Selataan: Keski-Eurooppa

Keski-Eurooppalainen ruoka vaihtelee tuhdista germaanisesta keittiöstä hienostuneeseen ranskalaiseen.

Tartar-kastike
0

Tartar-kastike on niitä lisukkeita, jonka kanssa voi syödä kengänpohjankin. Testaa niin kalapuikkojen, kuin myös kananugettien kanssa. Ranskalaisille tämä on myös erinomainen dippi.

Balsamico-paisti
0

Reipas uuniruoka joka tulee kerralla paistaen. Eikä haittaa että possunpaisti on vielä edullistakin.

0

Kunnianosoitus baijerilaiselle olutkulttuurille. Oktoberfest-possupata on niitä näppäriä ruokia joka tulee kuin itsestään uunissa hiljalleen hauduttelemalla.

Maa-artisokkakeitto
6

Lempeän paahteinen maa-artisokkakeitto vie kielen mennessään. Vielä palsternakkasipsit päälle niin on kuin ravintolassa!

Haudutettu hapankaali
2

Sauerkraut uber alles. Suomessa aliarvostettu hapankaali on parhaimmillaan haudutettuna grillilihan ja makkaran kaverina.

Lihaseljanka
0

Lihaseljanka on Itä-Eurooppalainen keittoruoka, johon voi hyvin käyttää vaikka viikonlopun paistin jämiä ja kaapista löytyviä vihanneksia.

Puolalainen kukkakaali
0

Puola on tuottanut maailmaan mahtavia kasvisruokia. Tässä yksi, puolalainen kukkakaali, jota legendaarinen keittiömestari Eero Mäkelä aikanaan ylisti kirjassaan Sata parasta. Simppeliä, mutta kuitenkin riittävän tuhtia kasvisruokaa.

1

Kermainen pippuripossu on saksalaisten herkkuruokaa. Kun paahdat pippurit pannulla, saat niihin upean syvän ja lempeän tulisen sävyn. Varaa paljon olutta tai viiniä tämän ruoan kanssa.

0

Pekonimuffinit täydentävät kermaisen keiton tai ne voi syödä sellaisenaan alkupalatyylisesti majoneesipohjaisella täytteellä höystettynä.

Kuninkaan porkkanat
0

Hunaja tukee upeasti porkkanan makeutta. Kivaa sävyä saat jos kiehautat porkkanat kivennäisvedessä.

Porsaanselykset kolmella kaalilla
0

Sisäfileestä tehdyt porsaanselykset, kaalilisuke sekä kaalin liemestä keitetty kastike ovat kuin saksalaisen huippuravintolan menusta otettu. Smetana taittaa kastikkeen hapokkuuden upealla tavalla. Mahtava annoskokonaisuus.

Sienihöystö
0

Sienihöystö pihvin kumppaniksi eikä puutu kuin haitarimusiikki. Sen verran lähellä Pariisin bistroja ollaan. Piparjuuri antaa tähän reseptiin pisteen iin päälle.

Varhaiskaali currykastikkeella
0

Grillikausi tulee ja samalla alkaa varhaiskaalin satokausi. Grillatun bratwurstin kaveriksi varhaiskaali currykastikkeella on nappiosuma. Grillikauden ulkopuolella tämän voi tehdä kotiuunissa.

0

Kun tarvitaan juhlavaa perunamuusia, Duchesse-perunat ovat juuri oikea valinta. Äärettömän helppo onnistua kun seuraat tarkasti tätä reseptiä.

Tarte tatin
0

Tarte tatin on hieman hankala saada onnistumaan niin kuin oppikirjassa, mutta on tosi hyvää epäonnistuneenakin. Täytteessä saa revitellä mielensä mukaan.

Paistetut herkkusienet
0

Herkkusienet ovat hiukan aliarvostettu raaka-aine. Paistamalla herkkusieniä rauhassa, saat esiin niiden ominaisen, jopa pähkinään viittaavan maun. Pasitetut herkkusienet sopivat loistavasti esimerkiksi pihvin kylkeen, perunoiden sijaan.

Karitsanpaisti uunissa paahdettuna
0

Uunissa tuntikausia paahtunut karitsanpaisti saa seurakseen smetanalla siloitellun kastikeen paahtoliemestä. Tässä on lammasruoka, joka maistuu kaikille. Varaathan lasiin Riojan punaviiniä.

Remoulade-kastike
0

Helppotekoinen remoulade-kastike on herkku, joka ei kaapissa kauan seiso. Sitä voi käyttää monella tapaa erilaisten kalaruokien kylkiäisinä, leivän päällä tai frittiruokien dippinä.

Paistettua kuhaa aniskastikkeessa
0

Paistettua kuhaa ja siihen ravintolatasoinen aniskastike kyytipojaksi. Kastikkeen erikoisuus piilee herkkusienissä, joiden umamin sävyttämä aromi siivittää kastikkeen uusiin ulottuvuuksiin. Vieno anis viimeistelee makuelämyksen.

Ruusukaali-pekonipaistos
3

Ruusukaali-pekonipaistos on erittäin helppotekoinen Keski-Eurooppalainen herkku myös niille, jotka eivät ole ruusukaalin hienoutta vielä löytäneet.

Karitsan kyljykset
0

Karitsan kyljyksiä, varsinkaan parikyljyksiä ei ihan joka marketista löydä, joten ne kannattaa tilata suoraan lammastilalta pakkaseen. Ne ovat uskomattoman hyviä kermaisessa yrttikastikkeessa.

2

Bearnaisekastike on yksi niistä kastikkeista jotka kannattaa opetella ulkoa. Yksinkertainen tehdä ja erittäin herkullinen esimerkiksi punakan pihvin ja ranskanperunoiden kanssa.

Paistettu ankanrinta
3

Paistettu ankanrinta tekee vaikutuksen päivällisseuraan. Ankan rintafileen paistaminen on hyvin yksinkertainen, mutta kurinalainen prosessi. Tällä reseptillä onnistut siinä varmasti.

Juureslastut
0

Juhlallinen ja rapea lisuke on kuin hienosta ravintolasta konsanaan. Juureslastut ovat erinomainen alkupala maa-artisokkamajoneesin kanssa. Kokeile myös ranskalaisten asemasta burgerille.

1 2 3 5