Selataan: Skandinavia

Skandinavian reseptit puhtaasta pohjolasta. Kalaa, lohta ja riistaa sekä suomalaisia perinneruokia.

Kesäsilli
0

Kesäsilli on nimensä mukaan raikas ja konstailematon kalaruoka uusien pottujen ja voin kanssa nautittavaksi – vaikka laiturin nokassa varpaat vedessä.

Kaarlon kaalilaatikko
0

Kaalilaatikko käy kuninkaista karppaajiin. Pitkä haudutus takaa taivaallisen makunautinnon. Tämä on sitä kotiruokaa parhaimmillaan.

Savukalaleipä
0

Saaristolaisleipä on makean maltainen herkku, josta syntyy esimerkiksi tämä savukalaleipä. Tallinnassa jos käy niin tätä kannattaa tuoda reilummin ja pakastaa – hintaero suomeen on valtava.

Kesäinen sillisalaatti
0

Kesäinen sillisalaatti rakentuu tuoreista kasviksista ja raikkaasta kastikkeesta. Jos viitsit niin sillin voi myös marinoida itse mutta kelvollisia ne kaupan sillitkin ovat.

1

Jauhelikastike on suomalaista perusruokaa. Yksinkertainen tehdä, mutta parilla kikalla saat siitä huomattavasti enemmän irti.

Mätipatee
0

Hienostunut mätipatee on alkuruokien aatelia. Yleensä tämä maistuu kaikille, vaikka ei mädistä välittäisikään.

Kauralastut
0

Taas käy ajatus mummolaan. Rapsakat kauralastut ovat kahvipöydän maukas herkku. Tee paljon kerralla – kauralastut säilyvät hyvin.

Siskonmakkarapihvit
0

Siskonmakkarapihvit ovat edullisia ja oikeiden lisukkeiden kanssa niistä saa aivan mahtavaa bistrotyylistä ruokaa. Kuin Ylivieska kohtaisi Lyonin sulassa sovussa.

Pannukakku
0

Kun pitää perusasiat kunnossa, pannukakku onnistuu joka kerta. Hillojen ja marjojen kanssa pannari maistuu mahtavalle.

Marjavanukas
0

Marjavanukas saa samettisen rakenteensa piimästä, joka tuo myös mukavan happamuuden tähän jälkiruokaan. Helppo tehdä, mutta valmistelu on aloitettava jo edellisenä päivänä.

Punaherukkahilloke
0

Punaherukan happamuus taittuu nätisti sipulin ja sokerin makeudella. Tämä on erinomainen hilloke mm. kanaviillokille tai riistalihalle.

Mantelikala
0

Mantelikala on tuttu kouluruoka. Sen kun tekee oikealla tavalla, niin huomaa, miten upeaa ruokaa pakasteseitistä voi saada. Seiti on myös kiitettävän edullista.

Kermainen hirvipata
1

Reseptitaivaan ylistetty hirvipata on padoista jaloimpia. Tämä on metsiemme lähiruokaa parhaimmillaan. Hauduta pitkään ja hartaasti.

Sipulipihvi
0

Sipulipihvi on nopeaa arkiruokaa jauhelihasta. Onnistuneen reseptin salaisuus piilee sipulin oikeaoppisessa kuullottammisessa, joka korostaa sipulin luontaisen makeuden.

Hirviburgeri
0

Äijäruokien aatelia. Hirviburgeri onnistuu muustakin riistasta kuin hirvestä. Tärkeintä tässä kuitenkin on, että hyvää olutta on riittävästi lasissa.

0

Läskisoosi eli hienommin sianlihakastike on vertaansa vailla oleva kansallisherkku. Läskisoosin tekeminen on varsin helppoa, joskin aikaa kannattaa varata suussasulavan lopputuloksen saamiseksi.

Metsästäjänleipa
0

Kunnon metsästäjänleipä käy hyvin lounaasta tai kevyemmästä illallisesta. Parasta tulee tietysti syksyllä tuoreista sienistä.

0

Aina niin herkullinen kinkkukiusaus on arkiruokien aatelia. Tee iso potti – nauti monta päivää. Lämmittäminen onnistuu parhaiten pannulla.

Syyspata
0

Aromikas syyspata maistuu ulkoilmassa vietetyn päivän jälkeen taivaalliselle. Chileläiset Carmenere-viinit sopivat tämän padan kanssa upeasti.

Kinkkukastike
0

Sarjassamme arjen nopeat kuninkaat. Kinkkukastike kokoaa yhteen suomalais-italialaiset maut konstailemattomassa paketissa.

Nakki-perunasoselaatikko
1

Kun tekee perunamuusia, sitä kannattaa tehdä reilusti ja vaikka pakastaa loput. Sen jälkeen nakki-perunasoselaatikko syntyy vaivatta.

Makaronilaatikko
0

Makaronilaatikko on Suomen kansallisruoka. Ruoka tehdään monella eri tyylillä; tässä makaronit esikeitetään kolmeen eri kypsyyteen, jolloin ruokaan saadaan mukavaa suutuntumaa.

0

Suomalainen talkooruoka hernekeitto on hyvin herkullinen kun sen itse tekee. Ja tätäkin voi pakastaa, joten kannattaa tehdä reipas potti kerralla.

Tirripaisti
0

Tirripaistilla Suomi on rakennettu. Kaikki varmaankin muistavat sen mummolan liedellä poreilleen lihakastikkeen, joka nautittiin perunan ja ruisleivän kanssa. Tässä se herkku on.

4

jauheliha-perunalaatikko ei ehkä ole maailman näyttävin ruoka, mutta hyvälle maistuu kun malttaa paistaa kunnolla, jolloin ruoka saa rapean pinnan.

Kantarellikastike
0

Kantarellikastike, tai tutummin kanttarellikastike on varmasti Jokaiselle tuttu kesäherkku. Resepti on viilattu fiinimmäksi valkoviinillä, joka sopii tähän ruokaan täydellisesti.

1 2 3 5