Selataan: Keski-Eurooppa

Keski-Eurooppalainen ruoka vaihtelee tuhdista germaanisesta keittiöstä hienostuneeseen ranskalaiseen.

0

Viron herkuilla varustetuun burgeriin löytyy aineksia jo useista kaupoista. Varsinkin niistä virolaisista.

Punaviinipäärynät
0

Punaviinipäärynät ovat euroopan viinialueiden klassikkoja. Punaviinin tanniinit yhdistettynä sokerin makeuteen antavat päärynöille herkullisen vivahteen.

Hollandaisekastike
0

Hollandaisekastike valloittaa pehmeydellään ja raikkaudellaan. Se on varsin helppo saada onnistumaan täydellisesti ja käyttökohteita riittää lukemattomia.

Paahtovanukas
0

Paahtovanukas eli Crème caramel on klassinen ranskalainen jälkiruoka. Tässä ravintola Carelian versio herkusta.

Remoulade-kastike
0

Helppotekoinen remoulade-kastike on herkku, joka ei kaapissa kauan seiso. Sitä voi käyttää monella tapaa erilaisten kalaruokien kylkiäisinä, leivän päällä tai frittiruokien dippinä.

Sienisalaatti
0

Metsiemme aliarvostettu aarre rousku sopii sienisalaattiin täydellisesti. Se on myös niin satoisa sieni, että saat kerättyä puolessa tunnissa koko vuoden varaston.

Punajuuririsotto
2

Makea punajuuri sopii loistavasti risottoon. Sen kaveriksi kun paistaa vielä kiekon vuohenjuustoa niin elämä hymyilee.

Benedictin munat
0

Toisinaan hotellin aamiaisella voit valita benedictin munat tyypillisen munakkaan sijaan. Päivä lähtee käyntiin kuin kuninkaalla konsanaan!

0

Bearnaisekastike on yksi niistä kastikkeista jotka kannattaa opetella ulkoa. Yksinkertainen tehdä ja erittäin herkullinen esimerkiksi punakan pihvin ja ranskanperunoiden kanssa.

Maalaisterriini
0

Herkullinen ranskalainen maalaisterriini maistuu maksakammoisillekin. Kuivatut hedelmät antavat mukavan makean säväyksen tähän klassiseen ruokaan.

Tarte tatin
0

Tarte tatin on hieman hankala saada onnistumaan niin kuin oppikirjassa, mutta on tosi hyvää epäonnistuneenakin. Täytteessä saa revitellä mielensä mukaan.

Curry-dippi
0

Tämä dippi on parhaimmillaan saksalaisen Bratwurstin kaverina. Mitä tulisempana, sitä parempi. Korvaa sinapin komeasti.

Lämpimat juustoleivät
0

Lämpimät juustoleivät eli “Welsh rarebits” ovat englantilaista pubiruokaa parhaimmillaan. Kunnon lasi britti-Alea viereen ja englannin liigaa telkkariin.

Currywurst
1

Currywurst on Berliinin lahja maailman street food-kenttään. On sanomattakin selvää, että tämän ruoan kanssa hyvä olut maistuu taivaalliselle.

Burgundinpata
3

Kaikkien lihapatojen kuningas. Burgundinpata hautuu hyväksi oikein valitulla viinillä ja ajan kanssa.

Pataleipä
2

Pataleipä eli “No-Knead Bread” on kuin Pariisilaisesta leipomosta konsanaan. Rapea kuori ja pehmeä sisus. Tämä herkullinen leipä on myös äärimmäisen helppo tehdä.

Juustokeitto
0

Lempeä juustokeitto lämmittää pakkaspäivänä ja maistuu kesälläkin. Käytä Emmentalia tai mielikuvitustasi. Hävikin torjumiseen myös erinomainen resepti.

Saksalainen makkarapata
0

Saksalainen makkarapata eli “eintopf” on yksinkertainen ja herkullinen ruoka. Lyöt vain kaikki ainekset pataan ja reilun puolen tunnin päästä nautitaan. Saksalaisen Rieslingin, Silvanerin tai oluen kanssa.

Lammaskaali
0

Lammaskaali on klassisten herkkuruokien aatelia. Tee paljon kerralla – se paranee lämmittäessä.

Sacher-kakku
0

Sacher on kakkujen klassikko. Työläs tehdä mutta tällä olet varmemmin päivällisen kingi kuin mansikkakermakakulla.

Fish and Chips
3

Brittien ruokalahja maailmalle. Fish and Chips on uppopaistettujen ruokien ehdotonta aatelia. Maistuu erityisesti juhlapäivän jälkeen.

Kinkkupiirakka
0

Klassinen kinkkupiirakka a la France, eli Quiche Lorraine on helppo ja herkullinen. Ja nälkä lähtee tällä varmasti.

1 2 3 4