Selataan: Nauta

0

New York -pihvit ovat juuri ne mehevän näköiset kimpaleet lautasilla, joita jenkkielokuvissa tarjoillaan joka dinerissa ja ravintolassa. Pihvien mehevyyden takaa makuvoi, jossa ne paistetaan.

Lehtipihvi
0

Lehtipihvin nuijimisen voi ottaa liikuntatreeninä. Huolellinen paukutus palkitaan mahtavalla makunautinnolla.

Bolognesekastike
0

Kiistelty ja kunnioitettu bolognesekastike. Reseptejä on yhtä paljon kuin kokkeja – parhaimmat tekevät hitaasti, jolloin tomaatti ja jauheliha saavat harmonisen liiton.

Osso bucco
0

Legendaarinen kummisetäruoka. Reseptin salaisuus on osso bucco -liha eli naudanpotka. Pitkä haudutus luineen ja ytimineen takaa uskomattoman makuelämyksen.

Makaronilaatikko
0

Makaronilaatikko on Suomen kansallisruoka. Ruoka tehdään monella eri tyylillä; tässä makaronit esikeitetään kolmeen eri kypsyyteen, jolloin ruokaan saadaan mukavaa suutuntumaa.

Marinoitu entrecote
0

Naudan entrecote on rasvaisuutensa vuoksi hyvä grillattava. Koska se ei kuivu helposti sen voi kypsentää myös kypsäksi. “Välikyljys” myös imee kiitettävästi marinadin makua itseensä.

Sunnuntaipaisti - Sunday Roast
0

Sunnuntaipaisti eli Sunday Roast on yksi englannin kansallisruoista. Kuten kovin usein, tässäkin reseptissä kastike on se joka homman lopulta ratkaisee. Panosta sen onnistumiseen yhtä paljon kuin lihan mehevyyteen.

Burritot
1

Akustinen raikaa ja sombrero pyörii!! Burritot ovat erinomaista pikaruokaa latinolasta. Tässä uunissa tehty versio.

0

Juustohampurilaiset syntyvät käden käänteessä ja maistuvat koko perheelle. Itsetehdyt hampurilaiset ovat myös varsin terveellistä ja hyvää ruokaa, jota voi popsia hyvällä omalla tunnolla.

Paahtopaisti
4

Reseptin “upotustekniikalla” saat juuri sellaisen mehukkaan ja hyvin suolatun paahtopaistin, jota jonotetaan hakemaan lisää. Tee reippaasti kerralla, lopusta paistista saa seuraavana päivänä huikean patongin.

Palapaisti
0

Kunnolla haudutettu palapaisti on mahtava herkku. Tarjoa se keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä herneiden kanssa.

Paahtopaistisalaatti
0

Sunnuntaisen paahtopaistin jämät saa käytettyä näppärästi tässä salaatissa. Arki starttaa kevyesti mutta varsin täyttävästi. Hiilarit mukavasti minimissään.

Saltimbocca
0

Liharullat maukkailla täytteillä. Saltimbocca sopii myös grillattavaksi tai viinihauteessa uuniin.

Devils burger
0

Ehkä maailman paras hampurilainen? Tulinen ja makea hillo kohtaa suolaisen ja kermaisen Aurajuuston – huhhuh!

2

Naudan ulkofileepihvi on maukas pala lihan ystäville. Pihvin paistaminen on varsin helppoa, kun pitää muutamat perusasiat mielessä. Ja muista panostaa laatulihaan.

Tartarpihvi
1

Raaka liha jakaa mielipiteitä. Yleensä tartarpihvi kuitenkin valloittaa sydämet. Lihan laatu on tottakai avain onnistumiseen.

Lihapullakeitto
2

Lihapullakeitto kuulostaa tylsälle, mutta on kaikkea muuta. Oikeaoppinen keittoliemen maustaminen takaa että tämä maistuu kaikille.

Hirvipata ranskan tapaan
0

Viinissä kypsytetty hirvipata on makumaailma, jonka vertaista saa hakea. Tämän kanssa kannattaa viiniä varata reippaasti myös lasiin. Jos et löydä hirvenlihaa, niin nauta käy myös.

Italialainen ragú
0

Naudanlihasta tehty italialainen ragú hautuu pitkään tomaatissa ja valkosipulissa. Makunautinto lähentelee taivasta. Voit tarjota sen spagetin tai pappardellen kanssa. Ja lasiin hyvää chiantia.

Paistia-roquefortissa
0

Paistia Roquefort-sinihomejuuston kera on valloittava ja yksinkertainen ruoka. Paistin kun leikkaa ohueksi niin se kypsyy todella nopeasti.

Pastitsio
0

Pastitsio on kreikkalaisten versio makaronilaatikosta. Todella herkullinen ja mehukas ruoka tämä onkin.

Naudan sisäfile aasialaisittain
0

Naudan sisäfile ei ole ihan ilmaista, joten sen valmistus kannattaa tehdä huolella. Tässä on herkullinen ohje näyttävään aasialaistyyliseen annokseen, joka käy juhlaruoasta sellaisenaan.

Fajitas
0

Fajitas on tortillalevyjen päällä tai välissä tarjoiltu lämmin ruoka. Tässä se tehdään naudan paistista ja tuunataan pöydässä herkulliseen muotoonsa. Kyllä, nämä vie kielen.

Lihapullat
0

Tällä reseptillä syntyy ne täydelliset lihapullat sekä kastike, joiden seurassa muistot ajautuvat aina mummolaan asti.

Massaman-curry
2

Massaman curry sopii suomalaiselle hyvin. Siinä kun on perunaakin! Jauha currytahna itse tai osta kaupasta valmiina.

1 2