Sherry-majoneesikeitto
Andalusian perinnekeittiön anteja parhaimmillaan. Sherry-majoneesikeitto eli ”Sopa viña AB” on samettisen aromikas ja täyttävä ruoka.
Andalusian perinnekeittiön anteja parhaimmillaan. Sherry-majoneesikeitto eli ”Sopa viña AB” on samettisen aromikas ja täyttävä ruoka.
Thaimaalainen rapucurry pursuaa Aasian makuja. On chiliä, limen raikkautta ja kookoskermaa. Tämän voi tehdä myös katkaravuista, joskin jättikatkaravun pyrstöt antavat oman säväyksen.
Indonesialainen paistettu riisi eli Nasi goreng on suolaisen makea herkku, johon kannattaa käyttää eiliset ylijääneet riisit. Kunnollisen paistotuloksen saamiseksi wokin täytyy olla kuuma.
Gumbo on kreolikeittiön pyttipannu. Siihen tulee kaikkea sitä mitä kaapista sattuu löytymään, mutta liha ja ravut ovat kuitenkin pääosassa.
Avokadon ansiosta varsin ruokaisa salaatti, joka yllättää illallisella kuin illallisella. Varovasti wasabin kanssa!
Näppärä aasialainen arkiruoka, jonka ainekset löytyvät lähikaupastakin! Karkarapuriisin voi jättää mehukkaaksi.
Mahtava tuulahdus 80-luvulta. Lämpimät katkarapuleivät olivat silloin hienoa herkkua, ja sitä ne ovat vieläkin. Reilummaksi iltapalaksi tai töiden jälkeen.
Tavalliseen lohipiirakkaan saa eksoottista sävyä makeilla katkaravuilla. Valmis piirakkataikina ei ole (suuri) häpeä.
Lämpöä uhkuva mutta silti äärimmäisen kepeä kalakeitto vaikka karppaajille. Pakastekalakin käy tähän ruokaan.