Hölskypotut
Perunoista saa hölskypotut kun ne maustaa kattilassa ja hölskyttää sekaisin. Eli kyseessä herkullinen, lämmin perunasalaatti. Näppärää ruokaa vaikka mökillä tehtäväksi.
Perunoista saa hölskypotut kun ne maustaa kattilassa ja hölskyttää sekaisin. Eli kyseessä herkullinen, lämmin perunasalaatti. Näppärää ruokaa vaikka mökillä tehtäväksi.
Varsisellerin ainutlaatuisen raikas aromi käy hyvin yksiin sinihomejuuston kanssa. Näiden liitosta syntyy nopea ja raikkaan kesäinen alkuruoka.
Klassiset mummonkurkut ovat taatusti kesän parhaita herkkuja. Tee reilusti kerralla. Toimii grillilihan kanssa ja leivän päällä.
Hauki on täysin aliarvostettu kala suomessa. Sen todistaa tämä herkullinen resepti, jossa paistettua merihaukea tarjotaan kesäisen salaatin ja uusien pottujen kera.
Klassisen italialaisen ”Bistecca alla fiorentinan” tekemisessä on kaksi koulukuntaa; marinadilla tai ilman. Tärkeintä on kuitenkin että T-luupihvi jätetään punakan mehukkaaksi.
Voitaikinasta tehty lehikäinen on varsin simppeli jälkiruoka, jonka täytteeksi käy sesongin marjat. Karamellikastike kruunaa nautinnon.
Porkkanan makeus tuo kantarellikeittoon juuri sen hienon säväyksen, jota tämä herkku kaipaa.
Uudet potut ja sinappisilli – voiko mikään maistua kesällä paremmalle? Dijon-sinapilla saat tähän ruokaan hienostuneen sävyn.
Clafoutis on ranskalainen pannukakku, jonka täytteeksi voi käyttää vaikka raparperia tai kirsikoita. Näin se tehdään ravintola Careliassa.
Kesäperunasalaatti on kepeän maukas ja ruokaisa salaatti, jossa kesän tuoreet raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa.
”Cool as cucumber” kuuluu sanonta. Viileä kurkkukeitto onkin mitä raikkain ruoka lämpimään kesäpäivään. Urheimmat voi kokeilla saunakaljan sijasta syksymmälläkin?
Kesäinen sillisalaatti rakentuu tuoreista kasviksista ja raikkaasta kastikkeesta. Jos viitsit niin sillin voi myös marinoida itse mutta kelvollisia ne kaupan sillitkin ovat.
No niin taas, ranskalaiset ne osaa. Tuorehernekeitto on varsin eri fiiniystasolla kuin meidän perinteinen hernari. Tätä voi tarjota vaikka salongissa.
Kreikkalaista makumaailmaa edustavat pitaleivät täytetään mehukkaaksi grillatulla karitsan jauhelihapihvillä. Grillijuhlissa näitä kannattaa varata paljon – tekevät varmasti kauppansa.
Kantarellikastike, tai tutummin kanttarellikastike on varmasti Jokaiselle tuttu kesäherkku. Resepti on viilattu fiinimmäksi valkoviinillä, joka sopii tähän ruokaan täydellisesti.
Kanapaistos tulee näppärästi uunivuoassa. Uusien perunoiden tuoreus yhdistettynä kirsikkatomaatteihin – aivan upeaa kesäruokaa.
Varhaiskaalin tuore maku sopii kesään eikä sitä tarvitse kypsentääkään kovin kauan. Nämä herkulliset kaalikääryleet syntyvät näppärästi vaikka muurinpohjapannulla.
Sillin ystävän kannattaa opetella käsittelemään itse tätä herkkua. Mahdollisuudet ovat rajattomat.