Selataan: Keski-Eurooppa

Keski-Eurooppalainen ruoka vaihtelee tuhdista germaanisesta keittiöstä hienostuneeseen ranskalaiseen.

Pinaatti-spätzle
0

Spätzle on saksalaisten pasta. Se käy ruoaksi sellaisenaan kastikkeiden kanssa tai siitä voi tehdä herkullisen laatikon uunissa.

Vuohenjuustoperunat
0

Se vähän juhlavampi perunamuusi tulee näppärästi uunissa. Ei ole paljon hankalampi tehdä kuin tavallinen muusi.

Paahtovanukas
0

Paahtovanukas eli Crème caramel on klassinen ranskalainen jälkiruoka. Tässä ravintola Carelian versio herkusta.

Makukurkut
0

Makukurkut kannattaa säilöä itse. Voit vähentää suolan määrää verrattuna kaupan vastaaviin ja vain mielikuvitus on rajana maustamisen kanssa.

Villisikapata
0

Hiljaa haudutettu villisikapata on erinomainen herkku, vaikka viikonlopun juhlapöytään. Riistan makua tasoitellaan sika-nautajauhelihalla, mutta toki voit tehdä tämän kokonaan myös villisian lihasta.

Tomaattinen kermakastike
0

Tomaattinen kermakastike on hyvää sellaisenaan lihapullien tai hyvän pastan kaverina. Älä säästele yrttien määrässä. Tomaatti, yrtit ja kerma muodostavat upean liiton.

Saksalainen lihakastike
0

Saksalainen lihakastike syntyy nopeasti naudan paistisuikaleista. Nopeudestaan huolimatta, tässä punaviinissä haudutetussa ruoassa löytyy reilusti luonnetta. Parhaimmillaan spätzlen, eli saksalaisen pastan kaverina.

Haudutettu hapankaali
2

Sauerkraut uber alles. Suomessa aliarvostettu hapankaali on parhaimmillaan haudutettuna grillilihan ja makkaran kaverina.

1 3 4 5