Mustikkainen herkkukakku
Suklaan ja mustikan ihanasta yhdistelmästä syntyy upea herkkukakku – ja vieläpä gluteenittomana.
Suklaan ja mustikan ihanasta yhdistelmästä syntyy upea herkkukakku – ja vieläpä gluteenittomana.
Mustikkamöllö on perisuomalainen herkkujälkiruoka ajalta, jolloin ei ollut pakastimia ja valmiita mustikkajäätelöitä. Reseptissä käytetyt ruisjauhot hellivät myös vatsaa.
Leipäjuustosta syntyy tämä uskomattoman hyvä jälkiruoka – ja aikaa menee noin viisi minuuttia!
Hunajan ja tuoreiden marjojen makuyhdistelmä on vertaansa vailla. Tämä kreikkalaistyylinen juustokakku paistetaan uunissa, joten liivatetta ei tarvita.
Klassinen mustikkapiirakka saa eeppisen säväyksen kun siihen lisää vaniljakastikkeen pohjalle.
Mascarponen ja suklaan yhdistelmässä on jotain pyhää. Päälle vielä herukkapinta niin herkkukakku on täydellinen.
Aina tätä herkkua tilataan elokuvissa ja nyt sitä on tällä reseptillä helppo tehdä itsekin. Blueberry pancakes!
Juustokakun täyteläisyyttä keventää mukavasti raikas mustikka. Ja mustikka pitää yllättäen myös yrteistä!
Visiitti mummon marjapuskaan ja kas, sinulla on nopea jälkkäri. Vähäsokerisuutensa takia marjaherkku käy suorastaan terveysruoasta.
Mascarpone on tuorejuustoa, joka kermaisuutensa ansiosta käy erittäin hyvin jälkiruokiin. Tämä näyttävä herkku syntyy yllättävän vaivattomasti ja on niin mahdottoman hyvää.
Sekahedelmäkeitto ranskalaisittain maustettuna on iso askel oikeaan suuntaan siitä perinteisestä perunajauholla liisteröidystä “sekametelisopasta”.
Voitaikinasta tehty lehikäinen on varsin simppeli jälkiruoka, jonka täytteeksi käy sesongin marjat. Karamellikastike kruunaa nautinnon.
Panna cotta on niitä jälkiruokia, joka vie kaikilta jalat alta. Tämä resepti kannattaa opetella ulkomuistista. Kastikkeen avulla tätä voi varioida loputtomasti.
Pappilan hätävara on aikojen saatossa nähnyt monta versiota. Alkuperäinen idea kuitenkin on tehdä kaapin perukoilta löytyvistä aineksista nopeasti erinomainen jälkiruoka.
Marjapiirakka, lämmin kesäpäivä, mummolan rappusilla naama töhrössä – aijai mitä muistoja tämä herättää!
Marjavanukas saa samettisen rakenteensa piimästä, joka tuo myös mukavan happamuuden tähän jälkiruokaan. Helppo tehdä, mutta valmistelu on aloitettava jo edellisenä päivänä.
Sabayon on viinivaahtokastike. Kuulostaa Michelin-ravintoloiden jälkiruoille, mutta se on todella helppo tehdä. Käytä tekemiseen laadukasta ja hapokasta valkoviiniä.
Tuoreet puolukat, miksei pakastetutkin, muuntuvat klassiseksi suomalaiseksi vispipuuroksi käden käänteessä.
Sesonkiruokaa tai ei mutta Runebergin tortut kannattaa tehdä itse. Tulee todella hyviä.
Mikä maistuisi ulkona vietetyn pakkaspäivän jälkeen paremmin kuin kuppi kaakaota ja laskiaispullat?
Murupohjaan tehty puolukkapiirakka maistuu mainiolle, käytitpä siihen tuoretta tai pakastettua puolukkaa.
Kesän pakollinen! Mansikka-juustokakku on suussa sulava, kun mansikat ovat kypsiä. Mutta mansikkaa voi pakastaa myös soseena, jolloin tämä herkku syntyy myös muulloin kun kesällä.
Puolukkarahka saa ihanan trooppisen säväyksen vaniljasta, joka sopii tähän makupalettiin täydellisesti. Pohjolan kohtaaminen tropiikin kanssa saa herkimmätkin hapannaamat hymyhuulille.
Kun pitää perusasiat kunnossa, pannukakku onnistuu joka kerta. Hillojen ja marjojen kanssa pannari maistuu mahtavalle.
Letut, räiskäleet, ohukaiset. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Maku ja rapeus ratkaisevat kuitenkin enemmän kuin nimi. Resepti sisältää vinkin nopeutettuun paistoon.
Britakakku on valloittavan herkullinen ja melko vaivaton tehdä. Raikkautensa ansiosta se sopii erinomaisesti vaikka grillijuhlien jälkiruoaksi.
Jälkiruoka joka kelpaa vaikka itselleen Tsaarille. Yön yli kestävä valmistusprosessi takaa suussa sulavan nautinnon.