Selataan: Skandinavia

Skandinavian reseptit puhtaasta pohjolasta. Kalaa, lohta ja riistaa sekä suomalaisia perinneruokia.

Lämpimät katkarapuleivät
0

Mahtava tuulahdus 80-luvulta. Lämpimät katkarapuleivät olivat silloin hienoa herkkua, ja sitä ne ovat vieläkin. Reilummaksi iltapalaksi tai töiden jälkeen.

Kalakeitto
0

Perinteinen kalakeitto on äärimmäisen simppeli ruoka tehdä, mutta niin herkullista että lapsetkin pyytävät lisää. Salaisuus on, taas kerran, sipulin oikeaoppisessa kuullottamisessa.

Hirviburgeri
0

Äijäruokien aatelia. Hirviburgeri onnistuu muustakin riistasta kuin hirvestä. Tärkeintä tässä kuitenkin on, että hyvää olutta on riittävästi lasissa.

Marjavanukas
0

Marjavanukas saa samettisen rakenteensa piimästä, joka tuo myös mukavan happamuuden tähän jälkiruokaan. Helppo tehdä, mutta valmistelu on aloitettava jo edellisenä päivänä.

Jauhelihakeitto
0

Sarjassamme arjen klassikoita. Jauhelihakeitto kannattaa maustaa rohkeasti mielenkiintoiseksi. Muuten se maistuu vain… jauhelihakeitolle.

Kanttarellimuhennos
0

Kanttarellimuhennos kuuluu loppukesän ruokalistalle. Jos et pysty jostain syystä hakemaan tätä upeaa sientä metsästä, niin marketista tai sen pihalta löytää varmasti.

Lasimestarin silli
0

Kalaruokiemme aatelia. Lasimestarin silli käy tuoreiden uusien pottujen kanssa kesällä ja hiukan mausteita lisäämällä ehdoton kunniavieras myös joulupöydässä.

Kesäsilli
0

Kesäsilli on nimensä mukaan raikas ja konstailematon kalaruoka uusien pottujen ja voin kanssa nautittavaksi – vaikka laiturin nokassa varpaat vedessä.

Lihaperunasoselaatikko
0

Lihaperunasoselaatikko syntyy vaivatta edellisen päivän ylijääneestä perunamuusista. Herkullista arkiruokaa hyvän salaatin ja leivän kanssa.

Nakkikastike
0

Nakkikastike on arjen klassikkoherkkuja. Tämän kanssa on turha lähteä hifistelemään. Ketsuppia sekä kermaa pannulle ja hyvä tulee.

Mummin lihapullat
0

Mummin lihapullat ovat makumuistoista kauneimpia. Ne maistuivat lapsena ja ne maistuvat aina. Näin helposti ne syntyvät.

Siskonmakkarakeitto
1

Siskonmakkarakeitto on arkiruokien klassikoita. Syvempää makua keittoon saat, kun paistat siskonmakkarat ensin pannulla.

Metsästäjänleipa
0

Kunnon metsästäjänleipä käy hyvin lounaasta tai kevyemmästä illallisesta. Parasta tulee tietysti syksyllä tuoreista sienistä.

2

Metsästäjänleike ei jäänyt 80-luvun huoltoaseman hämärään, vaan on aivan upea ruoka laittaa vaikka sunnuntailounaaksi.

2

Tyrnin ainutlaatuisen upea aromi antaa piirakalle juhlavan sävyn. Tyrnipiirakka on erittäin helppo tehdä ja oikeilla lisukkeilla siitä saa ravintolatasoisen jälkiruoka-annoksen.

0

Mifu on Valion kehittämä ruokarae, jota voi käyttää lihankorvikkeena esimerkiksi munakkaassa. Mifu tuo vähähiilihydraattisuutensa ansiosta vaihtelua karppaajan ruokavalioon.

0

Aikojen hämärään häviävän grillikulttuurimme kulmakivi porilainen on tuttu herkku varmasti jokaiselle ennen 90-lukua syntyneelle suomalaiselle. Näin helposti se syntyy omassa kyökissä.

0

Trendikäs kasvisvalmiste nyhtökaura taipuu tässä Aasian matkalle. Nyhtökauranuudelit ovat erittäin nopea ja herkullinen ruoka kiireessäkin.

0

Valloittavan pehmeä lohimousse on näyttävä pikku naposteltava juhliin. Saaristolaisleipä antaa suolaiselle lohelle makean vastapainon.

1

Jauhelikastike on suomalaista perusruokaa. Yksinkertainen tehdä, mutta parilla kikalla saat siitä huomattavasti enemmän irti.

0

Läskisoosi eli hienommin sianlihakastike on vertaansa vailla oleva kansallisherkku. Läskisoosin tekeminen on varsin helppoa, joskin aikaa kannattaa varata suussasulavan lopputuloksen saamiseksi.

0

Piimälimppu on klassista pohjolan keittiötä parhaimmillaan. Hapan-imelän makunsa limppu saa siirapista ja piimästä. Mausteisena versiona se on joulupöydän vakiovieras.

0

Riistapata on tottakai parhaimmillaan tuoreesta paikallisesta riistalihasta tehtynä. Jos sitä ei ole saatavilla, niin K-kaupan Väiski rientää hätiin; kasvatettua saksanhirveä löytyy varsin edullisesti pakastealtaasta.

0

Makaronimössö on jotain mitä kukaan ei tunnusta tekevänsä, mutta jota kokitkin laittavat mielellään kotonaan. Konstailematon mutta herkullinen – yhdistäähän se kaksi suurta suomalaisten rakkautta; jauhelihaa ja makaronia. Katso myös miten makaronimössöstä syntyy pyhäpäivän versio.

0

Kesän pakollinen! Mansikka-juustokakku on suussa sulava, kun mansikat ovat kypsiä. Mutta mansikkaa voi pakastaa myös soseena, jolloin tämä herkku syntyy myös muulloin kun kesällä.

Makkarastroganoff
0

Makkarastroganoff on arkiruokaa parhaimmillaan – helppoa, nopeaa ja hyvää. Kannattaa välttää jauhomakkaroita ja panostaa kunnon lenkkiin.

Tomaattisilakat
0

Silakka on sellainen herkku, jota on silloin tällöin saatava. Tomaattisilakat ovat vertaansa vailla oleva herkku esim. uusien perunoiden kanssa.

DaCapo -kakku
0

Klassikkonameista tehty suklainen DaCapo -kakku vie kielen mennessään. Talvipäivän herkku pihalla nautittavaksi kuuman kaakaon kanssa.

1 2 3 5