Vitello tonnato
Klassinen alkuruoka Italiasta, jossa yhdistellään lihaa ja kalaa. Vitello tonnato säväyttää heti illallisen alkuun. Piste kokin hattuun on varma.
Klassinen alkuruoka Italiasta, jossa yhdistellään lihaa ja kalaa. Vitello tonnato säväyttää heti illallisen alkuun. Piste kokin hattuun on varma.
Toimitus innostui tuunaamaan perinteisen katalonialaisen Fabada-reseptin uuteen loistoon.
Ranskalaista bistroruokaa ei voita mikään. Konstailemattomat ankankoivet ovat hyvä esimerkki.
Kaalilaatikko käy kuninkaista karppaajiin. Pitkä haudutus takaa taivaallisen makunautinnon. Tämä on sitä kotiruokaa parhaimmillaan.
Fritos mallorquinas on paikallinen pyttipannu johon tulee herkullisimmat sisäelimet.
Todella mureaksi yrteissä ja soijassa haudutettu ankanrinta on kiinalaista ruokaa parhaimmillaan.
Kotonakin on mahdollista paistaa kelvollinen pizza. Panosta laadukkaisiin raaka-aineisiin ja uunikiveen. Italialainen pizza tarkoittaa paperinohutta pohjaa sekä niukasti laadukkaita täytteitä. Pizzassa vähemmän on enemmän!
Poron ulkofilee on upea herkku, joka saa miettimään, että puolet Suomesta eläisi porotaloudella jos se osattaisiin oikein tehdä. Varma menekki koko maailmaan.
Upean maukas pataruoka, jonka voi tehdä myös naudanpaistista, jos maksa ei satu maistumaan.
Ylistys ankankoivelle ranskalaiseen tyyliin; ankka confit eli Confit de Canard. Säilykkeessä reippaasti ankanrasvaa, joka käytetään perunoiden paistoon.
Unkarilainen makkarakeitto on täynnä paprikaa. Vähähiilihydraattisuutensa ansiosta on kuin omiaan karppaajille. Maistuu silti myös muillekin.
On hyvä muistaa, että mustaamakkaraa syödään Mansesta Malagaan, eli herkku on maailmallakin varsin rakastettu. Monikäyttöinen makkara nautitaan tässä oivallisten lisukkeiden kanssa.
Olisiko tässä maailman maistuvin hirvipata? Soijasta suolaa, sipulista makeutta ja oluesta tumman paahteiset aromit. Pitkä haudutus ja makunautinto on taivaallinen.
Reseptitaivaan ylistetty hirvipata on padoista jaloimpia. Tämä on metsiemme lähiruokaa parhaimmillaan. Hauduta pitkään ja hartaasti.
Kreikkalainen Stifado on pataruoka, jossa käytetään jänistä. Vemmelsäären sijaan voit tehdä myös lampaasta.
Bocadillo on espanjalainen täytetty sämpylä. Puhtaita makuja pullollaan – sekä tietysti oliiviöljyä.
Poro-juureskeitto heijastaa maamme upeita makuja. Sen voi tehdä poronkäristyksestä tai kylmäsavurouheesta, jos haluat savun makua mukaan keittoon.
Valencian seudulta kotoisin oleva Paella on todellinen herkku, kun käytetään oikeita riisilajikkeita, jotka imevät nestettä hyvin. Paellan voi tehdä merenelävien sijaan myös lihasta.
Riistapatee on varsin helposti syntyvä herkku alkupalaksi tai isompaan juhlapöytään. Jos saat jostain hirvenmaksaa, niin korvaa nauta sillä.
Hyvin helppo ja herkullinen pataruoka. Saksanhirveä löytyy pakasteena marketista – toki hirvi tai porokin käy.
Villisikapasta on loistava esimerkki tämän hieman oudomman lihan käyttömahdollisuuksista. Oikein valitun viinin kanssa makuelämys on taivaallinen.
Hiljaa haudutettu villisikapata on erinomainen herkku, vaikka viikonlopun juhlapöytään. Riistan makua tasoitellaan sika-nautajauhelihalla, mutta toki voit tehdä tämän kokonaan myös villisian lihasta.