Paratha-leipä
Paratha on intialainen leipä, jota syödään usein aamiaisella. Tässä reseptissä paratha täytetään mausteilla ja juustolla. Sen voi myös raakapakastaa ja ottaa vaivattomasti pannulle, kun tarvitaan.
Paratha on intialainen leipä, jota syödään usein aamiaisella. Tässä reseptissä paratha täytetään mausteilla ja juustolla. Sen voi myös raakapakastaa ja ottaa vaivattomasti pannulle, kun tarvitaan.
Naanista saa ilman tandoori-uuniakin syötävää, joskaan ei lähellekään ravintolatasoa. Testaa myös Peshwar-naan.
Tämä seesamilla maustettu ohut leipä on omiaan kauhomaan intialaisia curryjä lautaselta suuhun.
Italialaisten sunnuntaileipä focaccia on kupsakka – oliiviöljyllä ja yrteillä maukkaaksi paistettu. Katso myös video, miten Gordon Ramsay leipoo focaccian.
Pataleipä eli ”No-Knead Bread” on kuin Pariisilaisesta leipomosta konsanaan. Rapea kuori ja pehmeä sisus. Tämä herkullinen leipä on myös äärimmäisen helppo tehdä.
Espanjalaiset tostadat tehdään reippaista leipäsiivuista yksinkertaisilla täytteillä. Perinteisimmillään tostada on aamiaisella suosittu ”pan con tomate”. Kokeile myös nämä kaksi muuta variaatiota.
Helppo kauraleipä keiton kylkeen tai muuten vaan voin kanssa mutusteltavaksi. Mukavan hapan maku tulee jogurtista.
Ruutusämpylät ovat helppo tehdä. Tällä reseptillä ja jauhoseoksella tulee mukavan rapeita sämpylöitä, mutta varioi jauhoja mielesi mukaan. Kylmänostatus takaa kuohkean lopputuloksen.
Briossisämpylät ovat ainoa oikea vaihtoehto kun tehdään kunnon burgeria. Briossin ilmavan makea, voinen rapeus on omiaan suolaisen hampurilaisen kaverina.
Piimälimppu on klassista pohjolan keittiötä parhaimmillaan. Hapan-imelän makunsa limppu saa siirapista ja piimästä. Mausteisena versiona se on joulupöydän vakiovieras.
Kreikkalaista makumaailmaa edustavat pitaleivät täytetään mehukkaaksi grillatulla karitsan jauhelihapihvillä. Grillijuhlissa näitä kannattaa varata paljon – tekevät varmasti kauppansa.
Arkileipä on nopea ja helppo pyöräyttää. Se paistuu kuumassa uunissa rapeaksi pinnalta ja ilmavaksi sisältä. Jauhojen kanssa saa käyttää mielikuvitusta.
Tanskalaisten smörrebröd eli leipäsiivu reippailla täytteillä on vaivaton herkku kasata kaupan palvelutiskistä.
Flatbread on kuin minipizza. Taikina on nopea vaivata, kaulia ja täytevaihtoehtojen kanssa vain mielikuvitus on rajana. Kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin hyvää.
Taas yksi loistava kohde ylijääneelle paahtopaistille. Paahtopaistipatonki on näppärä kääräistä mukaan piknikille ja se maistuu mahtavalle roseviinin kanssa – kuplilla tai ilman.
Siemennäkkäri on pelastus vähähiilihydraattista tai gluteiinitonta ruokavaliota noudattavalle. Tämä resepti ei sisällä myöskään kananmunaa, joten näkkäri säilyy hyvänä pidempään. Tee iso satsi kerralla.