Kevätkääryleet
Kiinalaisten katuruokaa, joka kelpaa kyllä juhlaankin. Tähän joutuu näkemään hieman vaivaa mutta toki se palkitaan.
Kiinalainen ruoka on täynnä väriä ja makuja. Hapan-imeläkastikkeet olennaisena osana kiinalaisia reseptejä.
Kiinalaisten katuruokaa, joka kelpaa kyllä juhlaankin. Tähän joutuu näkemään hieman vaivaa mutta toki se palkitaan.
Kiinalaisten hapanimeläkastike kannattaa opetella ulkoa. Sen jälkeen voit tehdä juuri niin herkullisia ruokia, kuin siinä lähikiinalaisessa on tarjolla ja jättää kaupan valmiit purkit hyllyyn.
Sitruunakanaa Kanton tehdään helpolla ”kevytfrittausmenetelmällä”, jolla saat kananpaloihin juuri sellaisen upean kuorrutuksen, kuin kiinalaisissa ravintoloissa.
Paistettu kiinankaali on erittäin nopea ja helppo lisuke raikastamaan kiinalaisia liharuokia. Toimii varmasti myös grilliruokiemme kaverina.
Herkullista kanaa appelsiinimarmeladissa. Hienoinen chilin lämpö tuo auringon vaikka keskelle pimeintä talvea.
Kurkustakin voi saada mukavan pikantin lisäkkeen. Tässä mennään etelä-kiinalaisella reseptillä.
Tässä reseptissä on käytetty tofua mutta voit friteerata samalla taikinalla katkarapuja, kanaa, kasviksia tai lihaa.
Kiinalaiset hampurilaiset syntyvät höyrytetystä sämpylästä ja pitkään mausteliemessä haudutetusta lihasta. Nämä pienet hampurilaiset sisältävät monta komponenttia ja ovat hieman työläitä. Mutta kun pääset maistamaan, niin vaivannäkö palkitaan.
Kiinalaisen ravintolan perusjälkiruoka. Friteeratut banaanit on helppo tehdä. Öljyn tuhlaamista kannattaa välttää, ja miettiä menu niin, että on jotain muutakin uppopaistettavaa kuin banaanit.
Meillä liian vähän arvostettu porsaankylki on mitä mureinta ruokaa kun sen hauduttaa pitkään. Tässä possunkylki saa kiinalaisen glaseerauksen pintaansa.
Mukavasti suolainen naudanlihakastike, jossa makeaa paprikaa ja suun tuntumaa pähkinästä.
Todella mureaksi yrteissä ja soijassa haudutettu ankanrinta on kiinalaista ruokaa parhaimmillaan.
Mangokanaan tulee perinteinen hapan-imeläkastike, joka kannattaa opetella ulkoa niin et tarvitse enää kaupan valmiita virityksiä.
Chow mein-nuudelit ovat kiinalaisten makaronilaatikkoa, jota syödään aina kun muutakaan ei keksi. Ja hyvää se onkin kun tekee maistuvan kastikkeen kaveriksi ja käyttää hyvälaatuisia nuudeleita.
Hunajan makeus yhdistettyna seesamin paahteisuuteen ovat avain tässä kiinalaisessa herkkuruoassa. Resepti myös opettaa näppärän suurustamisen kiinalaisille kastikkeille.
Bambukanaa on varsin ekologinen resepti. Bambu kasvaa nimittäin metrin päivässä eli raaka-ainetta ainakin riittää! Tämä on usein kiinalaisissa ravintoloissa tarjolla ja hyvää on kuin mikä.
Mangoldi on pinaatin tapainen kasvis, jota löytyy mm. kiinamarketeista. Sen voi korvata pinaatillakin.
Pähkinäisen ja hieman tulisen Kung Po (tai Kung pao) -kastikkeen voi tehdä broilerista tai possusta. Miten vaan – aina yhtä herkullinen.
Näissä makeissa ja mausteisissa ribseissä yhdistyy kiinalaiset ruoka-aromit parhaimmillaan. Ribsit kannattaa keittää ennen uunissa tai grillissä paahtamista, jolloin niistä tulee pehmeän mureita.
Osterikastike on yksi kiinalaisen keittiön kulmakivistä. Suolainen ja hyvin maukas osterikastike sopii moneen wokkiin.
Erilaiset dipit ovat kiinassa edustettuna arkiateriallakin. Ne siivittävät erilaiset frittipalat ja kääryleet täysin uusiin sfääreihin.