Selataan: Kasvisruoat

Kasvisruoka voi olla myös erinomaista. Siitä todisteena esimerkiksi intialaiset curryt, jotka eivät edes kaipaa lihaa seurakseen.

Samettinen tattikeitto
0

Samettinen tattikeitto syntyy kerman ja perunan yhteistyöstä. Herkkutatissa on upean pähkinäinen maku, mutta kokeile tehdä keitto myös muista tateista.

Polenta
1

Maissiryyneistä tehty polenta on erinomainen lisuke liharuoille – sen voi maustaa vaikka juustolla. Se jämäköityy jääkaapissa niin, että sitä on helppo grillata tai paistaa paloina.

Punjabilainen kaali
2

Hieman makea kaalilisuke taittaa mukavasti tulisempien curryjen poltetta. Ruoan voi tehdä myös varhaiskaalista.

Seesamileipää eli rotia
0

Tämä seesamilla maustettu ohut leipä on omiaan kauhomaan intialaisia curryjä lautaselta suuhun.

Kanttarellimuhennos
0

Kanttarellimuhennos kuuluu loppukesän ruokalistalle. Jos et pysty jostain syystä hakemaan tätä upeaa sientä metsästä, niin marketista tai sen pihalta löytää varmasti.

Keralan kesäkeitto
0

Intialainen ruoka edustaa kasvisruokien parhaimmistoa. Tämä ruokaisa kesäkeitto maustetaan terävästi ja pyöristetään kookoskermalla sekä jogurtilla.

Tapenade
0

Tapenade on oliivitahna, joka patongin päälle sipaistuna vie suoraan lämpimiin välimeren maisemiin.

Sipulidippi
0

Helppo ja nopea laittaa. Tasoittaa mukavasti mausteisemmat maut sekä elävöittää perunat uusiin sfääreihin.

Tomaattikeitto
0

Tomaattikeiton salaisuus on paahdetut sipulit ja tarpeeksi oliiviöljyä, joka tukevoittaa keiton suutuntumaa. Rapsakan leivän kanssa aivan mahdottoman hyvää.

Marinoidut oliivit
0

Marinoidut oliivit ovat Etelä-Euroopan maissa tuttu näky ravintolan pöydässä ja toreilla. Simppelillä marinoinnilla saat oliiveihin juuri haluamasi makuvivahteet.

Paneer tikka-masala
0

Kanaa tikka-masala on intialaisen ruoan ystävien klassikko. Tässä se tehdään kasvisversiona kotijuustosta, paneerista. Tulee varsin erinomaista myös tällä reseptillä.

Palak paneer
0

Palak paneer eli pinaattia sekä kotijuustoa löytyy jokaisen intialaisen ja nepalilaisen ravintolan listoilta. Erittäin helppo onnistua myös kotona. Kotijuusto antaa tähän curryyn mukavaa täyteläisyyttä.

Kikhernecurry
0

Pohjoisen Intian kikhernecurry “Punjabi chole” on erittäin arvostettu ruoka ja sen variaatioita löytyy ympäri niemimaan. Reseptiin tarvittava chole masala-mausteseos kannattaa sekoittaa ja jauhaa itse. Mausteseos on myös hyvä lahjaidea.

Varhaiskaali currykastikkeella
0

Grillikausi tulee ja samalla alkaa varhaiskaalin satokausi. Grillatun bratwurstin kaveriksi varhaiskaali currykastikkeella on nappiosuma. Grillikauden ulkopuolella tämän voi tehdä kotiuunissa.

Tomaattipasta
2

Tomaattipasta on italialaista keittiötä parhaimmillaan – yksinkertaista, mutta erittäin hyvää. Kiinnitä huomiota tomaattien laatuun. Markettitavara on yleensä vain heinäkuussa kelvollista.

Kreikkalaisen mummon kurkut
0

Kreikkalaisen mummon kurkut poikkeavat suomalaisista siinä, että mukaan tulee fetaa. Tämä on oiva ja viilentävä salaatti vaikkapa grillipöytään.

Friteeratut sipulirenkaat
0

Friteeratut sipulirenkaat ovat uppopaistamisen helpoimmasta päästä. Rapea kuori ja mehevä sisus on helppo saada aikaan. Dippaile ja rouskuttele.

Flatbread
0

Flatbread on kuin minipizza. Taikina on nopea vaivata, kaulia ja täytevaihtoehtojen kanssa vain mielikuvitus on rajana. Kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin hyvää.

Paahdetut juurekset
0

Syksyn parhaimpia puolia ovat tuoreet juurekset. Uunissa paahdetut juurekset eli “säräjuurekset” ovat vieläpä helppo tehdä. Lisämakua ne saavat erinomaisesta glasyyrista.

Romesco-kastike
0

Romesco-kastike on ehkä parhaimmillaan äyriäisten ja grillatun kalan kanssa mutta sopii se myös makkaran kaveriksi.

Kasvissosekeitto
0

Hyvin maustettu ja kuohkeutettu kasvissosekeitto käy hienosti juhla-aterian avauskeitoksi, etenkin jos siihen lisätään kylmäsavulohta päälle.

Kreikkalainen juustosalaatti
0

Tämä juustosalaatti saa herkullisen happamuuden jogurtista ja sitruunasta. Erinomainen lounas kesähelteillä ja muutenkin, osana isompaa välimerellistä kattausta.

Bataattiranskalaiset
9

Rapeat bataattiranskalaiset on mahdollista saada aikaan kotiuunissa. Hieman työtä ja kikkailua se vaatii, mutta palkitsee varmasti. Etenkin aurajuustodipin kanssa.

Samettinen kurpitsakeitto
1

Kurpitsakeitto on myöhäisen satokauden väriläiskä. Kurpitsan tekstuuri sopii myös täydellisesti samettiseen sosekeittoon, johon suutuntumaa voi hakea paahtamalla siemeniä.

Kasvislasagne
0

Kasvislasagne, joka näyttää ja maistuu kuin oikea – onko se mahdollista? Kyllä on. Jauheliha korvataan soijarouheella, joka ajaa asiansa käsittämättömän hyvin. Muutenkin lasagnen taika on maustamisessa, eikä lihassa.

Tofuriisi
0

Kepeästi mutta täyttävästi kasvisosastolla. Kaali tuo tähän reseptiin mukavaa ruokaisuutta.

Sieni-juureshöystö
0

Valloittava sienilisuke vaikka fiinimmälle illalliselle. Huhtasienen voi korvata myös korvasienellä tai jopa tryffelillä.

1 2 3 4 5 9