Unkarilainen makkarakeitto
Unkarilainen makkarakeitto on täynnä paprikaa. Vähähiilihydraattisuutensa ansiosta on kuin omiaan karppaajille. Maistuu silti myös muillekin.
Unkarilainen makkarakeitto on täynnä paprikaa. Vähähiilihydraattisuutensa ansiosta on kuin omiaan karppaajille. Maistuu silti myös muillekin.
Mallorcalta levinnyt pizza, coca de trampo on kevyempi ja pelkistetympi kuin italialainen esikuvansa. Erinomaista kasvisruokaa vaikka noutopöytään.
Klassinen tapas-herkku, joka tuo nouto- tai grillipöytään mukavan raikkaan ja kepeän tuulahduksen.
Espanjalaiset pikkupaprikat eli Pimientos de Padron ovat nyt onneksi myös meidän markettien hyllyillä saatavilla. Tämä pelkistetyn yksinkertainen ruoka on hämmästyttävän hyvää.
Tulisen makea paholaisenhillo on oiva lisuke burgereille tai grillipöytään. Paholaisenhilloa voi tehdä ison potin kerralla, Jääkaapissa se säilyy pitkään.
Unkarilainen possupata (pörkölt) on tuhtia pataruokaa pitkän haudutuksen ystäville. Sitä ei kannata sekoittaa gulassiin, vaikka yhtäläisyyksiäkin löytyy. Tähän reseptiin kannattaa käyttää possun parasta osaa eli kassleria. Satokauden paprikoista tulee paras lopputulos.
Gulassi (Gulyász) tarkoittaa paimenta unkariksi. Tästä klassikosta on monta versiota, mutta tämä on se alkuperäinen, jota paimenet tekivät nuotiotulella padassa hauduttaen.
Satokauden makeimmista paprikoista kannattaa tehdä herkullinen paprikapiirakka. Se on simppeli, mutta täyttävä kasvisruoka, jonka kylkeen sopii raikas vihersalaatti.
Helppo herkku grillipöytään. Valmiiksi paahdettua ja kuorittua paprikaa löytyy jo hienosti mm. Lidlistä.