Selataan: Maailma

Valikoituja reseptejä ympäri maailmaa. Meksikolaista ruokaa ja jenkkihampurilaisia.

Banaaniletut
0

Banaaniletut ovat todella yksinkertainen, nopea ja vieläpä gluteiiniton jälkiruoka. Päälisten kanssa voi käyttää mielikuvitusta, tässä esimerkkinä happaman ja makean liitto.

Suklaapizza
0

Suklaapizza on juuri niin herkullinen jälkiruoka mille se kuulostaakin. Käytä “täytteiden” kanssa mielikuvitusta. Tuoreet mansikat käyttöön silloin kun niitä on saatavilla.

Pippuripihvi
0

Pippuripihvi kannattaa maustaa vain reunoilta, jolloin pippurit eivät kärähdä paistaessa. Ja on hyvä muistaa että laadukas naudanliha ei kauan pannua tarvitse.

Porkkanaletut
0

Iloisen väriset porkkanaletut maistuvat vauvasta vaariin. Nauti suolaisten lisukkeiden kanssa tai tee letuista terveellinen jälkiruoka.

Pinaattiletut
2

Pinaattiletut ovat rautaista ruokaa ja ne maistuvat lapsillekin hyvin. Letuista saa myös helposti gluteiinittomat jauhoja vaihtamalla.

1

Jambalaya on USA:n New Orleansissa syntynyt ruoka – eräänlainen pyttipannu, johon käytettiin kaikki kaapista löytyneet jämät. Kerrassaan upea ja maukas resepti, jonka tulisuudessa ei ole takalaitonta.

0

Riistakäristys tehdään tässä saksanhirvenlihasta, joka on hiukan mureampaa kuin poron, joten se kypsyy nopeammin. Toki voit käyttää ruokaan vaikka karhunlihaa jos satut jostain löytämään.

0

Litistetyt uuniperunat ovat erinomaisen rapea lisuke herkullisten lihapullien kaveriksi. Tai tee niin kuin Jamie Oliver, ja tee nämä perunat hanhen paistoliemessä.

0

Taas yksi loistava kohde ylijääneelle paahtopaistille. Paahtopaistipatonki on näppärä kääräistä mukaan piknikille ja se maistuu mahtavalle roseviinin kanssa – kuplilla tai ilman.

0

Moskovanpata on helppotekoinen ja se saa muhia uunissa pitkään, jolloin maut tiivistyvät ja padasta tulee erittäin maukas. Muista varata hyvää carmenerestä tehtyä punaviiniä kylkeen.

0

Valkosuklaakeksit on nopea pyöräyttää ja ne maistuvat taivaallisille kaakaokupin tai makean jälkiruokaviinin kanssa. Tee paljon kerralla ja laita purkkiin säilöön.

2

Siemennäkkäri on pelastus vähähiilihydraattista tai gluteiinitonta ruokavaliota noudattavalle. Tämä resepti ei sisällä myöskään kananmunaa, joten näkkäri säilyy hyvänä pidempään. Tee iso satsi kerralla.

0

Kun on kiire, nämä wrapit syntyvät hetkessä. Täytteissä voi käyttää mielikuvitusta loputtomasti. Tässä tehdään raikas tonnikalatäyte.

0

Luontaisesti gluteiinitonta kvinoaa voi käyttää riisin tapaan. Raikas kvinoasalaatti syntyy kauden tuoreista kasviksista ja makua se saa reippaasta limestä.

0

Lihakakku on herkullinen vaihtoehto lihanystävän syntymäpäiväpöytään tai muuten vaan sunnuntairuoaksi. Se hautuu mureaksi pitkällä uunikypsytyksellä.

0

Reseptitaivaan Grand Masters -hampurilainen on saanut vaikutteita Helsingin parhaimmista hampurilaisravintoloista. Tämän burgerin kanssa ei ole tehty kompromissejä.

0

Briossisämpylät ovat ainoa oikea vaihtoehto kun tehdään “deluxe”-hampurilaisia. Briossin makea, voinen rapeus on omiaan suolaisen lihan kaverina.

0

Härkis-burritot ovat maistuvaa herkkua ja tuskin kukaan edes huomaa, että kyse on kasvisruoasta. Chiliä voi käyttää makutottumuksien mukaan.

0

Härkis on härkäpapuvalmiste, jota voi käyttää jauhelihan sijaan kasvisvaihtoehtona. Kieltämättä homma toimii yllättävän hyvin. Testaa esimerkiksi tämä herkullinen pastakastike.

0

Fileestä itse tehdyt kananugetit ovat helppotekoinen herkku, josta lapsetkin tykkäävät. Japanilaisilla panko-korppujauhoilla saat nugetteihin ennenkuulumattoman rapeuden.

0

Tämän jälkeen kukaan ei enää voi vähätellä “kukkista”. Paahdettu kukkakaali parmesaanikuorella on mahtava ja helppotekoinen lisuke liharuoille. Se käy erinomaisesti myös noutopöytään.

0

New York -pihvit ovat juuri ne mehevän näköiset kimpaleet lautasilla, joita jenkkielokuvissa tarjoillaan joka dinerissa ja ravintolassa. Pihvien mehevyyden takaa makuvoi, jossa ne paistetaan.

0

Mascarpone on tuorejuustoa, joka kermaisuutensa ansiosta käy erittäin hyvin jälkiruokiin. Tämä näyttävä herkku syntyy yllättävän vaivattomasti ja on niin mahdottoman hyvää.

0

Kermainen mangobroileri kuulostaa ABC:n listahitille, mutta siitä saa erittäin hyvää kotioloissa, kun voi laittaa kunnolla oikeaa kermaa ja voita joukkoon.

0

Huevos rancheros on meksikolainen aamiainen. Ja koska ollaan Meksikossa, mitään ei voi tietenkään syödä ilman jalapenoa mutta ei pidä säikähtää – pieni chili herättää mukavasti! Ja totta puhuen; onhan tämä hyvää ihan mihin aikaan päivästä.

0

Munakas syntyy myös pelkistä valkuaisista. Ohut valkoinen munakas kannattaa täyttää tuoreilla tomaateilla ja kääriä rullalle. Tämä ruoka menee läpi paatuneimmankin terveysintoilijan seulasta.

0

Tässä reseptissä perunaröstit tehdään muffinivuoissa ja maustetaan parmesaanilla. Vuoassa röstit saavat hautua rauhassa pinnalta rapeiksi ja sisältä suussasulaviksi. Liharuokien kaverina näistä saa ravintolatasoisen annoksen.

1 2 3 5