Selataan: Kasvisruoat

Kasvisruoka voi olla myös erinomaista. Siitä todisteena esimerkiksi intialaiset curryt, jotka eivät edes kaipaa lihaa seurakseen.

Pinaattimuhennos
0

Kermainen pinaattimuhennos sopii loistavasti mm. kalapullien tai leivitetyn porsaanleikkeen kylkeen.

Kaalipyörykät
0

Kaalipyörykät ovat kaalilaatikon rapeampi muoto. Keittoliemestä tehtävä kermakastike räjäyttää pankin. Tästä ei paljoa kasvisruoka voi paremmaksi muuttua.

Gnocchit
0

Gnocchit ovat perunasta tehtyjä palleroita, jotka ovat erinomaisia mutta vaativat melko tarkat valmistusmetodit.

Juustokeitto
0

Lempeä juustokeitto lämmittää pakkaspäivänä ja maistuu kesälläkin. Käytä Emmentalia tai mielikuvitustasi. Hävikin torjumiseen myös erinomainen resepti.

Sienirisotto vehnäoluessa
0

Metsäsieniemme aromi komppaa hyvin yhteen maltaisen vehnäoluen kanssa. Sienirisotto on parhaimmillaan tuoreista sienistä tehtynä, mutta käy siihen säilötytkin.

0

Falafel on täyttävä ja maukas kasvispyörykkä lähi-idästä. Reseptejä riittää jos jonkinlaista, mutta tässä niistä yksi, jossa pähkinäistä makua korostetaan tahinilla.

Paahdetut maa-artisokat
0

Rapeakuoriset paahdetut maa-artisokat ovat uskomattoman maukkaita. Näin valmistettuna maa-artisokkaa ei tarvitse edes kuoria – homma joka on melko hermoja raastavaa.

Marinoidut paprikat
0

Klassinen tapas-herkku, joka tuo nouto- tai grillipöytään mukavan raikkaan ja kepeän tuulahduksen.

Currykaali
0

Saksalaistyyppinen currykaali grilliherkkujen, erityisesti bratwurstin kaveriksi. Tulisemman ystävät voivat lisätä chiliä curryn tueksi.

Juustopiirakka
0

Herkullisen juustopiirakan salaisuus on reilu paistoaika sekä pitkä vetäytyminen uunin jälkeen. Rauhassa tekemällä saat upean maukkaan piirakan, jonka maut ovat syvät ja pohja rapea.

Aioli-perunasalaatti
0

Lempeän valkosipulisella aiolilla maustettu perunasalaatti on verraton lisuke grilli- tai noutopöytään.

Bulgursalaatti
0

Eksoottisen maukas bulgursalaatti käy sellaisenaan ateriasta. Se on myös erinomainen lisuke lihalle.

Tofuriisi
0

Kepeästi mutta täyttävästi kasvisosastolla. Kaali tuo tähän reseptiin mukavaa ruokaisuutta.

Malai kofta
0

Malai kofta on intialaisten ravintoloiden ylpeys. Kotijuustosta ja perunasta pyöräytetyt pallot friteerataan ja tarjotaan upean maukkaassa kastikkeessa. Tästä ei kasvisruoka paljoa parane.

Lämmin nuudelisalaatti
0

Nuudelisalaatti on varsin tuhti ruoka, joka käy hyvin vaikka lounaasta. Sitä voi myös täydentää kanalla tai kalalla halutessaan.

0

Lihapata vaatii kunnianarvoisen seuralaisen. Perunakakku on juuri sellainen. Voit tehdä yhden ison tai monta pientä, jolloin niitä voi olla vaikka varastossa pakastimessa.

Oliiviperunaa
0

Oliiveilla ja oliiviöljyllä maustettu perunamuusi on välimerellisten liharuokien oiva kumppani. Oliiviperunasta saa hienostuneen kiekon annokseen stanssilla.

Avokadopasta
1

Suosittu trendiresepti avokadopasta on varsin täyteläinen kasvisruoka. Se on hyvin helppo ja nopea tehdä.

1

Tuoreista kasviksista valmistettu lempeä kasvisgratiini on herkku sellaisenaan. Sävyjä gratiiniin voi hakea erityylisillä juustoilla. Tee rauhassa ja ajan kanssa, niin makuelämys on vertaansa vailla.

Tsatsiki
0

Välimerenmaissa paljon käytetty tsatsiki on jogurttikastike, joka raikastaa ja lievittää mausteisen ruoan poltetta. Tsatsiki kannattaa tehdä päivää tai paria ennen jääkaappiin, niin sen valkosipulisen pehmeä aromi pääsee oikeuksiinsa.

Suppilovahverokastike
0

Suppilovahverokastike sopii arkeen ja juhlaan. Nauti sellaisenaan keitettyjen perunoiden kanssa tai laita jauhelihapihvin päälle. Miten vaan, aina erinomaista.

Valkosipuliperunat
0

Valkosipuliperunat tehdään ilman kermaa. Reipas oliiviöljy antaa perunoille tarvittavan mehukkuuden. Vuoan reunoille hierottu valkosipuli takaa suussa sulavan makunautinnon.

Keralan kesäkeitto
0

Intialainen ruoka edustaa kasvisruokien parhaimmistoa. Tämä ruokaisa kesäkeitto maustetaan terävästi ja pyöristetään kookoskermalla sekä jogurtilla.

Hapanimeläkastike
0

Kiinalaisten hapanimeläkastike kannattaa opetella ulkoa. Sen jälkeen voit tehdä juuri niin herkullisia ruokia, kuin siinä lähikiinalaisessa on tarjolla ja jättää kaupan valmiit purkit hyllyyn.

Kuninkaan porkkanat
0

Hunaja tukee upeasti porkkanan makeutta. Kivaa sävyä saat jos kiehautat porkkanat kivennäisvedessä.

Tapenade
0

Tapenade on oliivitahna, joka patongin päälle sipaistuna vie suoraan lämpimiin välimeren maisemiin.

Ribollita
0

Italiaksi Ribollita tarkoitaa “uudelleen keitettyä” ja sillä tavallahan se keitto vaan paranee kerta kerralta.

Kreikkalaisen mummon kurkut
0

Kreikkalaisen mummon kurkut poikkeavat suomalaisista siinä, että mukaan tulee fetaa. Tämä on oiva ja viilentävä salaatti vaikkapa grillipöytään.

1 2 3 8