Kantarellikastike
Kantarellikastike, tai tutummin kanttarellikastike on varmasti Jokaiselle tuttu kesäherkku. Resepti on viilattu fiinimmäksi valkoviinillä, joka sopii tähän ruokaan täydellisesti.
Kasvisruoka voi olla myös erinomaista. Siitä todisteena esimerkiksi intialaiset curryt, jotka eivät edes kaipaa lihaa seurakseen.
Kantarellikastike, tai tutummin kanttarellikastike on varmasti Jokaiselle tuttu kesäherkku. Resepti on viilattu fiinimmäksi valkoviinillä, joka sopii tähän ruokaan täydellisesti.
Falafel on täyttävä ja maukas kasvispyörykkä lähi-idästä. Reseptejä riittää jos jonkinlaista, mutta tässä niistä yksi, jossa pähkinäistä makua korostetaan tahinilla.
Nämä Tapas-herkkusienet on näppärä tehdä ja ne ovat todella herkullisia. Noutopöydässä ehdoton valtti.
Itämainen vermisellisalaatti on upean raikas ja monikäyttöinen. Se on näppärä ottaa mukaan myös piknikille.
Perinteinen espanjalainen perunamunakas eli ”tortilla de patatas” sopii sellaisenaan syötäväksi, osaksi tapas -pöytää tai aamiaiseksi. Keikautettuna tai ei, aina yhtä hyvää.
Naapurissa syödään Västerbotten-juustopiirakka mätimoussen kanssa. Eikä se hullumpi yhdistelmä olekaan?
Nokkoskeitto on alkukesän lähiruokaa parhaimmillaan. Maukkaat mallaskrutongit tuovat ruokaan täyteläisyyttä. Tarjoa kesälounaana tai alkukeittona.
Frittata on italialainen uunimunakas, johon voi käyttää kaiken näköistä jääkaapista löytyvää. Myös eiliset pastat sopivat hyvin, onhan tässä italialaisesta ruoasta kyse.
Arabimaailman perusdippi hummus on erinomainen lisuke isommalla aterialla. Tuoreet vihannekset rakastavat sitä myös.
Marokkolainen kasvismureke on sen verran tuhti, ettei metsuriakaan haittaa lihan puuttuminen. Oikeilla lisukkeilla tämä on suorastaan juhla-ateria.
Indonesialainen gado-gado -salaatti on ruokaisa ja pähkinäisen satay-kastikkeensa ansiosta erittäin maukas.
Andalusialainen risotto uhkuu aurinkoa, valkosipulia ja sherryä. Muistathan, että risotoissa tulee olla mehukas koostumus.
Rapeakuoriset paahdetut maa-artisokat ovat uskomattoman maukkaita. Näin valmistettuna maa-artisokkaa ei tarvitse edes kuoria – homma joka on melko hermoja raastavaa.
Suppilovahverokastike sopii arkeen ja juhlaan. Nauti sellaisenaan keitettyjen perunoiden kanssa tai laita jauhelihapihvin päälle. Miten vaan, aina erinomaista.
Juhlallinen ja rapea lisuke on kuin hienosta ravintolasta konsanaan. Juureslastut ovat erinomainen alkupala maa-artisokkamajoneesin kanssa. Kokeile myös ranskalaisten asemasta burgerille.
Tuskin on mitään parempaa kuin lämmittävä suppilovahverokeitto viileänä syysiltana. Se on myös helppo ja nopea tehdä.
Kurpitsakeitto on myöhäisen satokauden väriläiskä. Kurpitsan tekstuuri sopii myös täydellisesti samettiseen sosekeittoon, johon suutuntumaa voi hakea paahtamalla siemeniä.
Kanttarellimuhennos kuuluu loppukesän ruokalistalle. Jos et pysty jostain syystä hakemaan tätä upeaa sientä metsästä, niin marketista tai sen pihalta löytää varmasti.
Tämä porkkanaraaste on vähän enemmän kuin se koulussa tarjoiltu. Lisämakuja löydetään niin oliiviöljystä kuin sitruunastakin.
Tomaattipasta on italialaista keittiötä parhaimmillaan – yksinkertaista, mutta erittäin hyvää. Kiinnitä huomiota tomaattien laatuun. Markettitavara on yleensä vain heinäkuussa kelvollista.
Muikeaksi marinoidut kurkut mintulla hölvättynä ja siihen sitten vielä juustoa suolaksi. Todella hyvä fetasalaatti.
Meksikolainen salaatti syntyy näppärästi tölkkitavarasta ja on limekastikkeen ansiosta hyvin maukas ja raikas.
Dolmades eli viinilehtikääryleet on helppo tehdä vaikka herukkapensaan lehdistä jos et löydä viinilehtiä.
Jeerariisi syntyy, kun kypsennetään riisi pannulla ja se maustetaan kuminalla. Tällä saa uuden säväyksen intialaisten curryjen kanssa tarjottavaan lisäkeriisiin.
Paratha on intialainen leipä, jota syödään usein aamiaisella. Tässä reseptissä paratha täytetään mausteilla ja juustolla. Sen voi myös raakapakastaa ja ottaa vaivattomasti pannulle, kun tarvitaan.