Selataan: Skandinavia

Skandinavian reseptit puhtaasta pohjolasta. Kalaa, lohta ja riistaa sekä suomalaisia perinneruokia.

Sinappisilli
0

Uudet potut ja sinappisilli – voiko mikään maistua kesällä paremmalle? Dijon-sinapilla saat tähän ruokaan hienostuneen sävyn.

Kermainen hirvipata
1

Reseptitaivaan ylistetty hirvipata on padoista jaloimpia. Tämä on metsiemme lähiruokaa parhaimmillaan. Hauduta pitkään ja hartaasti.

Metsämiehen pyttipannu
0

Metsämiehen pyttipannu kelpaa vaikka juhliin. Poronkäristysliha on ensimmäinen vaihtoehto – tosin arvokasta. Karvalakkimallin voi tehdä myös riistakäristyksestä, joka tyypillisesti on Uudessa-Seelannissa kasvatettua saksanhirveä, eli yhtä vähän riistaa kuin porokin.

Makkarakastike
0

Nopea makkarakastike maistuu kaikille – etenkin lapsille. Upean makunsa se saa kermasta ja tomaatista, jonka makua korostetaan tilkalla viinietikkaa ja sokeria.

Linnapaisti
2

Klassikkoruoka linnapaisti on varsin yksinkertainen tehdä ja samalla oppii mainiosti, miten minkä tahansa paistin paistoliemestä syntyy upea kastike.

Rapsakaksi paistettu siika
5

Arvokaloihimme, kuten siika kannattaa jättää nahka paistettaessa. Se pitää lihan mehukkaana ja on rapeana ja hyvin maustettuna todella hyvänmakuinen.

Lohikeitto
0

Lohikeitto on hienoimmillaan hyvin yksinkertaisena, mutta kermaa ja voita ei saa unohtaa. Hyvän lohikeiton salaisuus piilee myös kalaliemessä – itse keitetty on tietysti paras.

Makkarastroganoff
0

Makkarastroganoff on arkiruokaa parhaimmillaan – helppoa, nopeaa ja hyvää. Kannattaa välttää jauhomakkaroita ja panostaa kunnon lenkkiin.

Kalapihvit
0

Kalapihvit syntyvät pakasteseistä tai jos ahti on suonut antejaan, niin muukin kiinteälihainen kala käy. Lahna on myös nousemassa oleva trendikala.

Sienirisotto vehnäoluessa
0

Metsäsieniemme aromi komppaa hyvin yhteen maltaisen vehnäoluen kanssa. Sienirisotto on parhaimmillaan tuoreista sienistä tehtynä, mutta käy siihen säilötytkin.

Jauhemaksapihvit
0

Jauhemaksapihvit maistuvat yleensä maksakammoisillekin. Maksan suosiosta tosin kertoo, ettei sitä oikein enää tahdo löytyä kaupasta, etenkään valmiiksi jauhettuna. Tämä asia on aika muuttaa. Nostetaan jauhemaksapihvit takaisin loistoonsa.

Mantelikala
0

Mantelikala on tuttu kouluruoka. Sen kun tekee oikealla tavalla, niin huomaa, miten upeaa ruokaa pakasteseitistä voi saada. Seiti on myös kiitettävän edullista.

Kesäperunasalaatti
0

Kesäperunasalaatti on kepeän maukas ja ruokaisa salaatti, jossa kesän tuoreet raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa.

Nakki-perunasoselaatikko
1

Kun tekee perunamuusia, sitä kannattaa tehdä reilusti ja vaikka pakastaa loput. Sen jälkeen nakki-perunasoselaatikko syntyy vaivatta.

2

Tyrnin ainutlaatuisen upea aromi antaa piirakalle juhlavan sävyn. Tyrnipiirakka on erittäin helppo tehdä ja oikeilla lisukkeilla siitä saa ravintolatasoisen jälkiruoka-annoksen.

Vastustamattomat perunarieskat
1

Taas yksi syy tehdä perunamuusia reilusti enemmän kuin on sillä hetkellä tarvis. Seuraavana päivänä siitä voi pyöräyttää vastustamattomat perunarieskat.

Metsästäjänleipa
0

Kunnon metsästäjänleipä käy hyvin lounaasta tai kevyemmästä illallisesta. Parasta tulee tietysti syksyllä tuoreista sienistä.

Makkarakeitto
0

Perinteiseen makkarakeitto saa upean “twistin” kun maustat lientä tomaatilla ja viinietikalla. Ei tarvitse lisätä ketsuppia lautasella?

Silakkalaatikko
0

Silakkalaatikko on niitä ruokia, jotka vain paranevat seuraavana päivinä pannulla lämmittäessä, joten tee kunnon potti kerralla. Aivan mahdottoman hyvää ja edullista arkiruokaa.

Smörrebröd
0

Tanskalaisten smörrebröd eli leipäsiivu reippailla täytteillä on vaivaton herkku kasata kaupan palvelutiskistä.

Tirripaisti
0

Tirripaistilla Suomi on rakennettu. Kaikki varmaankin muistavat sen mummolan liedellä poreilleen lihakastikkeen, joka nautittiin perunan ja ruisleivän kanssa. Tässä se herkku on.

Lämpimät katkarapuleivät
0

Mahtava tuulahdus 80-luvulta. Lämpimät katkarapuleivät olivat silloin hienoa herkkua, ja sitä ne ovat vieläkin. Reilummaksi iltapalaksi tai töiden jälkeen.

Pekonipasta a la Antti Rinne
3

Demarijohtaja Antti Rinne ei turhia kaloreita ruokapöydässä hätkähdä. Testaa tästä Rinteen mallilla tehty pekonipasta ja vietä loppuviikko sängyssä mahaa taputellen.

DaCapo -kakku
0

Klassikkonameista tehty suklainen DaCapo -kakku vie kielen mennessään. Talvipäivän herkku pihalla nautittavaksi kuuman kaakaon kanssa.

Tillimakaroni
0

Vaasalaisissa pitserioissa hitiksi noussut tillimakaroni on jotain, jota kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti. Hiukan majoneesia kylkeen ja tämähän on kaikessa outoudessaan yllättävän hyvän makuista.

Savulohirullat
1

Kääretorttutekniikalla tehdyt savulohirullat ovat herkullinen ja näyttävä alkupala. Tuorejuustotäytteessä saa käyttää mielikuvitusta.

1 2 3 4 6