Selataan: Kasvisruoat

Kasvisruoka voi olla myös erinomaista. Siitä todisteena esimerkiksi intialaiset curryt, jotka eivät edes kaipaa lihaa seurakseen.

Sienisalaatti
0

Metsiemme aliarvostettu aarre rousku sopii sienisalaattiin täydellisesti. Se on myös niin satoisa sieni, että saat kerättyä puolessa tunnissa koko vuoden varaston.

Seesamileipää eli rotia
0

Tämä seesamilla maustettu ohut leipä on omiaan kauhomaan intialaisia curryjä lautaselta suuhun.

Marinoidut paprikat
0

Klassinen tapas-herkku, joka tuo nouto- tai grillipöytään mukavan raikkaan ja kepeän tuulahduksen.

Kiinankaalisalaatti
0

80-luvun hämärästä tähän päivään nostettu kiinankaalisalaatti saa makeutta kurpitsapikkelsistä ja kylkeen sille tehdään upea majoneesipohjainen kastike. Tämä muuten maistuu melkein minkä kanssa tahansa.

Romesco-kastike
0

Romesco-kastike on ehkä parhaimmillaan äyriäisten ja grillatun kalan kanssa mutta sopii se myös makkaran kaveriksi.

0

Kannattaako kuivahtanutta leipää heittää roskiin? Ei, vaan siitä voi tehdä panzanella-leipäsalaatin. Helppo kesäherkku kasata vaikka kesämökillä.

Tattipasta
0

Herkkutatti on tattien kuningas upean pähkinäisellä maullaan mutta jos sitä ei ole saatavilla, niin muutkin tatit käyvät. Tattipasta ei turhia krumeluureja kaipaa. Voi ja rosmariini korostavat sienen hienoa makua.

Kiinalaiset dipit
0

Erilaiset dipit ovat kiinassa edustettuna arkiateriallakin. Ne siivittävät erilaiset frittipalat ja kääryleet täysin uusiin sfääreihin.

Salsakastike
0

Meksikon keittiöstä kajahtaa mukavan maukas salsakastike, joka on omiaan paitsi nachojen dipiksi, myös grillipöydässä.

Samettinen kurpitsakeitto
1

Kurpitsakeitto on myöhäisen satokauden väriläiskä. Kurpitsan tekstuuri sopii myös täydellisesti samettiseen sosekeittoon, johon suutuntumaa voi hakea paahtamalla siemeniä.

Pinaattiohukaiset
0

Mikä terveellinen tekosyy syödä lettuja! Jos on sesonki, niin tee pinaattiohukaiset tuoreesta pinaatista. Tulee erinomaisen hyvää.

Kanttarellimuhennos
0

Kanttarellimuhennos kuuluu loppukesän ruokalistalle. Jos et pysty jostain syystä hakemaan tätä upeaa sientä metsästä, niin marketista tai sen pihalta löytää varmasti.

Papusalaatti
0

Meksikolaistyylinen papusalaatti on ruokaisa lisuke noutopöytään. Käy sellaisenaan myös kasvislounaasta.

Hummus
0

Arabimaailman perusdippi hummus on erinomainen lisuke isommalla aterialla. Tuoreet vihannekset rakastavat sitä myös.

Sienirisotto vehnäoluessa
0

Metsäsieniemme aromi komppaa hyvin yhteen maltaisen vehnäoluen kanssa. Sienirisotto on parhaimmillaan tuoreista sienistä tehtynä, mutta käy siihen säilötytkin.

Malai kofta
2

Malai kofta on intialaisten ravintoloiden ylpeys. Kotijuustosta ja perunasta pyöräytetyt pallot friteerataan ja tarjotaan upean maukkaassa kastikkeessa. Tästä ei kasvisruoka paljoa parane.

Makukurkut
0

Makukurkut kannattaa säilöä itse. Voit vähentää suolan määrää verrattuna kaupan vastaaviin ja vain mielikuvitus on rajana maustamisen kanssa.

Kreikkalainen munakas
0

Kreikkalainen munakas uhkuu saarivaltion makuja; on fetaa, punasipulia ja yrttejä. Karppaajat ilahtuvat erityisesti tästä maukkaasta munakkaasta.

Quesadillat
0

Nämä lättyset kelpaisivat vaikka Zorrolle. Quesadillat ovat erinomaisen näppärä ruoka noutopöytään tai retkelle mukaan otettaviksi. Sombrerot päästä ja syömään.

Polenta
1

Maissiryyneistä tehty polenta on erinomainen lisuke liharuoille – sen voi maustaa vaikka juustolla. Se jämäköityy jääkaapissa niin, että sitä on helppo grillata tai paistaa paloina.

Tuorepasta
0

Tuorepasta nostaa pastaruokasi aivan uudenlaiselle tasolle. Esimerkiksi lasagne saa upean kiinteän koostumuksen kotitekoisilla pastalevyillä.

Juuresmuusi
0

Syksyn tuoreesta sadosta tehty juuresmuusi käy melkein minkä tahansa liharuoan kumppaniksi. Menee myös kylmänä sellaisenaan voileivän päällä.

Kaalipyörykät
0

Kaalipyörykät ovat kaalilaatikon rapeampi muoto. Keittoliemestä tehtävä kermakastike räjäyttää pankin. Tästä ei paljoa kasvisruoka voi paremmaksi muuttua.

Sitruunapasta
2

Pirteä kuin aurinko itse. Sitruunapasta eli “pasta con limone” saa hyvälle tuulelle sekä syödessä että tehdessä – niin helppo se on saada onnistumaan.

1 2 3 4 9