Selataan: Keski-Eurooppa

Keski-Eurooppalainen ruoka vaihtelee tuhdista germaanisesta keittiöstä hienostuneeseen ranskalaiseen.

Sinappi-kermakastike
0

Klassinen sinappi-kermakastike toimii loistavasti esimerkiksi lihamurekkeen kanssa. Sinapin laatua vaihtamalla saat reseptiin uusia ulottuvuuksia.

Punajuuririsotto
2

Makea punajuuri sopii loistavasti risottoon. Sen kaveriksi kun paistaa vielä kiekon vuohenjuustoa niin elämä hymyilee.

Igorin kana
2

Igorin kana on kuin kaikki hyvä slaavilaisesta keittiöstä yhdelle pannulle laitettuna. Tomaattia, paprikaa ja smetanaa. Ei näillä voi epäonnistua.

Creme brulee
1

Creme brulee on niitä klassisia jälkiruokia, jonka resepti kannattaa opetella ulkoa. Vain mielikuvitus on tämän jälkeen rajana creme bruleen maustamisen ja varioimisen osalta.

Makukurkut
0

Makukurkut kannattaa säilöä itse. Voit vähentää suolan määrää verrattuna kaupan vastaaviin ja vain mielikuvitus on rajana maustamisen kanssa.

Normandialainen siideribroileri
2

Siideribroileri on happaman omenan ja kermaisuuden tyylikäs liitto. Ranskalaista bistroruokaa parhaimmillaan. Muista valita aitoa omenasiideriä kaupan hyllyltä.

Paistettua kuhaa aniskastikkeessa
0

Paistettua kuhaa ja siihen ravintolatasoinen aniskastike kyytipojaksi. Kastikkeen erikoisuus piilee herkkusienissä, joiden umamin sävyttämä aromi siivittää kastikkeen uusiin ulottuvuuksiin. Vieno anis viimeistelee makuelämyksen.

Ranskalainen papupata - cassoulet
0

Ranskalainen papupata “cassoulet” on alunperin maalaisruokaa, jonka tekeminen kesti koko päivän ja jonka raaka-aineita meidän perusmarketissa ei ole saatavilla. Tässä yksinkertaistettu resepti – mausta tinkimättä.

Lammaskaali
0

Lammaskaali on klassisten herkkuruokien aatelia. Tee paljon kerralla – se paranee lämmittäessä.

0

Muutama ruokaklassikko kannattaa opetella ulkomuistista, punaviinikastike on yksi niistä. Viiniksi kannattaa valita notkea ja hedelmäinen tuote, esimerkiksi Argentiinan hyllystä.

Sunnuntaipaisti - Sunday Roast
0

Sunnuntaipaisti eli Sunday Roast on yksi englannin kansallisruoista. Kuten kovin usein, tässäkin reseptissä kastike on se joka homman lopulta ratkaisee. Panosta sen onnistumiseen yhtä paljon kuin lihan mehevyyteen.

Hollandaisekastike
0

Hollandaisekastike valloittaa pehmeydellään ja raikkaudellaan. Se on varsin helppo saada onnistumaan täydellisesti ja käyttökohteita riittää loputtomasti.

Paistettu ankanrinta
0

Paistettu ankanrinta tekee vaikutuksen päivällisseuraan. Ankan rintafileen paistaminen on hyvin yksinkertainen, mutta kurinalainen prosessi. Tällä reseptillä onnistut siinä varmasti.

Parsaleipä
0

Parsaleipä on yksinkertaisuudestaan huolimatta todellista kevään juhlaruokaa. Savu-arominen Schwarzwaldin kinkku antaa upean kontrastin puhtaan vihreälle parsan maulle.

Kinkkupiirakka
0

Klassinen kinkkupiirakka a la France, eli Quiche Lorraine on helppo ja herkullinen. Ja nälkä lähtee tällä varmasti.

Balsamico-paisti
0

Reipas uuniruoka joka tulee kerralla paistaen. Eikä haittaa että possunpaisti on vielä edullistakin.

Vorschmack
0

Vorschmack saa herkullisen makunsa hyvästä lihasta ja anjoviksen suolasta, jotka tuntien haudutuksella sulautuvat täydelliseksi harmoniaksi.

Lämpimat juustoleivät
0

Lämpimät juustoleivät eli “Welsh rarebits” ovat englantilaista pubiruokaa parhaimmillaan. Kunnon lasi britti-Alea viereen ja englannin liigaa telkkariin.

0

Kun tarvitaan juhlavaa perunamuusia, Duchesse-perunat ovat juuri oikea valinta. Äärettömän helppo onnistua kun seuraat tarkasti tätä reseptiä.

Benedictin munat
0

Toisinaan hotellin aamiaisella voit valita benedictin munat tyypillisen munakkaan sijaan. Päivä lähtee käyntiin kuin kuninkaalla konsanaan!

0

Oikeaoppinen kalaseljanka oli mm. Mannerheimin lempiruokaa. Puolalaisen sanonnan mukaan kalan täytyy uida kolme kertaa että se maistuu oikealta. Vedessä, viinissä ja voissa.

Hirvipata ranskan tapaan
0

Viinissä kypsytetty hirvipata on makumaailma, jonka vertaista saa hakea. Tämän kanssa kannattaa viiniä varata reippaasti myös lasiin. Jos et löydä hirvenlihaa, niin nauta käy myös.

Lyonin kana
0

Lyonin kana on ranskalaisen bistroruoan kulmakivi. Myös etikkakanaksi kutsuttu ruoka on erittäin herkullinen ja mehukas, kun sen tekee luullisesta broilerista.

1 2 3 4