Selataan: Skandinavia

Skandinavian reseptit puhtaasta pohjolasta. Kalaa, lohta ja riistaa sekä suomalaisia perinneruokia.

Lasimestarin silli
0

Kalaruokiemme aatelia. Lasimestarin silli käy tuoreiden uusien pottujen kanssa kesällä ja hiukan mausteita lisäämällä ehdoton kunniavieras myös joulupöydässä.

Paahdetut juurekset
0

Syksyn parhaimpia puolia ovat tuoreet juurekset. Uunissa paahdetut juurekset eli “säräjuurekset” ovat vieläpä helppo tehdä. Lisämakua ne saavat erinomaisesta glasyyrista.

Nopeat viinerit
2

Seppo ei jää neuvottomaksi, vaikka yllätysvieraita ilmestyisi ovesta. Nämä “ihan kuin kaupasta” ostetun näköiset viinerit syntyvät lähes siinä ajassa kun kahvi porisee.

Haukipullat
0

Haukipullat tai hienommin kvenellit, ovat järviemme herkullista lähiruokaa parhaimmillaan.

Mummin lihapullat
3

Mummin lihapullat ovat makumuistoista kauneimpia. Ne maistuivat lapsena ja ne maistuvat aina. Näin helposti ne syntyvät.

Punakaalisalaatti
0

Punakaalisalaatti on etenkin maksaruokien kyljessä vertaansa vailla. Happamat elementit, kuten puolukka ja jogurtti antavat tälle herkulle lopullisen silauksen.

0

Klassinen lohilaatikko syntyy tuoreesta lohesta. Kokeile tehdä tämä myös kylmäsavulohesta, joka antaa ruokaan erinomaisen savun vivahteen.

Kaarlon kaalilaatikko
0

Kaalilaatikko käy kuninkaista karppaajiin. Pitkä haudutus takaa taivaallisen makunautinnon. Tämä on sitä kotiruokaa parhaimmillaan.

Makkarakupit
0

Makkarakupit ovat taattua 80-lukua. Luonnonsuoleen tehtyä berliininmakkaraakin on vielä saatavilla. Sitä tarvitaan, jotta makkarasta muodostuu kuppi uunissa.

Graavilohi
0

Graavilohi on upea herkku sellaisenaan juhlapöydässä. Siitä saa myös alkupalaleiville erinomaista täytettä.

Metsästäjänleipa
0

Kunnon metsästäjänleipä käy hyvin lounaasta tai kevyemmästä illallisesta. Parasta tulee tietysti syksyllä tuoreista sienistä.

Nakki-perunasoselaatikko
3

Kun tekee perunamuusia, sitä kannattaa tehdä reilusti ja vaikka pakastaa loput. Sen jälkeen nakki-perunasoselaatikko syntyy vaivatta.

Kauralastut
0

Taas käy ajatus mummolaan. Rapsakat kauralastut ovat kahvipöydän maukas herkku. Tee paljon kerralla – kauralastut säilyvät hyvin.

Nakkikastike
0

Nakkikastike on arjen klassikkoherkkuja. Tämän kanssa on turha lähteä hifistelemään. Ketsuppia sekä kermaa pannulle ja hyvä tulee.

Joulusilakat
0

Joulusilakat ovat maukas yhdistelmä jouluisia mausteista, suolaisuutta ja makeutta. Niin hyvää, että maistuu muulloinkin kuin jouluna.

Kantarellikastike
0

Kantarellikastike, tai tutummin kanttarellikastike on varmasti Jokaiselle tuttu kesäherkku. Resepti on viilattu fiinimmäksi valkoviinillä, joka sopii tähän ruokaan täydellisesti.

Rössypottu
0

Oululainen perinneruoka rössypottu on maukasta apetta, melko vähällä lihalla. Veripaltun sijaan käytämme reseptissä rapeita verilättyjä.

0

Vielä hiukan uunilämpimät mokkapalat maistuvat suussa sulaville niin arkena kuin juhlassa. Mokkapalat voi maustaa luovasti; erilaisilla likööreillä tai maustetuilla suklailla.

4

jauheliha-perunalaatikko ei ehkä ole maailman näyttävin ruoka, mutta hyvälle maistuu kun malttaa paistaa kunnolla, jolloin ruoka saa rapean pinnan.

Siskonmakkarapihvit
0

Siskonmakkarapihvit ovat edullisia ja oikeiden lisukkeiden kanssa niistä saa aivan mahtavaa bistrotyylistä ruokaa. Kuin Ylivieska kohtaisi Lyonin sulassa sovussa.

Hirviburgeri
0

Äijäruokien aatelia. Hirviburgeri onnistuu muustakin riistasta kuin hirvestä. Tärkeintä tässä kuitenkin on, että hyvää olutta on riittävästi lasissa.

0

Kesän pakollinen! Mansikka-juustokakku on suussa sulava, kun mansikat ovat kypsiä. Mutta mansikkaa voi pakastaa myös soseena, jolloin tämä herkku syntyy myös muulloin kun kesällä.

Kalakeitto
0

Perinteinen kalakeitto on äärimmäisen simppeli ruoka tehdä, mutta niin herkullista että lapsetkin pyytävät lisää. Salaisuus on, taas kerran, sipulin oikeaoppisessa kuullottamisessa.

Metsämiehen pyttipannu
0

Metsämiehen pyttipannu kelpaa vaikka juhliin. Poronkäristysliha on ensimmäinen vaihtoehto – tosin arvokasta. Karvalakkimallin voi tehdä myös riistakäristyksestä, joka tyypillisesti on Uudessa-Seelannissa kasvatettua saksanhirveä, eli yhtä vähän riistaa kuin porokin.

1 2 3 4 6