua karppaajan ruokavalioon.

Kiinankaalisalaatti
0

80-luvun hämärästä tähän päivään nostettu kiinankaalisalaatti saa makeutta kurpitsapikkelsistä ja kylkeen sille tehdään upea majoneesipohjainen kastike. Tämä muuten maistuu melkein minkä kanssa tahansa.

Jauhelihakeitto
0

Sarjassamme arjen klassikoita. Jauhelihakeitto kannattaa maustaa rohkeasti mielenkiintoiseksi. Muuten se maistuu vain… jauhelihakeitolle.

Nopeat viinerit
2

Seppo ei jää neuvottomaksi, vaikka yllätysvieraita ilmestyisi ovesta. Nämä ”ihan kuin kaupasta” ostetun näköiset viinerit syntyvät lähes siinä ajassa kun kahvi porisee.

Mantelikala
0

Mantelikala on tuttu kouluruoka. Sen kun tekee oikealla tavalla, niin huomaa, miten upeaa ruokaa pakasteseitistä voi saada. Seiti on myös kiitettävän edullista.

Kalapihvit
0

Kalapihvit syntyvät pakasteseistä tai jos ahti on suonut antejaan, niin muukin kiinteälihainen kala käy. Lahna on myös nousemassa oleva trendikala.

Punajuurisalaatti
11

Punajuurisalaatti on niin helppo ja nopea tehdä että einesversiot voi jättää e-koodeineen kaupan hyllyyn.

Palermon pasta
0

Palermon pasta on kouluruokalan suosikkeja. Se on näppärä vuokaruoka tehdä; kasaa ainekset ja lyö uuniin.

Marinoidut sillit
0

Sillin ystävän kannattaa opetella käsittelemään itse tätä herkkua. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Smetanamuikut
0

Savon sydämestä inspiroitu smetanamuikkuresepti on kunnianosoitus hienolle järvikalallemme.

Poronkäristys pottuvoilla
0

Tuskin on mitään helpompaa perinneruokaamme kuin poronkäristys. Siihen ei tarvita kuin hetki aikaa ja kunnon poronkäristyslihat. Hiukan sipulinen pottuvoi kruunaa herkun.

Lihaperunasoselaatikko
0

Lihaperunasoselaatikko syntyy vaivatta edellisen päivän ylijääneestä perunamuusista. Herkullista arkiruokaa hyvän salaatin ja leivän kanssa.

Kinkkukastike
0

Sarjassamme arjen nopeat kuninkaat. Kinkkukastike kokoaa yhteen suomalais-italialaiset maut konstailemattomassa paketissa.

Kesäinen sillisalaatti
0

Kesäinen sillisalaatti rakentuu tuoreista kasviksista ja raikkaasta kastikkeesta. Jos viitsit niin sillin voi myös marinoida itse mutta kelvollisia ne kaupan sillitkin ovat.

1 2 3 4 6