Selataan: Kasvisruoat

Kasvisruoka voi olla myös erinomaista. Siitä todisteena esimerkiksi intialaiset curryt, jotka eivät edes kaipaa lihaa seurakseen.

couscous
0

Couscous (tai tuttavallisemmin meillä kuskus) on peduiinin peruseväs leirinuotiolla. Oikeilla tilpehööreillä varustettuna tästä tulee loistava ruoka sellaisenaan. Toimii hyvin myös lihaisan taginen kaverina.

Pinaattimuhennos
0

Kermainen pinaattimuhennos sopii loistavasti mm. kalapullien tai leivitetyn porsaanleikkeen kylkeen.

Paistetut herkkusienet
0

Herkkusienet ovat hiukan aliarvostettu raaka-aine. Paistamalla herkkusieniä rauhassa, saat esiin niiden ominaisen, jopa pähkinään viittaavan maun. Pasitetut herkkusienet sopivat loistavasti esimerkiksi pihvin kylkeen, perunoiden sijaan.

0

Yllättävän herkullinen sienikastike syntyy tölkitetyistä sienistä silloin, kun tuoreita ei ole saatavilla.

Kevätkääryleet
2

Kiinalaisten katuruokaa, joka kelpaa kyllä juhlaankin. Tähän joutuu näkemään hieman vaivaa mutta toki se palkitaan.

Tomaattikeitto
0

Tomaattikeiton salaisuus on paahdetut sipulit ja tarpeeksi oliiviöljyä, joka tukevoittaa keiton suutuntumaa. Rapsakan leivän kanssa aivan mahdottoman hyvää.

Paholaisenhillo
0

Tulisen makea paholaisenhillo on oiva lisuke burgereille tai grillipöytään. Paholaisenhilloa voi tehdä ison potin kerralla, Jääkaapissa se säilyy pitkään.

0

Klassiset mummonkurkut ovat taatusti kesän parhaita herkkuja. Tee reilusti kerralla. Toimii grillilihan kanssa ja leivän päällä.

Hasselbackan perunat
0

Hasselbackan perunat ovat kunnianarvoinen lisuke hienoille kalaruoille, sekä tietysti kunnon pihville. Näyttävyydestään huolimatta varsin simppeli tehdä.

Riisikoftat
0

Riisikoftat edustavat ns. hävikkiruokaa. Niihin on hyvä käyttää eiliseltä ylijääneet riisit. Maukas kastike sinetöi makuelämyksen.

Juustokeitto
0

Lempeä juustokeitto lämmittää pakkaspäivänä ja maistuu kesälläkin. Käytä Emmentalia tai mielikuvitustasi. Hävikin torjumiseen myös erinomainen resepti.

Marinoidut munakoisot
0

Marinoidut munakoisot ovat makumatka välimeren keittiöön. Erityisesti Kreikan suunnalla munakoiso on suosittu raaka-aine, eikä suotta.

Linssimuhennos
0

Linssimuhennos on vertaansa vailla oleva lisuke kalalle ja miksei tuhdille lihallekin. Voit myös tehdä siitä ruokaisamman version.

Bulgursalaatti
0

Eksoottisen maukas bulgursalaatti käy sellaisenaan ateriasta. Se on myös erinomainen lisuke lihalle.

Valkosipuliperunat
0

Valkosipuliperunat tehdään ilman kermaa. Reipas oliiviöljy antaa perunoille tarvittavan mehukkuuden. Vuoan reunoille hierottu valkosipuli takaa suussa sulavan makunautinnon.

Punajuurisalaatti
11

Punajuurisalaatti on niin helppo ja nopea tehdä että einesversiot voi jättää e-koodeineen kaupan hyllyyn.

Täytetty kukkakaali
0

Täytetty kukkakaali on helppo ja nopea tehdä. Sellaisenaan erinomainen kasvisateria, tai lisukkeena isommassa kokonaisuudessa.

Pinaatti-ricottapasta
0

Maukas pinaatti kermaiseen ricottaan sekoitettuna ja alla sitruunaisen pirteä pasta. Yksinkertaista ja hyvää kasvisosastolla.

Tapenade
0

Tapenade on oliivitahna, joka patongin päälle sipaistuna vie suoraan lämpimiin välimeren maisemiin.

Juuresmuusi
0

Syksyn tuoreesta sadosta tehty juuresmuusi käy melkein minkä tahansa liharuoan kumppaniksi. Menee myös kylmänä sellaisenaan voileivän päällä.

Pastatimbaali
0

Pastatimbaali tuo vaihtelua pastalisukkeeseen. Erinomaisen hyvää tämä on italialaisen lihakastikkeen, Ragun kanssa. Ja lasiin tietysti italialaista punaviiniä.

Paprikapiirakka
0

Satokauden makeimmista paprikoista kannattaa tehdä herkullinen paprikapiirakka. Se on simppeli, mutta täyttävä kasvisruoka, jonka kylkeen sopii raikas vihersalaatti.

Fattoush-salaatti
0

Arabimaiden legendaarinen Fattoush-salaatti saa makua mintusta ja sitruunasta. Leipä tekee siitä ruokaisan.

Gnocchit
0

Gnocchit ovat perunasta tehtyjä palleroita, jotka ovat erinomaisia mutta vaativat melko tarkat valmistusmetodit.

Oliiviperunaa
0

Oliiveilla ja oliiviöljyllä maustettu perunamuusi on välimerellisten liharuokien oiva kumppani. Oliiviperunasta saa hienostuneen kiekon annokseen stanssilla.

Makukurkut
0

Makukurkut kannattaa säilöä itse. Voit vähentää suolan määrää verrattuna kaupan vastaaviin ja vain mielikuvitus on rajana maustamisen kanssa.

1 2 3 9