Karitsan kyljykset yrttikastikeessa
Karitsan kyljyksiä, varsinkaan parikyljyksiä ei ihan joka marketista löydä, joten ne kannattaa tilata suoraan lammastilalta pakkaseen. Ne ovat uskomattoman hyviä kermaisessa yrttikastikkeessa.
Pääsiäsruoka koostuu yleensä tuhdista lampaanlihasta, mutta kannattaa myös laittaa jotain kevyempää pöytään. Kauden kana, kasvikset ja hummus ovat loistava valinta pääsiäislounaalle. Pääsiäisen parhaat reseptit löytyvät tältä sivulta.
Karitsan kyljyksiä, varsinkaan parikyljyksiä ei ihan joka marketista löydä, joten ne kannattaa tilata suoraan lammastilalta pakkaseen. Ne ovat uskomattoman hyviä kermaisessa yrttikastikkeessa.
Lampaanpaisti on näyttävä juhlaruoka. Paahdetut juurekset kylkeen ja portviinikastike syntyy paistoliemestä.
Eksoottisen maukas bulgursalaatti käy sellaisenaan ateriasta. Se on myös erinomainen lisuke lihalle.
Karitsan paahtopaisti on mureaa ja mehukasta. Samalla pannulla tulee kastike ja maukkaat valkosipulit.
Pitkään muhinut lammaspata on uskomattoman herkullinen hyvän leivän ja viinin kera. Ja niin kuin kaikki lihapadat, tämä vain paranee lämmitettäessä uudelleen.
Arabimaailman perusdippi hummus on erinomainen lisuke isommalla aterialla. Tuoreet vihannekset rakastavat sitä myös.
Herkullinen ja ruokaisa arabikeittiön perussalaatti. Varioi tabbouleh mielesi mukaan kauden kasviksilla.
Lammaskaali on klassisten herkkuruokien aatelia. Tee paljon kerralla – se paranee lämmittäessä.
Raikas, sitruunanmakuinen kahvikakku joka on hyvin helppo pyöräyttää. Sitruunakku paistuu vaivatta mehukkaaksi.
Ihanan raikas sitruuna-marenkitorttu on helppo kahvipöydän herkku. Sitruunan kun muistat ostaa, niin kaikki muut tarvittavat löytyvät yleensä suoraan kaapista.
Sitruunakana on piristävä ja kevyehkö ruoka. Jogurtissa ja sitruunassa marinoitu kanavarras saa mukavaa ryhtiä mantelista ja aromia neilikasta. Sopii myös loistavasti pääsiäiseen.
Karitsanpotkaa kahvilan tapaan haudutetaan tuntitolkulla, jolloin liha irtoaa luista puhaltamalla. Mokkainen säväys sopii tähän upeaan ruokaan täydellisesti.
Tagine on pohjoisen Afrikan karjalanpaisti – yleensä lampaanlihasta. Tässä päärynän ansiosta makea ja rikas versio.
Piimälimppu on klassista pohjolan keittiötä parhaimmillaan. Hapan-imelän makunsa limppu saa siirapista ja piimästä. Mausteisena versiona se on joulupöydän vakiovieras.
Luostarin lammaspataa on flaamilaisesta “carbonnade” -reseptistä muotoiltu versio. Siinä lampaan- tai karitsanpaistia haudutetaan tuntikausia Belgialaisessa luostarioluessa.