Selataan: Maailma

Valikoituja reseptejä ympäri maailmaa. Meksikolaista ruokaa ja jenkkihampurilaisia.

Waldorfin salaatti
0

Waldorfin salaatti on varmasti yksi eniten versioiduista ruokaresepteistä maailmassa. Tässä mennään lähelle alkuperäistä Waldorf-hotellin tekemää ruokaa.

0

Taas yksi loistava kohde ylijääneelle paahtopaistille. Paahtopaistipatonki on näppärä kääräistä mukaan piknikille ja se maistuu mahtavalle roseviinin kanssa – kuplilla tai ilman.

Aprikoosi-juustopalat
0

Aprikoosi-juustopalat ovat klassinen suolaista ja makeaa yhdistelevä herkku. Nämä juhlavat suupalat syntyvät aloittelevaltakin kokilta käden käänteessä.

Empanadat
0

Empanadat ovat chileläisiä maissipiirakoita, joiden täytteissä voi käyttää mielikuvitusta. Muutama malli seuraavassa.

Kana-kesäkurpitsakastike
0

Kermainen kastike, jossa broilerinsuikaleita ja kesäkurpitsaa. Hieman terävästi maustettu, mutta makua pehmennetty aprikoosihillolla ja appelsiinimehulla.

Kana-yassa
0

Piskuisen Länsi-Afrikan maan, Gambian suuri lahja maailmalle. Reilussa sipulissa ja sitruunassa haudutettu todella maukas pata.

Seitan pitaleivät
0

Seitan on vehnägluteiinivalmiste, johon saadaan yllättävän lihamainen koostumus. Maukkaan pitaleivän sisällä eroa oikeaan lihaan on vaikea huomata.

Tonnikalalaatikko
0

Tonnikalalaatikko vaatii tunnin uunissa, mutta valmistelut ovat yksinkertaiset. Käytä vain vastuullisesti pyydettyä tonnikalaa – ei se niin paljon kalliimpaa ole.

Paistettu lohi
0

Paistettu lohi on simppeli juttu tehdä oikein, mutta tiettyä kurinalaisuutta se vaatii. Hyvä risotto pohjalla kruunaa ravintolatasoisen annoksen.

Lohi-ceviche
0

Lohi-ceviche on Chilen yksi kansallisruoista. Trooppisen raikkailla mausteilla höystettynä tämä ruoka viedään käsistä juhlissa.

Coleslaw
0

Coleslaw eli kaalisalaatti on taattua USA -tavaraa. Grillijuhlissa se raikastaa ribbsit. Nykyisissä laadukkaissa hampurilaispaikoissa se on burgerin vakiokylkiäinen. Yksinkertainen ja monikäyttöinen sivusalaatti.

Rub - kuivamausteseos
0

Kuivamausteseos rub hierotaan lihan pintaan ja annetaan maustaa siitä käsin paistettava liha. Tässä Reseptitaivaan herkullinen ja keskivahva sekoite. Se jättää tilaa vielä viinin maullekin.

Grillisalaatti
0

Hyvää kuin pyttipannu, lähes yhtä terveellistä kuin kasvisruoka ja tulee grillissä? Grillisalaatti on kesähitti nro 1.

Samettinen kurpitsakeitto
1

Kurpitsakeitto on myöhäisen satokauden väriläiskä. Kurpitsan tekstuuri sopii myös täydellisesti samettiseen sosekeittoon, johon suutuntumaa voi hakea paahtamalla siemeniä.

Grilliperunat
2

Uudet perunat saavat mukavan maustehunnun ja nätit raidat grillin lämmössä. Grilliperunat ovat helppoa ja herkullista kesäruokaa.

0

Chili con carne – kuten nimikin sanoo, niin siinä on chiliä lihalla eikä lihaa chillillä. Saa käyttää luovuutta maustamisen kanssa. Punaisilla jalapenoillakin tulee kuitenkin riittävän hyvää.

Viileä kurkkukeitto
0

“Cool as cucumber” kuuluu sanonta. Viileä kurkkukeitto onkin mitä raikkain ruoka lämpimään kesäpäivään. Urheimmat voi kokeilla saunakaljan sijasta syksymmälläkin?

Picanha
0

Picanha on naudan takapuolta. Kuulostaa kivalle! Syödäänhän sitä kinkkuakin hyvillä mielin. Lihassa on upea koostumus ja sen paksu makurasva pitää lihan mehukkaana paiston aikana.

0

Kermainen mangobroileri kuulostaa huoltoaseman listahitille, mutta siitä saa erittäin hyvää kotioloissa, kun voi laittaa kunnolla oikeaa kermaa ja voita joukkoon. Tämä herkku syntyy nopeasti ja vaivattomasti.

Parsasalaatti kiivimajoneesilla
0

Parsa on kevään herkkuruoka numero yksi. Parsasalaatti saa tässä raikkaaksi kaverikseen kiivimajoneesin, joka tuo myös täyteläisyyttä annokseen. Varsinaista terveysruokaa!

Rapusalaatti
0

Trooppisia maailman makuja yhdistelevä rapusalaatti on näyttävä ja maistuva alkupala. Se on varsin helppo myös tehdä, kun löydät jostain tiikeriravunpyrstöjä.

0

Härkis-burritot ovat maistuvaa herkkua ja tuskin kukaan edes huomaa, että kyse on kasvisruoasta. Chiliä voi käyttää makutottumuksien mukaan.

Piirakkapohja - suolainen
0

Suolainen piirakkapohja onnistuu näppärästi koneella tai miksei myös käsipelillä. Pohjaa voi varioida mieleisekseen vaihtamalla jauhojen suhdetta. Ruista enemmän sienille ja riistalle. Vehnää enemmän juustolle jne.

1 2 3 4 8