Selataan: Keski-Eurooppa

Keski-Eurooppalainen ruoka vaihtelee tuhdista germaanisesta keittiöstä hienostuneeseen ranskalaiseen.

Normandialainen siideribroileri
2

Siideribroileri on happaman omenan ja kermaisuuden tyylikäs liitto. Ranskalaista bistroruokaa parhaimmillaan. Muista valita aitoa omenasiideriä kaupan hyllyltä.

Luostarin lammaspataa
0

Luostarin lammaspataa on flaamilaisesta “carbonnade” -reseptistä muotoiltu versio. Siinä lampaan- tai karitsanpaistia haudutetaan tuntikausia Belgialaisessa luostarioluessa.

0

Kunnianosoitus baijerilaiselle olutkulttuurille. Oktoberfest-possupata on niitä näppäriä ruokia joka tulee kuin itsestään uunissa hiljalleen hauduttelemalla.

Baijerilainen kesäkeitto
0

Baijerissa osataan tehdä kesäkeitto ilman turhia kalorihysterioita. Ja kuten kuvaan kuuluu, tämä ruoka haudutetaan vehnäoluessa, jota täytyy varata sen verran että riittää myös lasiin.

Sunnuntaipaisti - Sunday Roast
0

Sunnuntaipaisti eli Sunday Roast on yksi englannin kansallisruoista. Kuten kovin usein, tässäkin reseptissä kastike on se joka homman lopulta ratkaisee. Panosta sen onnistumiseen yhtä paljon kuin lihan mehevyyteen.

Lyonin kana
0

Lyonin kana on ranskalaisen bistroruoan kulmakivi. Myös etikkakanaksi kutsuttu ruoka on erittäin herkullinen ja mehukas, kun sen tekee luullisesta broilerista.

Paistettua kuhaa aniskastikkeessa
0

Paistettua kuhaa ja siihen ravintolatasoinen aniskastike kyytipojaksi. Kastikkeen erikoisuus piilee herkkusienissä, joiden umamin sävyttämä aromi siivittää kastikkeen uusiin ulottuvuuksiin. Vieno anis viimeistelee makuelämyksen.

0

Muutama ruokaklassikko kannattaa opetella ulkomuistista, punaviinikastike on yksi niistä. Viiniksi kannattaa valita notkea ja hedelmäinen tuote, esimerkiksi Argentiinan hyllystä.

Gulassi
0

Gulassi (Gulyász) tarkoittaa paimenta unkariksi. Tästä klassikosta on monta versiota, mutta tämä on se alkuperäinen, jota paimenet tekivät nuotiotulella padassa hauduttaen.

Curry-dippi
0

Tämä dippi on parhaimmillaan saksalaisen Bratwurstin kaverina. Mitä tulisempana, sitä parempi. Korvaa sinapin komeasti.

Juustokeitto
0

Lempeä juustokeitto lämmittää pakkaspäivänä ja maistuu kesälläkin. Käytä Emmentalia tai mielikuvitustasi. Hävikin torjumiseen myös erinomainen resepti.

Kesä-Hessun kaalikääryleet
0

Varhaiskaalin tuore maku sopii kesään eikä sitä tarvitse kypsentääkään kovin kauan. Nämä herkulliset kaalikääryleet syntyvät näppärästi vaikka muurinpohjapannulla.

Punajuuririsotto
2

Makea punajuuri sopii loistavasti risottoon. Sen kaveriksi kun paistaa vielä kiekon vuohenjuustoa niin elämä hymyilee.

Baijerilainen perunasalaatti
0

Perunasalaatti tulee maailmalta monessa muodossa. Baijerilaisessa versiossa on reippaasti hapokkuutta valkoviinietikasta ja rasvaa majoneesista. Yllättäen erinomaista juuri oluen ja makkaran kanssa!

Ruusukaali-pekonipaistos
3

Ruusukaali-pekonipaistos on erittäin helppotekoinen Keski-Eurooppalainen herkku myös niille, jotka eivät ole ruusukaalin hienoutta vielä löytäneet.

0

Irlantilainen olutpata muhii pitkään uunissa tummassa oluessa. Ruoassa käytettyä olutta on hyvä varata myös ruokajuomaksi.

Hollandaisekastike
0

Hollandaisekastike valloittaa pehmeydellään ja raikkaudellaan. Se on varsin helppo saada onnistumaan täydellisesti ja käyttökohteita riittää lukemattomia.

Balsamico-paisti
0

Reipas uuniruoka joka tulee kerralla paistaen. Eikä haittaa että possunpaisti on vielä edullistakin.

Englantilainen maalaissalaatti
0

Tämä ruokaisa maalaissalaatti käy hyvin lounaasta tai jopa illallisesta. Tilli sopii salaatinkastikkeen mausteeksi upeasti, vaikka onkin liharuoka kyseessä.

0

Kaalikeitto ei välttämättä ole järin kovassa huudossa – ainakaan lasten lautasella. Tee ruoka siis Provencen tyyliin maustettuna ja johan alkaa maistua!

Flammkuchen - Alsacen pizza
0

Ranskan Alsacessa liekkipiirakka “Flammkuchen” korvaa pizzan. Erinomainen saunaillan ruoka tässä onkin kyseessä. Täytteitä voi itse varioida mielensä mukaan.

0

Bearnaisekastike on yksi niistä kastikkeista jotka kannattaa opetella ulkoa. Yksinkertainen tehdä ja erittäin herkullinen esimerkiksi punakan pihvin ja ranskanperunoiden kanssa.

Dauphinois gratiini
0

Ranskalaiset valkosipuliperunat. Ideana on esikeittää perunat maidossa, jolloin tulos on sametinpehmeä.

Villisikapata
0

Hiljaa haudutettu villisikapata on erinomainen herkku, vaikka viikonlopun juhlapöytään. Riistan makua tasoitellaan sika-nautajauhelihalla, mutta toki voit tehdä tämän kokonaan myös villisian lihasta.

Vuohenjuustoperunat
0

Se vähän juhlavampi perunamuusi tulee näppärästi uunissa. Ei ole paljon hankalampi tehdä kuin tavallinen muusi.

Unkarilainen makkarakeitto
0

Unkarilainen makkarakeitto on täynnä paprikaa. Vähähiilihydraattisuutensa ansiosta on kuin omiaan karppaajille. Maistuu silti myös muillekin.

1 2 3 4