Selataan: Keski-Eurooppa

Keski-Eurooppalainen ruoka vaihtelee tuhdista germaanisesta keittiöstä hienostuneeseen ranskalaiseen.

Karitsan kyljykset
0

Karitsan kyljyksiä, varsinkaan parikyljyksiä ei ihan joka marketista löydä, joten ne kannattaa tilata suoraan lammastilalta pakkaseen. Ne ovat uskomattoman hyviä kermaisessa yrttikastikkeessa.

Tartar-kastike
0

Tartar-kastike on niitä lisukkeita, jonka kanssa voi syödä kengänpohjankin. Testaa niin kalapuikkojen, kuin myös kananugettien kanssa. Ranskalaisille tämä on myös erinomainen dippi.

Pippurikana
0

Pippurikana on nimensä mukaan oodi pippurin ystäville. Kermaisessa kastikkeessa hautunut broileri, eriväristen pippureiden aromikirjoilla lämmitettynä on herkku, joka vie kielen.

Vuohenjuustosalaatti
0

Vuohenjuustosalaatti on herkullinen ja varsin täyttävä ruoka esim. lounaaksi. Vuohenjuusto täytyy paistaa todella nopeasti pannulla, ettei se sula kokonaan.

Tomaattinen kermakastike
0

Tomaattinen kermakastike on hyvää sellaisenaan lihapullien tai hyvän pastan kaverina. Älä säästele yrttien määrässä. Tomaatti, yrtit ja kerma muodostavat upean liiton.

Lohkoperunat
0

Reseptitaivaan rakastettu klassikko. Eikä suotta, nämä lohkoperunat kuorrutuksineen vievät kielen.

Kaalipyörykät
0

Kaalipyörykät ovat kaalilaatikon rapeampi muoto. Keittoliemestä tehtävä kermakastike räjäyttää pankin. Tästä ei paljoa kasvisruoka voi paremmaksi muuttua.

Curry-dippi
0

Tämä dippi on parhaimmillaan saksalaisen Bratwurstin kaverina. Mitä tulisempana, sitä parempi. Korvaa sinapin komeasti.

Fish and Chips
3

Brittien ruokalahja maailmalle. Fish and Chips on uppopaistettujen ruokien ehdotonta aatelia. Maistuu erityisesti juhlapäivän jälkeen.

0

Oikeaoppinen kalaseljanka oli mm. Mannerheimin lempiruokaa. Puolalaisen sanonnan mukaan kalan täytyy uida kolme kertaa että se maistuu oikealta. Vedessä, viinissä ja voissa.

Pinaatti-spätzle
0

Spätzle on saksalaisten pasta. Se käy ruoaksi sellaisenaan kastikkeiden kanssa tai siitä voi tehdä herkullisen laatikon uunissa.

Lihaseljanka
0

Lihaseljanka on Itä-Eurooppalainen keittoruoka, johon voi hyvin käyttää vaikka viikonlopun paistin jämiä ja kaapista löytyviä vihanneksia.

Kuninkaan porkkanat
0

Hunaja tukee upeasti porkkanan makeutta. Kivaa sävyä saat jos kiehautat porkkanat kivennäisvedessä.

Burgundinpata
3

Kaikkien lihapatojen kuningas. Burgundinpata hautuu hyväksi oikein valitulla viinillä ja ajan kanssa.

Hapankaalipiirakka
0

Suolaisen makea hapankaalipiirakka maistuu taivaalliselle hyvän makkaran ja oluen kanssa. Saunaillan ruokaa parhaimmillaan.

Currywurst
1

Currywurst on Berliinin lahja maailman street food-kenttään. On sanomattakin selvää, että tämän ruoan kanssa hyvä olut maistuu taivaalliselle.

Valkoviinikastike
7

Beurre blanc, eli voilla silattu valkoviinikastike vie jalat alta. Parhaimmillaan se on kotimaisen vaalean kalan kaverina.

Punaviinipäärynät
0

Punaviinipäärynät ovat euroopan viinialueiden klassikkoja. Punaviinin tanniinit yhdistettynä sokerin makeuteen antavat päärynöille herkullisen vivahteen.

1

Kermainen pippuripossu on saksalaisten herkkuruokaa. Kun paahdat pippurit pannulla, saat niihin upean syvän ja lempeän tulisen sävyn. Varaa paljon olutta tai viiniä tämän ruoan kanssa.

0

Luumupossu on kermaisen täyteläinen kastike, jota kepeyttää makea luumu. Timjami sopii tähän bistrohenkiseen ruokaan erinomaisesti – samoin oikein valittu viini.

Lyonin kana
0

Lyonin kana on ranskalaisen bistroruoan kulmakivi. Myös etikkakanaksi kutsuttu ruoka on erittäin herkullinen ja mehukas, kun sen tekee luullisesta broilerista.

Lammaskaali
2

Lammaskaali on klassisten herkkuruokien aatelia. Tee paljon kerralla – se paranee lämmittäessä.

0

Täytetyt croissantit ovat useiden ladyjen käsitys täydellisestä aamiaisesta. Jos pitää ottaa puheeksi kalareissu, niin varmista hyvät pohjat neuvottelulle tarjoamalla näitä rouvalle heti kun herää.

Hedelmiä sabayon-kastikkeessa
0

Sabayon on viinivaahtokastike. Kuulostaa Michelin-ravintoloiden jälkiruoille, mutta se on todella helppo tehdä. Käytä tekemiseen laadukasta ja hapokasta valkoviiniä.

1 2 3 5