Selataan: Maailma

Valikoituja reseptejä ympäri maailmaa. Meksikolaista ruokaa ja jenkkihampurilaisia.

Kirsikkapiirakka
0

Jenkkien klassinen kirsikkapiirakka eli “Cherry pie” on tuhdimpien jälkiruokien aatelia. Paras tulee tottakai tuoreista kirsikoista mutta myös tölkkitavara käy.

Pinaattiletut
4

Pinaattiletut ovat rautaista ruokaa ja ne maistuvat lapsillekin hyvin. Letuista saa myös helposti gluteiinittomat jauhoja vaihtamalla.

Uunilohi
4

Klassinen uunilohi ei suuria krumeluureja kaipaa – smetanakuorrutus riittää. Ethän paista lohta kuivaksi! Optimaalinen uunilohen paistotulos on niin, että liha on hieman pinkki keskeltä.

Kurpitsainen possupata
0

Possupata saa makeutensa tuoreesta kurpitsasta. Tämä ruoka tulee uunissa sillä aikaa kun saunotaan – sen päälle ja oikean viinin tai oluen kanssa mahtava juttu.

Sinappi
0

Sinapin tekeminen on niinkin vaikeaa, että laitat ainekset kattilaan, vispaat ja kiehautat. Variointimahdollisuuksia makujen suhteen on loputtomasti.

Pekonikastike
0

Kuohkea pekonikastike on kuin Homer Simpsonin taivaasta. Tämän kanssa maistuu vaikka höyrytetyt vihannekset tai ihan vaan kotimaiset uudet perunat. Kokeile myös lohen tai tuorepastan kaveriksi.

Possuburgeri
0

Possuburgerit ovat kuin havajilaisista grillijuhlista konsanaan. Currya ja ananasta. Ei voi mennä vikaan.

Toscakakku
0

Toscakakku on herkullinen juhlapöydässä tai ihan vaan arkipäivän kiireessä, kello viiden teen kanssa. Tämä säilyy jääkaapissa hyvänä muutaman päivän.

Ruutusämpylät
0

Ruutusämpylät ovat helppo tehdä. Tällä reseptillä ja jauhoseoksella tulee mukavan rapeita sämpylöitä, mutta varioi jauhoja mielesi mukaan. Kylmänostatus takaa kuohkean lopputuloksen.

Rocky road -suklaapalat
1

Amerikan hömpötyksiä taas mutta ah, niin maukkaita. Rocky road -suklaapaloissa on sattumia vaahtokarkeista ja suolapähkinöistä eli klassinen suolaisen ja makean yhdistelmä.

Po` boys Pulled Pork
0

Köyhä poika jatkaa Pulled Porkia sipulilla. Tulee sitten todella makiaa ja mehukasta. Pulled porkin eli nyhtöpossun tekemisessä on useita menetelmiä, tässä se tehdään padassa. Katso myös näppärä videoresepti lopussa.

Aprikoosi-juustopalat
0

Aprikoosi-juustopalat ovat klassinen suolaista ja makeaa yhdistelevä herkku. Nämä juhlavat suupalat syntyvät aloittelevaltakin kokilta käden käänteessä.

Suklaa-herukkakakku
0

Mascarponen ja suklaan yhdistelmässä on jotain pyhää. Päälle vielä herukkapinta niin herkkukakku on täydellinen.

0

Härkis-burritot ovat maistuvaa herkkua ja tuskin kukaan edes huomaa, että kyse on kasvisruoasta. Chiliä voi käyttää makutottumuksien mukaan.

Kasvislasagne
0

Kasvislasagne, joka näyttää ja maistuu kuin oikea – onko se mahdollista? Kyllä on. Jauheliha korvataan soijarouheella, joka ajaa asiansa käsittämättömän hyvin. Muutenkin lasagnen taika on maustamisessa, eikä lihassa.

Friteeratut sipulirenkaat
0

Friteeratut sipulirenkaat ovat uppopaistamisen helpoimmasta päästä. Rapea kuori ja mehevä sisus on helppo saada aikaan. Dippaile ja rouskuttele.

Quorn kookoskastikkeessa
0

Quorn on mykoproteiinista käymisprosessilla tehty kasvisvalmiste. Nimestään huolimatta se ei maistu avaruusruoalle, vaan on erittäin neutraalin makuinen ja hyvärakenteinen lihankorvike.

Picanha
0

Picanha on naudan takapuolta. Kuulostaa kivalle! Syödäänhän sitä kinkkuakin hyvillä mielin. Lihassa on upea koostumus ja sen paksu makurasva pitää lihan mehukkaana paiston aikana.

Broilerikastike
0

Broilerikastike saa upean aasialaisen vivahteen, kun käytät jogurttia kerman sijasta kastikkeen tekemiseen. Tämä nopea herkkuruoka on arjen pelastaja.

Kana-yassa
0

Piskuisen Länsi-Afrikan maan, Gambian suuri lahja maailmalle. Reilussa sipulissa ja sitruunassa haudutettu todella maukas pata.

Broileripasta
2

Limellä ja valkoviinillä raikastettu broileripasta on jokaisen kotikokin unelma. Helppoa, erittäin hyvää ja sopii viinin kanssa erinomaisesti.

Luumurahka
0

Sitruunalla piristetty luumurahka on mahtava jälkiruoka arjen kiireeseen. Luumua kun voi nykyään ostaa näppärästi valmiina soseena.

0

Tässä reseptissä perunaröstit tehdään muffinivuoissa ja maustetaan parmesaanilla. Vuoassa röstit saavat hautua rauhassa pinnalta rapeiksi ja sisältä suussasulaviksi. Liharuokien kaverina näistä saa ravintolatasoisen annoksen.

Flank Steak - lankkupihvi
5

Flank steak (lankkupihvi) on täydellinen pihviliha. “Flänkki” on karkeasyistä, silti mureaa, eikä sitä tarvitse pitkään kypsentää. Toisin kuin fileet, tässä lihassa on myös makua.

0

Reseptitaivaan Grand Masters -hampurilainen on saanut vaikutteita Helsingin parhaimmista hampurilaisravintoloista. Tämän burgerin kanssa ei ole tehty kompromissejä.

Entrecote-pihvi
2

Entrecôte-pihvit ovat kiitollisia paistettavia. Lihassa on riittävästi rasvaa, että se pysyy mehevänä grillissäkin “well done”. Paras entrecôte on kuitenkin punakka sisältä. Maustevoi päälle ja pihvi on kuin palkinto.

1 2 3 8