Selataan: Possu

0

Gratinoidut ruusukaalit ovat täydellinen lisuke tuhdille pihville. Voit myös lisätä ruusukaaleihin pekonia, jolloinka ne käyvät ateriasta sellaisenaan.

Lihapullakeitto
4

Lihapullakeitto kuulostaa tylsälle, mutta on kaikkea muuta. Oikeaoppinen keittoliemen maustaminen takaa että tämä maistuu kaikille.

Nakki-perunasoselaatikko
3

Kun tekee perunamuusia, sitä kannattaa tehdä reilusti ja vaikka pakastaa loput. Sen jälkeen nakki-perunasoselaatikko syntyy vaivatta.

0

Läskisoosi eli hienommin sianlihakastike on vertaansa vailla oleva kansallisherkku. Läskisoosin tekeminen on varsin helppoa, joskin aikaa kannattaa varata suussasulavan lopputuloksen saamiseksi.

Kiinalaiset hampurilaiset
2

Kiinalaiset hampurilaiset syntyvät höyrytetystä sämpylästä ja pitkään mausteliemessä haudutetusta lihasta. Nämä pienet hampurilaiset sisältävät monta komponenttia ja ovat hieman työläitä. Mutta kun pääset maistamaan, niin vaivannäkö palkitaan.

Kotitilan viinipossu
0

Mangalitzasta, eli villasiasta tehty viinipossu sulaa suuhun. Possun rasva on niin pehmeää ja upean makuista, että sitä kannattaa säilöä pakkaseenkin.

Kinkkukastike
0

Sarjassamme arjen nopeat kuninkaat. Kinkkukastike kokoaa yhteen suomalais-italialaiset maut konstailemattomassa paketissa.

Possuvartaat ja Pebre-salsaa
0

Possuvartaat maukkaan Pebre-salsan kanssa vie makumatkalle Chilen jylhiin maisemiin. Grillikesän parhaimmistoa, toisaalta tämä onnistuu myös uunissa varsin mainiosti.

Nikkarin vuoka
0

Nikkarin vuoka syntyy erittäin näppärästi eilen ylijääneistä perunoista. Se kypsyy sillä aikaa kun istut saunassa ja sen jälkeen rehti suomalainen makunautinto on valmis!

Kaalikääryleet
0

Vaivannäkö palkitaan kun kaalikääryleet ilmestyvät lautaselle. Täytteissä voi myös käyttää mielikuvitusta. Kasvissyöjät voivat tehdä kaalikääryleet sienitäytteellä.

Possua viinissa - vina dosh
0

Possua viinissä eli portugalilainen Vina Dosh on vähintään yhtä herkullinen ruoka, kuin kukkoa viinissä. Varaudu päivän kestävään marinointiin, mutta sen jälkeen onkin lautasella makuelämys vailla vertaa.

Siskonmakkarapihvit
0

Siskonmakkarapihvit ovat edullisia ja oikeiden lisukkeiden kanssa niistä saa aivan mahtavaa bistrotyylistä ruokaa. Kuin Ylivieska kohtaisi Lyonin sulassa sovussa.

Possupaisti
0

Mehukas possupaisti vaatii matalan kypsennyslämpötilan. Ulkofileestä tulee hienosyisempi, mutta kasslerista maukkaampi. Kumman tahansa lihan valitset, upealla tomaattikastikeella höystettynä tämä on mahtava ruoka – vaikka sunnuntailounaalle.

2

Metsästäjänleike ei jäänyt 80-luvun huoltoaseman hämärään, vaan on aivan upea ruoka laittaa vaikka sunnuntailounaaksi.

Valkoinen pizza
0

Valkoinen pizza eli pizza bianco tarkoittaa pizzaa ilman tomaattikastiketta. Ehkä kuuluisin tämän tyyliin edustajista on sipulipizza, jossa yhdistyy sipulin makeus sekä pekonin suolaisuus.

Italiansalaatti
0

Klassikko, joka ei esittelyjä kaipaa. Italiansalaatista saa varsin salonkikelpoisen kun tekee sen huolella alusta loppuun.

Kurpitsainen possupata
0

Possupata saa makeutensa tuoreesta kurpitsasta. Tämä ruoka tulee uunissa sillä aikaa kun saunotaan – sen päälle ja oikean viinin tai oluen kanssa mahtava juttu.

Tirripaisti
0

Tirripaistilla Suomi on rakennettu. Kaikki varmaankin muistavat sen mummolan liedellä poreilleen lihakastikkeen, joka nautittiin perunan ja ruisleivän kanssa. Tässä se herkku on.

Grillisalaatti
0

Hyvää kuin pyttipannu, lähes yhtä terveellistä kuin kasvisruoka ja tulee grillissä? Grillisalaatti on kesähitti nro 1.

Makkarakeitto
0

Perinteiseen makkarakeitto saa upean “twistin” kun maustat lientä tomaatilla ja viinietikalla. Ei tarvitse lisätä ketsuppia lautasella?

0

Chili con carne – kuten nimikin sanoo, niin siinä on chiliä lihalla eikä lihaa chillillä. Saa käyttää luovuutta maustamisen kanssa. Punaisilla jalapenoillakin tulee kuitenkin riittävän hyvää.

Pitkään haudutettu kassler
10

Possunniska eli kassler on suussasulavan mureaa kun sen hauduttaa pitkään ja matalalla lämmöllä. Paistoliemestä syntyy sivutuotteena erinomainen kastike.

Sloppy-joe - hampurilainen
0

Sloppy Joe -hampurilainen on USA:n syvästä etelästä kotoisin oleva kaikkien lohturuokien “grandma”. Pihvin kypsyydestä ei tarvitse olla nyt huolissaan, koska Sloppyyn tehdään maukas ja haudutettu jauhelihakastike.

0

Suomalainen talkooruoka hernekeitto on hyvin herkullinen kun sen itse tekee. Ja tätäkin voi pakastaa, joten kannattaa tehdä reipas potti kerralla.

Metsästäjänleipa
0

Kunnon metsästäjänleipä käy hyvin lounaasta tai kevyemmästä illallisesta. Parasta tulee tietysti syksyllä tuoreista sienistä.

2

Punajuuri on verraton juures. Legendaarisessa borssikeitossa sen hieno maku ja makeus pääsevät oikeuksiinsa.

1 2 3 4